Web Toolbar by Wibiya rosyred -

Don´t ever look back



Vid 04.30 körde jag mina föräldrar till flygplatsen Landvetter i Göteborg. Tog lite mer än en timme dit och en timme tillbaka.
När jag såg dem gå mot terminalen sved det till lite i hjärtat, först och främst för att jag kommer att sakna dem så himla mycket och är samtidigt lite rädd för deras flygresa (när jag reser själv är jag aldrig rädd för min egen säkerhet) och för det andra för att jag också vill resa iväg till värmen.
Det har gått lite mer än en månad sen sist och jag börjar känna att det kan vara dags igen...
Men först kämpar vi igenom en månad till med jobb, hus, trädgård, bil och hund! :)
Kom hem lite innan 07.00 och min syster var just på väg till sitt sommarjobb, medan brodern redan har åkt iväg. Kröp ner i sängen med Viggo brevid mig och sov i två timmar. Helst plötsligt vaknar jag och hör telefonen ringa. "Reklam" (vad annars) som undrade när mina föräldrar kommer hem och när jag berätta hördes det att gubben i luren INTE trodde mig!
Åt frukost, gick en promenad med Viggo och kände mig allmänt "liten i det stora huset"!
Efter en snabb dusch var det lite äreden som gällde nere i centrum av samhället.
Hämta ut ett paket åt min syster som envisas med att beställa via mitt namn (??). Men det är okej, Alex, det är ganska kul att vara budbärare ;)
Köpa vykort och frimärken åt min bror. En fråga. Varför kan man inte få tag på vanliga hederliga svenska vykort med en röd stuga någonstans ute i skärgården med en svensk flagga i topp UTAN att det står skrivet "Grattis" på vykortet??
Eller lite andra vykort och inte bara de med den svenska kungafamiljen...
Tog en snabbrunda i mataffären också. När jag skulle köra hem råkade jag av någon märklig anledning hamna vid kyrkan och kyrkogården.
Antigen är jag så trött efter att ha gått upp vid en helgalen tid på morgonen (natten) eller så har jag bara mycket att tänka på just nu.
Hur som helst, kyrkogården ser precis ut som jag kommer ihåg den, så det var väl bra att jag tog mig en titt..
Nu ska jag snart byta om till uniform och bege mig till jobbet. Det regnar cats and dogs ute så det får bli bilen igen. Jobbar 16.00 - 20.30.
När jag kommer hem ska vi ha en movienight i vardagsrummet.
Och på tal om movienight! Vi tittade på "Your Highness" igår. Oh joj, det finns inte ord för att beskriva hur imponerande dålig den var. Den blev t.o.m bra för att det var så dålig.
Inte min humor precis, tyckte den i stort sett var extremt äcklig!
I brist på annat fotomaterial (har verkligen inte haft tid att fota något idag) så får ni ett gammal collage att kika på istället.
Och jag vet allvarligt talat INTE varför radbrytningen inte fungerar...

So out of focus


Jobb från 07.00 til 12.00. En snabbis hem för lite mat och fick sedan skjuts (eftersom mina föräldrar ändå skulle till mataffären) till jobbet vid 13.30 igen.
Mina arbetskompisar blev ganska paffa när jag efter en och en halvtimme kom tillbaka till jobbet och satte mig hos dem ute på balkongen där de åt lunch.
Jag: Nämen hejsan, det var verkligen längesedan.
Arbetskompis: Men...men...är du REDAN  tillbaka?
Jag: Japp, jag börjar mitt andra pass nu.
Arbetskompis: Men när slutade du första passet?
Jag: 12.00
Arbetskompis: Men vem F-A-N är det som har kommit på de här arbetstiderna???
Låt mig bara säga att jag + resten av arbetsstyrkan vet precis vem som har kommit på dem, so enough said!

Jobbade sedan fram till 16.00 med att sitta på kontoret och göra nya krysslistor för mediciner, varje korridor för sig, skriva ut dem, skriva en aktivitetslista för alla vårdtagare och försöka komma ihåg vilka som gör vad vilken dag i veckan... plus en massa annat småfix jag tog itu som den sekreterar-råtta jag är!
Hur som haver, bästa jobbpasset hittills. Fast det kanske hade varit ännu bättre om rummet med skivarna hade varit placerat lite närmare vårt kontor... Men jag ska absolut inte klaga, lite motion är alltid bra! Även när man jobbat mycket hela förmiddagen.
Nu är jag i alla fall hemma. Skulle egentligen jobba från 13.30 till 20.30 ikväll, men eftersom mina föräldrar åker till utlandet på semester imorgon och blir borta i mer än en månad så ville jag faktiskt spendera sista kvällen tillsammans med min familj. Så jag ringde en arbetskompis redan på morgonen när jag kommit till jobbet och frågade om hon kunde ta från 16.OO och framåt and guess what? Det kunde hon.
Känns himla skönt att kunna spendera denna kväll hemma!
Som ni kanske märker är vi en väldigt close-knit family även om vi är väldigt självständiga var och en utav oss.
Den här månaden har gått alldeles för fort och vi har inte varit tillsammans så väldigt mycket hela familjen eftersom det alltid var minst en som jobbat.
Det kommer att kännas så tomt imorgon när det bara är fyra stycken kvar i huset...
Min bror har dock redan planer på en party-helg...
Dagens låt:
Lady Gaga - Judas

