Web Toolbar by Wibiya rosyred -

I'VE BEEN RUNNING FOR DAYS AND NOW I'VE FOUND MY WAY

Sugar, Honey, Honey - The Archies

En gång när jag kom hem från skolan (måste ha gått i mellanstadiet då) och skulle titta på "Lilla Huset på Prärien" (pappa spelade in den varje dag så jag kunde titta på den efter skolan :) hörde jag den här låten på TV. Då tyckte jag att det var den absolut bästa låten som fanns. Hörde den för ett tag sedan igen och japp, den är fortfarande lika bra :)


Det här ju såklart inte sushi (som jag nämner i texten under), jag gjorde ris och ringlade över lite soyasås, stekte räkor och zucchini i olivolja och soya och kompletterade det hela med avokado. Jag skulle kunna livnära mig på enbart skaldjur och avokado.


Ok, efter två skitdagar har jag nu äntligen en betydligt bättre dag.
Vaknade vid 07.00 pigg som en mört, gick ut på en lång promenad med Viggo, gjorde pannkakor till frukost (just so you know, I cannot flip pancakes to save my life!), tog en superultramegasnabb dusch, åkte ner till jobbet där jag lämnade in min tjänstgöringsrapport för augusti månad i receptionen och gick sedan upp till min avdelning för att fylla i några papper och dricka kaffe med personalen som jobbar idag (jag har blivit helt beroende av kaffe! Det värsta har hänt!), åkte vidare till affären för att införskaffa lite proviant, besökte banken på hemvägen för att fixa en sak (jäkla skitbank!).
Kom hem, gjorde en "japansk tallrik" (whatever that means... well, actually it means that if you're to lazy to make your own sushi you basically put all the ingredients on a plate and eat it like that!) och tog sedan med mig hunden och kameran och begav mig till Kroksjön (eller ja, till scouthuset innan vi vände hemåt igen)
Ja, jag gjorde om misstaget som kallas för: hund + kamera....
Our dog is such a lofty lad... you just want to wring his neck a couple of times ;)

Just det, på väg hem från stan blev jag sugen på att kolla läget uppe i Berg (ridskolan) och skogen där vi brukar plocka svamp och blåbär. Jag åkte lite för långt...hur det nu gick till för jag hade full kontroll... jag visste precis var jag var, det är bara det att alla stenar, träd och vägar ser ju likadana ut!
Ok, I got lost, big deal. Who hasn't... hahah, oh my Goooood!
The ironic part is that I couldn't even get there when I was trying to last summer and now I ended up at the exact location I couldn't find.
Och min GPS på min nya mobil är ju SHIIIIT! Den hade säkert tagit mig till Amazonas eller något annat exotiskt ställe. Tydligen så befinner jag mig för närvarande i "Chimbote" vid Perus kust!
Jag ska skaffa mig en Segway att glida fram i skogen med :)
Btw, inga blåbär i sikte. Verkar bli ett dåligt år för dessa.
Eller så är jag bara i stort behov av ett linsbyte.

Och jag hann även med det jag har längtat efter att få göra i ett par dagar nu.
Jag klippte gräset!
Life is good!



WHEN I'M ON MY OWN I CAN BE WHO I WANT TO



Nu jävlarmig ska jag vara negativ för en gångs skull!
Vilken usel start på veckan alltså. Det första jag gör på måndag morgon är att spilla all kaffe på min rena (VITA) tröja, som jag tvättade för två dagar sedan, HAND-tvättade för två dagar sedan! Byter om till en svart tröja och går och borstar tänderna. Vad händer då? Tro fan att tandkrämen hamnar på tröjan istället för i munnen (tänkte skriva en annan synoym till mun men nu ska vi inte bli alltför grova i mun). Och fattar ni: ljus tröja + mörk dryck & mörk tröja + ljus kräm!

Var jättetaggad hela förmiddagen på att klippa gräset. Vad händer när jag precis tagit på mig min gräsklippar-outfit? (den är fin den, påminner mycket om hillbilly-stilen) Det börjar Ö-S-R-E-G-N-A! Byter om till regnjacka och stövlar och tar mig med Viggo ut på en promenad. Trampar i en jävla stor hundskit det första jag gör när vi kommer ut till skogsvägen.
Efter att ha torkat av, tvättat av och desinficerat båda stövlarna ut och in, tänkte jag att det vore en bra idé att ta ut soporna.

Drar ut soppåsen från soptunnan och glömmer totalt bort att jag dagen innan slängt ner glasbitar (tyvärr mamma och pappa, men jag hade sönder ett glas när jag diskade!) och vad händer om inte att jag skär upp hela tummen.
Det blödde så mycket att alla hajar och vampyrer runt om i världen måste ha känt lukten (inte för att vara äcklig då!).
Stod en bra stund och försökte stoppa blodflödet men det ville inte ge med sig. Tog en bomullstuss och dränkte in den i alkohol (desinfektion) och när jag tryckte tussen mot såret snurrade världen ett par miljoner gånger fortare.
Fick sätta mig ner eftersom jag nästan däckade av smärta! Nu vet jag att andra har det mycket värre och att ni tycker jag är väldigt fjantig som gör en så stor sak av ett litet sår (som jag för övrigt kan påpeka är rejält djupt och stort!) men faaaaaaaaaaaaaaaan vad ont det gjorde. Lade på allt jag kunde hitta i medicinväskan och nu bultar min tumme som om någon sitter innuti den och spelar hårdrock!

När jag väl fick ordning på det massakrerade finget (igen: inte för att vara äcklig!) tog jag en kopp kaffe till och spillde allt över golvet när jag var på väg från köket till vardagsrummet!
På kvällen ringde jag till mamma för att prata lite och tyvärr måste jag säga att jag var rätt jobbig. Den dåliga dagen gick ut över mamma. Så mamma om du läser detta, förlåt att jag var lite småhysterisk (läs: hyperventilerade) igår!
Och kort därefter när jag lagt på luren, ringer det ingen. Och eftersom jag tror att det är mamma igen för att säga åt mig att skärpa mig svarar jag utan att titta på nummerpresentatören.
Gubben från något försäkringsbolag babblar på om försäkringar hit och dit och på ett väldigt käckt sätt frågor mig vad jag vill göra med mina pengar om jag dör imorgon. Han fick det att låta som om att lägga sig ner och dö vore det absolut bästa som kunde hända dig (detta är andra gången jag råkat ut för samma dö-är-bra-för-dig-gubbe och jajemänsan, han var lika munter och exalterad som förra gången...). Jag hade bara god lust att be honom dra och helvete och lämna jordelivet, ta ner skylten, kila om hörnet, gå i graven, ljuta döden, logga ut, få hembud, or like whatever om han nu tycker det är en bra idé för oss alla andra.

Kunde inte sova på hela natten eftersom jag hade så ont i fingret. När jag väl vaknade efter några minuters sömn såg jag att solen lyste. YESSSS tänkte jag, här ska banne mig klippas gräs som aldrig innan! Medan jag gjorde iordning frukost mörknade himlen och det började Ö-S-R-E-G-N-A... I-G-E-N. Då hade jag faktiskt god lust att sätta mig ner på golvet och störtlipa som en liten bebis.
Istället tog jag ut Viggo på en våt promenad och denna gången var det hans tur att trampa i hundskit!
S-A-M-M-A   H-U-N-D-S-K-I-T!!!!!!!!!!
You can't write this stuff!

