Web Toolbar by Wibiya rosyred -

And you don´t think that bothers me?

Ledig dag, inga stora planer...just the way I like it...at least for now ;)
Lite smågrejer att fixa via datorn, foton att organisera, böcker att läsa, plugga en stund, ta sig tid till att slappna av och tömma huvudet...
Trodde min sista jobbdag innan sommaren var igår men det visade sig idag att så inte är fallet. Jobbar på söndag :)


Show me what it´s all about

Har precis avfyrat ett långt mail till min syster där jag i inledningen skrev att "det här mailet blir lite kortare för jag måste alldeles strax till jobbet, skriver mer en annan gång". Då blir det väl en roman till mail nästa gång.
Fan, att jag aldrig kan skriva några enstaka rader! Det är problemet med mig, när jag väl börjar skriva kan jag inte sluta. Jag har aldrig haft problem med att skriva i skolan: uppsatser, arbeten, prov etc. Jag behöver inte ens tänka till innan jag börjar skriva, det känns nästan som om handen som håller i pennan eller fingrarna som trycker ner tagenterna inte ens samarbetar med hjärnan.
När vi skulle skriva berättelser i skolan började jag skriva direkt och hade redan hela historien, från början till slut uttänkt i huvudet, och den kom alltid i samma sekund som pennan rörde vid pappret.

Ja, fantasi har aldrig varit min dåliga sida
! Jag har alltid läst väldigt mycket, alla olika sorters böcker på många olika sorters språk (svenska, slovenska och engelska framför allt men även tyska och spanska böcker när det var dags för skolläsning) och dessutom har jag skrivit noveller och berättelser så länge kan minnas.
En sommar när jag var runt tio satt jag varenda kväll i en timme och skrev en novell om en tjej som hittade en magisk sten och slungades tillbaka till antika Egypten och skildrade sedan allt hon var med om och såg där. Notera, jag var faktiskt bara tio år. Jag har alltid varit oerhört intresserad av det antika Egypten och har en hel drös med böcker om det hemma i bokhyllan.

För ett par år sedan skrev jag en novell45 A4-sidor om en detektiv under 1940-talet som löser ett mord i ett slott. Givetvis är alla åtta förmögna gäster misstänkta. En novell helt i Agatha Christie anda, som för övrigt är min absoluta favoritförfattare.
Av hennes totalt 80 romaner har jag läst 45! Målet är att läsa precis alla :)
Novellen som jag skrev lät jag bara endast några få läsa men fick väldigt bra respons, så den har jag i en fin plastpärm som kanske kan komma till användning någon vacker dag (novellen alltså ;)I nian skulle vi skriva en lite längre novell. Jag skrev om en tonårstjej i Italien mitt under andra världskriget och skildrade kriget genom hennes ögon, och om hur hon utvecklades från en ung tjej till en ung kvinna.
Eftersom jag också läst många böcker om andra världskriget och eftersom min farfar satt i ett koncentrationsläger i Italien av politiska skäl (situationen där var betydligt bättre än i t.ex. Dachau och Auschwtiz) berättade han ganska mycket för mig om tillståndet i koncentrationslägret som jag kunde använda i novellen.

När klassen hade lämnat in novellerna tog det kanske några veckor innan läraren hade rättat dem. Alla fick tillbaka sina noveller utom jag och en killkompis. Läraren sa att hon ville prata med oss, så jag fick snällt vänta utanför på min tur och höll på att dö av nervositet. Sedan gick jag in...och hon stirrade på mig utan att säga något...Jag trodde verkligen jag var i knipa. Sedan sa hon bara: "Jag skulle med din tillåtelse och efter lite ändringar vilja skicka novellen till ett förlag eller i alla fall till någon tidning". Men eftersom jag var ganska blyg back then ville jag inte och det fanns tyvärr ingenting hon kunde göra för att rubba mig.
Under alla dessa år har jag lite då och då när jag känt för det eller bara fått en ny idé ändrat lite i novellen som allt mer börjar likna en roman.
Vem vet, kanske i framtiden, då kanske jag verkligen skickar iväg den till något bokförlag. Kanske, kanske...

Oh, suck! Förstår ni vad jag menar med att jag inte kan sluta skriva när jag väl satt igång???