But the reason is always wrong


Mamma och pappa packar för fullt, samtidigt som de ska gå igenom allt jag måste tänka på när det kommer till huset, trädgården, bilen, hunden + plus den lilla detaljen att jag fortfarande jobbar en hel del medan de är borta.
Mitt huvud kommer att sprängas vilken sekund som helst! Tur att det finns post-it-lappar säger jag bara!
Det här blir säkert väldigt trevligt.
Som tur kommer mina syskon att vara hemma också, med som den äldsta måste jag tänka på alla stora och små saker. Och grejen är den att vi "ungar" redan spenderat fyra somrar själva i Sverige medan mamma och pappa varit utomlands i ett par veckor, så det är ju knappast första gången... ändå så kan man tycka det när man lyssnar på oss såhär två dagar innan avresa.
Men jag klagar inte! Detta klara jag ju av! Ska bevisa för alla att jag är superwoman!
Jobba häcken av mig på jobbet de flesta dagarna i veckan, se till att huset är skinande rent och att allt ligger på sina platser, låtsas vara den proffsigaste trädgårdsmästaren (kanske t.o.m överraskar föräldrarna med en helt ny trädgård, kanske i en äkta japansk-trädgård-anda??), spela bilmekaniker och efter en lång dag på jobbet, en längre hundpromenad och städning av huset + se till att mina syskon (som alla btw är över 20 år) fått mat i magen kavla upp ärmara och lägga mig under bilen eller dyka ner i motohuven!
Och vara den bästa hundägaren världen skådat! ;)
Jobb idag mellan 16.00 till 20.30. Ser INTE fram emot detta eftersom jag har på känn att jag kommer att behöva göra allt själv!
Kavla upp ärmarna och svettas it is!

Förresten på fotografierna ser ni bären (svarta vinbär, krusbär och röda vinbär) som vi har i trädgården och som jag plockade igår och gjorde en härlig sorbet :)
The Pierces - You´ll Be Mine

Why should we be strong all the time?


Har precis varit iväg och skjusat mamma till hennes jobb i centrum + fixat en sak på hennes jobb. Vidare till affärerna för att fixa lite inför hennes födelsedag ;) Nu vet jag att du läser detta och blir troligtvis väldigt nyfiken...
Men så är det när man har tre underbara ungar ;)

Och och och... denna gången klarade jag av att hitta, bläddra igenom och köpa en kalender på mindre än en halvtimme. Rekord!!
Ska ta och designa den i helgen, då jag har lite extra tid över. Jobbar nämligen fram tills dess 11 timmar per dag!! Ledig lördag och jobbar 07.00 - 10.00 på söndag.
Vem det nu är som har kommit på det underbara passet på tre timmar så skulle jag bara vilja gratta den personen, alla vill ju gå upp så tidigt en söndag morgon för att jobba i tre fjuttiga timmar?? Fast det är bättre än förra sommaren, då jag jobbade 45 minuter en söndag.
Okej, grejen var den att jag var ledig den dagen och var ute och promenerade en sväng när mobilen ringde. Såklart var det jobbet och de undrade kort och kort om jag var någonstans i närheten (jag bor ju endast tio minuter ifrån jobbet) och om jag bara skulle kunna komma och ge tre-medicin samt servera kaffe till våra vårdtagare.
Så det måste ha varit min kortaste jobbdag hittills :)

Tillbaka till verkligheten. Nu har jag precis kommit hem från alla ärenden nere i centrum och efter att ha tankat bilen och sitter och kollar på The Notebook (en av mina absoluta favoriter) i vardagsrumsoffan men en go filt och en skål med blåbärsglas, hallonsås och färska hallon. Wow, det där blev en lång mening!
Andra rekordet för dagen eller??
Just det, samtidigt som jag tittar på The Notebook på TV-n med ena ögat, tittar jag på The O.C. med det andra (season 4 givetvis, eftersom den är bäst!).
Vaddå, vi kvinnor kan ju göra flera saker samtidigt... bara inte någon ser mig för då blir det eld i stugan...
Jag älskar O.C. Kanske också för att det påminner mig så mycket om Portoroz som man kan säga är slovenska O.C. :)

Oh, vad jag längtar tillbaka dit! Snart så... bara 6-7 veckor kvar sedan fortsätter jag där jag slutade i mitten av juni ;) Mamma och pappa åker ju dit på fredag! Vissa har det lite för bra ibland...
Kommer givetvis att sakna dem och den här månaden tillsammans med hela familjen har gått alldeles för fort! Nu stannar jag, min bror, min syster och vår hund Viggo kvar i Sverige i en månad till.
Och så kommer troligtvis några slovenska kompisar och hälsar på för en tid också!
Movienight every night! ;)

Alice Gold - Cry Cry Cry
Katy Perry - Teeage Dream Remix

Idag har vi äntligen solsken. Dock är himlen svart så det går väl inte riktigt ihop men man ska ju inte klaga!

Raspberries tend to come in two kinds


Var ute med Viggo på morgonpromenad och fick syn på stora buskar fulla med stora, saftiga hallon. Så klart man plockade hem en näve (nästa gång tar jag med mig en hink :)
Och som hundägare vet jag också att man måste plocka bären som växer långt inne och högt uppe i busken, eftersom de bär som växer nere utmed vägkanten funktionerar som hundtoalett.
Just saying!
Jobbar för övrigt mellan 16.00 - 21.00 idag. Wish me luck! ;)

ca. 12 muffins
25 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havrekli
1 dl bärmüsli
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl lättyoughurt
50 g hackad mörk choklad
2 dl färska hallon

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjölet med havrekli, bakpulver och müsli.
Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner smöret.
Vänd försiktigt ner mjölblandningen, chokladen, hallonen och youghurten så att allt blandas väl, men utan att röra för häftigt så att luften försvinner.
Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen vid 225 grader i ca. 15 min.
Låt svallna på galler. Garnera med grädde, choklad och färska bär såsom hallon, blåbär, svarta vinbär eller krusbär.

I know a place where the grass is really greener


We believe what we want to believe



Det har väl inte undgått någon vad som hänt i Oslo och Utö! Det är hemskt! Sådana saker får ju bara INTE hända. Man är inte säker någonstans, världen är full av psykiskt sjuka galningar! Har följt nyhetsrapporteringarna på både svenska och norska TV-kanaler så gott det gått medan jag jobbat.
Skickade ett sms till Sara E som bor endast 200 m ifrån platsen där bomben exploderade. Allt är okej med henne, och även med de andra jag känner som bor i Oslo!
Jag blir bestört och ledsen över att någonting så vidrigt kan ske i ett sådant fint och fredligt land som Norge!
Ett land som dessutom varit mitt grannland i mer än 20 år!

