Web Toolbar by Wibiya rosyred -

I don´t want to miss a thingSom ni vet samlar jag på venetianska masker och här får ni en tjuvtitt på mina favoriter :)

Legend has it...


Rumor has it...

Lite godbitar från Venedig som följt med hem till Portoroz :)

William & KateIgår tittade jag på filmen om William och Kate. Den var ganska bra och absolut inte dålig så som så många trodde den skulle vara. Kan tänka mig att titta på den igen någon gång i framtiden.

Idag however gick jag upp ganska tidigt (för att vara påsklov) för att såklart följa hovbröllopet. Först tittade jag på när gästerna anlände till kyrkan via BBC men bytte snart till svenska TV4 eftersom de hade lite roligare kommentatorer samt lite andra chat-grejer runtomkring.
Som jag nämnt tidigare var jag jättenyfiken på Kates klänning och det var en aningen nervöst att sitta och vänta på att hon skulle uppenbara sig. Och när hon gjorde det...den absolut vackraste bruden jag har sett hittills. Hennes klänning var en klockren tia. Underbar!
Jag satt och ryste genom hela bröllopet och mot slutet kom även tårarna. Det var så otroligt vackert, romantiskt och elegant alltihopa att jag knappt finner ord för att beskriva det. Helt perfekt!

Fast jag kanske ändå måste erkänna att kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop i Stockholm förra året var snäppet vackrare. De visade liter mer känslor, för att inte tala om bröllopssången framförd i kyrkan av Bjöns Skifs och Agnes!!

Det känns en aningen tomt nu när allt detta är över. Som man har gått och längtat, funderat över hur hennes klänning skulle se ut, hur kyrkan skulle vara smyckad och alla dessa tidningar med bilder på William och Kate på förstsidorna. Var man än gick veckan innan bröllopet såg man dem två! :) Ett sådant vacker par!
Jag har sagt det innan och jag kan säga det igen: jag är en stor sucker för kungliga bröllop. Inte att jag själv skulle stå på något torg med flagga i ena handen och champagne i den andra och titta upp på en storbildsskärm och följa bröllopet, men att sitta hemma och spana in alla detaljer med mina falkögon är mer min grej
Jag älskar allt som är stilrent och elegant och toppen av isberget i form av elegans är hovbröllop! 
Ögongodis i fem timmar, vem säger nej till det?? Låtsas inte om den här frågan, pappa.

Och på tal om falkögon. Jag vet redan en därhemma som noterat allt med dagens bröllop och redan klippt och klistrat, skrivit och tecknat, diskuterat och bestämt med sig själv för att så småningom försöka sig på en karriär som bröllopsfixare åt två så småningom hysteriska kvinnor (jag och min min syster).
Suck...mamma, vi får kompromissa ok?

Och en liten rolig/irriterande sak:
Fick ett sms från en kompis i början av ceremonim som skrev: Har du ropat än?
Vaddå ropat?
tänkte jag och smsade tillbaka denna fråga.
DET SKULLE HA VARIT JAG!!!
Eh, tänkte inte ens kommentera detta. Efter ca en timme skickades ett annat sms från samma kompis: Jag tyckte jag hörde någonting i fjärran.
Jag smsade tillbaka och frågade vad hon för sjutton svamlade om och undrade om hon inte hade något bättre för sig än att störa mig mitt i denna viktiga och historiska händelse.
Svaret var: Det var någon som ropade: DET SKULLE HA VARIT JAG!! Det var du va va va?? Erkänn!

Tänker inte skirva ner den här personens namn men du vet vem du är och jag har bara en sak att säga dig:
Fan ta dig för att strö salt över såret på detta viset!
Nä, skämt åsido :) Mormor som den optimist hon är tröstade mig i alla fall med: Du kan ju alltid satsa på Harry.
Eh, tack mormor fast...VAAA??

Det är nämligen känt att min mormors mål är att gifta bort oss tre tjejer som ingår i hennes stora barnbarnsskara som består av stort sett endast manliga avkommor med kungligheter eller blåblodiga gossar.
Alltså...jag vet inte ens hur jag ska reagera...
Brudtärnan och brudens syster hade också en helt makalöst vacker klänning.

Innan hon steg ur bilen höll jag andan och jag satt som på nålar. Inte blev jag besviken inte!

Fotografier lånade från Svensk Damtidning (www.svenskdam.se)

They say that spring means just one thing to little lovebirdsNu är vi hemma i Ljubljana igen. Vi tog det senare tåget så att vi kunde passa på att sola ännu en liten stund :) I Ljubljana regnade det och var svinkallt medan vi två marscherade fram brunbrända i sommarkläder. En liten bonnabränna-varning på en utav oss, kan säga att det inte var jag även om jag har den känsligaste hyn utav oss två!

Idag, 28 april 2011 följde jag med min syster på en liten shoppingrunda på morgonen (först tog vi fel buss så det blev en liten omväg åt motsatt håll) och när vi äntligen nådde fram till Emporium (med butiker som Lacost, Guess, Marc o´Polo, Dorothy Perkins, Uggs och Topshop höll de på att spela in ett reportage för något modeprogram.
Bingo! Viktoria med i TV igen!
Första dagen tillbaka i Ljubljana från Sverige:booom...TV! Första dagen tillbaka i Ljubljana från Portoroz: booom...TV!
Det här är ju så löjligt att det inte ens är roligt längre. Och när vi träffade våra kusiner nere i Portoroz för två-tre dagar sedan sa de att de hade sett mig på TV...
Eh, you don´t say. När det frågade om vi skulle leta upp det på internet tillsammans så att jag också kunde se det ifall jag hade missat det var jag nära på att slänga mig över bordet och strypa dem!

Min syster, den lilla jetsetaren åkte till Amsterdam idag på eftermiddagen med sin klass från universitetet för att besöka Van Gogh museet. Fick följa med henne till en kompis innan avresan eftersom damen ifråga inte kunde bära en handväska och ett litet bagage själv. Och så var det det här med kudden som hon släpade med sig så att alla på bussen undrade i vilken rännsten hon hade planerat att spendera natten.

Nu är hon i alla fall på vägg upp mot norr. Kommer tillbaka den 2. maj och 1. maj åker min bror upp till Amsterdam med sin universitetsklass för att besöka ett labratorium med den största samlingen av bakterier och svampar i världen. Vilket plus minus betyder att jag har en hel dag själv i lägenheten! Whoopi!
När katterna (bror och syster) är borta...då ska musen (jag) städa och se till att det blir någon ordning och reda i hemmet!

Men just nu ikväll ska jag titta på filmen William & Kate. http://www.youtube.com/watch?v=5qu4wQwc6QU&feature=related
Den visas på slovensk TV och på italiensk...visas säkert också i Sverige.
Ser verkligen fram emot bröllopet imorgon :) Ja, jag måste erkänna att jag är en sucker och ett stort fan av kungliga bröllop, jag tycker det är så otroligt vackert!
Jag är speciellt nyfiken på hur Kates klänning ser ut. Det är nog det jag ser mest fram emot :)
Det ska bli riktigt kul att följa århundradets bröllopet imorgon förmiddag :)

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Tacospizza deluxeVi körde på förmiddagen ner till centrum i Portoroz och inhandlade en massa mat till kvällen för min syster och jag bestämde att vi skulle slå till på stort och tillaga vår specialité. Detta gjorden vi en kväll när våra kusiner som växt upp i Singapore men numera studerar i England och med vilka vi spenderade varenda sommar i Portoroz kom på besök till Sverige förra sommaren. Alla våra föräldrar (deras pappa är vår mammas lillebror) var nere i huset i Portoroz. Jag tror att de var ganska oroliga vad vi fem kunde hitta på i Sverige, för vi är ju ganska kända för att göra alla platser vi besöker tillsammans ganska osäkra. Hahaha ;) Vi ska inte ens gå in på vilka små huliganer vi var i vår segelklubb i Portoroz...
Men deras vistelse i Sverige blev hur bra som helst och alla uppförda sig som de skulle, undantaget kanske var Alex, den lilla spjuvern men nu ska vi inte gå in på detta ;)

