Web Toolbar by Wibiya rosyred -

Sista dagen i december och sista dagen i år 2010

Då är det här året i stort sett slut. Det har varit ett fantastiskt år och jag hoppas 2011 blir ännu bättre ;) Ska slänga upp lite bilder från året som har gått under dagen :) Ikväll blir det god middag, film, snackbord och ett glas champagne eller två till fyrverkerierna.

Sometimes you must choose your destiny


Först gör man nästan en face dive på trappan (täckt med is) när man blir beordrad att hämta tidningen på morgonen, sedan blir man nästan omkullvält av en liten hund på 10 kg när man stannar i en sekund för att ta fram bajspåsen från fickan och den lilla hunden blir så irriterad att han försöker "slå ner" en. När man kommer hem får man nästan en istapp i huvudet när man är så snäll och fyller på maten till fåglarna...
Det enda säkra är att stanna inne hela dagen. Större delen av förmiddagen befann jag mig i badrummet för lite hemma-spa...kände mig som pånyttfödd när jag steg ut i korridoren. Mamma envisades med att jag var därinne i två timmar! Yeah right...
Vidare så har jag inte gjort så mycket idag. Läst en del, spelat piano, fikat med familjen med österrikiska och italienska bakverk.
Nu har jag precis ätit en sallad som min syster gjort med sina kompisar som är här för en filmkväll (det enda man hör från vardagsrummet är skrik eftersom de kollar på skräckfilmer) och en skål med glass fick jag ner också.
Börjar känna mig en aning sömnig nu.
Ska ta och titta på en del musicvideos innan huvudet slår i kudden.
Jag ÄLSKAR Just the Way You Are med Bruno Mars :)

En dålig start på dagen

Idag mår jag inte fullt så bra som jag önskar att jag hade gjort. Spydde en del under natten och har ingen aning om vad det kan bero på? Tror inte det är vinterkräcksjuka dock för jag känner mig inte dassig eller allmänt sjuk som i jag-måste-ligga-i-sängen-och-vila-sjuk...utan mer som om kroppen är tömd på energi. Inte kul!
Idag ska jag bara ta det lugnt. Hade tänkt att gå ner till jobbet idag och förgylla deras korridorer med min närvaro men det får vänta tills jag mår lite bättre.
Idag ska mamma dessutom göra sin pizza så det är ju lite förargerligt att min mage inte tillåter någon mat just nu...
Ska strax sätta mig vid pianot en liten stund innan jag tar itu med lite läsning och foto-plugg i soffan, men jag tänkte bara posta lite bilder från dagarna som gått och då jag kände mig såpass bra att jag kunde avnjuta en ischoklad eller två...


Home Alone

Idag skulle vi, hela famlijen åka in till Borås för att shoppa en del. Men jag bestämde mig redan igår kväll att jag skulle stanna hemma med Viggo. Har ärligt talat ingen lust att gå runt i affärer, eftersom jag bor i en Europeisk huvudstad har jag nog med sådana där. Och det är ingenting speciellt jag suktar över just nu så...home alone it is.
Lovade att laga middag. Det blev hemmabakade scones, pasta med broccoli- och gorgonzolasås (familjens demand) med vitt vin från Italien och  fransk chokladtårta med grädde till efterrätt. Stod cirka tre timmar i köket men förflyttade mig ganska mycket mellan pianot och middagsbordet i vardagsrummet för att duka. Viggo var mig tätt i hälarna som vanligt. I sin korg i köket när jag lagade mat, på soffan i vardagsrummet när jag dukade, intill pianot när jag spelade...nu vet jag inte om det beror på att han älskar mig så mycket eller om det bara är för att han är rädd för att vara ensam?
Eftersom jag verkligen tror att man kan göra allt bättre om man lyssnar på musik som får dig att må bra så hade jag på Bruno Mars och Delta Goodrem under hela matlagningsprocessen varvar med Rix FM ;)
Så här såg dukningen, sconesen och chokladtårtan ut.
Och vi hade sedan under middagen en livlig debatt om släktforskning.

A day with King Arthur - 26.12.10

Mina föräldrar jobbade idag, mamma på sin arbetsplats i centrum och pappa på sitt kontor här hemma så jag gjorde mig en ordentlig frukost och slog mig ner vid matbordet i vardagsrummet. Helt plötsligt kom jag på att jag ville titta på en av mina absoluta favorit filmer genom tiderna: ”King Arthur” (ni vet den där med Clive Owen, Hugh Dancy och alla de andra ”delikatesserna”, som min pappa kallar de killar/män som han tror min syster och jag tycker är snygga). Förflyttade mig till TV:n och soffbordet istället. Ingen tittar på ”King Arthur” som jag, ingen! Dagen bestod sedan av att spela piano, gå en promenad med Viggo (här är det power-walk vi pratar om :), titta på några avsnitt av Merlin med resten av familjen och att läsa ”King Arthur” som jag råkade hitta i min brors bokhylla. Läste den för några år sedan då hela familjen befann sig på semester i Portoroz. Så med andra ord kan man sammanfatta den här dagen med ett ord: slappardag!


Julpromenad


Gissa vad vi såg mitt i vägen? En älg! Det var verkligen längesedan man såg en sådan :)

Julgranar


Juldagen

Hoppas ni har haft en underbar julafton :)
Efter promenaden gick det ofantligt snabbt fram till julbordet. Vi tittade på "Kalle Anka" och "Sound of Music". Mellan filmen och julbordet medan resten av familjen befann sig i köket och lagade mat och jag som kände mig en aningen överflödig gick istället runt i huset och lekte med slutartiden på min kamera. Lite barnsligt kan tänkas men...det var otroligt kul, försökte göra ett snyggt hjärta men det såg mer ut som någoting annat :)
Vid 19.00 satte vi oss ner för att äta och dricka lite gott vin och julmust. När jag var liten avskydde jag julmust men nu kan jag inte leva utan det under julen. Köpte julmust i Italien för två veckor sedan bara för att...det var nästan som en tvångshandling, kunde inte gå förbi julmusten utan att svepa ner några stycken i matkorgen.
Efter julbordet var det dags för julkappsöppning :) Och dessutom var det en liten fågel som viskade i mitt öra att det kommer fler julklappar senare, eftersom de inte tagit sig från London och USA än. Så vi ska hålla ett litet öga på vad som eventuellt kan ligga under granen under dagarna framöver.
Men nu är det tillräckligt tjatat.
Idag, juldagen, har vi haft en stor julfrukost med bla den slovenska nötkakan "Potica" som min mamma gör varje jul och påsk. Nu ska vi, hela familjen, snart iväg på en vinterpromenad ut i den bitande kylan. Men för tillfället har jag slagit läger med alla min datortillbehör, och kameraprylar och MP3-grejer i vardagsrummet, på soffbordet närmare bestämt. Det står en stor skål med julgodis mitt på bordet och det är ganska svårt att hålla tassarna borta...dessutom ligger Viggo raklång brevid mig på soffan. Och varje gång jag bara tittar på skålen lyfter han på huvudet och tittar på mig. "Får inte jag, får banne mig inte hon heller", tänker han. Ja, vårt underbara lilla skogspucko :)


Julafton 24.12.2010

It´s Christmas Eve!