I fredags jobbade jag 16.00 – 21.30. Igår, lördag 07.30 – 16.00. Idag, söndag 07.30 – 10.30 + 16.30 – 21.30.
Hektiskt veckoslut eller vad??

Igår när jag kom hem gjorde vi hamburgare och slängde oss sedan i soffan i vardagsrummet för en ny skräckis. Skön lördag, även om jag jobbade en stor del av den men som tur gick allt smidigt och lätt och timmarna bara flög förbi. Vad som däremot inte var lika skönt var att gå upp idag vid 06.00!

Är för tillfället hemma mellan de båda jobbpassen och har fixat lite med fotografierna jag tog i fredags, läst lite och bara softat i soffan med lite skön musik (soundtracket från Killing Bono). Måste samla krafterna för kvällens jobb.

Igår kände jag mig superpigg och var verkligen full av energi, så jag sprang genom den ena korridoren efter den andra. Jag tog itu med saker som var helt onödiga och kunde gott och väl vänta till en annan dag. Men jag tänkte ”varför inte, min energikurva ligger på topp idag!”
Ehh, det gör den absolut inte idag… den är inte ens i närheten! Känner mig allmänt risig, är väldigt nära en zombie varning just nu.

Och så den lilla detaljen att vi misstänker magsjuka bland våra vårdtagare, mysigt värre! Då har man det att se fram emot också den här underbara ”sommaren” i Sverige… det är bara en tidsfråga innan man själv ligger över toaletten, alldeles blek av både själva magsjukan och för att man inte sett solen på ett par tusen dagar!

Från en sak till en annan. Såg igår att min kalender tar slut i nästa vecka! Ohhh Owww!
Och ni vet vad det betyder?? Jag kommer att stå i någon bokhandel i ca en timme och välja ut den perfekta kalendern, för den måste vara helt perfekt, jag ska ju nämligen ha den i ett helt år.
De som brukar följa med mig på kalender-jakt gör det bara en enda gång i sitt liv. De kan för allt i världen inte förstå hur jag kan stå och bläddra i varenda modell och ändå inte hitta någon som jag vill ha. Ja, det kan vara lite besvärligt det där.
Jag tror min syster och Sara E hade mest ont av det en gång när vi var och shoppade i Göteborg. Efter att ha stått i bokhandeln i en och en halvtimme började de stressa mig och det slutade med att jag köpte en kalender som jag sedan hatade så fort jag skrev ner mitt namn i den!
Förra året köpte jag en helt okej och håller tummarna på att jag lyckas hitta den ”rätta” i år. Har nämligen lite egen-design-planer.

Och så kanske ni undrar hur vädersituationen ser ut hos oss? Jadå, både kylan och regnet håller i sig. Det känns verkligen som höst! Och så blåser det så förbaskat idag också.

Nähä, nu ska jag göra en kopp engelskt te och titta på min favorit film Easy Virtue.
Ha en fortsatt trevlig helg.


We´ll be young forever



Pappa fyllde som sagt år igår.
Grattis! :D
Själv jobbade jag från 07.00 till 13.00 + två timmar extra igår pga ett dödsfall för en av våra vårdtagare :(
Så jag kom hem först lite efter 15.00 och hjälpte mamma att fixa det sista innan födelsedagfirandet som var hur trevligt som helst och en härlig avslutning på en lång dag.

Idag jobbar jag 16.00 till 21.30, vilket med andra ord betyder sovmorgon. Vaknade redan vid 06.00 eftersom det var väldigt livat i resten av huset. De flesta skulle till jobbet! Jag hörde hur det ösregnade ute och kände en våg av lättnad när jag insåg (efter tio sekunder, seg som man är när man precis vaknat) att jag kunde somna om igen eftersom jag har ett kvällspass idag :)
Så medan det öste ner på andra sidan av fönstret, borrade jag ner huvudet i kudden, drog upp det sköna dunntäcket till hakan och hörde Viggo snarka någonstans nere vid mina fötter innan jag försvann till drömmarnas värld ännu en gång... och vi ska inte ens gå in på vad jag drömde om! Let´s just say att den här drömmen har uppenbarat sig tre-fyra gånger så jag börjar misstänka att det kan vara något slags budskap från högre makter.
Och det verkar som om jag kommer att bli tvungen att göra något åt det...
Har nästan lust to put this dream into action bara för att se reaktionerna från vissa personer och vad jag själv skulle tycka om slutresultatet av detta "experimentet" ;)
Antingen kan det gå käpprätt åt helvete, eller sluta precis som jag föreställer mig att det skulle sluta... eller så blir det det bästa beslutet jag har fattat, som lämnar mig helt mållös och troligtvis leder till gråt av lycka!
Kast mellan gråt och lycka... det är väl vad livet går ut på?!
Oh, nu har fjärilarna i magen vaknat!
Nä, ni förstår inte! Men det viktiga är att jag förstår och även en utav er som läser detta. Jag vet att du gör det!

Sugna på en bra låt. Klicka här:
Timbaland ft. Soshy and Nelly Furtado - Morning After Dark


Nähä! Dusch, mat, jobb.
Vi hörs igen imorgon (om jag hinner, jobbar nämligen hela helgen... whoppi...)