Nu ska jag ägna mig åt något annat en liten stund. Mamma kollar på en massa lägenheter/inredning i Ljubljana och ropar titt som tätt att jag måste komma och kolla. Det är inga dåliga grejer precis, man blir ju verkligen sugen...

Ska slänga mig in i duschen lite senare ch sedan väntar några timmars jobb. Som det verkar nu är det sista dagen på jobbet innan sommaren :)

To get back up again

Ush, vilket höstrusk vi har här ute idag.
Tog bilen bara för det (inte lathet denna gången) ner till biblioteket, vidare till mataffären och fiskbilen, sedan ett sista stopp i en annan affär för lite "påskshopping".
Letade förgäves efter en inredningstidning som jag har fått tips om att den ska vara väldigt bra, en massa inspiration på cupcakes och inredning i New York m.m.
Nu är jag hemma. Har fyllt i min tjänstgöringsrapport som ska vara inlämnad i morgon, ska strax ringa kommunen och lönekontoret och be om ett nytt lönebesked eftersom de hade gjort fel på den första. Aj aj aj...

I eftermiddag hade jag tänkt att plugga lite, planera en svenskaövning in i minsta deltalj. Och sedan hade jag faktiskt tänkt att tända i kaminen (det är verkligen kallt ute, åkte förbi sjön på hemvägen och man kan nästan tro att vi befinner oss mitt i värsta höstmånaden), läsa en ny bra bok med Viggo vid mina fötter och en kopp te i handen. Mamma köpte i förra veckan kanske det bästa gröna teet med jasmin jag smakat hittills. Och sedan tänkte jag avrunda dagen med filmen Not Since You, äta lax med en härlig och färgglad sallad och såklart titta på Halv åtta hos mig.
Och som avslutning på kvällen håller jag alla tummar jag har på att vi ska titta på Blue Bloods :) 
Vi tittade som sagt på The King´s Speech igår kväll och oh, vad bra den var! :) Skulle kunna se om den hur många gånger som helst! En klockren 10 av mig :) Colin Firth: best best best!!

Imorgon jobbar jag, dock inte tidigt på morgonen och inte till sent på kvällen utan bara några timmar mitt på dagen. Perfekt, det där är mina favoritdagar...förutom alla lediga dagar såklart :)


You make me wanna surrender my soul

Några av gårdagens köp. Blev mycket mer än detta men valde bara mina fyra favoriter från igår.
Och på tal om att inte sätta foten innanför en affär i minst en vecka...det höll i 16 timmar!
Köpte en massa gulliga påskhönor och påsktuppar, fjädrar och påskägg idag som ska med ner till Ljubljana. Självfallet finns det hur mycket påskpynt som helst nere i Slovenien också, tillräckligt för att man bestämmer sig för daglig ljusterapi! Jag blir alldeles snurrig av alla olika starka färger, när jag kommer ut ur affären är det som om jag just fått en rak-höger i ansiktet!
Men jag tvivlar på att Ljubljana har min favorithöna och matchande tupp som jag fick syn på redan i förra veckan men slog till först idag! :)


I can, I will, I know I can

Oh, fy fasiken! Utan att överdriva kan jag säga att jag från och med nu aldrig tänker sätta så mycket som en tåspets i någon affär. I alla fall inte på en vecka!
Var med föräldrarna på en kort shoppingrunda som tog praktiskt taget hela dagen. Don´t get me wrong, det var otroligt roligt att shoppa med dem och både mamma och jag hittade en massa snygga kläder och vårjackor som följde med hem. Lite tekniska prylar hamnade också i shoppingkassarna och jag hittade en bok som jag ser så fram emot att få läsa. Dock har jag lovat mig själv att spara den till resan till Ljubljana, då det blir tillräckligt med dötid för ett helt år. En äkta chick-lit denna gången :)

På tal om dödtid, det tar ungefär en timme till köpcentret och en timme tillbaka och när vi kom hem hade jag en sprängade huvudvärk! Men nu efter lite mat i magen mår jag alla tiders och ska snart göra mamma sällskap i soffan inför veckans första avsnitt och säsongens sista vecka av Halv åtta hos mig! Noooo....Helge, come back!
Senare på kvällen ska vi äntligen se The King´s Speech. Har verkligen velat se den filmen hur länge som helst nu.