EN RIKTIG GOD JUL PÅ ER :)

Julmusiken (Frank Sinatra, Enya, Il Divo, Bing Crosby m.fl.) spelas hela dagen idag :) Alla julklappar ligger fint under granen, köket är ockuperat från morgon till kväll, det är julstämning på hög nivå! Hade precis jullunch för en liten stund sedan där vi blandar svenskt, slovenskt och italienskt. Nu är det snart dags för syskonen och hunden i familjen att bege sig till sjön i utkanten för en snabb promenad, dels för att vi ska "promenera bort" maten vi precis ätit och på sätt kunna stoppa i oss ännu mer av julbordet ikväll och dels för att "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul" börjar prick klockan 15.00 och det, som ni vet, får man icke missa om man bor i Sverige. Så en riktigt hurtig promenad blir det nu :) Det är en underbar solig vinterdag idag så kameran ska givetvis med!
Hoppas ni har haft en bra start på dagen? 


Dan före dopparedan

Vi, mina föräldrar, syskon och jag gjorde en utflykt till Ulricehamn igår förmiddag. Vi stannade till vid skidbackarna för att "kolla läget" lite om det är bra snö för skidåkning, sedan åkte vi in till stan och gick lite i affärer. Innan vi åkte hem stannade vi vid den enorma sjön för lite fotografering. Det var verkligen svinkallt ute så vi hann bara ta ett par stycken. Väl hemma fyllde vi alla redan proppfyllda skafferier och frysar med mat vi köpte idag. Som min mamma sa: "nu kan det komma snöstorm efter snöstorm för nu har vi mat så det räcker fram till nästa jul". Jag gjorde pasta med broccoli- och roquefortsås till middag. Sen på kvällen gick jag bla ut på en lång promenad med Viggo, klädde julgranen (det har numera blivit en tradition att jag ska göra det s-j-ä-l-v?!) och tittade på "Merlin" och "The Polar Express" med familjen.
Kan inte förstå att det redan är julafton imorgon :)

Walking in a winter-wonder-land

Det är nu dags att ändra lite på bloggen. Jag tröttnar på saker ganska snabbt så att göra en ny header var det roligaste jag kunde komma på att göra en onsdagskväll sådär två dagar innan julafton. Kan inte fatta att tiden gått så fort och att det är jul igen! Var det inte previs januari för en veckan sedan?
Next up? Ett eller två avsnitt Merlin :)


Wolves, Exorcism and Pizza

Ja, jäklar vilka dagar jag har här i Sverige. Udda telefonsamtal, skräckfilmer och mat som försvinner!
Morgonpromenad med Viggo (fotografierna nedan) där jag fick syn på världens gulligaste bro mitt i skogen, så jag gjorde det enda rätta efter promenaden: bytte hunden mot kameran!
Bron och bäcken låg nedanför en väldigt brant kulle...om jag hade problem att ta mig ner kan ni ju föreställa er vilka problem jag hade att ta mig upp igen. Och det VÄRSTA var att jag hörde ljud överallt. "I Sjötofta har de ju sett en varg för någon vecka sedan" kom jag på just när jag fick se tassavtryck på marken, troligtvis var det någon hund, men...vilken fart jag fick!
På eftermiddag kollar pappa, min syster och jag på "The last exorcism". Jävlar alltså, den var inte rolig! Se den!!! Och som det smarthuvud jag är bestämmer jag mig för att pucko #1 (dvs jag) och pucko #2 (dvs Viggo) ska ut på en lång promenad efter filmen...jag har nog aldrig gått så fort! Fast å andra sidan var det en väldigt bra träning :) Och vad tror ni händer när jag kommer hem? Jo, jag ska ta tre pizzabitar från frysen vid garaget. Lägger dem fint på tallriken som befinner sig på stolen (det ligger btw massor med handdukar på den) och precis när jag ska stänga frysen försvinner tallriken och alla pizzabitar hamnar BAKOM frysen...
 

Headers

Jag glömde totalt av att posta några av mina gamla headers. Därför kommer de nu :)






I need to be next to you

Först ringer de från jobbet som jag jobbar på under sommaren klockan 7.30 och frågar om jag kan jobba hela veckan. Fick det inte mitt mail? Sedan ringer de på förmiddagen från en försäkringskassa och frågar vad jag vill göra med mina pengar om jag dör. Gubben i telefonen upprepade: "om du omkommer i en olycka" hur många gånger som helst...på ett väldigt käckt och glatt sätt som om det vore det bästa som kan hända dig! Kunde han inte varit liiiiiiiiiite gladare? Jag kunde inte hålla mig för skratt och jag tror att han märkte detta för han började bre på ännu mer. "Ja, 900.000 kr...och du får välja helt själv vem du vill ge dessa pengar...föräldrar eller syskon...om du dör vill säga...du är inte gift va?..."
Han lät alltså allvarligt talat som om han just druckit tio Red Bulls (och jag vet hur det är, inte för att jag har provat själv men jag har varit vittne till en som har gjort det. Ögon stora som tefat och sprang runt som en galning och babblade på om allt och inget...hahah, det var roligt!)
Alltså det är dessa telefonsamtal som får folk att börja med meditation!

Annars har jag varit ute på promenad med Viggo på morgonen.
När mamma kommer hem från jobbet ska hon göra sin berömda pizza (utan att överdriva världens godaste pizza!). Hemligt recept som bara vi i familjen känner till ;) Hon beordrade oss att inte äta någonting till lunch och jag är nu så hungrig att jag snart kommer att...åh, Viggo ser väldigt läcker ut...
Vi ska eventuellt också klä granen idag om tiden räcker till vill säga.
Vi började titta på Merlin season 3 igår. ÄLSKAR den serien. Det är nu tredje julen vi tittar på Merlin. Det har blivit en liten tradition i vår familj. När de slutat filma Merlin kommer vi börja från början. Varje jul en säsong av Merlin.


De italienska kakorna jag gjorde igår. Receptet är blandad med min egen fantasi :) Jag håller på med ett litet projekt just nu, så inga recept kommer på bloggen, endast fotografier på maträtterna. Lovar dock att posta alla recept under våren :)

Jag sprider Lucialjus

Var med i tidningen Svenljunga Tranemo Tidning i förra veckan :) Lite om mig och vad jag gör i Ljubljana, min fotografering samt om Sankta Lucia firandet i Slovenien och Italien + mitt fotografi av ett snöigt Ljubljana, som btw blivit väldigt populärt. Min mamma påstår att det är mitt absolut bästa fotografi. Tack mamma! :)
Tycker inte den är något speciellt! Självkritiker deluxe...