Tårarna vällde upp i ögonen och jag var nära på att skrika rakt ut som den där apmannen Tarzan. Tanten som gick förbi oss fick mig att bita mig tungan istället och lugna ner mig.
Så när vi kom hem torkade jag av honom, duschade av honom och regjorde duschen med min underbart inpackade tumme (som förresten fortfarande blöder med jämna mellanrum).
Gjorde lite nudlar med wokade grönsaker till lunch... och... brände mig på tungan! Så nu har jag druckit vatten like nobody's business. Om vattnet tar slut i vår stad så ber jag om förlåtelse i förväg...

Nu tror ni säkert att jag överdriver. TRO MIG, jag ÖNSKAR att jag ÖVERDREV! De här två dagarna har varit förjävliga rent ut sagt. Det är tur att jag är ledig i alla fall, tänk om jag hade jobbat... that would be bad, so bad...

Nu bävar jag bara inför de resterande dagarna av veckan.
Att inte kunna klippa gräset är nog det som är mest frustrerande.
Snart drar jag på mig ett regnställ (ni vet sådana där som man får på allsången i fantastiskt självlysnade-färger som får en att se ut som ett vandrande cirkustält... inte för att jag någonsin varit på allsång... eller planerar på att delta i ett sådant... like never ever... ever!), ta på mig stövlar och manövrerar ett paraply i  ena handen och gräsklipparen i den andra...och så sätter jag hunden PÅ gräsklipparen, bara sådär för skojs skull!

Jaja, andra har större problem så varför klagar jag på smågrejer. Jag är VÄL MEDVETEN om detta, om hela min situation vill säga. Och som svar på era tankar: Ja, jag är patetissssss-k!

Oh, and btw! Jag vill ha Ray-Ban Clubmaster! Och jag vill åka till Japan... like yesterday!
My birthday is just around the corner... anyone?



Har gjort om min Twitter och börjar om from scratch. Någon mer som har Twitter... hallå?



BRING ME BACK DOWN, WHEREVER YOU ARE


Det händer absolut ingenting här uppe i norr!
Det bara öser och öser ner! Svinkallt är det också. Efter helgens jobb är jag rejält trött och energin ligger verkligen i botten. Har spenderat större delen av dagen med att spela piano och läsa i soffan. Börjar se i kors vid det här laget...
Nä ni, när både vädret, energin och humöret sviker en är det hög tid för en komedi.
Fawlty
Towers does the trick!



PEOPLE SAY I ONLY HEAR WHAT I WANT TO HEAR

You and Me - One Night Only

Ok, snabba ryck nu. Efter en morgonpromenad bort till Kroksjön och efter att ha suttit en bra stund med diverse småfix, som att kolla igenom alla räkningar, skicka ett viktigt mail till pappa, fylla i min tjänstgöringsrapport för augusti månad och kolla att alla tider stämmer ska jag nu snart iväg ner till jobbet för att jobba 16.30 - 21.30.
Hann också läsa en stund innan tillsammans med bästa Ben & Jerry's. Den har jag haft i frysen hur länge som helst nu... eftersom det är mörk choklad med chokladtäckt caramel-crunch och kokos är den väldigt mättande. så det blir bara några skedar då och då!
Med det här tempot kommer jag att äta samma glass fram till jul...

Igår åskade, blåste och regnade det så in i norden. Vid 11.00 tittade jag ut genom fönstret på jobbet och det var totalt kolsvart ute, har aldrig varit med om något liknande! Vi trodde att det var en solförmörkelse först, för från att vara mulet ute gick det över till att vara beckmörkt på en sekund, som om det helt plötsligt hade gått från morgon till natt. Som om solen helt plötsligt slocknat! Då svischade faktiskt alla naturkatastrof-filmer föbi i huvudet på mig... ush, riktigt obehagligt var det!
En sekund senare gick strömmen (kom dock tillbaka ganska snabbt). När jag åkte hem vid 21.30 var det så svart ute att jag knappt hittade bilen på parkeringen. Jag skojar inte!! Tydligen så hade alla lampor intill byggnaden/parkeringen slutet att fungera!

Idag är det bättre :) Solen skiner för allt den är värd och temperaturen ligger runt 20 grader. Dock så blåser det fortfarande så det är ändå kyligt ute.

Vi hörs imorgon igen. Ha en trevlig avslutning på helgen :)

YOU AND ME, NOW THAT'S QUALITY

The Boys are back in Town - Thin Lizzy


27. augusti 2011
Idag fyller världens bästa, snällaste och vackraste hund 7 år!!!!! Tänk att det redan gått så många år sedan vi hämtade honom i Bengtsfors! Känns som om han alltid varit en del av våra liv, kommer knappt ihåg hur det var innan ingick i familjen.
Så jag åkte ner till affären och köpte lite gott och blandat till "den bedårande pensionären" ;)
Det är fest ikväll och alla hundar i stan' är bjudna ;)

Idag jobbar jag 07.00 - 10.30 + 16.30 - 21.30.
Därför blir det inte så mycket tid över för annat idag.
Vi hörs imorgon igen :) Ha en fortsatt trevlig helg.

IT AIN'T EASY THE MORE YOU TRY

Turn It Up - Pixie Lott





Har haft en riktig trevlig start på den här fredagen. Har avnjutit en god frukost med chili-choklad-kaffe-med-grädde-och-lavendel, lite läsning på det.
Nu ska ja ut en sväng runt Kroksjön med Viggo. Idag blåser det som om det inte fanns någon morgondag. Solen skiner med lite skyfall då och då.
Får nog ta med mig ett paraply också... fast... ehhh...I will see you in Ljubljana... as I take off... probably like Mary Poppins steering over the treetops...wooo hooo...I can see the pyramids... ok, THIS is definitely not Ljubljana...
Ok-ey, I wish myself all the very best with that...

IT'S BETTER TO BE HAPPY



Så nu sticker jag snart till jobbet, 16.00 till 21.00 är tiden som gäller idag.
Men innan dess ska jag passa på att publicera lite fotografier som jag tog förra året i Piran, Bohinj och Bled, kort och gott mina favorit ställen i Slovenien.
Jag älskar att fotografera i svartvitt med mycket moln i fotografierna.
Blir en otroligt skön dramatisk effekt.

Btw, Viggo såg en annan Cavalier utanför vårt hus för en liten stund sedan och han fick ultramegasuperfnatt. Han är fullkomligt galen... mer än vanligt vill säga ;)
Det kan inte vara lätt att vara hund!
Eller så kanske det är väldigt lätt?
Who knows!

I'M RUNNING FOR MILES BUT I DON'T GET FAR



Ah, I wish all you guys would get a twitter and stop messing around on facebook!

När man skaffar facebook till sin 100-åriga mormor, sitt ännu ofödda barn och till sin döda sköldpadda... ja, då har det fanimej gått för långt!
Facebook är bra på ett sätt, man samlar alla sina kompisar på ett och samma ställe, postar och delar med sig av nyheter, fotografier och videos... men jag föredrar faktiskt Twitter, det känns på ett sätt lite mer privat.

