Web Toolbar by Wibiya rosyred -

Armani änglar

Sitter just nu med finputsningen av power-point presentationen om svenska maträtter, högtider och traditioner. Kan hela historien om varför Mårtensdagen firas nu i alla fall och pepparkakans historia :)
Skriver samtidigt lite mail för att fixa så mycket som möjligt innan Lucia uppträdanden kör igång. Gud, vad jag är taggad nu!
Lyssnar också på Il Divo (ohhh). Min mormor är Il Divo fantast och jag förstår henne...fullkomligt faktiskt! Jag får tårar i ögonen när jag lyssnar på de här två låtarna. Det gör gott i hjärtat :)
http://www.youtube.com/watch?v=VzB8xC_CwH8
http://www.youtube.com/watch?v=7qucX-ZIbMc

På tal om Il Divo, jag fick värsta idéen igår kväll om att vi skulle försöka hitta fyra änglalika hunkar som är lika bra på att sjunga som de ser ut som skulle vara med i vårt luciatåg. Eller ok, inte vara med i själva luciatåget, de skulle inte ha lucialinne och stjärngossestrut och så...de skulle helt plötsligt komma ut ur skuggan, ställa sig framför oss och sjunga några julsånger på italienska. 
Så jag skrev till min högra hand, eller det kanske är jag som är hennes högra hand, det sista stämmer bättre när det kommer till Lucia firandet i Slovenien och bad henne fixa fram fyra änglaliknande och änglasjungande killar i Armani-kostymer. Och fick tillbaka ett mail att hon verkligen känner några sådana (hon har kontakter hon i nöjesbranschen :). Oh, Gud...jag skämtade bara men nu när jag tänker på det; varför inte?? Tyvärr så kan de nog inte vara med i år eftersom det är fort kort varsel. Men nästa år, nästa år...next year it´s gonna be legen...wait for it...dary!


1. Advent


Gick till den katolska kyrkan mitt i centrum med min syster...och råkade pricka fel mässa, men vad gör det? Vi är alla lika i Guds ögon. Kom hem, tände ett ljus och åt den traditionella adventsfikan tillsammans med systern och brodern. Nu är det jul på riktigt :)


Everything has beauty,but not everyone sees it


Who do you think you´re kidding, try keeping it hidden

Efter en välbehövlig natts sömn är jag nu åter på topp. Satte på "Yeah" med Usher och "Monster" med Lady Gaga på högsta volym, stekte ägg, hällde upp ett stort glas apelsinjucie, gjorde en kopp grön te och bläddrade igenom det nyaste exemplaret av ELLE UK. Så än så länge har jag haft en bra dag :) Ska sammanställa nästa veckas ordlisat och putsa på nästa veckas presentation.
Får se om jag beger mig ut i eftermiddag/kväll för att fota lite.
Men först kommer lite bilder :)

Ska guida er genom bilderna :) Köpte som sagt en helt perfekt korsettop igår på H&M. Såg reklamen redan för två veckor sedan men den har först nu kommit till butikerna (annars så är Victoria´s secret och Palmers mina favoriter när det kommer till underkläder, från New York hade jag med mig säkert halva resväskan med Victoria´s secret stuff...hade liiiite panik på flygplatsen i München, men det är en annan och en lång historia som inte får plats idag), blusen är från ZARA och kommer att användas tillsammans med korsettopen har jag tänkt mig.
Doftljuset luktar kanel och är perfekt när man vill få lite julstämmning "i luften". Adventsljusen är redo för att tändas. Imorgon brinner redan det första, kan fortfarande inte fatta att det gått så fort!
Dagens frukost tillsammans med ELLE U.K.
Kappan som jag köpte igår (även den på H&M).
Sedan har vi världens sötaste julgran i miniatyr. 
Köpte iste med citronsmak idag, verkligen uppfriskande.
Och till sist: Teet vi köpte igår på Chai-house i gamla stan. Ett speciellt jul te med hemliga ingredienser. Te med "mandel-kaks" smak och Rooibos med nötter och choklad.
Vi är helt redo för 1. advent med andra ord :)


The most beautiful view is the one I share with you



Igår när jag åkte till Univetsitetet hade jag på mig jeans, rött linne, röd-rutig skjorta, uppknäppt mörkbrun skinnjacka samt solglasögon. Dagen var nämligen solig och mild.
Idag när jag steg ut ur huset (lägenheten är en av fyra i ett stort hus) på morgonen kunde jag riktigt känna snön i luften. Var på universitetet i nästan två timmar (hade presentation idag igen om svenska dialekter) och när jag kom ut ur byggnaden snöade det riktigt vackert :) Ingen slask på marken, håret blev inte blött, bussarna gick som de skulle.

Åkte hem och bytte skor och begav mig sedan direkt till CityPark för att träffa en kompis samt för att få årets luciautstyrsel och krona :) Tog en fika med kompisen på övervåningen och upptäckte mitt i en tugga av den gudomliga kolatårtan att det snöade riktigt ordentlige ute. Inte tänkte jag så mycket på det sedan. Innan jag åkte hem kikade jag in i några affärer. Köpte en ny vinterkappa (kort) men snygga knappar och en vit korsettop med hängsmycket och svarta broderier. Och en massa kakor i Interspar! Visar allt imorgon.
Dessutom donerade jag pengar till barn i Afrika nu lagom till jul :) Det gjorde gott i hjärtat! Gör det ni också!



När jag kom ut och skulle till bussen höll jag nästan på att tappa andan. Så mycket snö! Allt var vitt och det bara fortsatte och fortsatte att snöa. Det tog evigheter tills bussen nådde mitt stopp.
När jag väl kom hem var det bara att byta till lite mer vintriga skor och sedan bege sig till centrum med min syster för att inhandla kakor (ännu mer!), te och julprydnader (ännu mer!). Efter hundra år kom vi fram till centrum och gick till Maximarket för att leta reda på svenska pepparkakor.
Vi stod en bra stund och debatterade hurvida vi skulle ta de med cappuccino smak eller de med choklad och apelsin. Det blev det sistnämnda.
Sedan tog vi en tur till gamla stan för att titta in på Chai-huset och köpa te. Efteråt beställde vi varsin kopp med varm choklad och vispad chokladgrädde på ett utefik intill stadsfloden. Innan vi tog bussen hem stannade vi Müller och köpte lite julprydnader samt i mataffären. Köpte med oss nästan halva affären. Eftersom en snöstorm är rapporterad i helgen känns det ganska tryggt att veta att vi i alla fall inte kommer att svälta ihjäl ifall vi blir insnöade.

