Web Toolbar by Wibiya rosyred -

flyttdags...


...från ena bloggen till den andra. Jag har bestämt mig nu för att satsa på den andra och nya istället. Blev lite less på den här och när jag tittade tillbaka i arkivet, så var det bara att hålla sig för pannan :) Haha!

CLICK AWAY

Så att numera fortsätter jag att blogga på www.greatandsimplethings.blogg.se
Är inte helt färdig med designen och så, jag får ta det när jag hinner. Dessutom kanske jag inte kommer att blogga så ofta där eftersom jag inte är på blogghumör just nu - fast det kan ju ändras ganska snabbt :)

Det är alltid roligare och stressigare att hålla igång en blogg under våren och sommaren, eftersom man har så mycket roligt att göra, dagarna är längre vilket gör att man kan fotografera utan att brottas med tiden och mörkret, vilket i sig leder till intressantare fotografier (enligt mig ;)
Man har så mycket man vill dela med sig av, men så lite tid att göra det på!
Ska i alla fall föröska uppdatera så fort jag bara hinner, i alla fall en gång om dagen :)

Så med andra ord:
same shi... eh, stuff - but different!

CLICK HERE :)hallå där


Vill bara skriva lite snabbt att jag absolut inte har glömt bort er, men att tiden, viljan och motivationen inte riktigt finns där den ska just nu. Dessutom funderar jag på att starta något nytt och fräscht, en ny start helt enkelt. Så jag håller på att pyssla med en ny blogg nu, men i dagsläget så känns den så främmande och inte riktigt "jag" så jag velar mellan den här och den nya... att bara lämna den här känns bara så fel, men samtidigt så känns en ny, fräsch blogg så rätt!

Aja, I keep you guys posted! :)

When you are caught between hello and goodbye


Hallå där! Och ursäkta min bloggfrånvaro men det har varit lite mycket det senaste.

Och nej då, haha, jag gick inte och grävde ner mig direkt efter finalen i Melodifestivalen i förra veckan eftersom jag skulle ha varit besviken. 
Var fick ni det ifrån, ni facebook-människor??
Tvärtom, kvällen var helt i mitt tycke, och måste också påpeka att helt rätt låt vann och att jag nu kommer att hålla alla tummar på att Loreen tar hem det hela senare i vår. Placeringarna var helt okej, skulle helst vilja byta plats på nr.2 och nr.3, men för att vara helt ärligt så var Dannys show helt fantastiskt. Så ja, han förtjänade en andra plats, helt klart!
Men höjdpunkten var ändå att Ranelid kom sist! Fast nu i efterhand när jag tänkter tillbaka på det, så var hans nummer ganska roligt :) Det gäller bara att få lite distans till den här cirkusen, och så ser man helt annourlunda på saker och ting.

Men som sagt så har det varit lite mycket nu på sista tiden.
Småsaker som plugg, lite jobb, planer inför några projekt i vår och planering av sommaren med allt vad det innebär, framför allt jobb (2/3 av sommaren), träffa kompisar som alla har ledigt samtidigt (ush, helt galet alltså!) och spendera tid vid Adriatiska havet och åka iväg på diverse utflykter (1/3 av sommaren)!

Ha det gött hörrni, jobbar en del nu framöver så det kanske bli lite bloggpauser då och då!


Fiesa, Slovenien.

SoldiersOkej, så här är det. Jag fick en fråga om hur jag skulle reagera ifall alla finalister vann... ja, ni fattar vad jag menar! Jag kan väl lite kort visa hur jag skulle reagera... vänta, måste bara gå och kolla i vilken ordning de tävlar. Ok, en av de här alternativen blir det:

1) Daniel Lindgren - Shout it out = vaaaaa?? (rejält överraskad)
2) Thorsten Flinck - Jag reser mig igen = ....................... (ordentligt mållös OCH rädd)
3) Dead by April - Mystery = whaaaaaat?? (totalt förvirrad)
4) Lisa Miskovskzy - Why start a Fire = okej, not bad! (luta-mig-tillbaka-och-äta-popcorn-lugn)
5) Top Cats - Baby Doll = jahaaaa... (ointresserad, börjar fundera på att kolla på Grease, fast killen som spelar piano med sin fot förtjänar faktiskt en röst)
6) Loreen - Euphoria = YES YES YES!! (lycklig)
7) Ulrik Munther - Soldiers = YEEEEEESSSS!! In your face! WOOOHOOO! (ÖVERlycklig)
8) Björn Ranelid - Mirakel =
slköfdhfghglö........jkdgsfhdsfFANgdöilhg.......dfihgjfkSATANhdfklhäg......kflägfHELVETEgödkfhklfJÄVLARödgf..........hgdfkjdhf
(blotta-tänderna-och-bli-illröd-i-ansiktet-rasande) - alltså, jag får ett psykbryt om gubben vinner!
9) Molly Sandén - Why am I Crying = helt okej (lite glad faktiskt)
10) Danny Saucedo - Amazing = okej då... men se nu till att ta hem ESC, annars... (lite förbannad fast med ett leende på läpparna)

Hur det än slutar ikväll kommer jag att vara helt slut efter detta!