Hur som helst vi gjorde tacospizza en kväll och ockuperade precis hela köket, alla höll på med just sina pizzor som om vi var konstnärer säkra på att vår senaste målning/skulptur (dvs pizzan) skulle bli ett mästerverk värt att beskådas samtidigt som vi lyssnade på musik och dansade som idioter! Efter gjorde vi rocky-road kakor, duschade Viggo. Katja fick sedan torka honom med hårför, Daniel och Gregor förbereda några filmer och Alex och jag åkte ner till affären en kvart innan de skulle stänga för att införskaffa ännu mer godis, snacks och dricka till vår ultramegafilmkväll som började med filmen som Alex och jag tittat på hela sommaren, när vi kom hem från jobbet, strök kläder eller var allmänt lata: Law Abiding Citizen.
Den var lika bra som vanligt kan jag tala om!

Men nu tillbaka till Portoroz och våra tacospizzor.
Det kanske låter svårt och invecklat men det är så simpelt är jag nästan skäms över att skriva ner receptet.
Ta bara några tacos-bröd/pannkakor/tunnbröd och lägg på allt som du älskar. In i ugnen till osten smält och sedan är pizzan redo att serveras.

Idag la jag på tomatsås, basilika, peppar, oregano, majs, tomat, mozzarella, parmaskinka, edamer, zucchini, äggplanta, paprika, oliver, ruccola och ringlade över rikligt med olivolja.
Min favorit :)

Lupe Fiasco

Det här är min systers och min minisemester-låt. Vi lyssnar på den här från morgon till kväll, varje dag.
Minnen, alla dessa härliga minnen! :)


No matter what you see when you´re looking outside your window


Härliga dagar i härliga Portoroz :)
Vi sover, solar, äter, lyssnar på musik, tittar på film och läser.
Vår lathet har inga gränser ;)

No matter what you´ve been throughDet har varit strålande väder precis varenda dag nu. Dagarna börjar med en sovmorgon till cirka 9.00, lång dusch och sedan frukost på en av alla terrasser här hemma. Direkt efter däckar vi i solstolarna och solar fram till lunch, givetvis går vi upp till mormor i lagom tid och hjälper henne med maten (jag är alltid ansvarig för salladerna, här nere vid kusten är det mycket fisk och vi måste ha en eller flera sallader varenda dag!).

Efter maten tar vi vanligtvis en promenad till antigen Portoroz, Bernardin eller Piran. Eller så fortsätter vi att sola, läsa, lyssna på musik. Vid 18.00 går vi upp till mormor, gör kvällsmat (sallad) och tittar därefter på L´ereditá och Montalbano eller något annat som visas på Rai Uno, Rai Due, Rettequattro, Italia 1 etc.

Vid 22.00 går vi, min syster och jag ner till vår familjs del av huset, slänger oss på sängen men antigen frukt, godis (nu när det varit påsk) eller någon Bacardi Breezer och tittar först på något avsnitt av Workaholics och efter det någon film.
Vi följer inget schema eller så men på något sätt har det ändå blivit så att dagarna nästan ser identiska ut...inte mig emot, för dessa dagar vi har här är rena rama paradiset!

And if you ever wonder


Middagen idag. Pasta, skaldjur och mycket (enormt mycket) parmezan-ost! Vitt vin till.

Life of a Geisha


Det här är en av de bästa böckerna jag har läst hittills i mitt liv, och jag har läst en hel del kan jag tala om, bokslukerska som jag är!
I den här romanen, som är en biografi får man en inblick i geishornas märkvärdiga och intressanta liv före andra världskriget. Och efter att ha läst den lär man sig så mycket nytt om den japanska kulturen, både då och nu...så ja, det känns nästan som om man vore japan själv. Japan har alltid faschinerat mig som inget annat land.
Den här boken rekommenderar jag till alla: män, kvinnor, gamla och unga!
Läs och lär för allt ni är värda!

Like nobody´s watching


Vackra blommor som vi har i trädgården. Mormor gör ett sådant fantastikt jobb med alla sina/våra blommor. Det är en fröjd att gå omkring i vår träfgård med all sorters blommor, fruktträd och grönsaksländer. Innan hade vi även en liten vinodling intill huset eftersom morfar tillverkade vin men nu har mormor planterat dessa undersköna blommor som ni ser på sista bilden på den platsen. Det är som ett stort hav av blått! och grönt 
Älskar det!

I feel like I´ve got the world in the palm of my handEfter lunchen tog min syster och jag en promenad genom Portoroz. Fullt med turister! Oh, nej...fast...hello americans and englishmen! :)
Vi stötte på två killar när vi precis hade satt oss ner för att avnjuta våra slurpees och de ville till varje pris att vi skulle hänga med dem på en drink. De trodde att jag var amerikanska eftersom jag enligt dem pratar slovenska med en amerikansk brytning. Eh, say whaaaat?? Första gången jag hör något sådant!
För att göra en kort historia ännu kortare; vi tog ingen drink med den, inte vid 17.00, inte på kvällen och definitivt inte när vi alla är i Ljubljana igen.
Fast Alex bestämde att om vi träffar dem i Ljubljana och de mot förmodan känner igen oss och frågar oss om en drink igen så ska vi säga ja.
Spänningen är olidlig...

Although you know...


You set a light


Vi tog en kort promenad till Bernardin och utkiksplatsen efter middagen idag. Det är strålande solsken här och uppemot trettio grader varje dag! Min syster och jag har solat så mycket vi bara kunnat!
Och varje gång vi tittar på varandra säger våra blickar allt: Det här är livet!

Vi hade bestämt att vi skulle spela tennis idag men det visade sig att hon glömt sitt rack i Ljubljana, mamma och pappas tennisrack är puts väck i Portoroz och konstigt nog har alla bollar försvunnit också...det enda som finns är mina tennisskor och min racket!
Sedan tänkte vi att vi skulle traska ner till Fiesa och snorkla lite...men...efter att ha känt på vattnet med stortån så beslöt vi oss för att spara snorklingen till nästa gång.

Moving through the night


Am I your main target?GLAD PÅSK allihopa!
I år spenderar jag påsken ännu en gång tillsammans med mina morföräldrar och syster nere vid den slovenska kusten. Jag har firat påsk i Sverige, England och Portoroz...men aldrig i Ljubljana.

Vad tycker ni om den fjärde bilden? Det är väl det vi har i kylskåpet, eftersom vi äter uppe hos mormor och behöver därför inte köpa egen mat...så ja, kylskåpet kommer att stå precis lika tomt under alla dagar vi är här.

Nu är det dags för lite italiensk TV (Rai Uno och Rettequattro).
Ciao tutti!

Spy on me


Runt 12-tiden mötte jag upp min syster i centrum för lite mat. Vi åt en pizza-slice var alldeles intill byggnaden (första bilden) där vår mamma studerade juridik i sina yngre dar. Sedan var det bara hem och packa färdigt allt för vid 16.00 gick tåget från huvudstaden ner mot kusten och Portoroz, där vår mamma är ifrån och där våra morföräldrar och alla släktingar på mammas sida fortfarande bor samt där vi spenderade varenda sommar tills vi började studera och bytte långa härliga somrar vid kusten med att spela tennis, segla, gå på restauranger, sola, bada, snorkla, spela minigolf, äta glass på Mignon, promenera till Piran och genom Portoroz m.m. till somrar då vi jobbar!