Facebook-stalking har man ju hört mycket om. Man postar en enda mening och sedan vet halva världen om det och vänder och vrider på orden, så när man tillslut träffar kompisar, arbetskamrater, familjemedlemmar så vet de mer om dig än du själv gör!
Och för att inte tala om den ständiga skräcken om att man varit på fel plats vid fel tillfälle och att detta bevisas på facebook, såklart hinner alla andra se det innan man själv gör det! Man vet aldrig vad som kan dyka upp på den sidan!

Fast många gånger tror jag att det finns positiva egenskaper när det kommer till facebook. Om man är smart kan man skapa sig en sida som är till ens fördel, skapa kontakter, visa sina talanger och hårt arbete...
Så nej, facebook är inte bara skit utan det finns saker som är positiva också.
Jag skulle go on forever och räkna upp både för- och nackdelar med att lämna ut sig själv och sitt liv på nätet, men jag struntar i det eftersom jag måste spara energin till jobbet ikväll.

Jag är inte så aktiv på facebook, att jag skriver någonting på min status är väldigt sällsynt, jag postar inte fotografier etc etc. Jag har bloggen för detta!
Och givetvis så finns det ju för- och mot-argument med att ha en blogg, men märk väl att en blogg är ens egen, du har full kontroll över den. Du bestämmer själv vad som ska skrivas, vilka fotografier som ska visas, vad du vill dela med dig av. Ingen kan gå in där och ladda upp en bild på dig med sängkammarblick och munnen full med mat iklädd en XXXXXXL-tröja, alla kommentarer från läsare granskas innan de godkänns och publiceras, du lämnar bara ut så mycket av ditt liv till andras beskådning som du vill!
Dessutom kan du låsa vissa inlägg, dvs lösenordsskydda dem så att bara du och de personer du godkänner kan ta del av dem.

En blogg är en digital dagbok där du mixar text, fotografier, videos, musik och mycket mer. Och precis som med allt annat på nätet är det upp till var och en att visa sig från sin bästa sida. Ett stort antal bloggare har gjort sig en megakarriär med hjälp av sina bloggar och tjänar nu stora pengar. Med en smart hjärna, en blick för vad folk vill se och ha kan just en blogg ge dig otaliga chanser, erfarenheter och en skjuts i den kreativa karriären.
Jag har min blogg som en dagbok, någonting jag kan lämna kvar till min framtida barn och barnbarn och barnbarnsbarn... någonting min mamma t.ex kan gå in på och se vad jag har för mig när vi befinner oss på olika platser i världen.
Och GIVETVIS skriver jag INTE allt på bloggen. Det ni får se är bara en bråkdel, saker som gör mig glad eller saker som jag vill minnas i framtiden. De mest privata sakerna håller jag såklart för mig själv! :)

Jag har haft min Twitter i snart två år men har aldrig varit inne på den så mycket, kanske en gång på sex månader.
Har gjort om min sida lite och ska försöka vara lite mer aktiv :) Jag tycker Twitter är roligare, intressantare, fräschare... facebook är bara plain boring!
Och nu kanske ni ställer er frågan: Men varför har hon en facebook om hon bara klagar på den??
Tja, good question! Jag ställer mig samma fråga varje gång jag loggar in på min sida.
Det är lätt att ta bort den... men ännu lättare att ha kvar den. För som jag nämnde tidigare, det känns tryggt att ha alla sina kompisar och bekanta på ett och samma ställe och på så vis underlätta för sig själv när man behöver dem eller bara vill se vad de har för sig.
The balance between good and bad helt enkelt.

Okej, nu fick jag faktiskt sagt det jag ville.
För övrigt så ramlade det ner ett ljuvligt brev i postlådan från Kommunen.
Innehållet stavas L-Ö-N!!! :)
Här ska det sättas spräck på pengarna kan jag lova! Needåå...
Och när man väl får lön ger det en en extra kick att jobba, som jag t.ex. gör idag från 16.00 till 21.00.
Ha en fortsatt bra dag :)

I'VE GOT A QUESTION AND YOU KNOW WHAT'S RIGHT

Hurricane - One Night Only





DET HÄR mina vänner är utan tvekan min favoritlåt! Bästa bandet som finns därute just nu... och kommer att förbli det i all oändlighet...
Engelsmän alltså, gotta love'em! ;)
Och jag fullkomligt älskar deras klädstil och hela deras image överhuvudtaget :) Det här bandet har inte ett enda fel, inte ett enda, mark my words!

Man, I had by far the most amazing morning! Listening to some great tunes (One Night Only, I'm downright addicted to their music!), skimming through the new catalogue from IKEA (oh, so many must-haves!) and enjoying a soft bolied egg. This, I might add, is pretty exceptional seeing that I don't even like eggs...
However, these three things combined certainly made my day! ;)

Okej, nu fortsätter vi på svenska. Så småningom tror jag att min blogg måste "go international". Jag vet att några av er som inte förstår svenska använder sig av Google-translate! Jag blir alldeles darrig och nervös när jag ser hur den översätter saker och ting. Ibland blir det som jag skrivit helt galet och har inte alls samma betydelse när det väl blivit översatt!

Hur som haver, jobbade från 12.45 till 16.30 idag eftersom resten av arbetsstyrkan hade personalmöte. Därför hoppade jag, räddaren i nöden, in och såg till att allt funktionerarde som det skulle på stället... och det gjorde det... såklart ;)
En snabbis in i mataffären efter det för att införskaffa proviant för resten av veckan och sedan kunde jag se fram emot en lugn kväll hemma med musik, läsning, bläddring i inredningstidningar och en "het" ansiktsmask.

Och när jag säger het, menar jag bostavligt talat H-E-T. Känns som om man stoppat in huvudet i ugnen... men känslan därefter när man drar bortmasken (japp alldeles riktigt, den "tjepas" fast i facet!) är helt ljuvlig.
Det bästa är ju egentligen att smörja in ansiktet med olivolja men det bli lite väl kladdigt... havregryn ska också vara bra, och mosade jordgubbar har jag hört, ägggula...
Eh, whatever, lägg på hela frukosten i ansiktet vettja så gör det nog susen. Sedan kan du ju bara när masken suttit på en bra stund äta allt från ansiktet med sked... 2 för 1! :D






SO I WON'T BE WAITING, ANTICIPATING FOR THE FALL


Jag vill ut och resa igen...


Jobbade från 08.00 till 12.00 igår och när jag kom hem fungerade inte internet... typiskt! Och på mobilen går det så sakta att det nästan går baklänges.
Det enda jag kunde göra var att gå ut på en längre promenad med Viggo, där han försökte att inte låtsas om de två stora hästarna som vi träffade på i en hage. "Nu skiter jag i hästarna och äter lite gräs istället, jag är INTE rädd för hästar, inte rädd..." måste ha varit vad som rörde sig i den lilla hundhjärnan.
När han var en liten valp blev han vettskrämd av en enorm häst och numera är hans taktik att hantera rädslan helt enkelt att ignorera dem! Ställde honom vid staketet och gick själv bort till hästarna. När jag vände mig om för att se om han uppförde sig som han skulle såg jag exakt vad han tänkte: "Vad i HEL-VETTE gör hon!!!". Han blick alltså :D
Djur är verkligen det bästa som finns, det förgyller ens dag hundra gånger om.