Nu är jag så trött att jag kommer att tuppa av vilken minut som helst. Ingen mer energi kvar i kroppen nu...
Just det! Innan jag lämnade CityPark gick jag in till djuraffären och tittade på alla små söta djur. Världens sötaste och minsta kanin i en av burarna! Jag blev totalt förälskad. I en sekund eller två funderade jag faktiskt allvarligt talat på att köpa honom...helt sannslöst! Stod en bra stund och bara tittade på honom tills en anställd kom och frågade om han kunde hjälpa till med något och väckte mig på så sätt ur min trans. Jag var alltså helt hypnotiserad. Och jag kan fortfarande inte låta bli att tänka på honom...kaninen alltså, inte den anställde.
Jag funderar alltså ALLVARLIGT talat på att köpa gullbollen med grå och vit päls! Tror dock inte min min hund i Sverige skulle uppskatta detta. Han har en tendens att bli väldigt svartsjuk...


And eternally be


Right here with me is right where you belong

Nämen tjena, tjena, det var längesedan! Här kommer ett långt inlägg igen. Jag ska bättra mig och skriva lite mindre i framtiden.


Har haft fullt upp de senaste dagarna och därför har bloggen blivit lite lidande. Tror jag senast skrev i fredags i förra vecka innan systern min och jag begav oss ut på en shoppingrunda. Var har hänt sedan dess? Hmmm…jag köpte världens godaste parfym och vackraste blus på ZARA. Och tog en utav deras CV blanketter. Vet inte varför jag gjorde det…men när jag kom och tänkta på det när jag läste igenom broschyren…varför inte söka jobb på ZARA? Man får dessutom själv välja när man vill jobba och mina förmiddagar är så gott som lediga. Och dessutom får man ju rabatt på en massa snygga, stilfulla och eleganta kläder. Så jag ska skicka in en ifylld blankett innan jag åker till Sverige.


Vad har hänt mer…jo, jag hade en skitdålig dag i lördags. INGENTING gick som det skulle! Större delen av dagen ägnade jag åt en lång översättning från engelska till slovenska (konsthistoria igen). Jag höll nästan på att kollapsa av utmattning och gråt innan jag började med den för jag tänkte: jag kommer aldrig att klara av detta, det är för svårt, jag kommer inte kunna översätta till deadline, jag KAN INTE!! Men när jag väl fått ur mig ilskan och gråten satte jag igång och medan jag snyftade lite då och då började det hela flyta på och när jag var färdig kunde jag inte tro det. Jag hade faktiskt klarat det och inte bara det, före deadline t.o.m. Och inte bara det: på måndagen fick jag veta av tjejen som hade bett om översättningen att det var en av de bästa översättningarna hon sett och att jag är ett riktigt ”proffs”. Som tack fick jag en stor och vacker chokladask med min favorit choklad ”Ferrero Roche”. Jag är väldigt självkritisk när det kommer till allt, jag är nog den mest perfektionistiska människan som finns…men t.o.m jag blev nöjd med min översättning.


Sedan hade jag en presentation för grupp II idag om de svenska dialekterna. Jag gjorde så mycket research innan själva presentationen så nu vet jag allt om svenska dialekter. Och jag har lyssnat på så många olika dialekter att hela mitt huvud höll på att sprängas när jag intog podiet idag. Och medan jag pratade fick jag hålla mig för skratt (det var sååå svårt) för jag visste att om jag inte passade mig skulle jag börja blanda alla dialekter..vilket jag gjorde mot slutet, blandade i lite dalmål och göteborgska i min västsvenska dialekt. Det lät för jävligt, hahah…”vi by-tte li-ksom pla-tter me varandra, å man bli la gla-d nä de gå bra för and-R-A!” Var kom den meningen ifrån egentligen?? Och jag diggar mina power-point starkt, varje vecka är det ny design, nya animeringar…jag lägger verkligen ner tid för allt ska blir så snyggt och intressant som möjligt. På fredag har jag samma presentation för grupp III och ska föröska dessa kommande dagar att återgå till min västsvenska dialekt (även kallad kindbo-dialekten).


Vad har hänt mer…har beställt biljett upp till Sverige om en månad. Är nästan helt uppbokad med Luciaförberedelser och uppträdanden om två veckor, ska sitta barnvakt ganska många kvällar åt en finsk familj (har gjort det nästan i lite mer än ett år nu) och så ringde en annan svensk-italiensk familj idag (i deras ”tjänst” har jag varit i ett halvår) och undrade om jag kan komma några gånger innan jag åker till Sverige. Dessa är alltså familjer som är från Skandinavien och har av olika skäl (främst arbete) flyttat till Ljubljana i några år.  Det är helt underbara familjer och jag tycker faktiskt det är himla roligt att sitta med barnen och titta på Disney Channel.


Och så den kanske största nyheten. För ett år sedan skickade jag några fotografier till en miljötävling i England. Hade glömt bort den men sen i fredags skickade de ett mail och undrade om jag skulle vara intresserad av att ha ett porfolio hos deras fotoföretag i London. Jag sa att jag skulle tänka över det, och på måndagen skickar det över ett kontrakt till mig, där det står att jag kommer att representeras av företaget om jag skriver under. Så nu är det bara att skriva under kontraktet och jag har en agent som ska hantera försäljningen av mina fotografier åt mig! Egen hemsida ska också fixas. Guuud, det kan inte vara sant?! Kan det verkligen bli så att jag kommer att tjäna pengar på min hobby? Just nu känns det som en omöjlighet…men man vet inte vad som händer i framtiden. Lika mycket som det kan gå spikrakt uppåt kan det gå ännu rakare neråt. Så jag hoppas inte på för mycket. För tillfället är jag mer smickrad över att de vill ha med mig i sin ”fotofamilj” än att fundera på vad detta kan innebära. Ni kan kalla mig ödmjuk eller osjälvsäker…men jag tycker inte mina fotografier är speciellt bra, så det kan gå hur som helst för mig i framtiden. Men jag säger såhär: om det inte går, om fotografering inte är det rätta för mig har jag i alla fall provat. No regrets! Vetskapen om att man provat även om man misslyckades är bättre än att under hela sitt liv fundera över vad som kunde ha varit.


I gave it a try, it didn´t work, now let´s move on!

 

 


Far too many to mention

18.11.2010
Efter en kväll med bra musik och rättning + översättning av min systers seminar work på från engelska till slovenska i konsthistoria, är jag nu fit for fight. Och vetskapen om att mitt bästa fotografi är borta rör mig inte i ryggen. Idag är det en ny dag som ska utnyttjas till max! Började dagen med en härlig frukost och avnjöt den framför datorn där jag för tillfället håller på att översätta ännu en konsthistorisk text från engelska till slovenska. Puh, vad mycket man lär sig egentligen om diverse ämnen. Nu drar jag snart iväg till universitetet, där ett nästan sju-timmars pass med svenska väntar.
Presentationen är förbättrad och likaså är upplägget lite förändrat. Har dock inte förberett några övningar, det får bli spontant den här gången. Men många klipp blir det!