Kom fram till Portoroz vid 19.30, åt mormors goda mat, tittade på ett avsnitt av det italienska programmet L´ereditá och däckade sedan i säng (mammas och pappas eftersom varken jag eller min syster ville sova ensamma) med några avsnitt av Workaholics.
Den här lilla trippen ner till kusten över påsken började verkligen bra :)

Until the morning we dream so long


Mastermind


Japanska nudlar med minimajs och chashew


Let the joke run a little longer


A stroll


It´s a classic


I just got an awesome idea


Workaholics
Tell that story againLite nytt, förutom klockan som jag köpte i Sverige för inte så längesedan. Första dagen i Ljubljana begav jag mig på en liten shoppingrunda, skönt att vara i en storstad igen :)
Väl hemma tittade jag på ett avsnitt av den nya serien Workaholics som min syster rekommenderade. Egentligen är det inte riktigt min humor men den här serien är suverän! :)
Än så länge är det bara tre avsnitt ute och jag har kollat på avsnitt tre så många gånger att jag kan alla repliker utantill...hahah :)

The show goes on


Lite bilder från resan från Sverige till Slovenien. Lugn bara lugn, jag åkte inte båt hela vägen. Bara från Danmark till Tyskland. Satte mig ute på däck, åt upp mitt lakrits och läste en äkta chick-lit :)
Bättre, lugnare och smooth-are resa får man leta efter!

Internetproblem

Hejsan!
Internet fungerar inte som den ska här i Ljubljana så jag ber om ursäkt om det inte har blivit några inlägg och fotografier på senaste tiden...men, jag har jättemånga på standby och så fort jag klarat av det här internet problemet i lägenheten kommer jag att vara back on track! Promise.
Nu åker jag ner till kusten över påsklovet så vi hörs när jag är tillbaka :)
Tålamod, tålamod...
Glad Påsk önsakr jag er alla :)


I´ve got something to tell you, I´ve got something to say

ZEN-playern och mobilen laddade med de bästa filmerna (läs: Easy Virtue), datorn full med den allra bästa musiken (läs: soundtracket från Killing Bono) och filmerna. Alla tekniska prylar laddade och klara, en påse lakrits inköpt, en riktig feel-good chick-lit. förberedd...japp, nu drar vi...


...från Sverige till Ljubljana..eller ja, snart så, några enstaka timmar kvar.
Tiden i Sverige har varit helt fantastisk. Jag har under 3 1/2 månader varit så lugn, så harmonisk, så anti-stressad som det bara går, andats in så mycket ren och frisk luft ute vid sjön och i skogen, skrattat så otroligt mycket av hela hjärtat, mysit med Viggo så mycket som han bara tillät (alla vet att man blir lyckligare om man har ett husdjur i närheten), lyssnat på så bra musik, sett så många bra filmer, läst ännu fler givande böcker, umgåts med mina föräldrar, jobbat med underbara arbetskompisar, spelat piano nästan varje dag, haft sköna sovmorgnar då jag inte jobbat och gjort oförglömliga frukostar följda av friska promenader...helt ljuvligt har det varit!
Det är en tid som jag hoppas alltid kommer att finnas i mitt minne, minnena om hur underbart den verkligen var, hur lycklig och harmonisk jag kände mig... 

Men nu är jag som sagt tillbaka i Slovenien och nya äventyr här.
Och jag säger bara en sak: Full fart mot sommaren! ;)

I´m gonna put these wheels in motionEtt härligt bildcollage från min tid i Sverige. Vilket som är mitt favoritfoto eller favorit överhuvudtaget?? Lätt!
Femte bilden! :) Min lilla pälsboll som jag älskar så mycket att det inte finns ord för att beskriva mina känslor!
Hundar är verkligen det allra bästa som finns! Punkt slut!


And now you have found the secret code I use


Idag har jag rensat garderoben och städat, varit ute med lillhunden, spelat piano och haft en lång och välbehövlig hemmaspa-dag. Och så åt vi fisk och mycket grönsaker till lunch så dagen kan inte bli mycket bättre än så här ;)
Ikväll blir det en film som var med på min lista: The Eagle. Så den kan jag bocka av nu ;)
Ha en fortsatt trevlig dag allihopa!


Påskfint

Vi påskpyntade här hemma i Sverige för två veckor sedan. Vart man än vänder sig ser man fjädrar i alla dess färger och små kycklingar, hönor och tuppar. Kvar är bara påskgodiset i varenda skål och de traditionella häxorna (som är ganska söta faktiskt) som ska hänga i de flesta av våra fönster.
And then we´re done! :) Sedan är det bara att vänta på att påsken och allt vad det innebär ska sätta igång på riktigt :)


These are a few of my favourite things...

Sötnosen #1


Känns att det kan vara dags att uppdatera musiklistan lite igen :)
Jag hittar så många nya underbara låtar varje dag, både gamla, nya och alla olika musikstilar, jag är då inte kräsen när det kommer till musik!
Därför publicerar jag musiklistorna här för att jag ska kunna gå tillbaka och "få tips" om någon bra låt som jag totalt glömt bort.
Bara de allra bästa laddar jag ner (lagligt, givetvis!) och har dem på datorn/ZEN-playern/mobilen osv. för om jag skulle spara precis alla skulle alla mina "musik-makapärer" explodera!

1) Where We Wanna Be - Ben Barnes
2) Calling You - Kat Deluna
3) Born this way - Lady Gaga
4) When the going gets tough the tough get going - Ben Barnes, Jessica Biel, Colinfirth
5) Let´s misbehave - Cole Porter
6) Monster - Lady Gaga
7) Bad Romance - Lady Gaga
8) Love Game - Lady Gaga
9) One Love - U2 ft. Mary J Blige
10) Bad Romance (cover) - Lissie
11) Born this Way (cover) - Ulrik Munther
12) Higher - Taio Cruz ft. Kylie Minouge
13) I can - Blue
14) With out Without You - U2
15) Sexbomb - Andy Caine (Easy Virtue)

All your life you´ve been running from dreams, from the blue and the red and the orange and green

Har precis varit nere centrum och varit lite irriterad på banken (hur lång tid kan det ta att sätta in pengar egentligen?) och skaffat mig ett nytt startpaket för mobilen. Ni som har följt mig ett litet tag vet att jag hade lite problem med mitt mobilnummer...det svenska kvar i Slovenien och det slovenska som inte fungerade längre (som det senare visade sig att det visst fungerar, men att jag måste aktivera det i Slovenien igen och för att göra det måste jag komma dit först).
Men i alla fall ett helt nytt svenskt nummer som jag bara ska ha som en backup i fall sådana dumheter händer igen! Och det planerar jag verkligen inte att de ska göra!

Men det är inte bara att köpa ett startpaket och tro att det är färdigt! Sedan ska man ju aktivera det också, se att det funkar, tanka på och öppna ett nytt konto på Comviq.se...oh, dessa dyrbara minuter som bara går till spillo...
Och igår tänkte jag med hjälp av pappa sätta på det nya ultramoderna display-skyddet (som tagits fram av den amerikanska militären) på min nya touchmobil.
Tja, det tar nog fem minuter sa jag till pappa.
Dettogförhelveteenhalvtimme!!!!
Och jag har fortfarande inte fått bort alla microbubblor...för att inte ens gå in på de riktigt stora bubblorna. Tror ett argt e-mail till den amerikanska militären just nu vore en suverän idé.

Annars så har jag varit nere på jobbet också och lämnat in min tjänstgöringsrapport för april månad och tjatat lite med arbetskompisarna. Min namnskylt har inte dykt upp än...