När vi kom hem, rensade jag lite ogräs, plockade bort alla äpplen under trädet, jag börjar faktsikt få väldigt svårt för äpplen... häromdagen vad jag i affären och gick förbi fruktavdelningen då jag fick syn på några äpplen som låg på golvet istället för i korgarna. Jag fick nästan fnatt när jag såg detta... räkna till tio.... slappna av... andas in... gå förbi...
Så när jag kom hem ställde jag mig i köket och gjorde mos av alla äpplen jag har hemma och gjorde därefter pajer som jag fryst in, så ni som kommer tillbaka från semestern ska nujävlarmig äta äpplen i alla dess former!! ;)

Och när jag ändå var ute i trädgården, solen sken, Viggo låt på gräsmattan och solade, internet inte fungerade, jag hade jobbat mitt jobbpass för dagen drog jag ut gräsklipparen och klippte gräset igen. Felt good :)
Men VARFÖR skriver jag så mycket om städning och trädgårdsskötsel?? Allvarligt talat! Det här börjar bli skrämmande likt en trädgårdsblogg...

Vet ni vad jag ska göra på baksidan av huset?? Jag ska göra en minigolfbana! Såg att man kunde köpa färdiggjorda "stationer",  med klubba, bollar och allt!
Varför inte? Grannarna kommer nog undra vad jag håller på med... men det var så längesedan jag spelade! I juni när jag var nere i Portoroz var det INGEN som ville följa med och spela!
Här ska det svingas golfbollar över trädtopparna... okej, kanske inte riktigt...
Oh, den här bloggen och hela min tillvaro börjar gå lite överstyr känner jag.

Nähäää, nu ska jag göra nudlar med en ny asiatisk grönsakssås och titta på Simpsons och Family Guy. Det är ju inte riktigt min humor egentligen, men emellanåt kan det vara ganska roligt. Jag ÄLSKAR Peter Griffins skratt. När han skrattar ligger jag på golvet och kippar efter luft!
Ha en fortsatt trevlig kväll :)


STARTING TO SHINE

Broken Arrow - Pixie Lott
 

Turn It Up - Pixie Lott


Without You - Pixie Lott


Nu är den soliga helgen snart till ända and all I can say is that I had a lovely weekend working my butt off and soaking up some rays... loving the sunshine! :) Let’s hope it lasts.
Oh, Ursäkta för den dåliga uppdateringen men jag har haft fullt upp här hemma.
Ledig denna helg och då tänkte jag passa på att fixa lite både inne och ute. Började med att klippa gräsmattan runt hela huset. Gick ut vid 13.30 och kom in vid 14.30! Rekord! Nästa gång ska jag satsa på 45 minuter.
Känner att jag och gräsklipparen börjar bli kompisar nu, börjar få in den rätta tekniken nu såväl som i vilken ordning jag ska ta alla gräspartier runt huset.
Jaja, hur som helst att klippa gräsmattan är riktigt skoj och för att inte tala om motionen jag får! Efter en timme är det som om jag sprungit maraton. Sedan om det verkligen är så påfrestande att klippa gräs eller om jag bara har jäkligt dålig kondition är en annan sak...

När jag kom in stoppade jag in hörlurarna i öronen (ni behöver inte ens fundera på vilken musik som spelades, va? ;) och tog ett stadigt tag om dammsugaren. Hann också rengöra badrummet och toaletten, rengöra alla speglar i huset, torka och desinficera alla dörhandtag, damma allt som går att damma, diska, vattna alla blommor, tvätta, stryka hela Mount Everst berget av tvätt (nu finns inget mer att stryka!) och rengöra hela den förbannade persiska mattan i vardagsrummet från hundhår.
Snälla mamma, får jag sälja mattjäveln
?? Du och pappa kan åka på kyssning i Västindien för pengarna.
Yes? Yes!

Senare på kvällen gick Viggo och jag en promenad till bondgården och skvättebäcken. Medan jag kollade mobilen hann han doppa sig i vattnet. Vet inte riktigt hur det gick till, med tanke på att han hatar att bli blöt men helt plötsligt stod han mitt i bäcken (som för övrigt inte är så djup). Han luktade både gott och så tjusig ut när vi kom hem så det vara bara att kasta in honom i duschen.
Vilket senare betydde att jag för andra gången för dagen fick rengöra duschen!
Så nu är detta noterat också...
Himla lätt det är att städa förresten. när man väl är inne i det. Det tuffa är bara att motivationen inte alltid finns där, men när man väl gett sig själv en spark i baken och sätter igång ja, då går det som på räls...

På kvällen tittade jag på "Death at a Funeral", den engelska versionen. Den är så mycket bättre än den amerikanska! Den engelska har bra humor och är lite lugnare medan den amerikanska bara är.... hysteriskt!

Idag, söndag har jag rensat ogräs runt hela huset. Och fixat komposten, dvs klippt remsor av tidningar och kastat ner dem i komposten, tydligen ska det vara bra av någon märklig anledning...
Nu ska jag göra äppelmos av alla äpplen som jag plockade för några dagar sedan.
Sen ska jag ut en sväng med Viggo, tanka bilen och sedan spela piano, läsa och fixa lite med några fotografier.

Jaaaa, det är väldigt intressant här på min front. Det kanske ni har märkt vid det här laget? ;)
Får mail från kompisar och familj nere vid kusten i Slovenien och Ljubljana och de har minsann en riktig sommar och har riktiga semester-och-sommar-aktiviteter.
Jag å andra sidan är fast här med dåligt väder, jobb och en massa pyssel i trädgården och huset... fast vill ni veta en sak??
Jag skulle INTE vilja byta det mot någonting annat i världen! Jag har det så bra att jag bara går runt och ler och fylls av positiv energi hela tiden. Alledes säkert!
Och ni vet vad de säger, what goes around comes around :)
So that's something I'm really looking forward to...




MY HEAD IS FULL OF A BEAUTIFUL SOUND

Can't Explain - The Who


She's Not There - The Zombies


Look what I came across today. Haha, 60-tals indie rock när den var som bäst :)


Idag har jag jobbat från 08.00 till 12.00. Ett ganska härligt jobbpass, har ett till sådant på måndag i nästa vecka :)
Tänkte vara lite extra duktig och ställde väckarklockan på 05.00 imorse. Och vid 05.15 masade jag mig upp ur sängen, duschade, fixade håret, åt frukost, gick ut med Viggo på en superkort promenad.............................................oh, fy fan, ursäkta språket men fy fan! Varför i hela friden gick jag upp så tidigt?? La mig i soffan en timme innan jobbet och försökte läsa. Fick läsa om samma mening ett antal hundra gånger, så trött var jag.
Never again! Nästa gång ska jag slänga mig ur säng först vid 05.30! ;)
Och så var den här lilla detaljen att jag gick och la mig vid 02.00...
Från och med nu ska jag gå och lägga mig vid 23.00 och stiga upp vid 07.00, även när jag är ledig.
Tillbaka till rutinerna för det är då jag får ut mest av dagen, tar vara på varenda timme och mår in the end of the day som bäst!