First day back home in Sweden

Känns otroligt skönt att vara hemma i huset i Sverige. Jag har idag inte kunnat släppa min älskade underbara hund! Nu ska jag i alla fall ut på en promenad med honom. När jag kommer hem ska jag ställa mig i köket och baka "Biscotti integrali con cioccolata", dvs fullkornskakor med chokald för er som inte förstår italienska.
Här får ni lite bilder från våra julprydnader :) NU är det julkänsla på hög nivå!


So far away...

Fick allt packat innan jag gick och la mig (vid 03.00), var förresten inte den enda i vår lägenhet för den delen. Idag den 18.12.2010 skulle vi i alla fall upp tidigt bestämde vi. Det gick som det gick...som ni vet, vi är inte alltid de snabbaste människorna att ta sig ur sängen på morgonen...men detta gäller bara när vi inte har något viktigt eller obligatoriskt att göra!
Min syster och jag åkte in till stan vid 14.00, shoppade och gick till McDonald´s för lite takeaway. En kompis tog vår order och min syster visste inte att vi kände varandra sedan innan så det blev lite roligt. Han tyckte i alla fall att det var sååå roligt att jag äter McDonald´s mat. ??? Håller på att facebook-stalka mig nu!

Vid 16.00 stod vi på stationen väntades på vår buss som btw kom i tid för en gångs skull. Sedan var det bara att vänta i 24 timmar för att komma hem till Sverige. Det hela gick smidigt och lätt. Ingen snöstorm eller för mycket snö på vägarna i Österrike, Tyskland och Danmark. Men sedan fick vi problem i Sverige, närmare bestämt utanför Varberg! Helt plötsligt exploderade ett av de sex däcken på dubbeldäckaren. Vad som följde efter det var lite obehagligt men efter fyra timmar extra kom vi äntligen till Borås, där våra förädrar väntade. De tyckte det var otroligt roligt med punkan och försäkrade oss om att vi skulle skratta om sisådär tio år. Haha...först väntar väl tio års mardrömmar eller? Allvarligt talat alltså!
Men nu när detta är över har jag bara en sak att säga: det känns så otroligt skönt och roligt att komma hem igen till föräldrarna och vår älskade hund, Viggo! Jul i Sverige, det är grejer det :)

Den italienska julbakelsen "Panettone" har blivit en tradition sedan jag flyttade till Slovenien. Nere vid kusten hos mormor och morfar äts den varje december men eftersom jag inte har haft tillfälle att besöka dem nu före jul köpte jag med mig en till Sverige :)

Lätt packning är det som gäller. Innuti resväskan är det en hel del slovensk och italiensk mat som mamma och pappa "beställt" + julkappar så ni kan själva räkna ut hur mycket kläder jag har med mig! Dock har jag ganska mycket outfits i Sverige...men det är en annan femma. Tycker jag är otroligt duktig som bara har halva väskan med kläder denna gången!

It´s a white world

Min syster och jag åt på CityPark i deras restaurang på övervåningen....våra föräldrar rekommenderade detta ställe för oss och allvarligt talat så frågade sig både min syster och jag oss om vi verkligen var på rätt ställe! Men det var vi absolut. För det första finns det så många stationer och maträtter att man blir helt snurrig, men vet alltså allvarligt talat inte vad man ska ta, allt från förrätt till efterrätt. Och alla maträtter är verkligen en sann fröjd för ögat men när det kommer till att äta maten...hmmm, det var nog sista gången vi två gick dit. Maten smakade ingenting! Kanske är vi för bortskämda och har vant oss att äta på restauranger med utsökt mat (Cantina, Joe Pena´s, Kitajski Dvor, Allegria, Parma, Focolus etc) eller så smakade det verkligen inte bra! Ok, efterrätterna (chokladpudding och apelsinpudding) var ok, men inte mer än ok.
Efter gick vi lite i affärer och handlade en massa mat till resan imorgon :)
Jag har fortfarande inte packat ner en enda sak, jag har inte ens dragit fram resväskan! Och när det kommer till Humle och Dumle (bror och syster) så ser det inte så positivit ut på deras front heller. De sitter nämligen, invirade i filtar och tittar på den andra långfilmen för kvällen.
Jag ska nu sätta på lite skön musik (Il Divo, Mika (Blame it on the girls), Pussycat Dolls (Hush hush) och Shakira (She wolf) och verkligen se till att packa! Nu!
Oh, ute snöar det för fullt såg jag nu! Motivationen är verkligen inte på topp just nu...


Jaha, vad ska man säga om detta? Åt bla en tallrik med paprika-, abuerigin- och bläckfisksallad och det smakade ganska bra faktiskt :) Älskar bläckfisksallad. Min mormor brukar göra detta när jag är nere i Portoroz. Bläckfisk är gott hur man än tillagar det; i sås med pasta, friterade, grillade, i sallad tillsammans med grönsaker och mycket olivolja osv.

Have you ever tried to sleep with a broken heart

Gårdagen:
14.00 - 18.00 Svenska lektorat på Universitetet.
19.00 - 00.00 Barnvakt åt världens goaste tös på fyra år och planetens gulligaste 6 månaders kille. Jag har suttit barnvakt åt flickan flera gånger i våras men det var första gången med den lille nye :) Han är helt underbar! Bara att hålla honom och försöka få honom att somna var det roligaste och mysigaste jag har gjort på länge :) Senaste gången jag höll en bebis var när jag var runt tio år...tills igår...och när jag tog upp honom var det en av de mest naturliga sakerna, jag var varken rädd för att tappa honom eller tyckte det var jobbigt när han grät. Alltså, jag kan skriva en hel novell om mina känslor igår kväll men det får sluta här.
00.00 - 02.00 Förbereda en uppgift till fredagens lektion. Hur jag än har försökt har jag inte fått tiden att räcka till de senaste veckorna. Känns bara som om jag har kommit hem och vänt och då jag varit hemma haft en massa saker att fixa via datorn. Hoppas verkligen våren blir lite lugnare så att man hinner andas och njuta av stunden utan behöva tänka och planera i huvudet vad som ska göras efter. I´ll try to be in the moment as much as possible!

Idag:
9.30 - 11.30 Svenska lektorat på Universitetet.
11.30 - 13.00 Fika med Petra på vårt favorticafé och från och med nu stammiscafé "Solist" intill stadsfloden i gamla stan. Är ni i stan, besök detta harmoniska och lugna plats med godaste kaffet med mjölk och chokladmousse.
15.00 Kopiera mitt diplom i det svenska språket samt skriva ut fotokontrakt! (väldigt VIKTIGT!!)
16.00 - 20.00 CityPark med systern för ett sista försök att hitta de perfekta julklapparna! Det är bara en till som fattas för min del :) Skönt det, kunde ha varit värre!