Har precis lagat till lite nudlar med grönsaker och skaldjur och lyssnat på världens bästa låt "Where we want to be" med Ben Barnes
Ikväll blir det Easy Virtue (Benny igen...ni kanske tror att jag är lite obsessed with him men lugn, bara lugn i stormen...det är jag inte, det är bara så att ALLT han göra faller mig smaken till max!)
Mamma och pappa har inte sett Easy Virtue än och jag har (äntligen) övertygat dem om att den verkligen är värd att ses. Pappa frågade om den var bra.
Do I like it? I´m cocobananas for it! Behöver inte nämna vad för slags blick jag fick av mina föräldrar efter den kommentaren.

Hoppas, hoppas, hoppas Killing Bono spelas när jag kommer till Ljubljana. Jag ska för fasiken hänga på Kolosejs lås varenda dag. För en sådan film måste ses på en megasuperultramaxiskärm, dvs en bioskärm!
Och boken "I Was Bono's Doppelganger" av Neil McCormack som filmen är baserad på måste jag också checka igenom lite ;)

Kolosej är för övrigt en bio mitt i det enorma köpcentret CityPark med 14 biosalonger i olika storlekar, affärer, restauranger etc...och svart glas utanpå importerat direkt från Las Vegas!).
Det ni ;)


Just like ships, we float through each other's lives


Fick för mig framåt kvällen att jag bara måste göra cupcakes. Jag tycker om att göra dem, jag tycker om att dekorera dem, jag tycker om att fotografera dem. Men! Jag tycker inte om att äta dem. 
Jag menar det kan vara gott med någon cupcake då och då men helst överlåter jag ätandet till någon annan ;)
 
Måste verkligen se till att köpa lite cupcake-material, allt från snygga formar och gulliga dekorationer till en sådan makapär för att få till en perfekt icing på toppen av cupcakesen!

Ibland när man stiger in i någon cupcake-butik och ser alla dessa små mästerverk, den ena vackrare än den andra kan man inte annat än fråga sig: hur gör de, hur gör människorna för att få till sådana gudomliga saker??
Men som de säger: träning ger färdighet...
När jag fått in den rätta tekniken och kan belåtet konstatera att jag minsann också kan dekorera perfekta cupcakes ska jag gå tillbaka till de här fotografierna på cupcakesen jag gjorde idag, 12 april 2011 och skämmas!


Right here where we wanna be

Satt och lyssnade på U2 och Where we want to be med Ben Barnes hela kvällen igår :)
Det här är min nya favoritlåt. Har redan överfört den till mobilen och fyller numera också funktionen som min ringsignal. Oh, vad jag längtar tills filmen Killing Bono kommer ut! Jag har nog aldrig längtat så mycket efter att få sen en film :)


Let them live in your spell

Fy, vad bra vi jobbade på igår kväll :) Det gick undan kan jag tala om, vid 20.30 var vi färdiga med precis allt, det kändes som om jag just varit på gymmet, svetten rann, törsten var outhärdlig...
När jag kom hem tittade jag på ett avsnitt av "Chaos", sedan föll jag huvudstupa i bingen (sängen).
Synd att jag inte orkade kolla mailen innan för idag morse fick jag det bästa tipset på en cover ever. Tack!
http://www.youtube.com/watch?v=MWe07krS8_E             1:15 och framåt :D Älskar!

Morgonen spenderade jag på verandan. Solen skiner, jag har fått årets första fräknar, det är uppemot 18 grader ute och jag tyckte det skulle vara en bra idé att låta Viggo promenera runt i vår trädgård, bland alla buskar, lägga sig i skuggan vid äppelträdet, utforska kullen, leta fram något intressant bland alla småstenar, se efter om bilen står där den ska stå på uppfarten, att det inte ligger något gömt i buskarna, om det finns några blommor han kan börja tugga på...ja, ni vet alla de sakerna hundar gör i trädgården.
Men han ställde sig mitt på gräsmattan i trädgården och stirrade på mig. Så jag trodde att han kanske ville leka lite och kastade iväg en av hans bollar. Han rörde sig inte ur fläcken och titta på mig som om jag var helt galen. När jag började kasta pinnar gick han bara förbi mig, in i huset och när jag till slut gick för att leta reda på honom upptäckte jag att han låg mitt på min säng och på rygg med tassarna rakt upp i luften!
Verkar som vissa är lite för fina i kanten för att springa efter saker och tramsa sig.
Han tänkte säkert: Hämta själv, fåntratt! Jag går och lägger mig igen!

Och, haha, kommer ni ihåg att jag igår sa att jag råkade somna i solstolen och att jag var ganska nöjd med mig själv att jag trots detta inte brände mig i ansiktet. Glöm att jag sa något!
Idag hjälpte jag mamma att fixa i trädgården och när hon förslog solkräm fnyste jag lite nonchalant och tänkte: javisst, tjena...det är april...i Sverige.
Efter cirka två timmar ser jag nu ut som en engelsk dubbeldäckare i ansiktet...marvelous....absolutely Marvelous, Vicki!


Your life is a movie

Ok, detta är en liten note to oneself!
Filmer som jag bara måste se innan sommaren. Vissa har jag sett men är så bra att de måste ses igen, andra är gamla men jag har inte haft tillfälle att se dem än och en del är såpass nya att de inte har kommit ut än!

1) Killing Bono (Ben Barnes)
2) Easy Virtue (Ben Barnes, Colin Firth)
3) Dorian Gray (Ben Barnes, Colin Firth)
4) The King´s Speech (Colin Firth)
5) A single man (Colin Firth)
6) Robin Hood (Russel Crowe)
7) Agora (Rachel Weisz)
8) Pope Joan (David Wenham) - Boken har jag läst så många gånger att jag kan den utantill vid det här laget ;)
9) Little Red Riding Hood (Amanda Seyfried)
10) How do you know (Reese Witherspoon)
11) Burlesque (Cher, Christina Aguilera)
12) Water for Elephants (Cristoph Waltz, Robert Pattinson)
13) The warrior´s way (Geoffrey Rush)
14) The Eagle (Donald Sutherland)
15) The Rite (Anthony Hopkins)
16) Locked in (Ben Barnes)
17) Narnia: Prince Caspian (Ben Barnes)
18) Narnia: THe Voyage of the Dawn Treader (Ben Barnes)
19) Not since you (Will Estes)
20) Crazy, Stupid, Love (Ryan Gosling)Haha, klockrent! :) 1:48 :)
Här blir det inga tråkiga kvällar kan jag tala om ;) Nu måste jag bara skaffa imig "det rätta folket" som vill kolla på filmerna med mig!


Ok, jag visste att denne Ben Barnes kunde sjunga och att han sjöng flera av sångerna i Easy Virtue samt tävlade i den brittsika melodifestivalen med bandet Hyrise...men det här! Är det någoting han INTE KAN göra?! :) Allvarligt?

Jag vet att jag sagt det här innan, typ i november...men den här männsikan kan verkligen vara varenda ens förebild! Han är intelligent, talangfull, ambitiös, sofistikerad, väluppfostrad, världsvan, riktigt riktigt snygg om inte en riktig manlig skönhet, verkar vara otroligt snäll och alltid med humöret och energin på topp, står med båda benen stadigt på jorden etc. etc.
Gud måste verkligen haft en toppendag när han skapade Ben Barnes!

Lyssna på denna versionen också: http://www.youtube.com/watch?v=hsMmlPWX7As
Min svaga punkt, my weak spot, det som fyller mina ögon med tårar är vackra låtar. Det spelar ingen roll om melodin är vacker, texten berör eller om sångaren/sångerskan har en gudomlig röst...den rätta låten kan få mig att störtlipa direkt! Det här är en sådan...rösten, oh denna röst!