Förresten! Igår kväll började det snöa och snöa och snöa. Hela kvällen och hela natten höll det på. Allting var vitt idag på morgonen och när jag rastade Viggo rullade han runt i snön för allt han vär värd, kanske känner på sig att det var sista snön nu. Efter några timmar av solsken och plusgrader har snön helt och hållet försvunnit. Nu är jag verkligen sugen på vår och sommar!Har också hunnit med att gå igenom lite olika länders bidrag till ESC 2011. Min klara favorit hittills är I can med Blue :) Klockrent! Jag känner på mig att nästa års ESC kommer att hållas i Storbritannien...
Fast å andra sidan kan man ju tänka så här:
Please, no more boy bands!! N'Sync, Backstreet Boys, Westlife and the other (un)forgettable ones were enough for one lifetime...right? ;)

Jag älskar Blue just för att it brings back such wonderful memories. Vart man än gick i Norwich spelades deras låtar, i affärer, matställen, pubar...samma sak i London och Aldershot. Och de var med i varenda tidning! Blue och Atomic Kitten, senare även Girls Aloud.
Härliga minnen som kommer tillbaka när man lyssnar på Blue :)
http://www.youtube.com/watch?v=koHo5-0DVlI

We're not the first ones to be divided, won't be the last to be reunited


Favoriterna just nu. Ett vackert doftljus perfekt för nattduksbordet. Min nalle som jag fick av min faster när jag föddes och hade med honom överallt tills jag var fem, både på sol- och skidsemester och glömdes kvar både lite här och där men hittades ALLTID igen!
Digestivakakor utan socker! Och världens vackraste tvål med en blomma inne i själva behållaren :)

Cool like a cold drink

Titta vad jag hittade i mammas och pappas garderob. Inte för att jag rotade eller så...;)
Den första kameran är min farfars, den andra min pappas och den tredje min.
Tre generationer, tre kameror, tre olika tider!
Pappar fotar med både den analoga (bild 2) och den digitala kameran, Nikon D40.
Jag har en Nikon D3000. Nikon in my <3!


Slovenien kan

Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest, kort och gott ESC 2011.
Det här är nog den bästa låten/artisten Slovenien har skickat ut i Europa. Är otroligt stolt över mitt lilla hemland och får Maja Keuc till en bra placering (eller t.o.m vinner som så många ute i Europa (Tyskland, Frankrike, England, Serbien etc. redan är säkra på) kommer jag att böjra lipa. På riktigt alltså! Jag kommer att sitta i soffan och störtböla som en bebis och vara den allra första som köper biljetter till närsta års ESC!  

En annan bra artist som Slovenien kan vara stolta över är Nina Pušlar, speciellt denna låt. Den är på slovenska men i fattar va? ;)Sure feels good to know you feel the same

Tänkte faktiskt blogga lite igår men sedan kom jag fram till att jag inte orkade! Hade en miljon smågrejer att göra och så var det strålande vackert väder och riktigt varmt ute, så efter frukosten satte jag mig ute på verandan med ännu en kopp te, en bra bok och givetvis Viggo vid mina fötter.

Senare på kvällen försökte jag desperat mata in "Mannen som kunde tala med hästar" i DVD-spelaren men de två ville helt enkelt inte samarbeta. Så det blev "På spaning med Bridget Jones".
Jag är inget stort fan av Bridget Jones och det kanske förklarar varför jag satt med mina lönebesked från 2010 och fixade med dem för att kunna deklarera senare i vår samtidigt som filmen gick.

Pappa som hade varit ute någonstans kom hem senare på kvällen och grillade hamburgare till oss. Gott!

Earth Hour, 20.30! Vi släckte ner hela huset, gjorde ni det också??


De här snäckorna letade jag fram för ganska många år sedan bland en massa småsten på stranden i Fiesa, Slovenien. I vår/sommar ska jag samla på mig ännu fler och göra något kul med dem...har än så länge ingen anning! Kanske ha dem i den vackra kristallskålen jag fick av mormor :)


When the water meets the sky

Fredag idag och inte vilken fredag som helst utan lönefredag...igen! Bara att buga och bocka och ta emot :)
Dessvärre kanske det kommer att bli lite bloggtorka framöver eftersom jag har ganska mycket att göra för tillfället! Tiden rinner iväg alldeles för snabbt! Tänk, det närmar sig redan påsk!
 