Och så måste jag se till att göra en väldigt viktig sak och den saken heter "att packa". Har inte ens lagt en strumpa i resväskan än. Eftersom jag har haft så mycket att göra så har det inte riktigt sjunkit in att jag åker imorgon, det kommer som sen chock varje gång någon påminner mig. Idag frågade t.ex en kompis: "hur känns det inför morgondagen, är du nervös?" och jag tittade på honom och tänkte "vad snackar han om egent...oh, jävlar Sverige!". Och jag som alltid brukar var så ordentlig och skriva en packlista några veckor tidigare har denna gången inte skrivit ner ett enda ord men det behövs kanske inte. Efter ett x-antal resor från Slovenien till Sverige vet jag vad som ska tas med och vad som får stanna kvar. Dessutom har jag ju saker uppe i Sverige. Som jag brukar säga; jag har halva livet uppe i Sverige och halva i Slovenien. Nu lämnar jag livet och den jag är i Slovenien för att fortsatta leva livet i Sverige där jag lämnade det i början av september. Schizofrenisk? Jajemänsan! Fast å andra sidan börjar jag känna att Slovenien tar över mer och mer...
Men som sagt, packning är det som gäller ikväll!
 


Caféet Solist i gamla stan. Gör ett besök här!

Eftersom jag inte gjort en packlista tar jag denna gången med mig endast kläder som ligger mig varmast om hjärtat just nu :) Givetvis är detta bara ett urval av dessa. Hade varit bad om jag bara hade kommit med tre outfits till Sverige. Fast mina föräldrar skulle vara ganska nöjda för enligt dem har jag mer kläder än alla affärer i Ljubljana tillsammans. Då frågar man sig ju: har de någon gång varit i en klädesbutik? Tveksamt, tveksamt...




Årets första julbord

Efter en dag inne i centrum med lite shopping och pannkakslunch hade vi julbord hemma på kvällen. Tittade på "plains, trains ans automobiles" som är vår familjs älsklingsfilm till jul. Har sett den en miljon gånger och den är lika bra varje gång :)

And even at the bottom of the sea, I can still hear you

Min syster och jag åt pannkakor till lunch på ”Romeo” i gamla stan. Redan utanför universitetet träffade vi Jane och tog följe med honom till gamla stan. När vi skulle säga hej då ställde vi oss mitt i gatan som btw var helt tom. Jag såg ett kameragäng och vände mig om direkt (ni vill inte ens veta hur många gånger jag sett mig själv på nyheterna när det filmar nere i Portoroz eller i Ljubljana…varför lyckas jag alltid vara inne i stan och på samma plats som filmgänget??). Min syster hon, ja jag vet inte riktigt vad hon gjorde. Jane visste nog inte riktigt vad det tog åt oss två. Men det som vi trodde var ett helt vanligt reportage från gatan visade sig vara en filmscen. För runt omkring oss cyklade en man och vi trodde liksom när vi gick på gatan att han var en ”vanlig människa” men det var ju givetvis huvudrollsinnehavaren i filmen. För när vi hade ställt oss mitt i gatan och pladdrade på, tittade kameramännen på oss och sa sedan till cyklisten: ”omtagning om fem minuter”. Kan man verkligen ha mer tur eller otur med timingen eller? Och sedan ropade vi till Jane när han gick åt motsatt håll: ”vi ses på premiären”. Kameramännen himlade med ögonen.



Efter lunchen gick vi till Maxi Market för att köpa mat (utöver den från IKEA som redan finns hemma) till julbordet ikväll.

Men nu ska jag kolla lite mail, redigera fotografierna från måndagens luciafirande på universitetet och sedan ska jag ställa mig i köket, kavla upp ärmarna och vara den husmor jag är innerst inne. Fast jag är fortfarande mätt efter pannkakan jag åt med toblerone och mandel fyllning, grädde och honung över men… julbord here I come!



En blanding av italiensk och svensk mat blir det på årets första julbord i Ljubljana.


Sjungande änglar i Armani

Såg den här videon för första gången igår kväll och tyckte det var något konstigt med den..kunde inte riktigt sätta fingret på det. Så efter att ha tittat på den ett x-antal kom jag på det! Ropade på min syster så att hon nästan fick en hjärtattack (hon skällde ur mig rejält men ilskan la sig när jag visade henne vad som enligt mig var konstigt med videon...eller rättare sagt helt underbart med den!). Musikvideon till "Regresa a mi" är inspelad i Piran, Slovenien. Min mammas hemstad, där både hon och min mormor och hennes mor och far och deras föräldrar och deras föräldrar är födda!! Och dit jag brukar promenera varje gång jag kommer hem till kusten! OCH min favoritplats när det kommer till fotografering. Il Divo och deras "människor" har verkligen bra smak!
Nu älskar jag Il Divo ännu mer! Allt som har med Il Divo att göra är glamoröst, fantastikst, vackert, proffsigt...I can go forever! Älskar den här musikvideon av väldigt många skäl :)
Och jag visste inte ens om att deras musikvideo spelades in i min hemstad på mammas sida. Alltså, allvarligt talat: hur efter kan man vara egentligen?


And even if I look up at the sky, I can still see you



Igår eftermiddag bestämde mig syster och jag att vi skulle börja där vi avslutade i lördags, dvs klockan 17.00 med shopping. Tyvärr så hittade vi varken julkappar till varandra eller en outfit till David Guetta konserten på fredag (min syster ska gå, inte jag). Det enda positiva var att vi hittade allt som mamma och pappa vill att vi tar med oss till Sverige från en italiensk affär här i Ljubljana. Så nu har vi italiensk salami, italiensk parmezan-ost (och det två enorma bitar som väger ton) och italiensk champagne (det måste nämligen vara italiensk). Jag köpte även italienskt vitt vin och italiensk truffel-choklad hem till Sverige som jag tänkte att vi kunde avnjuta till en Il Divo konsert! I alla fall mamma, min syster och jag! Vi bestämde att vi efter shoppingen skulle åka in till gamla stan och äta pannkakor med nutella och mandlar hos "Pri Juliji". Men på väg till bussen såg vi McDonald´s...och den såg väldigt lockande ut. Så med en enda blick till varandra marscherade vi till MacDonken för mat.