You´re the song that I hear


Har inte riktigt förstått att det är vår! Satte mig ute på verandan efter frukosten och somnade i solstolen...och vår så kallade vakthund slumrade till han också. Klart jag vill bli lite brunbränd men mitt mål är inte att se ut som en engelsk telefonkiosk i ansiktet. Så jag avråder alla er som, precis som jag som har ljus och känslig hy för att somna i solen. Som tur är steker inte solen på så värst mycket än, så jag klarade mig undan från den alltid så charmerande röda färgen ;)

Idag jobbar jag 17.00 till 21.00 och har en hel del saker att göra innan dess så det är bäst att jag sätter igång.
Ha det bra!

HeadersYou´re the words that I read


I suggest we raise a little hell...

Som ni kanske har märkt vid det här laget är jag en riktig frukost-människa och försöker göra mina frukostar så intressanta och varierande som möjligt :)
Igår när mamma och jag var och handlade hittade hon en lite broschyr med frukosttips. Jajemän att jag direkt skulle bläddra igenom den så att tanten med vagnen bakom mig fick be mig snällt att flytta på mig.
Idag, sovmorgon igen och bestämde mig därför för att prova två nya frukostvarianter.

Grovt lingonbröd med västerbottenost, en klick bjönrbärsmarmedlad toppad med lite gräslök, mandlar och ett färskt björnbär. Hmmm...marmeladen och gräslöken passade väldigt bra ihop, även om jag måste erkänna att jag var lite skeptisk först! Jag är inte rädd för att prova på nya saker för gör man inte det vet man aldrig vad man går miste om...och det finns så många saker ute i världen som bara väntar på dig, vare sig det gäller främmande platser, männsikor, mat eller erfarenheter.

Andra frukostvarianten som jag gjorde idag var en blodapelsin delad i två halvor, på vilka jag la på tunt skivad banan, cremé fraiche, strödde på lite ingefärar, ringlade över lite flytande honung och toppade med några hela hasselnötter.
Om jag sa att denna kombination gör under för smaklökarna skulle det vara en understatement! Jag är så glad att jag provade på detta...för det här ska jag äta var och varannan dag nu!
Förvånanstvärt hur bra cremé fraichen, ingefäran, honugen och hassennötterna passade ihop, skulle nästan vilja påstå att det är mer efterrätt än frukost! Nu vet man i alla fall vad man ska bjuda gästerna på ;)Och precis som igår bestämde jag mig för att äta frukost framför en film. Notera att jag aldrig kollar på TV när jag inte är ensam. Men eftersom det bara är jag kan det behövas lite sällskap även om det är i form av en platt stor sak! Idag blev det Dorian Gray med Ben Barnes och Colin Firth. Jag vet...pust, de två igen! ;) Men jag älskar allt dessa två gör! Längtar tills Killing Bono med Ben Barnes kommer ut! Och Colin Firths senaste The King´s Speech var ju helt enastående!Förresten, Dorian Gray är en utav mina favoritböcker och jag har läst den på så många språk och i så många verisoner (på engelska tror jag att jag läst den i fem versioner, dvs fem olika bokförlag) så jag tror att jag blir kocko snart!
Jag älskar engelska klassiker och läser gärna en och samma bok flera gånger. Sedan kollar jag på filmerna och TV-serierna och letar alltid saker som skiljer sig från böckerna! Pappa är likadan, så jag har i alla fall en som inte tycker att jag är helt rubbad!

Just i den här versionen av Dorian Gray är det ganska många saker som inte stämmer överens med boken och jag brukar reta mig på det ganska rejält (så mycket faktiskt att personerna som också tittar säger åt mig att helt enkelt hålla käft) men eftersom Ben Barnes och Colin Firth är så strålande (som vanligt) i filmen så gör det t.ex ingenting att Dorian är mörkhårig och inte är blond som i boken! 
Och...nu svamlar jag igen. Ni kommer ihåg min svagheter: skriva och filosofera, va?

Ha en bra dag, vi hörs senare på kvällen igen :) Jag har gjort en lista på allt som måste göras idag, allt från promenad med Viggo runt sjön och cykla ner till den andra sjön i centrum och kyrkan för lite photosession till att öva piano, svara på mail och titta på film! ;)

That's so contagious, let's be outrageous

Ledig dag, vilket betyder sovmorgon, vilket med andra ord betyder ordentlig frukost, vilket i sig betyder tillräckligt energi för hela dagen, vilket resulterar i en perfekt dag ;)
Gick upp redan vid 7.00, satte mig i soffan och läste ut en av Sophie Kinsellas böcker. Efteråt gick jag ut och rastade Viggo. När jag kom hem var klockan redan 9.00 och bestämde mig helt spontant för att baka lite scones (jag vet, idag igen). Scones blir alltid lyckade och himmelskt goda. Jag har på riktigt smör och olika sorters marmelader: hallon, jordgubb, hjortron, bjönbär, fikon, apelsin, citron...tja, kort och gott, det som finns hemma.
Och även om jag försöker undvika kaffe så mycket som möjligt, i sällsynta fall dricker jag någon kopp då och då på jobbet, så passar en kopp starkt kaffe utan socker och mjölk alldeles utmärkt tillsammans med nygräddade scones.

Oh, nu längtar jag verkligen ner till Slovenien. Don´t get me wrong, det har varit underbart här. Bara mina föräldrar, jag och vår hund: lungt och härligt!
Jag har läst en hel drös med bra böcker (Monika, jag ska skriva en lista till dig, jag lovar ;), pluggat en hel del, kommit på jättebra övningar och sammanställt presentationer/föreläsningar till svenskan i Ljubljana, jobbat en hel del tillsammans med jättegoa arbetskompisar, träffat en del barndomsvänner, tagit en miljonhundratusen promenader runt sjön med Viggo....
Men nu är det dags, magkänslan säger mig att det är dags att åka tillbaka till Ljubljana. Och man ska alltid följa magkänslan! Det borde vara regel på det ;)
Längtar efter att träffa mina syskon, alla kompisar, fika på någon av alla uteserveringar utmed stadsfloden, strosa runt på Ljubljans gator, åka ner till Portoroz vid kusten, svenska lektoraten...oh, nu längtar jag så mycket att jag sitter här och flinar för mig själv. Hjälp! Jag kan inte sluta, det är som om någon drar i mina mungipor.
Snart så...:D

Tillbaka till min morgon och verkligheten.
Gjorde mig som sagt en ordentlig Engelsk inspirerad frukost: scones, marmelad och English breakfast tea (jag skippade kaffet). Och sedan gjorde jag någonting jag är väldigt noga med att aldrig göra annars.
Mixa frukost och TV. Åt frukost och tittade på min absoluta favortifilm: Easy Virtue.

Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar den filmen. Jag skulle kunna titta på den hur många gånger som helst :) Helt fantastiska skådespelare och jag sitter med ett leende på läpparna från filmens början till slut.
Och soundtracket till den filmen ska vi inte ens gå in på :) Låten Let´s misbehave med Cole Porter är så underbar! När jag lyssnar på den sitter jag och småler precis hela tiden, den låten gör mig så GLAD!! Får bara lust att hoppa runt och dansa :)
 


Feel-good filmen :) Trailern är lika bra som själva filmen. Mamman (Kristen Scott Thomas) i filmen är bäst, och så är ju mina två favorit skådespelare, Ben Barnes och Colin Firth, också med. Engelsk humor, den engelska landsbygden, snobberi när det är som bäst, utmärkta skådespelare (precis alla i den här filmen glänser), underhållande repliker och underbar musik...det kan inte bli mycket bättre än såhär :)


Let´s misbehave :)

A small British quick bread of Scottish origin

Blev verkligen sugen på scones såhär på kvällskvisten.
Det finns så många olika recept på scones, dvs vad man blandar ihop tillsammans med grundreceptet och ikväll beslutade jag mig för att göra scones med äpple, morot och kanel. Mums! Perfekt med en klick smör och västerbottenost.
Några olika varianter på scones som jag ska baka så fort scones-abstinensen slår till igen är:

*
Blåbär och vanilj
* Hallon och kardemumma
* Torkade aprikoser, torkade blåbär, havregryn, tranbär och vanilj
* Citron och vallmo
* Morot och mandel
* Yoghurt, citron och honung
* Ost och oliver
* Choklad och kokos (serveras med hallonsylt!)
* Valnötter
Ja, ni fattar!