På söndag ska min syster, min bror och jag ha en riktig söndags-middag a la mammas middagar hemma i Sverige. Inkluderar allt, förrätt, kött, sås, potatis, grönsaker, efterrätt och vin! Jag införskaffade allt igår så nu väntar det i kylskåpet. Ska bli riktigt kul att stå och laga ”riktig” mat…det var verkligen längesedan. Måste hitta någon skön låt också som vi alla tre kan rocka loss till i köket. Tänkte föreslå Cascada (ahahaha) men det tror jag inte de andra två går med på! Antar att det blir Kent och Mando Diao hela kvällen lång. Sedan ska vi ha ett skypesamtal med video med mamma, pappa och Viggo i Sverige, så att de också kan känna sig delaktiga. Oh, ska föreslå för mamma att hon också tillagar samma middag som vi här i Ljubljana så kan vi ha en ”skype-middag”…bra där!

19.11.2010
Den här gången får det blir två dagar i ett inlägg. Presentationen för grupp I igår gick bra, fast det var ett himla tjat om Basshunter från deras sida där mot slutet! Jag menar…what?? Idag (fredag) så hade jag den tredje och sista föreläsningen om de svenska kändisarna för grupp III. Eftersom denna grupp är sista gruppen när det kommer till svenska och de kan så pass mycket svenska att de förstår i huvudsak allt så drog jag min power point presentation för dem och ladda sedan upp med lite videoklipp från svenska underhållningsprogram och musik på svenska. Måste posta dem här på bloggen eftersom de är så grymt bra. För de andra två grupperna blev det mest musikvideos med Eric Saade, Mando Diao osv (som sjunger på engelska) efter power pointen.

Hey Baberiba – Kungafamiljne shoppar på IKEA

Björn Gustavsson – Parlamentet - Tips från coachen (hahah, den mannen alltså!)
http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc
http://www.youtube.com/watch?v=Mjs8BSwlOsk&feature=related

Idol 2010 Auditions – Olle

Efter lektionen tog jag och en kompis bussen hem, där vi ännu en gång konstaterade att vi hatar att åka buss. Jag är nu nyss hemkommen från Črnuče (i utkanten av Ljubljana). Ska snart kila iväg ner till affärerna bakom vår lägenhet för att hämta en sak åt min syster på kemtvätten. Lite senare på eftermiddagen ska jag till Universitetet ännu en gång för att möta upp min syster, vi ska nämligen till shoppingparadiset CityPark och röra oss omkring de spanska affärerna. Vinterjacka är det som ska införskaffas denna soliga och 10 gradiga dag.
Nu är det en vecka kvar till advent och julpyntning hemma i lägenheten…och jag har ingen julkänsla whatsoever!

Gud, jag har lyssnar på Mando Diao non-stop de senaste dagarna. Kan verkligen inte få nog. ”God Knows”, ”Gloria” och ”Dance with somebody”…man blir beronde alltså. De är ju ett band som ändrar stil hela tiden (och de har sagt att det är deras mål att ändra stil efter varje platta…blir det musik a la Julio Iglesias snart då?) och jag måste medge att deras plattor i början kanske inte direkt är mina favoriter…men nu de senaste åren! Fullträff!


Hur ska jag sammanfatta veckan? Det har varit en väldigt bra vecka helt enkelt. Jag har lärt känna många nya människor som jag troligtvis kommer att hålla kontakten med framöver, jag har översatt, haft tre presentationer, hunnit med att fotografera en del…nääee, som jag sa en bra vecka har det varit!
Imorgon är det helg och då ska jag spendera den framför datorn med att översätta, redigera fotografier och påbörja nästa veckas presentationer om svenska dialekter. Detta ska bli spännande! Jag med min kindobo-dialekt ska ge ett exmpel på olika dialekt i Sverige genom att prata på den dialekten…nä, skämt åsido, jag ska visa videoklipp…hade varit bad annars om jag hade ställt mig framför 30 elever och börjat rabbla någoting på norrländska eller ännu värre gotlänska…that would be bad, very bad…

Fick en inbjuden till en fest imorgon kväll men jag tror jag faktiskt skippar den…för jag har en känsla av att det kommer att spelas Basshunter-musik där… Jag har lovat mig själv att inte boka upp mig så mycket nu en månad innan jag åker till Sverige eftersom det är så mycket som är på gång nu. Dessutom lyckades jag inte bara dubbel- utan trippel-boka mig själv på tisdag kväll. Efter svenska lektionen bestämde jag fika med en kompis, idag bestämdes fika med en annan vid samma tid. Glömde mitt liv (dvs kalendern) hemma idag. Och när jag kom hem och öppnade den såg jag till min förfäran att jag har St.Lucia övning direkt efter svenska lektionen på tisdag (och den är viktig, speciellt eftersom jag är Lucia!). Ska se hur jag lyckas ta mig ur det här…så smooth som möjligt hoppas jag!

Nää, men nu ska jag stoppa hörlurarna i öronen, leta fram ”God Knows”, trycka på play och skynda mig ner till kemtvätten. Vi hörs!

I´m falling in love with your favourite song, I´m gonna sing it all night long

Musiken som lyssnas på just nu: Det blir en hel Mando Diao nu. Lyssnade på dem för många år sedan och tyckte de var bra, gjorde en paus och lyssnar nu på dem igen…och de har nog aldrig låtit så bra som nu. Det konstiga är att jag lyssnar på samma låtar nu som jag gjorde då! Är det min musiksmak som har förändrats, tro? För just nu tycker jag faktiskt deras musik är bäst. Speciellt dessa låtar som är några av mina absoluta favoriter:


http://www.youtube.com/watch?v=05GeoGDgjKw


http://www.youtube.com/watch?v=8nh931yRQIM


http://www.youtube.com/watch?v=b3NOCEKTzAU&feature=player_embedded#


Annars så varvar jag Mando Diao med Kings of Leon och Lady Gaga. En skön grupp detta, va?