Every tear is part of a waterfall. Every teardrop is a waterfall

Den ultimata pluggmusiken!!! Eller att sätta på, på högsta volym när man kommit hem från en lång dag på jobbet eller skolan och medan man, när man äntligen kommit hem och har lite lugn och ro, förbereder ett varmt bubbelbad, lagar mat eller städar/organiserar garderoben.
Det är nämligen så jag har döpt spellistan med dessa låtar (+ många andra covers av Boyce Avenue som tyvärr inte får plats i det här inlägget): Cook, organize & take a bath
Min absoluta favorit är utan tvekan nr. 1 här under :)
Och jag måste även erkänna att alla dessa nästan är bättre än orginalen!
Den första covern jag hörde med den här gruppen var Teenage Dream. Inne på ZARA i centrum av Ljubljana, nu i maj och att säga att jag blev tagen på sängen samt mäkta impad skulle vara en understatement!
Grenade - Boyce Aveue
Teenage Dream - Boyce Avenue
Rolling in the Deep - Boyce Avenue
Perfect - Boyce Avenue

Don´t Stop Believin´- Boyce Avenue
Förresten, min pappa fyller år idag. En stor grattiskram till dig, Daddy-O :)

My missing puzzle piece

Okej, snabba ryck nu! Har lite bråttom eftersom jag både måste hämta mamma på jobbet samt fixa lite inför pappas födelsedag imorgon, vi ska dock fira honom ordentligt i helgen pga att allas arbetstider krockar med varandra. Han ska få sina presenter imorgon i alla fall, en sådan snäll gosse som han är ;)
Idag var jag i centrum och träffade Sara E på förmiddagen. Vi fikade på vårt favoritställe ;) Hehe...ni som bor här fattar varför jag tycker detta är så lustigt! Jättegod latte med hasselnötssmak och lite prat om gamla goa tider när vi fortfarande bodde i Tranemo och jobbade ihop på sommaren var precis vad jag behövde en dag som denna!
Sara bor numera i Oslo och har nyligen blivit butikschef. Way to go, girl! :)
Hon jobbar för en ganska känd cafékedja (inte Starbucks dock!) vilket betyder... gratis fika till mig va, Sara?? ;)
Vi har inte hört från varandra på år och dar, men jag antar att det är det som kännetecknar ett starkt vänskapsband. Man kan gå hur länge som helst, flera månader utan att höra av sig till varandra och ändå tycka, när man väl träffas igen, att man sågs igår!
Fick även åka till posten på eftermiddagen och hämta ut mitt paket som jag väntat på i några dagar nu. Det är ju pappas presenter från oss tre ungar som ligger i det paketet! Då förstår ni att jag började bli lite smånervös...
Och i paketet låg även min efterlängtade bok Häxan från Portobello av Paulo Coelho.
Den ska jag ta itu med ASAP.
Vi tittade förresten färdigt på Scream 4 för en liten stund sedan. Jag har bara en sak att säga om den filmen: Spare me...

Katy Perry - Teenage Dream
Katy Perry - Last Friday Night
Katy Perry ft. 3OH!3 - Starstrukk
Katy Perry är så grym, älskar hennes låtar!

Sweeter than heaven and hotter than hell


Man
, vilken dag jag hade igår. Haha! :)
Först jobb från 07.00 till 15.00, som sög musten ur mig. På morgonen när väckarklockan ringde vid 05.00 kunde jag inte för allt i världen öppna ögonen och stiga upp ur den varma och sköna sängen. Har världen goaste dunntäcke!

Efter en snabb dusch och frukost på det, började det ösregna så pappa fick köra mig och min syster till våra jobb. Kändes ganska härligt att börja dagen med dåligt väder...igen!
Och efter att jag kommit hem vad det raka vägen till "shopping-landet" en timmes bilfärd bort genom skogar, förbi sjöar, över kullar och under broar, tillsammans med resten av familjen.
Jag får alltid en känsla av att man befinner sig i norra USA, lite indianer här och där i skogen, lite hillbilles till höger och vänster utmed landsbygdsvägarna...

Ni kommer inte att tro era öron men jag har en obotlig skräck för hillbilles! Jag vet inte ens varför men de sänder kalla kårar längs ryggen på mig! Kanske har jag sett alldeles för många skräckfilmer där hillbilles varit involverade...hillbilles och clowner alltså, vad ÄR det för några varelser egentligen?!
If a clown or a hillbilly even winks at me, than it´s game over for me!!

Hittade en supersnygg handväska, en champagnevit kofta som är så mjuk att man bara vill gräva ner huvudet i den och somna, en handkräm med stort H, och en ny klocka.
Jag vet...jag kan inte motstå klockor, de är min svaga punkt, min akilleshäl.
Så fort jag fick syn på den skrek den "Viktoria". När jag tittade på priset var det enda jag såg: "Viktoria".
Det skulle vara kriminellt att inte köpa den klockan. Så nu sitter den fint på min handled.
Jag är hemsk alltså...



Väl hemma (framåt kvällen sprack det upp och solen sken hela kvällen) tittade vi på fjärde säsongen på Breaking Bad. Tycker inte den är lika bra som den var i början. Vad som är bra dock är den nya serien Suits :)
Se den!

Idag har jag jobbat 08.00 till 12.00.
Följde med en av vårdtagare till läkaran (det är ganska ofta som vi är följeslagare till våra vårdtagare och får då följa med dem till sjukhuset och liknande) och efter gick vi ner till ICA där vi köpte lite glass. Väl tillbaka på jobbet hade vi glasskalas, en halvtimme innan lunch, precis lagom för glass med andra ord;)
Nu ska jag fixa i ordning lite inför pappas födelsedag på torsdag. Slå in presenterna (en av dem är verkligen supergrym, hahaha;), komma på något roligt att skriva innuti grattiskortet etc.
Hoppas, hoppas det blir fint väder på torsdag.