Men tro nu inte att vi har gett upp tanken på pannkakor! Ska möta upp min syster vid 14.00 på universitetet och sedan gå till gamla stan och äntligen beställa de bästa pannkakorna i stan :) Tror det blir lite shopping efter det! Jag hittade nämligen den perfekta julkappen till mig själv från min bror! Var inte säker då, men är definitivt säker nu. Ska eventuellt kanske också träffa Danni idag för fika. Skulle träffat Polona igår men ni vet hur det är med tidsbristen. Och hon har köpt en julkapp till mig och allt, hon är för gullig alltså! :) Jag vill jättegärna se henne innan jag åker till Sverige men vad gör man! Vi bestämde via telefon i alla fall att vi skulle gå på basket såfort jag kommit tillbaka till Slovenien :) Längtar!
Sedan måste jag träffa och fika med halva Sloveniens befolkning innan jag åker...och det under 2 dagar! Vad gör man??? Tur att man har facebooks!

Och vet ni vad vi tre syskon ska äta idag? Julbord :) Jag köpte med mig en massa svensk mat när jag var i IKEA i Italien så vi tänkte tjuvstarta lite med julbordet innan vi åker till Sverige :)

Sankta Lucia 13.12.2010

12.00 Sankta Lucia firande på Universitetet med studenter som har svenska. Hjälpte till med förberedelserna och fotograferade en del. Det roliga var att universitetets fotograf också fotograferade...MIG när jag fotograferade luciatåget! Jag menar, vad händer! Kommer de bilderna upp på universitetets hemsida vet jag inte vad jag gör! Mingel efter med pepparkakor, lussekatter och glögg. Luciatåget sjön hur fint som helst :) Men sötast måste har varit tomtenissarna med sina bedårande små tomteluvor; Jane, Jaka, Žiga, Simon och Klemen. You go boys!!

14.00 Petra och jag åt lunch på "Joe Pena´s " (min nya favorit restaurang) inne i centrum. Idag åt jag "sticky fingers": friterat kalkonkött med cornflakessmulor. Petra var förresten också med i luciatåget på förmiddagen. Min syster gjorde oss sällskap den sista kvarten. Gjorde två kypare lite generade och förvirrade men det var absolut inte meningen från vår sida. Det bästa var att en av dem sa att Petra också skulle få sin efterrätt och hon: "oh, okej då" och la tog sig för pannan precis som om "oh, om du absolut insiterar på att jag äter efterrätt så okej då för fan!". Och sedan när min syster kom frågade den andra kyparen om hon ville beställa något och när hon sa nej, så stod han kvar och kollade på henne som om hon inte var riktigt klok i huvudet!
Efter lunchen gick vi till H&M. Petra sa att hon skulle dit, och jag sa till henne att vi också skulle titta in lite. Sedan stannar hon framför H&M och börjar ta farväl av oss och att vi skulle ses ikväll, ett riktigt och storslaget farväl. Jag bara tittar på henne och tänker "sa hon inte att hon skulle till H&M?". Sedan börjar hon gå mot ingången, stannar och frågar oss: "ska ni också in här". Och jag bara: "ehhh, jaaaaaaaaaaaa...". God morgon Petra liksom! :) Vi skrattade som galningar åt detta! Jag tror att det mest var för att vi var trötta och nervösa, och det har varit så mycket på gång nu runt Lucia. Men inget slår riktigt min reaktion när en sa att han var pilot. De runt oss måste ha trott att jag är totalt bombad. Men det är en annan historia som Petra och jag brukar ha väldigt roligt åt :) Den reaktionen och ordväxling mellan piloten och mig borde ingå i en film.

17.30 Danni kom och hämtade mig och sedan åkte vi till kyrkan i centrum för att förbereda inne i kyrkan, övade hur vi skulle gå, stå och sjunga, hur Matic (gitarristen) skulle spela osv osv. Jag bad honom redan i fredags att  spela "Hallelujah" och när han gjorde det reste sig håren på mig. Så otroligt vackert! Han är med nästa år, inget snack om saken.




19.00 Lucia uppträdandet i kyrkan. Så mysigt, en sådan fantastisk känsla, underbart var det helt enkelt. Under "Stilla Natt" sjöng publiken med, alla på sitt språk :)

20.00 Mingel med pepparkakor, lussekatter och glögg inne i kyrkan. Det kom mest företagare, ambassadörer, teatermänniskor mfl men även några av "mina" underbara svenskaelever :) Tack för att ni kom :)

Jag LÄNGTAR så mycket efter nästa års Lucia att det inte är klokt. Vi börjar redan med övningar och förberedelser i september så det är inte så långt kvar dit. Bara en vinter, en vår och en sommar att njuta av först ;) Har redan skrivit en lista på människor som har lovat att "följa" mig och Danni nästa år när det hela väl drar igång :) Längtar....


Weekend in Italy

Uppträdandet i fredags gick jättebra. Hade lektion i svenska på morgonen, professorn kunde inte komma så jag som hennes assistent fick ta hand om hela lektionen. Direkt efter på vägen hem stannade jag till i centrum och gick lite i affärer. Det var underbart väder, både i fredags och idag.


Uppträdandet i Domžale, Slovenien. 10 december 2010

Som sagt, uppträdandet gick bra. Mitt bildspel som ”uppvärmning” också. Dock hade jag lite problem med fotograferna och deras förbannade blixtar. Jag var säker på att jag blundade på varenda bild, men jag fick dem idag för att granska dem (de ska nämligen vara med i en tidning samt i national TV) och de var hur bra som helst! Som sagt såg jag fredagens uppträdande mer som en övning inför måndagen i kyrkan. Jag höll extra koll på allt som eventuellt måste förbättras/tas bort/läggas till. Även idag var en övning i mina ögon. Vi uppträdde på IKEA i Villesse i Italien. Jag åkte tillsammans med två från luciatåget från Ljubljana klockan 13.00 och när vi kom till IKEA såg vi ett ganska stort plakat i glas med en bild på mig högst upp och sedan två lite mindre på resten av Luciatåget bredvid. Jag blev beordrad att ställa mig bredvid det för fotografering. En del kunder kom in genom huvudentrén, stannade till, funderade en stund, sken upp med ett ”jaha, nu förstår jag”, tog upp sin kamera, tog ett kort på mig ståendes bredvid Luciaplakatet, packade sedan ner kamera och gick in. Det kändes konstigt, fast väldigt kul!