Senaste sedda film
: Dorian Grey med Ben Barnes och Colin Firth (min absoluta favorit film)


Boken som ligger på nattduksbordet just nu
: Tretton vid bordet av Agatha Christie (på slovenska)


De tio första låtarna på din Ipod / spelas mest
:

1)      God Knows – Mando Diao

2)      It´s gonna rain – Eric Saade

3)      Closer – Kings of Leon

4)      Gloria – Mando Diao

5)      Who I Am – Nick Jonas

6)      Love Game – Lady Gaga

7)      Dance with Somebody – Mando Diao

8)      Standing Where You Left Me – Erik Hassle

9)      Monster – Lady Gaga ft. Ne-Yo

10)   Bad Romance – Lady Gaga

11)   Play me in the Stereo - Melody Club

12)   Living on a prayer - acoustic version (huge Bon Jovi fan in my teens!)

13)   Feed on me - Melody Club

14)   Armageddon It - Def Leppard

15)   Socker (demo) – Kent


Den bästa låten på listan
: Hmmm…jag väljer mellan Bad Romance och Closer…men måste nog ändå medge att Closer med Kings of Leon är snäppet bättre. Fast…fråga mig igen imorgon, då kanske svaret är Bad Romance. Det beror helt och hållet på vilket humör jag är på. Closer är lite mer depp-låt medan Bad Romance fyller mig med energi.



The curse unimaginable...

Det går inte att beskriva med ord hur förbannad jag är just nu, jag vet inte vart jag ska ta vägen!!! Kanske det eller förmodligen det bästa fotografiet som jag tagit i mitt liv har försvunnit…eller hälften har försvunnit rättare sagt. Man ser bara halva bilden och sedan är det grått på den andra halvan. Jag menar, vad händer här egentligen??? Och framför allt, V-A-R-F-Ö-R händer det mig? Porque? Warum? Zakaj? Why? Och som avslutning…VARFÖR i Guds namn??? I sådana här situationer önskar jag att jag kunde fler svordomar. Jag kokar över av ilska just nu, känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken. Men jag ska ta och ”cool down” nu och lyssna på lite härlig Mando Diao musik. Sedan ska jag ta på mig skorna och bege mig ut till centrum för att köpa en blus…inte för att det kommer att få mig på bättre humör, men man kan ju alltid prova!


Imorgon har jag presentation #2 om de svenska kändisarna. Fast med min tur lär ju hela power-pointen med alla fotografier, musikklipp och coola animeringar försvinna, så jag får börja om från början …en kvart innan jag ska ha presentationen med svetten rinnandes i pannan och hjärtat galopperandes i 300 km/h! I sådana fall, sätter jag på några musikvideos med Mando Diao, Eric Saade och Eric Hassle, sätter mig i ett hörn längst bak i klassrummet och försöker lipa så diskret som det bara går inför 35 stycken elever. There´s only so much you can do…


Och en kompis skickade ett meddelande innan och frågade om jag ville hänga med på en a capella konsert. Tror ni jag hinner? Tror fan det! Har en hel kväll med översättningar framför mig, redigerande av fotografier, göra en photoportfolio hos ett fotoföretag som jag, btw blev tillfrågad att ha hos dem. ”Jamen visst, ser ni, vill ni bara ha halva fotografier så kan jag gärna ha en fotoportfolio hos er”…skulle jag ha svarat igår! För det är väl de som numera gäller för min del i fotografiväg! Och sedan måste jag slipa lite på min presentation också…såg igår när jag hade den för första gruppen att det behövs lite förbättringar. Meeeeen, jag vill verkligen gå på koserten!!


Nä, skärpning alltså! Inte gråta, inte vara arg. Detta som har hänt är nu historia. Får ta ett annat fotografi imorgon (fast det vette fan om det ens kommer att vara i närheten av det jag tog idag…faaaaaaaaaaaan!) Nu ska jag sätta på ”God Knows”, ”Gloria” och ”Dance with Somebody” med Mando Diao, lägga mig på sängen med händerna under huvudet, titta upp i taket…och försöka att INTE gråta! Det sista blir svårt, mycket svårt...



Jag bjuder på två bilder där, Hör. Och. Häpna., inte hälften fattas! Det första är vad min syster införskaffade idag. Färgen kommer att vara så läcker på hennes läppar. Och sedan fick jag min absoluta favorit choklad av en tjej som jag översätta en konsthistorisk text åt.

Och varje gång jag är lite ledsen i hjärtat (brukar inte hända så ofta, främst när saker inte går som de ska eller saker som jag irriterar mig så in i bänken), tittar jag på något youtube-klipp eller film med Ben Barnes.
Jag har nog sagt det innan, och jag säger det igen! Han är min absoluta favorit skådespelare, så vacker, så charmig, så intelligent, så ambitiös, så rolig, så trevlig, en riktig gentleman...och om inte allt detta skulle räcka så kan han även spela flera instrument och sjunga. Han kan verkligen vara varenda människas, både killars och tjejers förebild. Han är i alla fall min förebild, denne Ben Barnes.


Forever perfect, a face unforgettable

Nu har jag efter mycket om och men äntligen gjort ett collage med bilder från Venedig.
Jag har ju som sagt varit där ett x-antal gånger, bl.a. med min mamma och bror när jag var runt tio, med Ida och Karin som kom och hälsade på mig i Slovenien för två år sedan (redan, hörrni! vi måste göra om det!!) och tog en tripp till Venedig på min födelsedag och nu senast med min kusin i juni. Och sedan har jag åkt förbi Venedig otaligt många gånger när jag varit i Italien.

Ni som inte vet detta, så är det så att jag samlar på Venetianska masker :) Och det konstiga är att det "totally freak me out"...men jag kan inte få nog av dem! För de är verkligen creepy men ack så vackra...

It´s gonna rain anyway

Sitter nu här hemma i lägenheten, förbereder min presentation och ordlistan för fullt...och lyssnar på Eric Saades nya låt "It´s gonna rain". Det är GRYMT BRA!
Den här presentationen som jag håller på blir nog den bästa hittills. Eleverna fick nämligen välja och det blev inte det gamla vanliga om Sveriges kultur, historia, politik, samhälle etc...denna gången blev det svenska kändisar, och jag bestämde mig för att uppfylla deras önskan; svenska kändisar som är hetast i Sverige just nu och kanske inte så välkända runt om i världen. Det blir en powerpoint med framför allt artister och bloggerskor. För det är väl det som gäller i Sverige just nu! Bloggare! Har man inte en blogg, finns man inte, eller? Har också lagt till en massa ljudklipp när det kommer till artisterna. Det ska bli grymt roligt att ha den här presentationen (x3) den här veckan :)

Igår hade jag för övrigt ett föreningsmöte via internet igen och det verkar som (bara en liten parantes nu) att jag kommer att ha en fotoutställning om den svenska vintern i januari på ett av biblioteken i Ljubljana. Det är precis perfekt för min del eftersom jag ska till Sverige över jul och nyår och kan då passa på att fotografera "den svenska vintern".