Men idag blev det som sagt äpple, morot och kanel. Receptet hittar ni nedan :)
Nu ska jag ta några scones, en kopp te och titta på Dorian Gray (den med Ben Barnes och Colin Firth, ni vet? ;)
Ha en bra kväll :)


Grundrecept, ca 6 st:
  • 4 dl mjöl (ev. grahamsmjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,25-0,5 tsk salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 40-50 g smör
  • 1 stort äpple
  • 1-2 stora morötter
  • ½-1 dl mjölk (jag använder havremjölk) eller naturell youghurt eller filmjölk
  • kanel och råsocker att toppa med

Sätt ugnen på 250°C. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna.

Riv i äpplet och morötterna och tillsätt ½ dl havremjölk. Rör ihop degen och tillsätt mer mjölk om så behövs. Det beror lite på hur saftigt äpplet är och vilken mängd du river i.

Dela degen i 6 bitar och placera ut dem i en muffinsplåt eller på en ugnsplåt. Tryck till dem lätt och strö över kanel och lite socker (kan uteslutas). Eller forma till två stora kakor och skåra ett kryss på båda. Grädda mitt i ugnen ca 12 - 15 minuter. Låt dem sedan stå och kallna i ett par minuter, så håller de ihop bättre.
Lycka till ;)


There´s a monster under my bed


Vår äskade lilla Cavalier King Charles Spaniel Blenheim, Viggo! En riktig linslus ;)

Ursprungslandet för den här lilla rasen är Storbritannien.
Enligt vissa källor kom den från fjärran Östern via Spanien till England under Henrik VIII:s regering (1509 - 1547).
Rasen är numera spridd över stora delar av världen och den är en mycket uppskattad sällskaps- och utställningshund.
Dessa miniatyrspaniels var populära hos adeln där de hölls som sällskapshundar.
Att rasen är gammal har man kommit överens om, men det finns för lite fakta för att man ska kunna säga hur gammal. På tavlor från 1400-talet ser man små spanels som liknar dagens cavalier, och man vet att dvärgspaneln var populär bland hovfolket. Flera storheter som Maria Stuarts och Karl I har haft följe av dvärgspanels.

Cavalieren med sitt gammaldags utseende försvann nästan helt, och det var inte förrän tidiga 1900-talet som typen kunde bevaratas och rekonstrueras. 
Karl II var den som gav sitt namn åt rasen och han har omskrivits som mer intresserad utav hundarna än statens affärer. Hundarna var vanliga bland hovdamerna men modet vände dock och man började se de små spanielhundarna i vanliga medelklassfamiljer där de fyllde sin funktion som sällskap och jakthundar.

En röd och vit (blenheim) King Charles Spaniel avlades av hertigarna av Marlborough på Blenheim Palace och var mycket uppskattade som jakthund och som sällskap åt hovdamerna. The Blenheim spot anges idag vara karakteristisk för färgen och är en liten oval fläck mitt på huvudet.
Legenden säger att när John Churchill besegrade fransmännen 1704 i slaget vid Blenheim satt hans hustru Sarah hemma i ångest och hade en dräktig spanieltik i sitt knä. Sarah ska då av ångest inför nyheter om slaget ha pressat sin tumme hårt mot tikens huvud. När valparna sedan föddes hade alla en fläck på huvudet, lika stor som Sarahs tumme.

Cavalier King Charles Spaniel är en riklig intelligent rashund. Mental stimulans är obligatorisk för välfärd.
Rasen är livlig, behagfull och välbalanserad, med milt uttryck. Till karaktären är den absolut orädd och käck. Till temperamentet är den glad, vänlig, aldrig aggressiv och utan antydan till nervositet.


Sloveniens stolthet...

...som sakta men säkert håller på att ta världen med storm :)  Själv hade jag turen att lyssna på en av deras julkonserter när de uppträde på julfesten för två år sedan som anordades hemma hos den svenska ambassadörskan i Ljubljana. Jag var helt tagen! :)
Och en av mina bekanta blev för inte så längesedan medlem i kören, bra jobbat! I sommar (tror jag det var) ska de ut på turné i USA.
Så kom ihåg den slovenska kören Perpetuum Jazzile för vi lär höra mycket om dem i framtiden ;)3:05 och framåt...godis för öronen :)

The world is a book, and those who do not travel read only one page

Nu är jag hemma, jobb 7.00 - 13.30 idag. Drog på mig värsta huvudvärken redan vid klockan 7.00, dvs precis när jag kommit in på kontoret där vi skulle ha morgonrapport och den höll i sig (huvudvärken alltså) ända fram till 14.00 då jag kom hem. Typiskt! Kände mig som en jäkla zombie idag och även om det var tämligen lungt på jobbet och allting flöt på bra var jag tvungen att sätta mig i matsalen och begrava huvudet i händerna så att två av våra "gubbar" blev alldeles till sig av oro.
Var helt tömd på energi! Jaja, man får väl ha sådana dagar. Ikväll ska jag lägga mig extra tidigt och verkligen försöka ta igen all sömn. Jag är en person som måste ha sina åtta timmar varje natt.
"Men 1-2 timmar mindre varje natt är väl inte så farligt", tänker ni nu och nä, jag kan väl hålla med er till en viss gräns...men tänk er om man samlar alla dessa minus-timmar och räknar ihop dem under en vecka. Då blir det helt plötsligt en hel natt utan sömn.
Dessutom tror jag att vädret gör mycket för ens energi också. Jag blir t.ex mycket tröttare när det är grått, trist och regnit ute.

Nähä, i natt ska jag ta igen all förlorad sömn, så ikväll blir det bara ett avsnitt av Blue Bloods. Vi började förresten kolla på den nya historiska serien The Borgias igår. Jag är verkligen intresserad av historia och älskar därför historiska romaner, filmer och TV-serier :)
Senaste gången jag kollade på en historisk serie där jag blev fast till 100 % var i somras, Pillars of the Earth!
Sedan hittade jag romanen av Ken Follet på 1080 sidor och köpte den med detsamma. Jag jobbade och Monika berättade när hon kom till jobbet att den fanns på ICA och bara ett exemplar kvar! Nähhäää...den ska bli min, tänkte jag!
Så fort jag slutat spurtade jag in i affären och till bokavdelning, slet åt mig boken, betalade, åkte tillbaka till jobbet för att visa Monika att jag minsann hade lyckats med uppdraget, körde hem och satte den i min bokhylla. Jag har fortfarande inte läst den eftersom jag sparar den till...ja, jag vet inte riktigt vad än? ;)
Men ja, nu är jag hemma och har precis slängt ihop min nudel-specialité :) Tänkte gå ut en sväng med Viggo efteråt (trots vädret!). Och resten av dagen tänkte jag spendera i matsalen, där jag ska ockupera matsalsbordet! (eftersom det är det största vi har här hemma!). Plugga, läsa, fylla i tjänstgöringsrapporten, gå igenom förra årets inkomst ännu en gång (deklaration på gång vet ni), skriva lite planering inför våren och Ljubljana, skriva ett ansöksbrev och en CV (som ska skickas till ett hemligt ställe, nä skämt åsido ;) för ett sommarjobb i sommar. Jag har ju redan fått sommarjobb på jobbet jag jobbar på nu och har jobbat på i sex somrar. Men pappa hittade något ytterst intressant på internet och eftersom jag läste Europa Ekonomi i gymnasiet...så skulle detta vara en rolig utmaning och erfarenhet från ett helt nytt område.
Fast jag trivs ju så bra på jobbet jag har haft hittills och det är redan garanterat att jag får jobb där i sommar!
Nåja, vi får helt enkelt se vad som händer! Det skadar i alla fall inte att skicka en ansökan.