So close no matter how far

Söndagsfrukost hemma med min syster (som var den enda som var både på humör och ledig för en lååång frukost) stod på dagens planering och det är väl det jag har hunnit med idag. Nädå, har gjort andra saker också.
Om vi hade fint väder igår, även om det var rejält kallt när jag satte mig ute i trädgården för att läsa framåt kvällen, är det raka motsatsen idag. Mellan tio och tretton grader och lite häftiga skyfall from time to time...
Damn...
Mamma var ute i skogen med sitt jobb igår (undrar just vad de håller på med på dagarna? ;) och hittade kantareller. En hel skål med skogens guld har vi nu hemma i kylskåpet! :)
Pappa ska göra sin otroligt läckra krämiga kantarellsoppa till kvällsmat.
Och dagens grymma, supergrymma låt:
Foster the People - Pumped Up Kicks

Ja, vad ska man säga? Hösten är här, så då är det lika väl att man lever som om vintern är på väg med stormsteg. Oh, jag måste börja tänka på julklappar...
As a matter of fact, jag ska bege mig bort till Kroksjön och kolla om det kan vara dags för lite skridskoåkning på sjön.
Ok, nu överdriver jag. Jag brukar göra det när det är någonting jag stör mig på, någonting som går mig såpass mycket på nerverna att jag inte kan sluta tänka på det!
Då gillar jag att överdriva, göra narr (på ett väldigt allvarligt sätt, så alla tror att jag faktiskt menar allvar) av den irriterande saken, min fantasi har inga som helst gränser...och mot slutet när folk runt omkring mig skrattat färdigt åt mina dumheter och tömt alla tårkanaler (pga av allt skratt) säger de åt mig att lägga av och skärpa till mig.
Då glömmer jag allt helt och hållet, och slutar irritera mig på en sekund! :) Det rör mig inte ens i ryggen längre!
Ganska bra taktik jag kör med va?
Lika bra att få ut all ilska och irritation på en gång, explodera direkt så att säga, istället för gå och runt och vara lite sådär lagom irriterad dag efter dag efter dag...

Why do we say things we can´t take back? Why do we miss what we never had?


Kvällens jobbpass igår gick hur bra som helst, allt flöt på bra och vid  20.30 var vi klara med allting. När jag tittade ut genom fönstret vid 20.00 var himlen svart, det blåste storm och regnade så in i sjutton. Mysigt faktiskt! :) Jobbade med riktigt härlig jobbarkompisar också och det gör så mycket, då spelar det faktiskt ingen roll om man har mycket att göra eller om arbetsuppgifterna är för krävande!
Hela helgen är jag ledig :) Idag har det varit jättefint väder, känns ganska skönt och nu är hoppet på en varm och solig sommar åter tillbaka.
Har befunnit mig hemma idag. Mamma och min syster jobbar, pappa håller på att fixa ute i trädgården och bilen, min bror är någonstans i huset, Viggo sover och snarkar i sin korg i köket.
En härlig och lugn lördag med andra ord.
Ska hämta mamma på jobbet med bilen vid 20.00, funderar på att åka lite tidigare och köra bort till skogsvägarna vid Kroksjön med de här två låtarna ur högtalarna:
Leona Lewis ft. OneRepublic - Lost Then Found
Charice ft. lyaz - Pyramid
Men nu ska jag ut i trädgården och andas in lite frisk luft, Gudarna ska veta att jag behöver det! Jag har haft hjärnan på helspänn hela dagen; skriva, läsa, fotografera, läsa noter, diskutera, titta på TV, lyssna på musik etc.
Some peace and quiet and a lot of fresh air!

There is a fire starting in my heart



Jaha, sommaren var kort i år!
Sommaren är kort, det mesta regnar bort... Tomas Ledin har verkligen förstått livet.
Igår kväll när jag gick ut med Viggo var det hela 13 grader ute. Perfekt alltså! Riktiga höst temperaturer är vi alla glada för såhär i mitten av juli!
Det har regnat i ett par dagarn nu, i går non-stop.
Solbrännan som jag lyckades få i juni är nu näst intill borta.
För att det är sommar och det känns lite löjligt att ta på sig en polotröja eller en ordentlig jacka har jag nu ordnat en rinnande näsa, irriterande ögon samt en härlig smärta i halsen...
Men nu ska vi inte deppa här inte, ska jobba från 16.00 till 20.30 idag och det kan man ju se fram emot, eller det kanske inte är normalt?
Under tiden ska jag lyssna på dessa två härliga låt. Har inte Adele bästa rösten ever??
Adele - Rolling in the Deep
Stateless - Bloodstream
Som ni kanske vet håller jag på att läsa Paulo Coelhos böcker nu. Måste säga att han börjar bli en av mina favortiförfattare! Klickde hem hans "Häxan från Portobello" igår. Nu är det bara att vänta på att den trillar ner i brevlådan :) Har förresten hört att det är en av Coelhos sämsta böcker och att den har starka influenser från en annan av hans böcker - den välkända Alkemisten.
"Detta är ingen stor läsupplevelse, men ett behagligt sätt att fördriva tiden på" var det någon som skrev, så nu blir jag verkligen nyfiken på hur jag kommer att uppleva boken.

You make me smile like the sun


Så var det dags att fira ännu en födelsedag. Denna gången var det min syster som var i "centre of attention" för en dag (+ de resterande 355 dagarna av året, men det är en annan historia ;)
20 år och därmed sa hon adjö till tonårslivet för gott och vi alla håller tummarna på att hon blir liiiite mer vuxen...
Skämt åsido ;)
Och dagens tårta blev en hallon cheesecake med vit choklad.

Sometimes you´ve got to go along to get along



Det finns inte ord för att beskriva hur gärna jag skulle vilja befinna mig i Portoroz (eller Sloveninen i allmänhet) just nu. Kunna sola, bada, spela tennis, minigolf, "hänga" nere i segelklubben, äta glass, gå en kvällpromenad genom Portoroz och en tidig morgonpromenad till Piran, se solnedgången i Fiesa, träffa alla kompisar... Och sommarjobba två gånger i veckan i Venedig.
Har fortfarande inte förlåtit mig själv för att jag inte tackade ja till det där sommarjobbet i Venedig sommaren 2009!
Men just då längtade jag tillbaka till Sverige (??), hade nämligen inte sett familjen på över ett halvår och hade redan sommarjobbet därborta klart med schema och allt!
Jaaa, vad ska man säga egentligen?
Pucko??