Har precis pratat med mamma och resten av familjen och alla släktingar nere i Portoroz och allt är som det ska med dem i den 30-35 gradiga värmen! Mina föräldrar och min morbror och hans familj ska tydligen ut en liten sväng med segelbåten senare på eftermiddagen!
Avundsjuk?? Näääeedååå, inte alls!
Morfar bad mig skicka ner lite kyla och regn till dem. Jag lovade att göra det, bara de skickar lite värme och solsken till mig först!

SPEAK HOW YOU FEEL SO THAT THE WORDS SOUND REAL

All I Want - One Night Only


Jag vet, jag vet att jag tjatar om One Night Only hela tiden. MEN! Hur kan jag låta bli när deras musik är så fantastiskt awesome?!
Det är någonting speciellt med den här musiken. Den pumpar ut positiv energi i varenda cell i min kropp!
Bon Jovis musik har ju haft den inverkan på mig innan, men nu har ONO tagit över! Helt och hållet!
Jag har inte ens någon favorit låt (även om jag har påstått annat) eftersom jag inte kan välja en som är bättre än alla andra de har gjort! :)
Och det är inte bara soundet, det är låttexterna, rösterna eller rösten (THE voice of George Craig), dessa gossars musiktalang, deras sätt att hantera sina musikinstrument!
Magic
!
I absolutely love everything One Night Only does.


Nu ska jag iväg och jobba en liten stund från 15.00 till 21.30. Har inte jobbat på fem dagar och det ska bli göööörkul att komma tillbaka och se alla arbetskompisar igen, jobbar med ett jättehärligt gäng ikväll (bara tjejer i min ålder) så det blir nog en lugn och rolig jobbkväll ;)
Vi hörs imorgon!

BEFORE WE REACH THE OTHER SIDE


Ett urvla av alla blommor som jag fotograferat den här sommaren. Merparten av dem finns i vår trädgård i Portoroz. De två sista blommarma och den med vattendroppen blommar (eller ja, har blommat, perfekt där va?) i trädgården här i Sverige.

Jag älskar att fotografera blommor och har kommit fram till slutsatsen att jag behöver ett ordentligt macro objektiv (Nikkor 55 - 200 mm).
Eller en närbildslins (+2 HMC 55 mm), som både är liten och lätt till skillnad från ett objektiv och ger väldigt uttrycksfulla makrobilder
Jag har ju standardobjektivet nu (Nikkor 18 - 55 mm) som jag än så länge är väldigt nöjd med :)



LEAVE WITHOUT A TRACE

You and I - Lady Gaga


The Edge of Glory - Lady Gaga


Judas - Lady Gaga



Jag har inte ord för att beskriva hur mycket jag fascineras av Lady Gaga. Såg den spitternya musikvideon för "You and I" för en stund sedan när jag kollade igenom mailen. Man vet inte riktigt hur man ska reagera när man ser hennes videos, men en sak är dock glasklar: Lady Gaga is without any doubt the most outstanding entertainer on this planet!!



WHAT'S GOING ON HERE?

It's Alright - One Night Only

Det här kanske är min absoluta favorit låt med ONO. Gillar hur George Craig uttalar orden när han sjunger :)


Så, här kommer lite fotografier som jag tog innan. Och ser ni den läskiga högen med tekoppen överst??
Nu ska jag ta itu med den och försöka vara lite kreativ, så vi hörs imorgon igen :)
Och HA! Solen skiner nu minsann, så då tänker jag faktiskt spendera eftermiddagen och kvällen ute i trädgården utan någon dator. Den enda tekniska prylen som får följa med ut är min ZEN-player laddad till max med goa och classy låtar!

Följ min blogg med Bloglovin

IF I CAN MAKE IT HERE, I CAN MAKE IT ANYWHERE

New York - Alicia Keys

Och vilken låt passar bättre än underbara sångfågeln Alicia Keys New York Broken Down?? När jag var i New York lyssnade jag dock nästan uteslutet på OneRepublic.

Try Sleeping With A Broken Heart - Alicia Keys

Bara för att hennes låtar är i en klass för sig.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg hittade jag igår när jag städade i en av mina byrålådor en scrapbook från The City, The Big Apple, självaste New York, tillsammans med ett x-antal videoband från NYC (det är hemligt material, nädå ;) + en massa underkläder från Victoria's Secret (tror de införskaffades i Soho, på Times Square, vid shoppinggallerian intill östra Central Park och givetvis på Fifth Avenue, mitt emot stadsbiblioteket). Jaaaa...vi plöjde igenom de flesta VS butiker. Så fort vi fick syn på en stack vi in huvudet, likså Starbucks kunde inte komma ifrån oss.


Ett litet tips vi fick från en av de anställda i VS butiken i Soho: Keep away from fire, for God's sake!
Okidoki...

Vilka tider, vilken härlig resa, vilka underbara minnen för hela livet!
Jag fullkomligt ÄLSKAR New York. Som en arbetskompis som också varit där sa: that's my place on earth, NYC is where I belong!
Kunde inget annat än att hålla med henne. Jag vill dit igen inom en inte alltför avlägsen framtid.
Och London! Älskar London!
Om jag hade fått välja mellan att bo i New York eller London hade det varit ett tufft beslut för min del! Skulle försöka få det att funka att bo i NYC under vardagarna och London under helgerna. Eller tvärtom!
Och ta en vecka varje månad till att besöka Ljubljana/Portoroz/Bohinj och allt och alla som finns där! :)



Nähä, nu ska jag faktiskt kika på videosnuttarna vi filmade i New York. Ser speciellt framemot vår rundvandring i Central Park, där kommentarerna och våra reaktioner om jag minns rätt är gnaska underhållande ;)
Oh, TAKE ME BACK TO NYC!!!

Ska ta någon dag då jag hinner och klippa ihop det bästa från filmsnuttarna, göra filmen svartvitt (I have a thing for black & white) och lägga till musik. Sedan den kanske kommer upp på bloggen, men bara kanske :)
Och så måste jag först och främst installera ett nytt videoprogram för detta jag har nu sucks big time... milt sagt!

JUST MAYBE WE'LL MAKE IT


Ok, bara för att jag råkade säga att vi har haft fint väder hittills i augusti, spöregnar det ute idag bara för att straffa mig. Jaha, man kanske inte ska ta ut segern i föskott!
Mina sista ledig dag, sedan börjar jag jobba igen. Mitt sommarschema tog ju officiellt slut i förra veckan, men jag jobbar lite extra i tre-fyra veckor till.
Mer än så har jag inte att säga faktiskt... tog lite fotografier innan. Gick runt i huset och letade efter de perfekta motiven/föremålen.
Och just det ja! Hittade när jag städade i en av mina byrålådor igår en scrapbook från New York + mycket annat som vi får ta i nästa inlägg ;)
Vi hörs senare ;)

SO FOLLOW ME OUT OF THIS TOWN, I SHOW YOU AROUND

Follow Me Down - 3OH!3 ft. Neon Hitch


Party in the USA - Miley Cyrus


Smooth Criminal - Michael Jackson

SSSSSSSTORT fan av MJ! Min allra första CD som jag köpte var MJs Past, Present and Future dubbel CD i Lübeck, Tyskland när jag var cirka nio-tio år.
Han (legenden) har ju gjort så otroligt många bra låtar att det är riktigt svårt att välja en favorit, men den här ligger i alla fall bland de fem bästa :)

Tre låtar (ganska gamla i och för sig) som jag lyssnat på hela dagen idag :) 3OH!3 är grymma så in i bänken...
Och ja, jag har sett Alice in Wonderland. Vi såg den på bio (3D) förra året, min bror, mina kusiner och jag och ja, jag tyckte om filmen :) In fact, superbra vore min bedömning!
Och ni vet vad de säger: Musik utvecklar hjärnan!
Jag kan I-N-T-E leva utan musik. Vem kan det egentligen??