Var i affären tidigare idag med mamma för att storhandla inför helgen och fick en smärre chock när jag fick syn på alla färgglada påskägg, fjädrar i alla möjliga färger, prydnadskycklingar, hönor och tuppar i alla dess färger och former och för att inte glömma en massa påskgodis. Knäppt!
Nu längtar jag verkligen till att påsken och allt vad det innebär ska dra igång ;)

Men just nu ska jag slänga mig i soffan i vardagsrummet tillsammans med Viggo och en skål popcorn som vi två ska dela på men hush hush, han får egentligen inte! Vid 21.00 är TVn bokad så då förflyttar vi hela festen till pappas dator (största skärmen här i huset) i hans arbetsrum. Ska försöka att inte pilla för mycket på alla lampor och knappar som lyser. Såfort man kommer till hans arbetsrum eller till min brors rum kan man tro att man befinner sig i ett rymdskepp! Så mycket surrande, brummande, så många lampor i alla olika färger som blinkar...det känns som man ska lyfta vilken sekund som hest...Sci-Fi på hög nivå!

Förra gången fick jag kolla färdigt på finalen i Melodifestivalen 2011 på pappas dator och var nära på att få en hjärtattack och var väääääligt näääära att spilla ut min cola över hela skrivbordet när gubben i datorn utropade: Caution, a virus has been detected! Jag hatar den rösten och jag hatar den meningen!! Och varför måste det alltid vara högsta volym på allting??
Och vad är det som jag så desperat måste kolla på ikväll?? Det är ju finalen i Let´s Dance ju :) Frank Andersson mot Jessica Andersson.
All my marbles on Jessica för sjutton, smäller av om denne Frank vinner (den mannen kan ju för hundra gubbar INTE dansa)!
Men så kanske jag är lite kräsen också, jag menar när man har svenska Let´s Dance att jämföra med amerikanska DWTS...

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll :)


You can make a wish...or you could make it happen...

Hoppas ni har en bra dag? :)
Idag lovade meterologerna strålande solsken och uppemot +15...men verkligheten är en annan. Det är mulet och stormblåser så jag undrar verkligen om huset står kvar fram till kvällen!!

Har suttit större delen av förmiddagen med att bläddra igenom alla Norwich fotografier. Minnen!!
Skulle verkligen vilja åka tillbaka dit för en längre tid och hälsa på alla på jobbet, kanske t.o.m jobba igen någon gång ;) Norwich har verkligen satt sina spår :)

Nu ska jag sätta på mig uniformen och jobba fram till 21.00. Det känns ganska skönt att gå och jobba idag.
Ibland om man jobbar för mycket känns det som om hela livet bara kretsar kring tider, hålla reda på när man börjar, längta tills man slutar och kan komma hem och slänga sig i soffan och göra absolut ingenting etc.

Jag har alltid tyckt det varit kul att jobba (vad jag än gjort hittills) och klagar inte om jag jobbar många timmar per dag eller flera dagar i sträck.
För tre somrar sedan jobbade jag i 13 dagar i sträck, 9 timmar per dag. Det kändes både i kropp och knopp när jag väl blev ledig i tre dagar efter. Första dagen var jag helt borta och gick omkring som en zombie, sedan blev det bättre ;) Och efter den tredje lediga dagen var jag redo att återvända till jobbet!
Det blev ett litet missförstånd, egentligen skulle jag varit ledig två dagar mitt i 13-dagars perioden men sedan hoppade jag in för det behövdes vikarier och mina chefer visste inte om att jag redan jobbade såpass mycket.
Det var tufft, men desto roligare blev det när lönen kom i slutet av månaden...

Jaha, slut filosoferat! Jobbet kallar.
Vi hörs :)Förresten, kom och tänka på en sak när jag hörde Single Ladies på radion tidigare idag.
Under sommaren tittade min syster och jag (våra föräldrar var fortfarande utomlands på semester och vår bror hade redan åkt tillbaka till Slovenien) på Dansfeber. Det hela var en klockren flopp men det fanns vissa stjärnor bland dessa! Som Nassim al Fakir och hans tolkning av Single Ladies.
Min syster och jag satt i soffan och lät en hink Ben & Jerry´s vandra mellan oss och tyckte så synd om honom. Inte för att hans framträdande var dåligt, tvärtemot! Han var GRYM!