Ska också ha ett litet bildspel om den svenska julen på ett av St. Lucia firanden i Ljubljana i december, men de fotografierna är redan tagna. Måste bara ta mig tid att göra själva bildspelet och lägga till en massa svensk julmusik (tänkte på "Gläns över sjön och stran" och "Jul, jul, strålande jul").

Men nu till två låtar jag tycker är veckans hit #1 och #2:







questions

New York vs. London (kan inte välja, båda städerna är helt outstanding) och människorna är underbara!

Hanson vs. Jonas Brothers
Jag var ett stort, stort Hanson fan i tonåren! Köpte alla CD-skivor, böcker, samlade på posters (hade bl.a en poster på innansidan av mitt skåp i högstadiet, jag blev retade (på gränsen till mobbad) av min familj pga av Hanson...det enda jag fick höra var: ahahahah...vänta till du är över tjugo, då kommer du inte ens vilja höra namnet Hanson och du kommer att bli så TJURIG om någon ens nämner att du lyssnade på dem...ahahah!"
Ja, hahahah...nu är det så att jag är över tjugo, jag skäms INTE för att jag var ett Hanson-fan...och som en trumpetstöt: Hanson är fortfarande BRA och jag lyssnar fortfarande på någon gammal låt då och då! Deras senaste CD är superbra och Taylor Hansons nya band "Tainted Windows" rocks. T.o.m min pappa, chefsmobbaren, tycker de har ett bra sound. Den som skrattar sist skrattar ALLTID bäst! Så fortsätt bara, nämn Hanson gång på gång och jag kommer att förklara för dig hur talangfulla, söta och bra de är...gång på gång. Deras 90-tals låt "I will come to you" gör mig fortfarande tårögd! Den låten kommer jag att lyssna på hela livet, det är ett som är säkert! Jag måste har varit 13-14 när jag köpte deras CD med den låten, kom hem och satte på CD och lyssnade på den från början till slut, flera gånger om. När jag hörde "I will come to you" flödade tårarna...den är så vacker! Så spenderade jag många kvällar. Sittandes i fåtöljen med Hanson på högsta volym. De tillsammans med Michael Jackson är en del av min uppväxt.
Och Jonas Brothers? Ja, jag tycker att de är BRA de också! Älskar deras låt "Burnin´Up" och Nick Jonas nya låt "Who I Am". De är så ofantligt talangfulla, söta och otroligt roliga! Sitter barnvakt åt två flickor from time to time och tvingas då både lyssna på Jonas Brothers och titta på serien Jonas L.A....och sing along with the jonas, jajemänsan! Jag kan precis hela "I´m your biggest fan" utantill!

Kaffe vs. Te (har inget emot kaffe, speciellt en kopp cappuccino med extra mycket skum och kanel över det, men jag ser mig nog som en te-människa)

Hund eller Katt (hund-människa all the freakin´way!!)



Favorit resemålet: Oh, var ska jag börja...ur ett fotografiskt perspektiv Venedig, Bohinj i Slovenien, Barcelona, en hel del byar i Tyskland. Ur ett mer personligt perpektiv New York och London (hela England för den delen). Många gånger speciellt nu på senare år ser jag först vad jag sett på resan när jag kommer hem och redigerar mina fotografier. På plats ser jag allt genom linsen.
Jag älskar att resa och upptäcka nya kulturer och platser, träffa nya människor och prova på den inhemska maten.

Bästa filmen: The Picture of Dorian Grey (med Ben Barnes och Colin Firth)
Bästa låten: Closer med Kings of Leon (jag har så många favoritlåtar att mina händer nog skulle ramla av om jag skrev ner alla men tre stycken: "Everything I do (I do it for you" med Bryan Adams, "I will come to you" med Hanson och "Bad Romance" med allas vår Lady Gaga.

Bästa boken: Döden på Nilen av Agatha Christie
Favoritmat: En slovensk grönsakssoppa med morötter, bruna bönor, potatis och "jecmen". Utöver det så älskar jag det italienska och det japanska köket.
Drömresemålet: Utforska Nya Zeeland och shoppa loss i Tokyo.

Favorit skådespelare: Ben Barnes (of course!)...Eddie Redmayne måste dock också vara med på ett litet hörn.
Favorit skådespelerska: Rachel Hurd-Wood

Förebild: Min farmor, som jag tyvärr aldrig har träffat men har hört så många underbara saker om henne både från familj, släktingar, bekanta, hennes vänner och arbetskompisar. Alla säger att jag inte är lik vare sig mamma eller pappa (så som mina syskon) men att jag istället är lik min farmor. Det tar jag som en enorm komplimang!
Det är också en av alla anledningar till att jag älskar Ljubljana, både min underbara farfar och min fantastiska farmor är begravda här i Ljubljana och på något sätt känner jag mig närmare dem. Jag brukar ofta ta promenader till kyrkogården (20 minuters gångavstånd), tända ett ljus och tyst för mig själv berätta saker för dem. Det känns nästan som om de kan höra mig...och vem vet, det kanske de gör.

Saker i Sverige du saknar mest: Min HUND! Jag önskar verkligen att jag kunde ha det underbara lilla monstret hos mig här i Ljubljana. Vi två skulle göra stan osäker! ;) Annars så finns allt här i Slovenien...knäckebröd, svensk mat på IKEA, jag är medlem i en svensk förening i Slovenien och har bl.a hand om svenska traditioner, så jag firar lucia, nationaldagen, midsommar etc tillsammans med andra svenskar (och det finns en del) här i Slovenien. Så jag saknar kanske inte något från Sverige...men vad jag absolut INTE saknar är det svenska vädret! Jag åker hem till föräldrarna i Sverige över jul och nyår samt sommaren varje år så jag hinner inte ens börja sakna någonting på riktigt.


Saker som männsikor kanske inte vet om mig:
Jag har fräknar över näsan och kinderna, men de bleknar under de kallare årstiderna, och eftersom jag har väldigt känslig och blek hy och måste använda solkräm så har inte solen något tillfälle att "bättra på mina fräknar" så att de skulle synas ordentligt.

När jag föddes hade jag rött hår som senare blev kastanjebrunt åt det lite rödare hållet och har fortfarande nu naturliga kopparröda och oranga slingor som gör sig sedda ute i solljus. Dock har jag färgat håret ett x-antal gånger under senare år så min naturliga hårfärg har inte synts till på länge.

Jag har hittills åkt motorvägen från Sverige till Slovenien och tvärtom mer än 50 gånger (bil med föräldrarna och buss sedan jag blev student).