Nu har vi haft fint väder i nästan en hel vecka. Det är lite för bra för att vara sant... i och för sig lovade meterologerna sol hela augusti så än så länge har de inte misstagit sig.
Idag har jag städat (jag kan inte gå och lägga mig på kvällen om jag inte städat minst en grej i hemmet), varit i affärerna och inhandlat mat + sprungit runt och letat efter hundfoder. All kyckling var borta! Så det var en ytterst snäll "gosse" som gick och hämtade en pack kyckling-med-grönsaker-och-ris till vår bortskämda lilla hund som föredrar kyckling framför allt annat (eller så kanske det är mamma som föredrar det å hans vägnar?!). I alla fall, nu går hans mage säker i en månad till... mer eller mindre, den hunden är ju konstant hungrig, han skulle inte ens märka om hans mage sprack! Han är som ett hål utan botten, den där Cavaliern!

Har suttit en lång stund idag och spelat piano. Bara spelat låt efter låt efter låt... attackerat, smekt, lekt med tagenterna från höger till vänster, från vänster till höger.
Hittade så många bra låtar i mina gamla läroböcker/nothäften från musikskolan som jag aldrig spelat innan!
På tal om piano, det sägs ju att man blir lugnare av klassisk musik och om har spelat ett instrument större delen av sitt liv, att man har lättare för att lära sig saker, koncentrera sig, att det stimulerar hjärnan på det mest positiva sättet och på sätt ger både hjärnan träning samt välbefinnandet en extra kick.
Musik, eller att vara kreativ överhuvudtaget speciellt under späd ålder då hjärnan ännu formas, hjälper till att bygga upp de hjärncellskopplingar som krävs för intellektuell utveckling. Även långt upp i tonåren fortsätter nervcellernas nätverk att byggas ut. Inte minst de känslomässiga nätverken.
Därför ska jag från och med nu åter börja med att ta en halvtimme varje kväll innan jag går och lägger mig och lyssna på klassisk musik och bara slappna av.

Istället för meditation vill säga, eftersom jag har försökt med det och det gick väl sådär... kunde inte riktigt släppa alla tankar i huvudet.
Oh, OCH  yoga måste jag också börja med snarast möjligt. Efter sommarens arbete har jag nu ordentligt ont i kroppen (fick t.o.m skriva en avvikelse för min rygg, jag ådrog ju mig en skada, en lättare sträckning för två veckor sedan som fortfarande håller i sig!)
Nä, nu ska jag banne mig tatagisakerochting!!
Vi utvecklas hela tiden, genom hela livet och det är ALDRIG försent att lära sig nya saker och upptäcka sina dolda talanger!

Jag tror för övrigt att mina föräldrar måste ha gått en kurs i "så stimulerar du barnets hjärna", de gjorde allt rätt (sedan hur andra faktorer (miljö, gener etc) påverkade vår utveckling är en annan femma). De pratade mycket med oss när vi var små (har jag hört i alla fall och fått klart för mig att jag var en riktigt pratkvarn som barn :), de skickade oss till musikskolan, de uppmuntrade lek och spel. Såg till att vi övade motorik och rörelse, att vi målade, ritade och skrev mycket (min bror t.ex. är helt makalöst duktig i detta) och framför allt gett oss mycket beröm när vi gjort oss förtjänta av det!

Vidare denna dag har jag även tagit itu med läsningen av Harry Potter I.
Alltså, jag hade GLÖMT hur mycket jag älskar HP! Jag tror att man aldrig blir för gammal för dessa böcker/filmer. De är ju en del av ens uppväxt :)
Harry Potter framför Twiligt!
Anyday.
Anytime.



IF IT'S BITTER IN THE START THEN IT'S SWEETER IN THE END...


No words needed, really...

WE WORK AND FIGHT TO FULFILL OUR DESTINY


Tog en morgonpromenad till bondgården och "skvättebäcken" i närheten av vårt hus.
Och HAHA! Bildbevis på att någon käkar vass som om det vore sista måltiden!
Själv struntade jag i vassen och gjorde mig istället toast med marmelad när jag kom hem.

Förresten, igår kväll blev det Bridget Jones istället för The Borgias. När jag var yngre tyckte jag inte om B.J. men nu på "äldre dar" är den faktiskt inte så pjåkig! Ska kolla på tvåan ikväll :)

Mormor fyller år idag, så en megaultrastor kram till dig, mormor!
Ringde henne innan och grattade, ska ta med henne ut på en tårtbit när jag kommer tillbaka till Slovenien :)
Lite mindre än en månad kvar nu... :)


YOU CAN DANCE, JUST DANCE ALL NIGHT LONG


One question to my parents:
Vad vill far och mor min att jag gör av alla biljoner äpplen som jag plockade idag?
Hälften ungefär ligger under äppelträdet, antingen halvt uppätna av skator och kråkor medan resterande hänger kvar i trädet.
För var dag ramlar det ner sisådär tio stycken (och jag slänger alla dessa i komposten varje morgon) så idag tog-jag-tag-i-saker-och-ting och plockade ner alla äpplen!

Vad ska jag göra med dem?? Tänkte göra en paj, äppelknyten och kanske försöka mig på att göra lite äppelmos...men det återstår ändå en triljon äpplen! Ska jag kanske köra ut dem till djuren i skogen?
Och från en trädgårdsak till en annan: ska jag plocka de svarta vinbären som hänger kvar på busken, likså de röda vinbären och om ja, vad gör jag med dessa?
Det är er trädgård, mamma och pappa, ni bestämmer! ;)

WHO NEEDS SLEEP WHEN YOU'RE AROUND?



Ok, gräsmattan är trimmad, bilen är rengjord innuti (utanpå tar vi någon annan dag va?), hunden har varit ute på en lång promenad där han ätit vass (?), druckit ur sjön och blivit vettskrämd av två svarta, underbart vackra hästar.
Och jag? Tja, jag ska slänga mig i soffan, läsa en liten stund under filten och med en kopp grönt te till hands.
Lite senare på eftermiddagen ska jag spela piano i någon timma, har nämligen hittat noter till lite nya låtar och jag har inte spelat på säkert tre dagar så det börjar bli dags!
Tänkte avsluta dagen med lite mat (får väl se vad kylskåpet och skafferiet har att erbjuda) och titta på antingen Gudfadern eller The Borgias som pappa lämnat kvar här hemma åt mig. Det lutar åt The Borgias.
Jag ä-l-s-k-a-r historiska serier och filmer! Och böcker också för den delen!