Oh, btw på tal om sommarjobb och jobb överhuvudtaget. För två somrar sedan blev jag erbjuden att sommarjobba på ett reseföretag som anordnar resor från Piran (Slovenien) till Venedig (Italien), två gånger i veckan där det i mina arbetsuppgifter skulle ingå att välkomna "min" lilla turistgrupp, placera dem ombord på båten där jag under de dryga två timmarna det tar från Piran till Venedig gå igenom lite historia om Venedig, intressant fakta samt berätta lite om hur vår dag skulle se ut, vad vi skulle besöka, lite tips på restauranger, butiker osv. Och väl på plats i Venedig skulle jag guida runt min grupp och berätta intressant fakta och historia för dem.
Och hur fick jag det här erbjudandet? Jo, mina två kompisar från Sverige och jag skulle åka till Venedig för två år sedan och medan vi väntade på att få gå ombord på båten och gå igenom passkontrollen osv på bryggan pratade jag först på slovenska med besättningen och sedan vände jag mig till min kompisar och förklarade på svenska. Efter ett tag kom en kvinna från besättningen fram till mig och förklarade att hon hade hört att jag kan både slovenska och svenska flytande och att de inte har någon tolk för svenskar och norrmän.
Så kort och gott undrade hon om jag hade lust att jobba hela sommaren och ta hand om "den skandinaviska gruppen" under vistelserna i Venedig :)
Jag blev överlycklig men efter att ha tänkt igenom det noggrant beslutade jag att jag trots allt skulle spendera sommaren i Sverige där jag redan hade fått sommarjobb bara några få veckor före Venedig-förfrågan, dessutom var redan biljetterna upp till Sverige bokade och betalda.
Hon bad mig höra av mig om jag någon gång har lust att guida svenskar i Venedig :) En hel sommar i Venedig och få betalt för det???? Hmmmm...varför inte någon gång inom en inte alltför avlägsen framtid ;)
Oj då, nu har jag plötsligt tre ställen jag vill sommarjobba på och...eh, i tre olika länder! Detta tål att tänkas på...

Ha en fortsatt trevlig dag :)

It's like I'm with you when nobody else is here

Puh, det är färdigstädat, färdigorganiserat, färdigsorterat, färdigpackat och färdigslängt för den här gången!
Nu ska jag sätta mig framför TV:n och något avsnitt av Blue Bloods (best best best!) och The Chicago Code.
Imorgon jobbar jag från 7.00 till 13.30, så det blir en tidig kväll idag.
Ha en fortsatt trevlig kväll :)The rhythm's calling you

Ledig precis hela dagen idag, från morgon till kväll :)
Därför bestämde jag redan igår kväll att jag skulle titta igenom hela garderoben, alla hyllor, lådor och skåp och leta fram saker som kan behövas i framtiden/slash saker som jag totalt glömt att jag har som till exempel ett helt set med bläckpennor i alla sorters pudriga och krämiga färger, tänk er ett skinande vitt skrivbord med vit dator, vit datormus, vita block, lite svart-vita fotografier i vita ramaroch så ett ställ med dessa pennor i mjuka färger :) Note to yourself, Vicki! 
Och så letade jag fram saker som ska slängas illa kvickt!

Laddade (lagligt, givetvis!!) även ner massa låtar som jag inte haft tillfälle att göra fram tills nu och har hållit på en lite stund nu med att flytta runt dem mellan alla spelningslistor på datorn och överföra till min ZEN-player och mobil.
Min Spotify fungerar tyvärr inte, vet inte vad som är fel! Får ta och titta närmare på det en liten stund någon annan gång. Jag håller mig för det mesta på Youtube och saknar därför Spotify inte så värst mycket som vissa andra...

Bästa låten just nu: Calling You - Kat Deluna. Jag ÄLSKAR den! Den låten är så typiskt jag, jag blir alldeles euforisk när jag hör den, det är min drog. Det finns inte ett enda fel i den låten; melodin, rytmen, soundeffekterna, låttexten, Kat Delunas röst...precis allt är PERFEKT!
Låten är bland annat med i filmen En shopaholic med Hugh Dancy och Isla Fisher. Den filmen kan jag se hur många gånger som helst :) Och böckerna ska vi inte ens prata om! :)1) Kat Deluna - Calling You
2) Usher - DJ got us falling in Love
3) Gwen Stefani - Cool
4) Julianne Hough - Is that so Wrong
5) Cascada - Evacuate the Dancefloor
6) Lady Gaga - Born this way
7) Lady Gaga - Monster
8) Britney Spears ft. Lady Gaga - Quicksand
9) Ballas Hough Band - She was the one
10) Ballas Hough Band - Do it for you
11) Cheryl Cole - Fight for this love
12) Cheryl Cole - Parachute
13) Blue - You make me wanna
14) Blue - I can
15) Bruno Mars - Grenade
16) Cascada - Truly, madly, deeply

And I wish on a star that somewhere you are

Jobb 7.00 till 13.00, skulle egentligen jobbat till 12.00 men jag stannade en timme extra eftersom det fattades personal.
Riktigt kul att jobba idag faktist, dreamteamet ni vet ;)
Men det är allra bästa med att jobba är när man kommer hem och blir välkomnad av en underbar liten pälsboll :) Gud, vad jag älskar vår hund! Jag får ett lyckorus varje gång jag kommer hem och ser hur han stormar fram till mig, svansen som en propell, nästan fäller omkull mig (han väger 10 kg men lyckas med det i alla fall), försöker slicka mig i ansiktet och skäller precis som om han vill berätta exakt hur mycket han har saknat mig. Sedan förföljer han mig i en timme eller så, tills han inser att jag faktiskt kommer att stanna hemma från och med nu.
Världens snällaste, vackraste, smartaste och godhjärtade hund som finns. Herdersord!
Och precis som folk som har haft och har en Cavalier King Charles Spaniel säger jag detsamma: En gång en Cavalier, alltid en Cavalier!

Beställde en namnskylt via jobbet igår förresten. Fick bestämma form, färg, typsnitt och symbol själv och utan att avslöja för mycket kan jag bara säga att den kommer bli grym, den är så jag: oval, ljusrosa, skrivstil ;) Fast jag får först se den i sommar när jag kommer tillbaka till jobbet eftersom den skickas dit! 
Sedan måste jag verkligen se till att föröska skaffa mig lite nya uniformer/arbetskläder, Byxor x2 + arbetskjortor x3. Hade tänk vita byxor och arbetsskjortor i marinblått, ljusrosa och vitt. Och så den lilla namnskylten som pricken över i:et! ;)
Tycker inte riktigt dessa vi får på jobbet är till sin fördel, så jag ska beställa på egen hand.
Jag menar...man måste ju också vara snygg på jobbet där klädkoden är uniform! ;) Am I right?
Som min pappa alltid säger och påstår sedan att det är mitt och min systers motto: "Och yta framför allt!"
"Amen" får jag nästan alltid lust att avsluta med när han säger så!
Och bara för att göra en sak klart för alla: jag är inte så ytlig som det verkar!