My lips like sugar

Igår var jag borta vid City Park på eftermiddagen och främst i  utkanten av City Park där alla spanska klädaffärer finns i en hög.  Jag älskar dessa affärer.  Stradivarius, ZARA, Mango, Pull and Bear och Bershka. Och intill alla dessa affärer finns en argentinsk restaurnag. Helt otrolig! Och utegården är tagen direkt från en Vilda västern film. Kan tänka mig att man känner sig som om man befinner sig någon helt annanstans än i en Europeisk huvudstad. Det är ganska dyrt där, men har hört att maten är förbluffande utsökt! Tror mina föräldrar har varit där någon gång. Själv så har jag inte det…men ska besöka denna fantastiska restaurang snarast möjligt, var på vippen att gå in dit igår…men var inte direkt hungrig så…men ska definitivt dit någon gång innan jul. Måste bara få med mig den ”rätta människan”. Vad jag har hört (av min pappa) är att det har massiva blodiga biffar (äkta argentinskt kök är det vi pratar om här) men som vegetarian så kanske inte det är det första jag ska satsa på…nej, nej, jag vill ha något äkta argentinskt utan kött vill säga. Oh, en brilliant idé, min morfar växte upp i Argentina, varför inte ta med honom till restaurangen någon gång när han kommer på besök till Ljubljana?


Nästa vecka ska jag tillbaka till detta spanska-argentinska-shopping-mat-paradis och fotografera en del, så ni som inte har varit där (än) får se hur det ser ut.


Kom hem med det här igår! Om inte detta är världens bästa dessert-to-go??

Kom hem framåt kvällen och satte mig ner med min laptop och plundrade min bokhylla på lexikon och ordböcker och översatte hela kvällen lång. Strax före klockan 20.30 blev jag färdig men allt! Skönt! Sedan skrev jag några långa (och då menar jag långa) mail till kompisar och ett föreningsmail ang. Lucia firandet i Slovenien och Italien. Bestämde också via skype vilka låtar vi ska sjunga + gitarristen ska spela. Det kommer att bli helt UNDERBART!!! Nu är det bara den nya Lucia kronan från Sverige som vi väntar på.
Börjar redan nu få en sådan där härlig julkänsla, ni vet när man börjar förebereda så smått inför jul och vet att man fortfarande har allt firande framför sig. På tal om julkänsla, bara nästa helg kvar och sedan är det första advent!
I förra veckan såg jag på BBC att de redan har tänt julbelysningen i London och att det var ”the Narnia cast” som gjorde det. Och vem tänder en julbelysning bättre än Ben Barnes?? Undrar vem som tänder Ljubljanas julbelysning? Ska man kanske anmäla sig som frivillig?


Late at night I dream of what I need

Jag har börjat med vanan att varje gång jag kommer hem efter att ha varit på stan eller på universitetet en längre tid, göra mig en stor kopp grönt te och lyssna på klassisk musik för att varva ner. Det är helt otroligt vad pigg, lugn och harmonisk jag blir av den kombinationen.
Har haft en väldigt intressant lektion nu på förmiddagen, där vi bland annat gick igenom hur många ord för död det finns på svenska (min uppgift) och hur många på slovenska (elevernas uppgift). På hemvägen tog en kompis och jag bussen in till stan, och vi båda konstaterade att vi hatar att åka buss, han kanske t.o.m lite mer än jag!
Nu ska jag påbörja nästa veckas presentation...och den kommer att bli en höjdare! Ordlistan sammanställer jag i helgen. Ännu en lördag imorgon, tiden går verkligen för fort. Det är därför man ska njuta av varenda sekund och försöka klämma in så mycket vardagslyx som det bara går ;) Göra varje dag speciell...även om det bara betyder att man springer ner till bageriet runt hörnet och köper en äkta fransk crossiant med extra mycket aprikosmarmelad.

Klockan är min absoluta favorit (och också den dyraste av alla mina klockor). Halsbandet köpte jag senaste gången jag var i Venedig (dvs i juni med min kusin).
En kopp te och lite klassisk musik till det gör under. Jag köper te i tehuset "Chai" i gamla stan i Ljubljana.
Och "Oxford Suite part 4" av kompositören Ed Alleyne Johnson kan jag för tillfället inte få nog av.

It took my heart, and I think it took my soul...

En helt fantastiskt höstdag idag i Ljubljana.
Ska om en stund iväg till Universitetet för dagens lektioner, från 13.50 till 18.45. Puh, det är i och för sig två olika grupper/klasser på olika nivåer så det blir i alla fall lite omväxling men ändå...


Här är en liten spelningslista på låtar jag har lyssnat på non-stop de senaste dagarna. Alla låtar är gamla men enligt min mening behöver man inte sluta lyssna på en låt bara för att den inte längre är splitterny, eller?

Closer - Kings of Leon
Someone New - Eskobar ft. Heather Nova
Monster - Lady Gaga
Bad Romance - Lady Gaga
Truly, Madly, Deeply (Remix) - Cascada
You´re so damn Hot - Ok. Go


But when the yellow leaf did fade



And every gentle flow'r decay'd;
When whistling winds, and drenching rain,
Swept with rude force the naked plain;
When o'er the desolated scene,
I saw the drifted snow descend;
And sadness darken'd all the green,
And Nature's triumphs seem'd to end;
O! then, my mourning heart did say,
"Thus Youth shall vanish, Life decay.

When Beauty blooms, and Fortune smiles,
And wealth the easy breast beguiles;
When pleasure from her downy wings,
Her soft bewitching incense flings;
THEN, Friends look kind­and round the heart
The brightest flames of passion move,
False Flatt'ry's soothing strains impart
The warmest Friendship­fondest Love;
But when capricious FORTUNE flies,
Then FRIENDSHIP fades;­and PASSION dies.

                                                                       - Mary Darby Robinson
                                                                           (1758 - 1800)


Is it time to set you free? Is it time to let it be?

Vilken bra dag jag har haft idag!
Allt började med att jag var totalt utvilad på morgonen, hoppade i duschen och piggnade till ännu mer, gjorde mig en dunderfrukost med stekta ägg, toast och grönt te som fyllde mig med energi och kraft till max. Tittade igenom alla mina mail, världsnyheterna på BBC samt lite bloggar. Har även skickat efter mycket om och men mitt "projekt" upp till Sverige (nu får vi se vad som händer!), redigerat min power-point presentation, sammanställt en tillhörande ordlista från svenska till slovenska och allt detta till den underbara låten "Someone new".
Eftermiddagen spenderades på universitetet och kvällen inne i centrum med att gå i affärer och (jag vet att det är tidigt än) titta efter de perfekta julklapparna till mina nära och kära.