Uppträdandet i Villesse, Italien. 12 december 2010

Efter åt vi lunch (jag åt såklart lax, stekt lax med potatis-och broccoliplättar, spenatröra och morötter och till det tre enorma skivor rå lax med smör!). Sedan blev vi eskorterade till omklädningsrummet för att byta om och öva. Vid 16.00 började det! Det tog väl sådär en timme. När vi hade bytt om igen satte vi oss i cafeterian, fick kaffe och bakelser, pratade med IKEA-människorna, åt och framför allt planerade jag med min medarrangör morgondagens Luciafirande. Jag skrev ner allt på ett papper och en av tärnornas män sa att mitt papper såg precis ut som ”basket-taktik”. Hahaha, varför inte! När jag planerar ett Lucia-uppträdande gör jag det med en sådan inlevelse och passion och ritar ner allt hur vi ska gå, stå, sjunga osv att det nästan ser ut som om jag förbereder mina tärnor för att ge sig ut i strid. Tog farväl av Claudia (svenskan som bor i Italien och som har fixat att vi får uppträda där andra året i rad nu). Det blev en del kindpussar från allt och alla, ni vet italienare ;) Fick även skriva under ett papper på att vi tillåter att fotografierna som togs idag får publiceras i italienska tidningar och på TV. Undrar om jag ser normal ut på dem. Jag kan väl inte ha en sådan tur att jag ser proper ut på TVÅ uppträdanden! Eller? I alla fall, vi tog farväl och lovade att hålla kontakten till nästa år.

Men sedan, sedan kunde vi börja shoppa på IKEA. Vi fick presentkort istället för betalning och jag hade mitt presentkort från förra året med mig, så shoppingen kunde börja. Köpte…eller fick rättare sagt stora vinglas (som btw matchar mina champagneglas som jag fick förra året), sängkläder (satsade på vita och mörklila), glas för ljus mm. Efter shoppingen och efter att jag köpt med mig sill, köttbullar, ballerinakakor och julmust (vi planerar att ha ett litet mini-julbord innan vi åker till Sverige på lördag) kunde vi åka hem till Ljubljana. Det var en helt okej dag, och vi lovade att komma tillbaka nästa år! Italienarna älskar Sankta Lucia!


Time for Christmas shopping

Min syster och jag hade redan beslutat oss I fredags när vi kom hem från Domzale och Luciauppträdandet att vi nästa dag (dvs idag) skulle gå upp vid 7.00, senast 8.00!! Vi kom upp efter många ”Gud, va lata vi är” och ”snart ska jag upp”, liggandes i sängen och ropandes till varandra att ”nä, nu jävlar, ska jag snart upp”…i sådar en och en halv timma! När vi väl kom upp var vi i alla fall blixtsnabba och tog oss med hjälp av bussen till CityPark.

Vi började med att gå till Scotish Pub för frukost och direkt efter kamma igenom Stradivarius, Pull and Bear (hittade världens finaste pullover som jag bara avgudar), ZARA, Bershka, Mango, Top Shop och resten av Emporium (märkesbutiker samlade i en enda stor glasbyggnad). Sedan tog vi en tur genom själva CityPark byggnaden, tittade på skor och jag lyckades hitta julklappar till vår bror.

Vid 14.00 tog vi bussen direkt in till centrum där vi marscherade hungriga som en varg till en av alla mexikanska (och min favorit bland dessa) restauranger ”Joe Pena”. Beställa ett stort glas limonad, en soppa med grönsaker, tortilla och kyckling och varm tortilla med stekt potatis och kryddig kyckling fyllning) med sallad och bönröra. Det slank ner fint i magen. Efter två timmar av att bara vila fötterna och fylla magarna begav vi oss till Nama, Muller, H&M, Maxi Market, Orsay, Konzorcij (bokhandel)…Hittade en hel del julkappar.

Vid 19.00 åkte min syster hem med alla påsar medan jag fortsatte åt motsatt håll för att sita barnvakt åt mina finska flickor. De flyttar tillbaka till Finland efter jul så det var lite jobbigt att ta farväl men vi lovade såklart att hålla kontakten. Och det tänker jag verkligen se till att göra!

 


And even if you were a million miles away, I can still feel you

Jag ber om ursäkt för bloggtorkan här. Den här veckan är verkligen fullproppad med aktiviteter varje dag.
I måndags sprang jag runt på stan för att fixa de sista detaljerna inför Lucia. På kvällen från 19.00 till 01.00 satt jag barnvakt. I måndags firade vi även Sankt Nicholas här i Slovenien. Och hemma i lägenheten förberedda vi en krog med diverse godsaker som godis, choklad och frukt...men vi har fortfarande inte rört en enda sak. Även om vi alla är sugna så är det ingen som gör första steget att öppna en godispåse. Det syns att vi alla är vuxna numera...
På tisdag hade jag presentation om Sankta Lucia för grupp II, direkt efter fikade jag med en kompis på världens mysigaste café mitt i Ljubljana vid stadsfloden och pratade i fyra timmar (vi trodde klockan var 19.00 och fick en chock när vi plockade upp våra mobiler och insåg att hon var 21.30). 



Igår åkte jag till en förort till Ljubljana för en slovensk tidningsintervju samt för att besöka biblioteket vi ska uppträda på imorgon och planera hur uppträdandet ska gå till där. Vi provade även om mitt bildspel fungerar på deras dator som är kopplad till bioduken...problemet var kanske mer om ljudet skulle funka. Jag tillsammans med ett x-antal unga teknik-killar som frågade det ena och det andra om min dator. Efter ett antal "jag vet inte" och "jag är inte säker" från min sida så frågade de till slut: "men du vet vad en USB-nyckel är va?". Hahaha, kul! De lovade i alla fall att komma till uppträdandet imorgon...haha, de fick det att låta som om det vore min högsta önskan liksom!


Ett jättemysigt café mitt i Domžale i Alpstil som vi slog oss ner på efter inspektionen av biblioteket och tidningsintervjun. Mitt i min muffins fanns ett enormt körsbär :) Under fikastuden planerade vi för fullt nästa års lucia. Skrev fyra sidor med idéer :)

Idag satt jag nästan sju timmar på universitetet med svenska eleverna. Tidigare idag hade jag en skriftlig intervju med en tidning i Sverige. De ringde också från morgonprogrammet "Gomorron Slovenien" i national TV och undrade om jag ville sitta i deras morgonsoffa och prata om den svenska traditionen Sankta Lucia. Jag lovade att återkomma i helgen. Jag vet ärligt talat inte om jag är gjord för TV!

Men imorgon smäller det i alla fall. Först har jag svenska lektion på universitetet, professorn kommer att lämna oss efter halva lektionen så jag som hennes asisstent kommer att ta över! Imorgon är det plågeri på hög nivå...nä, jag skojar bara :)
Vid 17.00 kommer en kompis som ska vara med i Lucia-tåget och som också är från Portoroz till Ljubljana och min syster och jag ska möta upp henne i stan och sedan direkt ta tåget till Domzale. Uppträdandet börjar vid 19.00, mingel efter.
På lördag ska syster min och jag ägna hela dagen åt julshopping! Det är så mycket med Lucia nu att jag totalt glömt bort allt vad julklappar och julafton heter!
Förmiddagen ska spenderas i affärer på CityPark och eftermiddagen i centrum.
Senare på kvällen ska jag sitta barnvakt igen.
På söndag åker jag till Italien, närmare bestämt Villesse tillsammans med resten av Lucia-tåget för ett uppträdande och mingel med svensk mat. Men, men, men...jag vill ju ha äkta italiensk mat när jag är i Italien! 
På måndag är dagen fylld med Lucia igen och det mest betydelsefulla uppträdandet på kvällen. Mer om det senare. Nu måste jag föbereda inför lektionen imorgon samt göra färdigt bildspelet med mina fotografier som ska inleda Lucia-firandet imorgon kväll :)
It´s gonna be awesome...eller inte...