Men för att vi alla ska vara på det klara, så håller jag alla tummar och tår jag har för Ulrik Munther och hans Soldiers. Jag har haft den här låten på repeat i två veckor nu, och den blir bara bättre och bättre ju fler gånger man lyssnar på den. Hans musikstil är också den som ligger mig varmast om hjärtat, dvs my kind of music. Så därför känns det naturligt att lägga min röst på honom, och hoppas att han tar hem det hela :)

Och att en sådan ung människa kan skriva så betydelsefulla och djupa låttexter (nu menar jag alla hans andra låtar också) och "äga" en sådan grym röst är för mig fortfarande lite overkligt, så därför är Ulrik Munther min absoluta favorit ikväll och i årets upplaga av Melodifestivalen :)

Lycka till, Ulrik!

I know your pain - it´s the same, and I forgive you


Jamen, hur är det nu såhär två timmar innan finaldags i Globen??
- Jag är nervös så in i helvete, vet inte vad jag ska göra med mig själv? Går runt och ler för mig själv hela tiden, har värsta Liseberg i magen och har varit nära att svimma av vid flera tillfällen.
Du kanske skulle lägga dig istället, och skippa finalen, skulle nog vara bra för dina nerver!
- NE-VE-RRRRRRRRRRRR (rätar på ryggen och lägger en hand över hjärtat).
Alltså jag kan inte fatta att du är så nervös... du är väl medveten om att du bara ska titta på.
DU. Ska. INTE. Tävla.
- Du! Ro hit med en papperspåse istället! Det är hög tid att börja hyperventilera...

Ja, ni ser! Den här dagen/kvällen börjar gå lite överstyr...
Det är så många blandade känslor som far runt i min kropp just nu;
Hopp - om att Ulrik Munther vinner... och Ranelid kommer sist, HA-HA!
Glädje - över att Loreen troligtvis kommer att vinna och kamma hem hela ESC senare i vår
Sorg - över att Ulrik Munter inte kommer att vinna + att den här mello-cirkusen kommit till ett slut efter ikväll
Irritation - över att Ranelid tagit sig till final
Ilska - riktad mot Ranelid eller Flinck ifall de får till en bättre placering än Munter eller Loreen... eller t.o.m vinner!


Snackbordet med rosa cake pops kvällen till ära är redo, nu inväntas bara att alle man och en hund tar plats i soffan :) But a little bit - just a part of me knows we don´t want to fight on


Hallå hallå :) Har haft en liten bloggpaus igen, behöver vara borta från datorn ibland (så gott det går vill säga) . Har också laddat upp inför Mello finalen idag!
Jag är super taggad, det känns nästan som om jag själv ska ställa mig på scenen i Globen. Helt ärligt; jag är SKIT-NER-VÖS! Min löjlighetes-faktor har ingen gräns!

Och jag har ju två klara favoriter - som jag har tjatat om vid flera tillfällen här - bestående av Ulrik Munther och Loreen. Varje gång jag hör Loreens låt håller jag på henne, men får dåligt samvete pga Munther, och så lyssnar jag på hans bidrag och tror stenhårt på honom. Sedan lyssnar jag på Loreen igen, och får nästan tårar i ögonen eftersom hennes låt är så underbar, och eftersom jag är medveten om att om hon vinner finalen idag så kommer hon att se till att Eurosong landar i Stockholm nästa år. Men jag önskar verkligen att Munther vinner det hela, det förtjänar han! Fast Loreen förtjänar det också. Kan man inte skicka två svenska bidrag till Baku???
Splittrad?? Kan man ju lungt säga!!

Nu är det två timmar innan hela "cirkusen" drar igång och jag längtar så jag dör. Samtidigt vill jag inte att finalen hålls idag - jag vill kunna ladda upp i någon vecka till, vill inte att allt ska vara över efter ikväll :(
Och y-e-s till er alla som undrar: jag är, har alltid varit och kommer troligtvis alltid att vara ett stort Melodifestivalen / Eurovision Song Contest freak! Så enkelt är det!
Dock måste jag erkänna att jag inte älskar det hela eftersom det skulle vara bra låtar inblandade - för jag gillar ungefär bara 3-5 låtar varje år - det är bara något speciellt med Melodifestivalen och ESC.
Fast Mello slår ju ESC alla dagar i veckan ;)

Nähä, nu ska jag fortsätta att ladda upp :)Just another day, same in every way, doing what I should do, what other people say - I think it's time to break the rules you make and make some of my own


Tänkte börja det här inlägget med att säga att jag vill tacka var och en av er som har klickat sig in här den här veckan (många nya besökare tack vare att blogg.se valt att sätta min blogg på första sidan, tusen tack :) och lämnat alla gulliga kommentarer.
Har fått en smärre chock varje dag jag loggat in den senaste veckan ;) Ni är grymma!