Sitter nu hemma med fredagens samt nästa tisdags presentationer. Det är lika bra att få det gjort så fort så möjligt så att man kan njuta av helgen, och fram tills deadline bara finslipa det hela.
Dessutom har jag en översättning som jag måste ta itu med från engelska till slovenska. Inte den lättaste texten kan jag tycka...men det ska nog gå. En hel del konst-uttryck och termer (konsthistoria). Tur att jag har ett x-antal lexikon i bokhyllan både från Oxford och Cambridge och från slovenska, svenska, tyska till engelska + ett antal olika lexikon på datorn.
Ibland när man tittar på mina bokhyllor kan man tyckta att det är två olika personer som äger hyllorna.
På en av dem har jag läroböcker, alla lexikon, fotoböcker, mappar med noter, engelska klassiker samt prydnader från bl.a New York, Venedig och Barcelona.
På en annan hylla har jag däremot ett fat med smycken och klockor samt äkta tjejböcker av Marian Keyes, Sophie Kinsella, Danielle Steel och Candace Bushnell.
Det hela ser inte alls konstigt ut. Mina kläder är minst sagt lika välorganiserade. Koftor för sig, skjortor för sig, jeans i en hög, finbyxor i en hög, pumps på en hylla, stövlar på en annan, scarfar i en låda, halsdukar i en annan, vantar i en tredje. Och allt detta har jag att tacka min mamma för som kan å sin sida tacka sin pappa (min morfar jobbade på lastfartyg som maskinchef och under trettio år besökte precis hela världen...och ni vet hur pedantiska soldater och sjömän är?)

Show me what it´s all about

Tog en sväng till centrum med min syster för att äta lite mexikanskt och leta efter den perfekta vinterjackan/kappan. En helt okej fredagseftermiddag med andra ord. Tjejsnack över god mat (verkligen superb) och sedan lite shopping efter det.


A breath of fresh Tuscan air

The recently opened Allegria delivers a breath of fresh Tuscan air to Ljubljana’s otherwise stodgy business district, with an interior decor that is modern, but casual and unpretentious. The menu serves up a fine selection of light and flavorful cuisine as one would expect for a Tuscan eatery. Combined with innovative desserts and popular Slovene and Italian wines, Allegria is becoming a lunch-time hit with local business execs and tourists alike.



En ganska nyöppnad liten mysig italiensk restaurang vid namn Allegria i centrum av Ljubljana bjuder på som min beskrivning avslöjar italiensk mat. Har varit här två gånger. Första gången med min bror och åt då pasta med kyckling och färsk svamp i gräddsås. Och andra gången när mina två vänner från Sverige var på besök i Slovenien och åt då pasta med grönsakssås. Blev inte besviken första gången och blev definitivt inte besviken andra gången. Tvärtom maten blir bara godare och godare för varje gång.
Rekommenderade restaurangen till en finsk familj jag känner här i Ljubljana och ska fråga om betyget de gav Allegria, en restaurang jag tycker att ni ska besöka om ni någon gång bestämmer er för att besöka Ljubljana.
http://www.allegria.si/

I am what you made me

Jag älskar lördagar. Jag har för vana att äta en ordentlig engelsk frukost (sådan som vi åt i London med familjen) dvs toast med olika marmelader, äppel- eller apelsinjuice, yoghurt med flingor, frukt och givetvis en stor kopp Earl Grey´s tea, fast utan mjölk. Ärligt talat så avskyr jag te med mjölk. När jag gjorde praktik i Norwich, England ville mina arbetskompisar till varje pris tvinga i mig ”tea with milk” och varje dag, tre gånger om dagen avböjde jag och förklarade bestämt att jag inte tycker om det! Och deras ansiktsutrryck, som om jag hade sagt att jag precis hade landat med mitt rymdskepp på jorden eller ”they looked like they thought you were on crack” som en kompis så bra förklarade deras ansiktsuttryck. Och jag vet inte hur, men på något sätt trodde de verkligen att de skulle få i mig teet och mjölken. De gav sig inte! Och det gjorde inte jag heller!

Ja, dessa engelsmän! Kan man göra något annat än att älska dem??

Annars så har jag inte gjort så mycket idag. Redigerat lite fotografier, skrivit vidare och är nu nästan färdig med mitt ”projekt”, färdigställt power point presentationen jag ska ha på tisdagens lektion. Det enda som återstår på min helgplanering i jobbvägg är att välja ut tre fotografier som ska skickas iväg till en tävling som jag blivit inbjuden att delta i. ”Travel Photography Contest” heter tävlingen och jag har valt att skicka tre av mina fotografier till kategorin ”landscape” (eftersom det är min specialitet). Deadline är 5.1.11 men det är lika bra att skicka iväg sina bidrag så fort som möjligt, eller? Fast å andra sidan så kommer jag säkert att fotografera någonting utöver det vanliga fram tills januari och eftersom det är tillåtet att skicka max tre fotografier och jag skickar iväg alla tre imorgon så…nej, jag skickar en imorgon! En strax före jul och en två dagar innan tävlingen avslutas. Eller? Bra att ha en blogg att diskutera med, får väldigt mycket respons när jag såhär sitter framför datorn och skriver.

Det är en av mina svaga sidor (eller kanske starka om man tror på mina lärare och professorer). Jag kan nämligen inte sluta skriva när jag väl satt igång…Fråga inte ens hur många noveller jag har skrivit under alla år jag existerat! Med det sagt vill jag inte på något sätt påstå att de är bra…dock ville en av mina svenskalärare i grundskolan skicka in en av mina noveller till ett bokförlag (jag tror än till idag är hon skojade, det måste hon har gjort…) eller i alla fall till en tidning. När det kommer till att låta andra personer läsa mina noveller är jag väldigt blyg. Jag tycker helt enkelt inte att de är tillräckligt bra för att låta någon annan än jag läsa dem. Jag är nog den mest självkritiska personen jag känner.  Jag är aldrig 100 % nöjd med någonting. Värst är det när det kommer till fotografier! För mig är det viktigt att man tar åt sig konstruktiv kritik för att kunna ”växa”.


Jag tror att man måste sålla bort all nedlåtande negativ kritik och alla överdrivna positiva komplimanger och inse att man ligger någonstans i mitten.