Och för att skriva vidare om temat jobb, så ska jag göra ett prov i början av sommaren och förhoppningsvis få delegering för sondmatning. Medicindelegering har jag haft i ett par år nu och känner att det är dags för nästa steg :)Ohoj, ytlighet på högsta nivå! ;)

In a lot of ways I didn´t know what I was getting myself into...

Jobbat 07.00 - 10.00. Var bara lite lite jobbigt (okej då, det var fruktansvärt jobbigt) att stiga upp ur sängen på morgonen vid 5.00. Men jag lät radion vara på i en halvtimme och lyssnade till lite härlig musik samtidigt som larmet på telefonen gick var femte minut.
En snabbis in i duschen, en quick breakfast, fick ta en mugg kaffe (okej, två) när jag kom till jobbet för att vakna på riktigt istället...man hade ju trott att kallt vatten och en blåsig och kall tiominuters-promenad ner till jobbet skulle göra susen, men det var lite dåligt på den fronten idag. Jag såg ut precis som jag kände mig när jag gick förbi en spegel på väg till kontoret: trött...

Är hemma ett litet tag nu, nästa jobbpass för dagen är 15.00 - 20.30. Funderar på om jag ska ta bilen eller cykeln. Åh, vilket stolpskott till pucko jag är!! Ska man verkligen behöva fundera över sådana saker när man har tio minuter till jobbet?! Honestly?

Har hunnit att plugga lite, läsa Mina Hemligheter av Sophie Kinsella, på slovenska, de engelska versionerna är ALLTID bäst, bläddrat igenom lite tidningar, fotograferat dagens fotografier samt skickat iväg ett mail till min chef ang. jobb i sommar.
OCH jag har hittat den perfekta (med stort P) ringsignalen. Tror folk i min närhet kommer att få slaganfall när den väl sätter igång för trummorna är ganska mäktiga i melodin, men var gör man? Det enda som stör mig lite är gubben som pratar i början men det kan nog fixas via något av alla mediaprogram jag har här på datorn.
Woho, nu tror ni säkert att jag har värsta hard-metal-dead-rock på g! Men så cool/anticool (?) är jag inte! Det är en instrumental låt med som sagt mäktiga trummor och en man och en kvinna som nynnar!
Eh, det där lät inte som jag hade hoppats! Hur som haver, det är en fin melodi!Mina föräldrar är i köket och håller på att tillaga den obligatoriska söndagslunchen så den ser vi fram emot...för övrigt är det en ganska deprimerande dag idag. Jobb (fast i mitt fall tycker jag om det, men det är väl lag på att man ska tycka att jobbet är pest eller kolera, va??) och dessutom ösregnar det ute. Allting är så grått och trist!
Har bara lust att spy galla över allt och alla!
Men...jag har lovat mig själv att inte hänga läpp för det och framförallt inte haka upp mig på saker (och människor också för den delen) som inte tillför mig någon positiv energi!

Såg att i Ljubljana är det minsann uppemot 20 plusgrader och strålande solsken! Träden börjar redan bli gröna, blommorna blommar och människor går runt i kortärmat!
Ja, ni lyckliga satar...snart så...
Näää, positiv energi var det ju!

Och för att göra det hela ett snäpp "roligare" jobbar jag 8.00 - 12.00 imorgon, vilket med andra ord betyder ännu en dag där sovmorgonen kommer att saknas fruktansvärt mycket. Inte för att jag klagar eller så...
Nä, man ska blicka framåt, vara glad för det man har (det finns alltid de som har det värre) och försöka vara i nuet så mycket som möjligt!

När jag kommer hem ikväll ska jag slänga mig i soffan, titta på Blue Bloods och slurka i mig champagne och käka franska handgjorda chokladpraliner....eller något...bröd och vatten kanske...får se vad kylskåpet/skafferiet har att erbjuda...
Hoppas ni får en trevlig avslutning på veckan och helgen :)

But still you got to let those teardrops fall
You´re so delicious

För mig är frukosten den viktigaste tiden på dygnet. Att kunna sitta utan att stressa i sig maten, äta en massa härlig frukt och läsa en bra bok/tidning gör att jag mår bra hela dagen och att energin är på topp fram till kvällen.

Idag är jag ledig, imorgon skulle jag jobbat från 15.00 till 20.30 men sedan ringde de igår förmiddag och undrade om jag kunde jobba lite på morgonen också, 7.00 till 10.00 och jag sa ja (!) Eh, varför inte. Det är ändå dåligt väder ute och jag är ledig hela söndagen. 
De lovade som sagt uppemot 14-15 grader och strålande solsken idag...det stämmer inte riktigt när jag tittar ut genom fönstret nu. Eftersom jag är uppvuxen i Sverige förvånar detta mig inte det minsta.

Förresten tänkte lista lite filmer och TV-serier som jag rekommenderar, dvs de som ligger högst upp på min lista för tillfället ;)

(Polis) serier
1 - Blue Bloods
2 - Chicago Code
3 - Detroit 1-8-7

(Historiska) filmer
1 - The King´s Speech (Colin Firth)
2 - Season of the Witch
3 - Dorian Gray (Colin Firth och Ben Barnes)
4 - Easy Virtue (Ben Barnes och Colin Firth)

Jag vet inte varför men jag är verkligen into polisserier och historiska filmer just nu. Svårt att gissa vilka som är mina favvoskådisar va? ;)Jaha, som ni ser...mina frukostvanor. Försöker se till att jag äter fullkornsbröd eller knäckröd, mycket grönsaker såsom paprika, avokado, tomat och gurka men även ost och skinka på brödet.
Lite kräftor och räkor passar bra till frukost också!
Den senaste tiden har jag ätit havregrynsgröt varje morgon och varierat "toppingen": naturellfil med lingon, kanel, banan och färska jorgdubbar. Och även torkade fikon eller/och dadlar är gott.
Ibland tar jag bara vanlig fil och häller i antingen köpt müsli (ICA har det bästa) eller hemmagjord med mandlar, russin, hasselnöter, torkad frukt, solrosfrön och havregryn tillsammans med lite färska blåbär och hallon.
Och kanske den bästa frukosten av de alla är naturell yoghurt med skivad banan och valnötter! Det är min absoluta älsklingsfrukost ;)
Ibland så blir jag verkligen sugen på ägg också och då antingen kokar jag det eller steker och strör på en massa paprikapulver (medan ägget steks).
I London åt jag toast med citronmarmelad varenda morgon, supergott! Och numera (om jag nu äter marmelad) är fikonmarmelad godast! :)
För det mesta brukar jag dricka apelsin- eller jordgubbsjuice, grönt te (med jasmin/citron) eller aloe vera juice.
Och ibland, fast väldigt sällan (när jag har sovmorgon eller gott om tid) steker jag antigen vanliga pannkakor/plättar eller havregryns-honungs-och kanelpannkakor/plättar och äter det tillsammans med en massa frukt i alla olika färger och former; björnbär, kiwi, jordgubbar, ananas, hjortron mm. 
Och även om jag hatar det, så äter jag en halv grapefrukt lite då och då bara för att det är nyttigt!
Voilá! Kanske får även ni något tips på en god frukost :)

Headers - March

Ny månad, dags för en ny header. Alltså jag tröttnar på designen på min blogg så fort att det inte är normalt längre! Ibland sitter jag med mina fotografier och ska försöka redigera lite och organisera dem och sedan börjar jag göra en ny header...och kan knappt slita mig ifrån detta ständiga pyssel och huvudvärksframkallande "hobby"!

Förresten, vill ni veta en liten hemlis? ;)
Jag ska flytta till Looooondon! Om en månad! Whoppi :D 


På tal om London. April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill :)
Jag ska inte flytta till London (även om det inte låter så dumt just nu) och ja, jag erkänner, aprilskämtet var ganska dåligt! Har aldrig varit bra på det!RSS 2.0