A little bitch inside the nice, and a little nice inside the bitch


Efter en ganska kort dag på jobbet (8.00 till 12.00) är jag nu helt slut!
Förstår inte hur det här jobbet kan suga ut så mycket energi ur en + vara så mentalt påfrestande att man knappt vet vad man heter när man kommer hem!
Och jag har ändå haft relativt korta dagar de senaste två veckorna!
Så nu, som ni kanske förstår, är det soffan och en bra bok som gäller. Tänkte ta och se några avsnitt av The Mentalist men jag befarar att jag bara skulle ha somnat efter fem minuter.
Bokläsningen kommer troligtvis sluta på samma sätt...

We don´t have much time here, because time travels far too fast...


Vad tycker ni om lejonet som latar sig i skuggan?? Viggo har faktiskt rysligt mycket gemensamt med ett lejon... än så länge är han inte farlig dock...

Första och sista, dvs den enda morgonen på hela sommaren som HELA familjen är hemma. Därför blev det en rejäl familjefrukost med crossiants, marmelad, kaffe, toast och lite annat smått och gott vid 9.00.
Efteråt förflyttade sig min syster, mamma, Viggo och jag till trädgården för lite läsning i solstolarna.
En äkta söndagslunch hann vi med hela familjen också innan det var dags att bege sig till jobbet för några av oss.

Igår kväll, efter väldigt mycket tjat från min sida, tittade vi äntligen på X-Men: First Class. Jag såg som sagt den på bio innan jag åkte till Sverige. Lika bra andra gången som första, James McAvoy var t.o.m bättre andra gången (om det nu kan vara möjligt)!
Nu befinner sig också filmfilen på min lilla notebook. Just in case jag skulle ha tråkigt.
Har ni förresten hört film musiken till X-men?? Och det jag syftar främst på är Love Love med Take That.
Beroendeframkallande!

Just det, en annan lite rolig grej vid middagsbordet idag. Mamma pratade om att när hon jobbade på tingsrätten i Ljubljana (hon är diplomerad jurist :) för cirka 25 år sedan så var det soldater som istället för att köpa blommor till sina flickvänner som kom till Ljubljana gick till parken framför tingsrätten och plockade stora buketter med tulpaner.
Sedan pratade mamma på om hurdan dessa soldater var, att de var från utlandet, att de inte på något sätt var diskreta när de roffade åt sig blommorna i parken osv.
Sedan fortsätter hon: "en gång satt jag på kontoret och tittade ut genom fönstret och såg så många ooooooootroligt vackra, så fruktansvärt vackra".
Tyst en liten stund innan min syster exploderar: Soldaterna??
Mamma: Nej, BLOM-MOR-NA!
Det låter inte så roligt när man läser detta, men min systers reaktion och våra förvirrade blickar till varandra och tankar som for genom huvudet när vi verkligen trodde att mamma fortfarande pratade om soldaterna, samt mammas förskräckta "har-ni-precis-rymt-från-dårhuset-blick" när hon trodde att vi trodde att hon menade att soldaterna var otroligt vackra... det var banne mig priceless! :)
Hahahahah!

En utmärkt söndag idag med andra ord ;)


Cillin´ under a cactus


Sitter och funderar på om jag ska klicka hem ett par klassiska Ray Bans... eller om jag ska vänta tills jag kommer tillbaka till Ljubljana och besöka "Ray Ban optikern" och prova lite olika modeller.
Solglasögonen på det första fotografiet är min systers och enligt henne är ett par Ray Bans hennes bästa investering någonsin.
Jag har hittills haft nästan uteslutet italienska märken som inte överstigit den högre prisklassen när det kommer till solglasögon... eftersom jag har en tendens att glömma kvar mina solglasögonen lite här och där. Senast på tåget från Portoroz till Ljubljana. Bra där!
Så med andra tillkommer ett par nya modeller varje sommar. Om jag tappar ett par, köper jag två nya. Min solglasögon-samling börjar se läskigt stor ut!
Tror jag ska börja sälja dem. Ska ta och fota dem när jag kommer tillbaka till Ljubljana och lägger upp dem sedan på bloggen. Är det någon som är intresserad av att köpa är det bara att höra av sig. De flesta är köpta i Italien och helt oanvända.
So keep your eyes open!

Jag brukar aldrig glömma kvar saker, eller tappa bort dem. Ordning och reda är det som gäller för mig, men just när det kommer till solglasögon verkar det som att jag inte kan "hålla kvar" dem på sin plats!
Men ett par Ray Bans ska jag tamejfan ha!

Från och med nu ska jag satsa på ett par klassiska Ray Ban Wayfarer och ett par snygga Ray Ban Aviator.
Det räcker gott och väl med två par att ha resten av livet, eller?

Förresten, en rolig nyhet. Slovenskan Polona Hercog vann finalen i tennis i Båstad för bara en liten stund sedan.
Woho, grattis! Nu är det bara raka vägen upp till världs-etta-platsen :)

Under the coconut tree we stay



Har jobbat ett par dagar nu och när jag kommit hem varit helt slut! Ledig denna helg i alla fall, som jag ska utnyttja till max med att lata mig i solen. De har lovat fint väder...men eftersom vi befinner oss i Sverige så kan det betyda det motsatta!
Oh well, only time will tell.

Polona, the cheese cake recipe is on it´s way ;)

Har gjort i ordning lite spelningslistor på min ZEN-player att ha i solstolen.