Beauty is eternity gazing at itself in a mirror

Hade en väldigt intressant lektion på morgonen. Älskar fredagslektionerna. Gick (notera att jag inte tog bussen) sedan hem från universitetet till lägenheten. Tog sådär en halvtimme genom hela centrum och hade sällskap av en kompis halva vägen. Det var väldigt varmt idag. Solen sken, det blåste svala vindar som fick alla löv på marken att flyga omrking och det var faktiskt, utan att överdriva, för varmt med jacka. Kompisen sa att han förstod att jag tyckte det var för varmt som har vuxit upp i Sverige! Jag kunde inget annat än att hålla med honom! Framåt kvällen åkte systern min och jag till centrum för att leta efter höstjackor. Finaste jackorna fanns utan tveckan inne på ZARA. Och jag blev helt salig när jag upptäckte att ena väggen på undervåningen var full med splitternya kläder från ”English Style by ZARA”.  Jag ÄLSKAR den engelska posh-landsbygds-stilen men tweedkavajer, mysiga pullovers, skjortor, scarfar och stövlar. Och allt detta i färgerna grått, beige, mossgrönt, vitt och svart!

En annan klädaffär som jag rekommenderar och älskar är ”Stradivarius”. Det är sällan jag går in i en affär och vill köpa precis allt som finns där, ”English Style by ZARA” och ”Stradivarius” är undantagen.  Stradivarius är precis som ZARA spanskt, och här blandas den söta romantiska stilen med mycket blomporträtt, spets och satin med ”sjörövarstilen” (som jag kallar det för) med höga stövlar och ”orkesterjackor ” och kavajer med gyllene kungakronor på knapparna.

För att göra en lång historia kort, så ska jag in till ZARA i nästa vecka och förse mig själv med lite nya ”engelska kläder”. Och eftersom jag inte köpte något klädesplagg idag (nej, hittade ingen jacka för den delen heller) köpte jag istället ett x-antal produkter för hud och hår. Vågar inte ens nämna hur mycket det gick på. Trodde kassörskan skojade först MEN är de nya hårprodukterna så bra som det påstås att de är var det absolut värt att spendera så mycket pengar på…tja, sin yta! ”Yta framför allt” som min pappa anser är min och systerns motto.

Pratade med mamma uppe i Sverige en liten stund innan via skype och hon berättade att hennes arbetskompis ska gifta sig imorgon och att hon ville att JAG skulle fotografera bröllopet. Det är en komplimang som heter duga. Tack snälla du! Önskar jag kunde vara i Sverige imorgon och fotografera den underbaraste dagen i ditt liv, tyvärr så kan jag inte det. Hoppas du får en oförglömlig dag och jag önskar dig lycka till av hela mitt hjärta! :)


The honorary title of a legend

A restaurant always provides a shelter to a person, for he goes there with intention …
When that person is hungry, it feeds him, when he is thirsty, it gives him a drink! When he needs company, it provides him the asylum of space and warm conversation!

Jag tänkte börja skriva lite inlägg om olika restauranger, pubar, fik etc i Ljubljana som jag varmt rekommenderar. Först ut är Šestica i centrum av den Slovenska huvudstaden.


Šestica är en av de äldsta restaurangerna i Ljubljana som för första gången öppnade sina dörrar redan 1670. Från att har varit ett värdshus, pub och husrum för kuskar och resenärer har det sedan 1776 utvecklats till en av de bästa restaurangerna i Slovenien.  Šestica är restaurangen där det bakas hemmagjord bröd hela dagarna, bakelser förvandlas av flitiga händer till mästerverk och där man blandar gammaldags recept med nya trender. 
Restaurangen erbjuder en underbar symfoni av smak, färg och doft.



http://en.sestica.si/gostilna-sestica/

But rather a garden for ever in bloom and a flock of angels for ever in flight


Idag blev jag rejält sugen på japansk mat, jag älskar sushi! Vi har en helt fantastisk japansk restaurang mitt i centrum i Ljubljana, men eftersom jag inte orkade ta mig dit eller rättare sagt inte hade någon som ville följa med mig dit (jag är en av dem som aldrig och då menar jag verkligen aldrig sätter mig ute på någon restaurang eller fik och äter/dricker själv, jag kan å andra sidan gå in i en restaurang och beställa take-away mat själv). Så det blev en japansk inspirerad lunch idag. Nudlar, paprika, minimajs, svamp och Teriyaki sås ("traditional mix of Japanese soy sauce, mirin and sake" som finns att köpa i alla större livsmedelsaffärer) stekte jag i en stekpanna. Jättegott och tar inte ens en kvart att göra. Hittade också lite japanske snacks i affären. 
För övrigt har det varit en fin och solig höstdag idag. Börjar dock bli lite jobbigt att mer och mer gråa löv ligger på marken och mindre vackra röda, oranga och gula på trädgrenarna för var dag.
Höst är min favoritårstid och för varje löv som faller ner till marken dör en liten bit av mig.
Jag älskar höstmånaderna (jag önskar de vore fler).
Soliga höstdagar är till för promenader bland vackra löv med lagom varm jacka, vantar och halsduk. Och regninga höstdagar är till för mysig läsning i soffan men en filt och en kopp te medan regndropparna samlas på fönsterrutan. En tradition som jag har är att varje höst läsa "The Picture och Dorian Grey" och "Dracula". Dessa två böcker läser jag bara på hösten!
Samtidigt vet man att julen och allt vad det innebär bara är runt hörnet. Jag tar vara på varenda höstdag och försöker vara ute så mycket som möjligt!


I can say no more than I am I

Fick ett kuvert idag från en sminkaffär där det innuti står att jag får en hel del rabatt på skönhetsprodukter eftersom jag har varit medlem i prick ett år. Tack!
Läste "Tretton vid bordet" (på slovenska) av min favorit författare sedan mellanstadiet, Agatha Christie, en liten stund på eftermiddagen innan jag skrev vidare på min CV.
Föreberedde också en Power Point för min presentation/föreläsning i veckan. Och det är väl i stort sett det jag har hunnit med på min lediga dag. Håller just nu på med ett litet "projekt" på datorn som jag ska skicka iväg upp till Sverige någon gång i slutet av veckan (om jag lyckas skriva färdigt det...eller om min fantasi får sig en spark därbak tills dess för just nu står det rejält stilla...). Vad det är får ni eventuellt se om jag lyckas med min plan. 50-50 chans!
Efter att ha legat på sängen under hela eftermiddagen bland alla kuddar, filtar och böcker, läst, skrivit på datorn, skrivit för hand och redigerat fotografier ska jag nu sträcka på mig lite, andas in lite frisk luft, hämta en flaska vatten från kylskåpet och sedan åter lägga min på sängen och fortsätta skriva på mitt "lilla projekt". Ha en trevlig kväll :)


And beauty is not a need but an ecstasy

Några dagar nere hos morföräldrarna vid kusten i Portoroz/Piran var precis vad jag behövde.



Fotografierna är alla tagna av mig i Piran.

RSS 2.0