Jaaa...så här ser mina dagar ut...med andra ord, fullkomligt tråkig i alla andras ögon! Men för mig är det faktiskt rätt skönt. Efter att ha jobbat hela sommaren så är det fantastiskt att vara "hemmafru" och inte göra någonting speciellt.
Visst det skulle vara roligt att åka på någon resa, en utflykt, träffa kompisar och fika/shoppa på stan, vara nere vid havet i Portoroz och bara vara etc etc men det får vänta till september helt enkelt!
Nu är det jobb och hemmafru-jobb som gäller i tre veckor till!
No need to worry!
Och som sagt, jag har satt upp några mål för mig själv, som jag banne mig ska klara av...och bara det får dagarna att gå fortare, fortare än vanligt vill säga!

WHAT IS LOVE BUT THE STRANGEST OF FEELINGS

Forget My Name - One Night Only



Ledig helg! ÄN-TLI-GEN säger jag bara! Har suttit hela förmiddagen med att fixa lite grejer/fylla i papper för jobbet, beställt ett nytt VISA-kort (som jag, om jag känner banken rätt, kommer att få hemskickat en dag efter att jag åkt till Slovenien. Därför beställde jag det i god tid denna gången men tur har jag ju aldrig så...)  designat min nya kalender, som jag tjatade om för ett tag sedan att jag skulle göra :)+  slipat lite på min CV
Bara av att se att jag skrivit att jag gjorde praktik två gånger i England får jag hjärtklappning.
Jag vill tillbaka till England! Like...now!

Men istället för att packa mina väskor, lämna Viggo på ett hunddagis (eller ev. ta med honom i en liten resväska) och ta första bästa flyget till London, ska jag istället ut här i Sverige för att klippa gräsmattan runt huset.
Solen skiner idag också, så jag ska passa på att sola och lyssna på lite härlig musik medan jag tar tag i att förvandla vår gräsmatta från en djungel till en golfbana...jag ska mäta grässtråna!!
Och går det smidigt och lätt ska jag korsa gatan och klippa fotbollsplanen som vi har alldeles intill huset också!
Bara sådär, för att jag vill!

På tal om fotbollsplaner! Varje kväll har alla ungar under tio år från vårt kvarter fotbollsmatcher. Gud, vad de skriker! Jag släpper ut Viggo i trädgården på kvällarna när jag ska läsa och han sitter som paralyserad och följer "fotbollsspelarnas" every single move!
Och det roliga (eller jobbiga) är att dessa fotbollsspelare döper om sig. "Tränaren" (vem det nu är) bestämmer vad de ska heta. Så med andra ord låter det såhär om kvällarna:
"Kom igen RONADLDO, passa till KAKÁ!"
"Men vad GÖR DU, så gör INTE ZLATAN, gör om det!"
Varför filmar du INTE??? Stop, gå tillbaka och GÖR som TORRES GÖR! Släng dig ner!
Spring, spring, spring, precis som MESSI gör....men VARFÖR sköt du inte, MESSI skjuter ALL-TI-DDDD!"


Jaaaa...jag vet inte riktigt hur jag ska kommentera detta...
Stundvis är det väldigt underhållande att lyssna på, andra gånger är det  just a plain pain-in-the-ass-experince!

I eftermiddag ska jag ta ut Viggo på en promenad till Kroksjön, det var verkligen längesedan :) Kameran kanske får följa M-E-N av tidigare erfarenheter vet jag att hund + kamera INTE går ihop.
I alla fall om man har en stor och tung systemkamera...
Och speciellt om man är ägare till vår hund...
Vi får la se hur det blir!

DON'T ASK ME IF IT'S LOVE, MY DEAR

Daydream - One Night Only

Jag är helt galen i den här låten. Kanske min favorit med ONO just nu! Jag har sagt det innan och jag kan säga det igen: jag ÄLSKAR George Craigs röst!


En helt underbar och solig dag här i södra Sverige är det vad vi har att se fram emot den här dagen.
Jobbar från 16.00 till 21.00 idag, så tills dess ska jag fixa lite smågrejer och springa några ärenden. Helgen är jag ledig som jag ska utnyttja till max!
Har lovat mig själv att jag från och med idag till den 7 september, då mina föräldrar kommer hem från sin semester (dvs lite mer än tre veckor) ska läsa alla sju Harry Potter böckerna! Har redan läst dem en gång innan på engelska när jag var lite yngre, men jag upptäckte igår när jag var inne i min brors rum att han har alla på svenska! Så det ska jag banne mig försöka mig på.
Sedan ska jag jämföra: HP English vs. HP Swedish. Jag vet redan nu vilket språk jag föredrar.
Allt är bättre på engelska!


6.000 - 7.000 sidor (har dock inte räknat ihop alla än, ska göra det snarast möjligt!) på
3 veckor och 5 dagar!
Kommer jag klara av det tro? Nu när jag även måste tänka på städning, trädgårdspyssel, hundpromenader och jobb?? Kommer att ha högst två timmar till läsning dagligen.
Men jag tror jag klarar av det! Har också lite andra mål som jag ska försöka nå de här tre veckorna, men HP-läsningen blir nog my biggest challenge den här sommaren ;)

LIFE GOES UP AND DOWN AND AROUND

Daydream - One Night Only

De har verkligen ändrat på sitt sound. Vet inte om jag tyckte det var bättre förr, hursomhelst they still rock like no one else!


Ska bege mig till jobbet om en timme. Sitter just nu i soffan i vardagsrummet tillsammans med min syster och kollar på "Bring It On". Vi tittade på den här filmen som galningar för ganska många år sedan. Lite halvtöntig nu, men fortfarande så jäkla rolig :) 
Kommer ni förresten ihåg "sockerfrukosten" som jag pratade om häromdagen? På det sista fotografiet ser ni vad som låg på våra tallrikar den morgonen.
Jag är fortfarande mätt såhär två dagar efter :)

DAY-DREAMING WITH YOU

Chemistry (Acoustic) - One Night Only



Idag fyller min mamma år. Ett stort grattis och en megakram till VÄRLDENS BÄSTA MAMMA (nä, jag överdriver inte!).
Hoppas du får en helt underbar dag nere vid kusten och sommarvärmen :) Love you!

Sitter nu och lyssnar igenom One Night Onlys senaste skiva på Youtube. Ehh, det är fortfarande grymma men oj, oj, oj vad de these days låter som Melody Club, Coldplay... 
But I still love it! 
Jag ska göra en spellista med de bästa låtarna med ONO och posta den sedan här på bloggen, eftersom det var några på jobbet som undrade vad för musik jag lyssnar på när jag kör bil :) Hahaha!
Har också bläddrat igenom senaste numret av Elle Interiör som jag införskaffade häromdagen.
Jag skulle vilja fotografera för sådana tidningar. VOUGUE-, ELLE-, VANITY FAIR - Interior design.
Först, för några år sedan började jag fotografera natur och byggnader och kände att det var det jag älskade som mest, men nu på senare tid har mat, inredning och design tagit över mer och mer.
Största drömmen skulle vara att ha något fotografi publicerat i tidningarna National Geographic (nature, wildlife) samt världskända och "tunga" inredningstidningar.
Like that´s ever gonna happen!! Då får jag först gå några miljoner kurser i dubbelt så många år, och hur stor är egentligen chansen att ens fotografi blir valt att medverka i sådant (dröm)projekt??
Nä just det! Som sagt, det skulle vara en DRÖM med stort D.