Helst av allt skulle jag vilja mitt i all denna stress och alla förberedelser sätta mig ner i några timmar, läsa en bra bok, gå på promenad och mysa med min hund hemma i Sverige eller åka ner till kusten för några lugna och harmoniska dagar. Det närmaste jag kan komma till riktig avslappning är att lyssna på Il Divo och det har jag gjort den senaste veckan. Det är det enda som spelas i min ZEN-player och dator. När jag rusade omkring på Ljubljanas gator i måndags hade jag Il Divo i öronen och det var en rolig kombination! Det måste vara ungefär som att styrketräna och lyssna på Il Divo.
Jaja, jag kanske inte är så stressad, det är väl mer att det är så mycket på gång just nu innan jag åker till Sverige, men jag biter ihop för jag vet att när jag väl är i Sverige kommer jag kunna göra alla de där sakerna jag längtar efter just nu! :)

2. Advent



Andra advent idag. Kan inte förstå att tiden går så ofantligt snabbt. Och precis som andra advents orden säger är det snart St. Lucia. Veckan som kommer är fylld med "Lucia". 
Har en miljon saker som måste fixas innan första uppträdandet på fredag. Imorgon ska jag ge mig ut på jakt efter vackra stearinljus (till kronan), ett vackert vinrött satinband (var inte nöjd med det som vi använde förra året) och lite andra smågrejer till tärnorna, bla lingonris (hur jag nu ska få tag på det här i Ljubljana när det bara växer uppe i norr...).

På tisdag (grupp II), torsdag (grupp I) och fredag (grupp III) har jag presentation/föreläsning om Sankta Lucia; historia och tradition i Sverige och även om själva legenden om Sankta Lucia. Har hållit på med power pointen nu i några dagar och det är så mycket intressant att berätta att jag ärligt talat inte vet om jag kommer att hinna berätta allt under bara en timme. Ordlistan (denna gången är det fem A4 sidor!) är också färdig.

På onsdag ska jag till en stad utanför Ljubljana för att göra en tidningsintervju om st. lucia firandet i Sverige, legenden om st. lucia samt göra lite reklam för våra uppträdanden. Och så vill Radio Slovenija göra en radiointervju med mig och huvudarrangören. Vi gjorde en sådan intervju redan för två år sedan. Hade ingen aning att min röst låter så annorlunda i radio. Men i år hittar vi varken dag eller tid...så intervjun kommer antagligen äga rum någon gång efter 13 december.

På fredag har vi sedan första uppträdandet på ett stort bibliotek i utkanten av Ljubljana.
Mina fotografier om den svenska julen och vintern har nu blivit till ett bildspel och ska visas under mingelstunden efter uppträdandet.
Vad mer? På snöndag åker vi till Italien för uppträdande. Vi uppträdde på IKEA i Italien förra året och i år ska våra fotografier vara med på deras hemsida samt stora plakat inne på IKEA. Fick bilderna idag för att granska och godkänna dem. Jag såg helt klart respektabel ut så de godkändes direkt :)

På måndag förmiddag har jag lovat att komma som fotograf till uppträdandet som de svenska eleverna ska ha på universitetet. Och senare på kvällen har vi det kanske viktigaste uppträdandet; i evangelist kyrkan i Ljubljana för skandinaviska ambassadörer, skandinaviska företagare och skandinaviska familjer bosatta i Slovenien. Och givetvis är även våra familjer, släktingar, vänner och bekanta inbjudan.
Skickade precis iväg ett antar inbjudningar till några kompisar. Vi får väl se hur mycket folk det dyker upp :) För tre år sedan var det fullsatt, folk fick stå i dörrarna. Och för två år sedan hade vi ett uppträdande på national museét i Ljubljana och det kom uppemot 300 personer!

Jag har hela huvudet fullt med saker just nu och var tvungen att tidigare idag ge mig ut på en promenad i friska luften för att "clear my head". Tog med mig kameran och fotograferade lite omkring där jag bor. Sedan hade vi tre syskon lite adventfika och nu finslipar jag på min presentation för nästa vecka.

Mycket nu, men som sagt! En dag i taget!



Ljubljana x3


Love is much like a wild rose, beautiful and calm, but willing to draw blood in its defense

Presentationen om svenska högtider, traditioner och det svenska köket gick hur bra som helst och jag hade en rolig diskussion med eleverna efter. Känns så dumt att kalla dem mina elever när de är jämngamla med mig och dessutom mina vänner. När jag kom hem kände jag att jag bara ville sätta mig ner i några minuter, dricka lite gott, äta min favorit choklad Ferrero Roche och lyssna på musik som gör gott i hjärtat och där man håller andan utan att veta om det för att det är så otrolig vacker musik. Därför blev det en liten Il Divo moment mitt på en fredag.



Senare i eftermiddag åkte jag in till universitetet igen för att möta upp min syster. Vi gick till ”Emonska Klet” för lite mat. Beställde lasagne, den var god, men ingen slår mamma och pappas! Själva restaurangen som ligger i en källare mitt i centrum (”Klet” som på slovenska betyder källare och Ljubljana hette under medeltiden Emona, därav namnet på restaurangen) och går i lite mer konstnärlig stil med stora tavlor hängandes överallt och en atmosfär som bara skriker ”fängelsehåla”. Och om jag tänker efter noga så har jag faktiskt hört att Emonska Klet har varit ett fängelse under medeltiden. Riktigt mysigt är det i alla fall.



Efter maten gick vi ner till gamla stan för att ta del av julbelysnings-ceremonin. Vi kom dit precis lite innan borgmästaren tryckte på knappen. Vi räknade ner tillsammans och helt plötsligt badade den gamla delen av Ljubljana i vita och blå ljus. Vi tog sedan en sväng genom ”fairytale” staden och stannade också till i en butik som säljer slovenska souvenirer.

Väl hemma gjorde vi varm choklad med grädde, åt en massa choklad och clementiner och tittade på lite filmer. Gick i säng ganska sent, med tanke på att jag skulle upp klockan 6.00 eftersom jag hade lovat att hålla min syster sällskap hos frisören följande dag.