Bloggen är nog lite lagom tråkig just nu (eller kanske t.o.m alltid varit det), men det beror mest på att det har varit vinter... så fort våren kickar igång, blir det full fart på grejerna, prosmise!
Kommer nog bli lite annorlunda då, kan vara ute mycket mer när det väl blir varmt och gott, hänga på cafén intill stadsfloden, vara tillbaka i storstan och ha några resor/utflykter till Venedig och Portoroz på g.
Nåja, vi får se hur "vägen till sommaren" blir :)
Men ja, längtan efter våren är stark just nu, och jag är superduper optimistisk och glad :)

Ska dricka smoothies hela våren, ta en härlig kvällspromenad utmed floden varje dag, fota allt och alla och lyssna på en massa härlig musik :)
Och så ska vi ju inte glömma alla de andra sakerna också såsom jobb, plugg + de där lite tråkigare vuxengrejerna som var och en av oss faktiskt måste ta sig igenom :)Time grabs you by the wrist, directs you where to go. So make the best of this test, and don't ask why. It's not a question, but a lesson learned in time


Ohoj, nu är det vår på hög nivå här i sydvästra Sverige :)
Spenderade en hel härlig timme på morgonen på verandan, med musik, frukost, morgontidning - och denna underbara sol som gör det den ska och steker på - trots att det fortfarande är rejält kyligt i skuggan ;)
Och hur vet jag att det verkligen är vår?? Jo, när solen börjar bli stark. Och hur vet jag det? Jo, när jag börjar få fräknar på kinder och näsa!
Då är det vår, och full fart mot sommaren ;)

Längtan efter havet och Portoroz, att rota fram alla vårkläder - eller nja, börja köpa lite nya grejer ;), att ha mindre och lättare handväskor (och slippa bära runt på halsduk, vantar osv.), att gå runt med solglasögon på näsan... sommar nästa!

You light up my world like nobody else - and to prove I´m right, I put these words in a songAnd when you smile at me it´s not hard to tell...


Har suttit en liten stund nu på morgonen och kollat igenom alla mina monochrome-photos, på jakt efter några stycken som ska skickas in till en tidning - sedan om de publiceras eller inte är en helt annan femma! :)
Vet inte riktigt vilka jag ska välja...
De här tre är dock lite speciella för mig, inte så mycket pga att de skulle vara häftiga eller ens bra för den delen... utan mer för att det ligger tre historier bakom de här och tre härliga minnen för livet :)

Hmmm... den andra bilden nedan till vänster är kanske lite konstig, man ser nog inte vad det är exakt, och hade inte jag tagit den själv hade jag nog inte hellre förstått riktigt vad den föreställer.
Men det är alltså två större buskar som står i vattnet (efter att det varit lite översvämning på g hos oss i december) och dessa två buskar avspeglar sig i det blanka vattnet.
Lite cool är det allt ;)


Right now I´m looking at you - and I can´t believe you don´t know you´re beautiful


Så var det dags att göra ännu ett collage vilket med andra ord betyder att ännu en månad det här året har passerat utan att jag riktigt hunnit förstå det...

Februari 2012 har helt igenom varit jättebra :) Första halvan dominerades av vackra vinterdagar där vi hade snötäckt mark och strålande solsken varenda dag i två hela veckor. Det ni, dra mig baklänges i en rostig barnvagn och kalla mig Olle, var inte dåligt för att vara vår del av Sverige ;)
Varje morgon under två veckors tid, direkt efter frukost kopplade jag hunden och så begav vi oss till "vår" sjö. Där knäppte jag också några av mina absoluta favoritbilder (vilket för somliga kan tyckas är ganska konstigt - att jag blev nöjd med bilderna alltså - eftersom de flesta vet att jag är oerhört självkritisk och blir aldrig 100 % nöjd med någonting.

Andra halvan bestod mer av grå och regniga dagar, då jag passade på att läsa/plugga/spela piano en hel del och stå och slava i köket - har kommit på så många nya recept :)

Och så hade vi skottdag i år också, får inte glömmas! En extra dag i året att ta vara på. Det var en extra bra skottdag eftersom jag kom med på blogg.se första sida, och läsarna och kommentarerna strömmade in under hela dagen.
Fick lite lätt hjärtklappning där på morgonen när jag loggade in på min sida och såg att ´statistik-pilen´ pekade rakt uppåt :)

TACK så jättemycket BLOGG.SE och TACK så himla mycket ALLA UNDERBARA LÄSARE som klickade sig in här och lämnade så fina kommentarer :)
En stor varm kram till alla er!


RSS 2.0