1) Baby you´ve been on my mind - Dylan Singh
2) Existence - Kevin Max
3) You make me smile - Uncle Kracker
4) It´s beginning to get to me - Snow Patrol
5) California King Bed - Rihanna
6) Best Thing I Never Had - Beyonce
7) Rolling in the Deep - Adele
8) Mr. Saxobeat - Alexandra Stan
9) I Wanna Go - Britney Spears
10) Stereo Love - Edward Maya ft. Vika (jag vet, från stenåldern!)
11) In my Head - Jason Derulo (...ännu äldre...)
12) Teenage Dream - Katy Perry
13) Last Friday Night - Katy Perry (bästa musikvideon ever! ;)
14) Starstruck - 3OH!3 ft. Katy Perry
15) My Passion - Akcent
16) Coconut Tree - Mohombi ft. Nicole Scherzinger

It doesn´t really matter who you say you are


Min bror fyllde år igår och det firades hemma med bara de närmaste familjemedlemmarna.
Mamma gjorde den godaste cheesecaken jag ätit, med mörk och vit choklad. Till middag blev den massor med stekt lax, färskpotatis och jag gjorde min nya specialité: grönsaksfylld paprika. Pretty simple to do actually.
Gröp ur paprikahalvorna och fyll dem med coctail-tomater, färska champinjoner och zucchini som du först stekt i olivolja. Toppa med smulad fetaost, in i ugnen i 15 minuter.

Idag har jag jobbat från 8.00 till 12.00. Lagom lång dag måste jag säga. Får ta och njuta av mina lediga dagar / korta arbetspass för om lite mer än en vecka börjar "helvetes-veckorna". 
Den här sommaren började med en mjukstart på jobbet, annars så är "regeln" att man jobbar ihjäl sig de tre första veckorna på sommaren och sedan lugnar det ner sig lite för varje vecka som går.
Hur som helst, imorgon jobbar jag min sista dag för veckan, mellan 16.00 och 21.00.
Jag vet, en fredagskväll!
Vill ni veta en sak som är ännu värre?? Jag har de kommande sju veckorna inte ledigt en enda fredagskväll...

Too much for me to say, I might scare you away

Eftersom jag inte hade fungerande internet under de två veckor jag befann mig hemma i Portoroz i början av juni, så kommer det lite flashbacks nu istället.
Mina dagar såg ut som fotografierna nedan visar och ni vet vad de säger: en bild säger mer än tusen ord.
Därför överlåter jag beskrivningen av mina dagar i Portoroz till fotografierna.


Dagen avslutades med "The Mentalist" :)


Talk to me like I´m yours

Min andra ledig dag, one more to go :) Imorgon fyller min bror år så mamma och jag har planerat lite idag ang. maten, tårtan osv. I år satsar vi på cheesecakes till varje födelsedag :)
En äkta cheesecake slår allt!

Det har varit riktigt kallt idag. Oh, vad jag längtar till september då jag "får" åka tillbaka till värmen! Än så länge är jag inte riktigt redo för höst...

Till lunch idag gjorde jag lite grillade grekland-inspirerade mackor.
Fullkornbröd med isbergssallad, svarta oliver samt fetaost. Är att rekommendera ;)

För övrigt så har det inte hänt så mycket idag. Håller på att läsa Paulo Coelhos roman Segraren står ensam.
Väldigt bra! Och har lyssnat på Dylan Singh och hans You´ve been on my mind. Ännu bättre!
Jag vet, jag vet, jag hittar nya låtar varje dag och för varje dag påstår jag att "det är den absolut bästa låten". Bara jag yttrar dessa ord står en annan låt om hörnet och väntar på mig.
Men jag måste faktiskt erkänna att You´ve been on my mind är min absoluta favorit!
Det här är my kind of music. Till 100 %!

Förresten, mitt nya körkort ser ni på en utav bilderna. Äntligen säger jag bara!
Körkort för mig betyder frihet! Jag älskar att köra bil och känslan av att sitta bakom ratten, alldeles själv i bilen, med favorit musiken ur högtalarna och susa fram på en trafiktom väg längs havet är obeskrivlig!
Meditation, lyckorus efter lyckorus, frihet...

 

First aid for dogs

I våras lovade jag att jag skulle posta ett inlägg om ett första hjälpen kit för hundar.
Det har tagit lite tid men nu äntligen kommer det här en lista på vad ett sådan kit ska innehålla.

Det finns redan färdigutrustade kit att köpa både på nätet och affärer eller så kan du helt enkelt sammanställa en egen. Ha alltid med dig kitet om du åker iväg någonstans med hunden!
Som ni ser bör ett första hjälpen kit för hundar innehålla ganska mycket men det är en god investering.
Det är alltid bra att ringa sin veterinär eller leta efter information på nätet om diverse mediciner eller salvor innan du köper något.
Jag håller såklart tummarna på att ni aldrig ens ska behöva öppna kitet! ;)

Sax
Pincett
Digitaltermometer
Asolsprit
Jodopax
Bomullstussar
Fetvadd
Elastisk binda
Klisterbinda
Tubförband
Kirurgtejp
Textiplåster/tejp
Bamyl
Hydrokortisonsalva
Blodstoppare
Fästingplockare
Natriumklorid spolvätska
(rengöring till sår/ögon etc.)
Munkorg (vid olycka)
Tass salva
Klotång
Tabletter mot ormbett
(finns inte alltid att köpa på alla veterinärkliniker eftersom de anser att tabletterna inte hjälper utan att man ska uppsöka en veterinär snarast möjligt...jodå, de förstår man ju själv men om olyckan är framme ute i vildmarken??)
Sårpulver
Ögondroppar
Ögonsalva
Örondroppar



Såhär reagerar vårt lilla charmtroll när han ser att kitet håller på att öppnas...
Oh ow, I recognize that bag...time to get the hell out of here!

You´ve been on my mind, don´t want to waste anymore time

Jag skulle kunna ge vad som helst för att befinna mig i Slovenien just nu, i Portoroz nere vid kusten närmare bestämt!
Igår jobbade jag från 16.30 till 20.30 och när jag kom hem var jag nära på att packa ihop allt igen och dra tillbaka till Slovenien... hade en dålig dag helt enkelt (måste erkänna att jag i Slovenien har mycket färre dåliga dagar än i Sverige), måste bero på vädret för nu de senaste dagarna har det varit för jävligt rent ut sagt!
Sommar kan vi ju bara drömma om här!
Och snart åker resten av familjen ner till värmen i Slovenien och stannar kvar gör jag och vår hund fram till september. Blir säkert en rolig erfarenhet... får tänka positivt så gott det går alltså.