Egentligen skulle vi ha åkt ner till kusten den här helgen, men eftersom de rapporterade kraftigt snöfall i stora delar av landet så bestämde vi oss för att stanna i Ljubljana. Det är ändå inte så roligt nere vid kusten nu, sedan under mars, april, maj (för att inte tala om sommaren) ska jag nog dit två helger per månad. Första året jag studerade i Ljubljana åkte jag ner till kusten precis varenda helg i ett år. Sedan varannan helg och på de kortare loven, numera åker jag på loven och någon helg varje månad. De längre loven är fortfarande reserverade för Sverige. Som sagt är min mamma från turiststaden Portoroz vid havet, vi har hus därnere precis vid havet och mina morföräldrar finns där också.


The most beautiful view is the one I share with you

Efter lektionerna vid 19.00 tog jag bussen hem och hämtade kvällsmaten (takeaway) på den kinesiska restaurangen närmast lägenheten (min syster hade beställt när jag boardade...eh, jag menar steg på bussen vid universitetet). Var riktigt gott. Lite mini-vårrullar och en räksallad var precis vad jag behövde efter en lång dag. Vi tittade på Home Alone II (hur många gånger har man inte sett den egentligen?).
Nu ringde precis Lucia-arrangören och frågade om jag kan göra en intervju för en tidning ang. själva lucia firandet i Sverige, legenden om Sankta Lucia och lite om mig och min fotografering. Så nu har jag lite mindre än en vecka på mig att hårdplugga om Sankta Lucia!
Innan jag kan ta adjö av den här kalla och snöiga dagen måste jag läsa en text om göteborgska vs. stockholmska samt förbereda prensentationen inför imorgon.
Imorgon lär bli en rolig dag :) Säger inget mer, men om inte julkänslan intar min själ och kropp imorgon så vet jag inte när den gör det!



Jag vet att jag tröttar ut er med Il Divo...men ni måste bara lyssna på "La Vida sin Amor" :) Som tur är för mig (och otur för dem runt omkring mig) läste jag spanska i tre år i gymnasiet och när jag är och besöker morföräldrarna, tittar jag på spansk TV med morfar och italiensk TV med mormor.
Oh, bästa underhållningprogrammet är utan tvekan "L´eredita" på Rai Uno (Italia). Saknar mormors och mina kvällar när vi tittar på detta program och skrattar åt varenda person som svarar fel på någon fråga...vilka minnen! När jag tog körkort bodde jag ett halvår i Portoroz hos mormor och morfar eftersom jag körde i Koper. Det var en härlig tid :)
Men i alla fall, när det kommer till att sjunga på spanska så jag hänger med rätt bra tillsammans med Il Divo :)

Helvete, vad sugen jag blev på att åka till Italien nu!! Sitta någonstans ute på landet en solig och varm dag, under en enorm ek med utsikt över den toskanska landsbygden och äta en riktigt härlig tomatsallad indränkt i olivolja och hemmagjord olivbröd till det! I och för sig åker jag ju till Italien nästa helg...och då är det bäst för italienarna är det har julpyntat! Just saying, just saying...

Don´t miss out on a bizillion other valuable experiences

Hade en trevlig barnvakts-kväll igår. Vi var bl.a ute i snön, åt pepparkakor, spelade kort och tittade på "what not to wear" och "the cake boss"...WOW alltså! Påminn mig att beställa en tårta från the "cake boss". Solklara mästerverk är det vi pratar om här! Kanalen "Discovery Home & Living" är en bra kanal :)
I taxi-bilen på vägen hem fick jag lite småpanik...chauffören såg superskum ut, men det visade sig att han var hur trevlig som helst! Så det kanske är de nice-looking chaffisarna man ska akta sig för??
Ska snart iväg för en sju timmars pass på universistetet. Har min presentation i slutet (dvs efter sex timmar) så vi får väl se om jag lyckas att inte tuppa av när jag väl står beredd på att dra igång det hela...får väl också se om min tunga kommer överens med min hjärna!
När jag slutat vid 19.00 ska vi beställa chineese takeaway och mysa framför någon bra film.

Men nu först innan "I hit the shower" tänkte jag titta igenom inbjudningarna till st. lucian som jag fick via mail för att granska före de ska skickas ut. Ser helt klart ok ut :) Nästa år ska vi ha uppträdanden/firanden i Wien, Österrike (eftersom de är en av dem som sponsrar oss i år), Padova i Italien och i en stor kyrka i Ljubljana (och, nej jag har inte glömt de fyra Armani-änglarna ;) Jag längtar verkligen till nästa års Lucia :) Jag har alltså redan skrivt två A4-sidor (planering, önskemål, detaljer osv) för lucian 2011. Men som sagt först måste vi ta oss igenom årets firande :)

Jag är verkligen ett stort fan av Il Divo. Min mormor och jag var så nära att gå på deras konsert när de var i Slovenien för något år sedan. Jag försökte beställa biljetter till henne och mig tre dagar efter att det blev känt att de skulle komma hit...men efter två dagar var det redan slutsålt. Helt galet! Så lite småbesvikna, bestämde vi istället att vi skulle köpa champagne, massor med ferrero roche choklad och DVDn med deras konsert i Barcelona. Nästa gång de kommer hit ska jag vara först i kön till biljetterna. Så sant som det är sagt, skrivet!
Och jag stör mig på folk som pratar skit om Il Divo och liknande musik!
Limiting yourself to one style of music is like only eating steak and eggs for the rest of your life... you'll never starve, but you miss out on a bizillion other valuable flavor experiences you could be having! Think about that!
Jag blandar allt, på min spellista på Spotify finns allt från rock med Bon Jovi och Def Leppard, grupper som Kings of Leon, The Killers, Lifehouse, Muse till Il Divo.


Grow bright against the night, like the star- and candlelight

Vaknade extremt tidigt idag. Såklart har det snöat så förbaskat mycket inatt igen att allting är vitt och gårdagens glädje över att vägarna var snö-, is- och slaskfri är borta once again. Gick ner till affären runt hörnet för att köpa frukost och framför allt nybakade frallor och crossiants. Min syster och jag hade en riktig julfrukost framför första delen av (den gamla) julkalendern "Mysteriet på Greveholm". Är inte riktigt säker vad för julkalender som visas i Sverige i år, men "Greveholm" har varit min familjs favorit ända sedan den sändes julen xx (?) och därför kör vi på den i år igen.
I eftermiddag ska jag möta upp tjejen jag tillsammans ordnar St. Lucia med. Vi ska besöka kyrkan för att få en bild av hur det hela kommer att se ut osv. Blir nog en fika någonstans i centrum också. 
Och direkt efter ska jag till andra delen av stan för att sitta barnvakt åt "mina" finska flickor. Antar att det blir ganska sent, men som tur är börjar jag först 13.50 imorgon. Har den andra presentationen om svensk mat, högtider och traditioner imorgon. 
Men nu ska jag tända lite levande ljus i lägenheten, sätta på julmusik med Il Divo och läsa en bra bok invirad i en filt och med en kopp varm choklad.

RSS 2.0