Andra planer för den här dagen: har lite smått och gott att göra, som att titta på film med min syster (en sista gång tillsammans), laga lite mat och svara på lite mail innan klockan 15.00 då jag åker iväg för att jobba fram till 21.00.
Återkommer lite senare på dagen.
Ha det!

AND AS THE STREETS RACE PAST, I JUST WON`T LOOK BACK

Can You Feel It - One Night Only



Jobb mellan 13.30 och 21.30 är det som den här dagen består av.
Efter att ha varit ute med Viggo på en lite längre promenad bort till skogen ska jag nu sätta mig, äta frukost och läsa senaste numret av Vanity Fair (älskar den tidningen, är nog min favorit tillsammans med ELLE Interior, och VOUGE kanske också kan vara med på ett hörn). När jag var yngre kunde jag läsa vilken tidning som helst, hade inte så höga krav.
Numera är jag stenhård vad gäller artiklar (de ska vara intelligenta, underhållande och intressanta på samma gång), språket (det ska vara vackert och intelligent med stort ordförråd, lite sådär komplicerade meningar etc), designen ska vara snygg och stilren, kvalitetén på pappret ska vara hög (det gör faktiskt väldigt mycket för en tidning!).
Och att inte förglömma: fotografierna! Det, för mig är det viktigaste! Jag vill kunna stanna upp mitt i tidningen och dra ett djupt andetag och utropa "WOW"!
Fotografier som jag kan inspireras av är grundläggande för min när jag ska köpa en tidning!
Och en tidning ska även vara "bred", dvs innehålla allt; world affairs to entertainment, business to fashion, crime to society.
Vanity Fair
tycker jag lyckas med alla dessa kriterier.

För övrigt tycker jag även om National Geographic, Illustrerad Vetenskap och historiska tidningar. Innehåller ALLTID den ena intressanta och lärorika artikeln efter den andra. Underbara fotografier också ;)

Ok, nu ska jag slänga mig över VF. Ser speciellt fram emot artikeln "The Age of Elegance".
Och sedan som sagt, jobb som gäller.
Ha en fortsatt trevlig dag.

I´VE BEEN LOOKING FOR SOMEONE TO BELIEVE IN


Morgonen startade med en ultrafrukost med min syster, sedan åkte vi ner till centrum för lite ärenden.
Och eftersom det var så extremt skönt att bara åka runt med bilen bestämde vi oss för att vara lite småspontana och körde till en affär i utkanten av samhället, köpte med oss en massa lösgodis och körde till Kroksjön, där vi satte oss vi sjön, åt upp vårt godis, pratade och betraktade de vackra grå och svarta molnen som rörde sig sakta över den blanka sjön.
Det här är kvalitétstid. Älskar min syster så himla mycket och sådana här stunder vi har tillsammans kommer jag minnas för all framtid! :)
När vi var inne och samlade ihop vårt godis tittade vi på varandra och sa samtidigt: vad håller vi på med egentligen? Vi hade ju en stor "socker-frukost" vid 11.00, behöver vi sockerberoende sockernissar ännu mer socker idag?
Men härligt var det i alla fall :)
Nu väntar vi på att vår bror ska komma hem så att vi ännu en gång kan ta bilen och bege oss mot mataffären och införskaffa lite mat till kvällen, någon falska vitt vin kanske också tar sig hem till oss.
Då ska vi nämligen prova på att göra mammas pizza. Hon har ju "hemligt" recept som bara vi i familjen får ta del av :)
Vi hörs senare ikväll.

THE FAKE SCENES AND THE PLASTIC-MADE DREAMS

Say You Don´t Want It - One Night Only
En av de bästa låtarna med O.N.O. Jag avgudar George Craigs röst! De här låten har jag lyssnat på non-stop (när jag inte har arbetat vill säga) de senaste fyra dagarna, några gånger har jag t.o.m lyckats somna med hörlurarna i öronen, så med andra ord kan man säga att jag har lyssnat på Say You Don´t Want It även i sömnen...
Har gjort en spellista med den enkla titeln: Complete Awesomeness Deluxe. Den listan inkluderar endast One Night Only, Foster the People samt Alice Gold.
Ok, den tunga veckan är nu officiellt över. Har aldrig känts skönare. Att kunna gå och lägga sig på kvällen och veta att man inte behöver gå upp innan 05.30 är bästa känslan ever!
Nu jobbar jag bara två veckor till och just för att arbetstiderna inte är så långa och arbetsdagarna så många ser jag faktiskt fram emot det, det känns nästan som man bara ska hälsa på och jobba lite lite.
Labour of love!

Men ändå: så himla skönt att bara vara hemma och göra nada. Gräva ner sig i sängen eller soffan bland alla filtar, täcken och kuddar med en bok eller film, duscha och veta att man kan låta håret självtorka och fullständigt strunta i att man ser ut som ett skogstroll när det väl torkat eller att stå i köket, laga mat och lyssna på musik precis så länge som man själv vill :)
Ja, sommaren börjar gå mot sitt slut, speciellt här i Sverige och för var morgon och kväll tycker jag att det börjar bli kallare och kallare. Jackan har varit framme ett bra tag nu och mitt paraply hinner aldrig torka helt!
Egentligen så ser jag fram emot hösten, som är min favorit årstid (konstigt, jag vet!) med dess vackra soliga dagar då man kan ta en kylig promenad genom alla vackra färger som dominerar på träd och buskar och bara andas in den friska luften, fotografera, betrakta allt det vackra runtomking...
Eller så kan man sitta inne, i soffan med en bra bok, en skön filt över sig och smutta på riktigt engelskt te samtidigt som man hör regndropparna på fönsterrutorna.
Skräckfilmer med familjen eller goda vänner framåt kvällen, baka cupcakes... listan för hösten kan göras lång.
Men framförallt (för att vara lite ytlig också) ser jag fram emot de nya kollektionerna av höstkläder som redan börjat invardera butikerna med rasande fart!
Jo, jag ser faktiskt fram emot hösten, även om jag gärna hade sett att sommaren varit lite längre...

THIS IS OUR WORLD


Har varit borta från bloggen ett tag nu, har nämligen haft mycket att göra. Den här veckan är det jobb från morgon till kväll som gäller (den kända slav-veckan). Dessutom har jag känt att jag behöver lite paus från bloggandet, så jag har helt enkelt tagit "ledigt" i en vecka.
Men fotat har jag en del, så fort tiden och energin funnits där (dvs innan klockan 06.00 och efter 22.00).
Kommer tillbaka med nya krafter på tisdag. Är ledig både den dagen och måndagen, som jag ska spendera i sängen/soffan och bara vila upp mig ordentligt inför slutspurten av det här årets sommarjobb (tre veckor kvar + lite extra pass två veckor därpå = 5 veckor kvar!!)

Ha en fortsatt trevlig lördag. Jag ska nu tillbaka till jobbet och kämpa fram till 21.30.
Imorgon är det ett delat pass som gäller igen (07.00 - 10.30 + 14.30 - 21.30)... jooooy...
Remixen av världens grymmaste låt med kanske den grymmaste gruppen just nu, direkt efter den engelska indie-rock gruppen One Night Only med George Craig i spetsen (den rösten alltså!) ;)
That´s classy music!
Foster the People - Pumped up Kicks

RSS 2.0