Undrar hur det skulle kännas eller ännu roligare; hur mina föräldrar skulle reagera om jag hade, när de väl är på semester avbrutit mitt sommarjobb, sålt huset, packat ihop alla våra ägodelar och åkt ner med dem och hunden till Slovenien och konstaterat att nu banne mig "ska vi bo i Slovenien och leva lyckliga i alla våra dagar"... alla på varsitt håll i Slovenien vill säga ;)

Idag är jag ledig och ska ner till biblioteket en liten stund på eftermiddagen och sedan hämta mamma på jobbet.
Ni kan kalla mig "taxichauffören" ;)
Ha en bra dag!

I see the best of me inside your eyes

Det vackraste jag vet och det bästa att fotografera är moln. Jag skulle kunna gå runt varje dag i timmar och bara fotografera stora, vackra, tjock, vita, svarta moln.
Att fotografera landskap när himlen är klarblå och solen lyser är det tråkigaste jag vet! Har man moln med i bilden blir fotografiet helt plötsligt intressant och dramatiskt. Förra året när min kusin och jag var i Venedig (för miljonte gången nästan ;) regnade det hela förmiddagen, men sedan på eftermiddagen, när vi äntligen hade hittat allt som stod på våra shoppinglistor kunde vi (jag, min kusin fick bära väskan) ägna oss åt att fotografera Venedig efter stormen med makalöst vackra moln över den mysiga staden.
Så, så är det med det!

Har jobbat från 7.00 till 10.00 och japp, Uncle Kracker och You make me smile väckte mig idag också.
Dagens kommentar: jag gick in till en av de boende och skulle ge denne medicin. När han, som satt på sängen och tittade på TV såg mig utbrast han: "Det är alltid så roligt att se dig komma in". Jag skrattade till lite och precis när jag skulle öppna munnen för att säga att det alltid är lika roligt att se honom också fortsatte han med: "Men det är ännu roligare att se dig gå ut igen".
Heheh, han är för rolig alltså! :)
Eftermiddagspasset startar vid 16.30 och slutar 20.30. Ska ta bilen (tog cykeln på morgonen... faktiskt!) och hämta mamma på hennes jobb när jag slutat.
Får skylla på det. Jag tar bilen idag, eftersom jag "måste" hämta mamma på hennes jobb!

Ikväll ska det banne mig bli något avsnitt av den bästa TV-serien ever!
Jag skulle vilja befinna mig i Portoroz, på min terrass med laptopen och "The Mentalist" i knäet och blicka ut över havet lite då och då.
Inget slår känslan av att se solen försvinna "ner i" havet, känna lukten av saltvatten, se en segelbåt segla mot horisonten, känna vinden leka med håret, höra det svaga bruset från havet, sorlet från turister på stränderna, måsarnas skrik i fjärran... och morfar på terrassen ovan som klappar i händerna á la engelsk fotbolls-huligan för att på så sätt skrämma bort diverse fåglar som slagit sig till ro i någon av våra palmer...
Ah, jag älskar havet ;)



Sista fotografiet förställer de österrikiska alperna.


You make me forget how to breathe

Första dagen på jobbet! Hade en kort tur idag, från 7.00 till 14.00. Eftersom det aldrig går en dag på jobbet utan att jag får höra den ena dumma, ologiska och skrattretande kommentaren efter den andra av de boende, så tänkte jag varje dag jag jobbar dela med mig av en kommentar till er. Inga namn kommer dock att namnges eftersom jag har tystnadsplikt.
Dagens kommentar: en av de boende hade någon klätt  helt i rosa. Ljusrosa mjukisbyxor, ljusrosa pullover och ljusrosa tofflor. Hon sitter i köket med näsan i vädret som vanligt och jag säger till henne när jag går förbi. ”Vad fin du är idag!” Hon tittar inte ens på mig, slänger tillbaka håret (som hon fortfarande tror är långt) med handen sådär lite lagom nonchalant och säger: ”Jag ser ut som en gris!”.


Efter jobbet (tog för övrigt bilen idag..japp, har cirka två minuter till jobbet) åkte jag hem, bytte om och åkte ner till samhället med mamma och min syster för lite storköp inför helgen. Väl hemma slängde min syster och jag oss i soffan i vardagsrummet medan pappa fixade en film åt oss (nu pratar vi om att sätta på TV-n och DVD-n, hitta rätt kanal, stoppa in skivan, trycka på play och gå därifrån). Vi är inte alls bortskämda i vår familj, nej nej ;) Fredagsfilmen var i alla fall Little Red Riding Hood. Ganska bra om inte slutet hade varit så otroligt predictable.  Under tiden vi tittade på filmen gjorde mamma sin berömda och världens godaste pizza i köket.
Förresten, på tal om mamma och kök, de senaste dagarna har hon köpt ett par nya tavlor till köket och jag måste erkänna att köket helt förvandlats, har blivit ännu mysigare.


Och från ett tema till ett annat. Jag är medveten om att jag säger detta ofta men…jag har hittat världens bästa låt! You make me smile av Uncle Kracker. En sådan vacker låt; romantisk, sorglig, catchy, rolig, allt på en och gång.  Älskar! Kunde inte få nog av den igår kväll och morgonen idag startades med den låten så vad annars kan man förvänta sig än en perfekt start på dagen och en rolig första dag på jobbet??
Uncle Kracker, you make my days, let´s stick together like birds to it´s feathers the entire summer.
Just saying!


Imorgon är det jobb från 7.30 till 10.00 + 16.30 till 20.30 som gäller. Ska försöka vara på plats i bädden innan klockan slagit 00.00.


Mitt jobbschema (första bladet i alla fall ;) De tre första veckorna är ganska "softa", sedan har jag tre veckors "slaveri" och avslutar det hela med tre veckors "normala" jobbtider :)


RSS 2.0