Men han hade Beyonce´s svarta kroppsstrumpa, högklackade skor (som han knappt kunde gå i till och från scenen, men dansa med dem kunde han däremot :), långt hår, så mycket brunkärm så det såg mer ut som skokräm i ansiktet, för att inte tala om mascara, eyeliner, ögonskugga etc och så hans i vanliga fall ganska charmerande glugg mellan framtänderna var pricken över iet
När han hade avslutat sitt framträdande och ställde sig tillsammans med programledaren framför juryn kunde ingen sluta skratta. Publikens skratt dränkte alla mikrofoner, programledaren visste inte riktigt hur hon skulle reagera eller vart hon skulle titta för såfort hon bara kastade en blick på Nassim fick hon en skrattattack. Och jurymedlemmarna kunde inte få ur sig ett enda ord utan att kasta sig över bordet och "skrattgråta".
Och det värsta (eller kanske det roligaste?) var att Nassim inte förstod VARFÖR alla skrattade. Han bara tittade förbryllat på alla omkring sig och fattade nada!!
Min syster och jag trodde vi skulle "skrattdö" på fläcken!

Though my head is in the clouds, I keep believin´


I don´t know what I´m doing

Jobb från 08.00 till 12.00 idag.
Blev rejält skrämd av både klockradion och mobilen när de väl satte igång och tjuta tillsammans vid 5.45. V-E-M satte klockan så tidigt??
Var bara till att hoppa i duschen, äta frukost, göra sig iordning och traska ner till jobbet!

Resten av dagen har jag inte gjort så jättemycket eller inget av intresse i alla fall.
Min röst och jag kommer inte överens heller. Tror det kan vara lite halsont på gång igen :(

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på Halv åtta hos mig.
Ha en fortsatt trevlig kväll :)Hunger is the best sauce in the world

God eftermiddag på er, en sådan vacker söndag som den här :)
Idag var det min tur att mätta alla munnar här hemma. Det blev något ytterst enkelt och en av mina absoluta favoriträtter, eftersom jag avgudar räkor :) Jag skulle kunna leva på enbart skaldjur.

Dagens pastasås är både kryddig och gräddig. Det är mitt egna lilla påhitt, kort och gott rörde jag bara ihop saker som jag älskar till en sås för några år sedan och voilá så blev det detta:

Måtten är inte exakta och vid de flesta ingredienserna vet jag inte hur mycket jag använde eftersom jag går väldigt mycket efter smak, speciellt när det kommer till såser. Så prova er fram och tillsätt mycket av det ni gillar helt enkelt ;)

* olivolja
* 1 stor lök
* 2 vitlöksklyftor
* rivet skal från 1 stor citron
* 1 msk chilipeppar
* räkor
Hacka löken och vitlöken. Fräs i olivolja en stor stekpanna. Tillsätt räkorna, det rivna citronskalet och chilipeppar. Låt räkorna suga upp fonden från de övriga ingredienserna.

* matlagningsgrädde
* citronpeppar
* mjölk
* persilja
När räkorna är gyllenbruna (betyder att de har sugit upp saften bestående av citron och chilipeppar) tillsätt matlagningsgrädde, lite lite mjök (bara för att det ska bli mer rinnande), citronpeppar samt persilja.
Koka valfri pasta. Servera citron- och räksåsen med pastan och ringla över lite olivolja.
There you go ;)A good cook is the peculiar gift of the gods. He must be a perfect creature from the brain to the palate, from the palate to the finger's end.
                             - Walter Savage Landor


You follow what you feel inside

And a Britney song was on...

Just know that you not in this thing alone

Medan min lilla notebook har sjukskrivit sig, just genomgått en lång, plågsam och krävande operation utfört av den skickige och legendariske data-kirurgen Mr. Sega och håller på att återhämta sig från den våldsamma attacken tidigare idag har jag bytt dator på obestämd tid.

Förresten, har inte ätit vanligt godis på år och dar! Jag är numera helt såld på naturgodis.
Mina favoriter är jordgubbar doppade i vit choklad, lakrits doppat i mörk choklad, cashew- och pistagenötter, torkade tranbär och rostade jättemajskorn.


When it gets tough, we got to fight some more

Till och börja med säger vi grattis till Tina (Maze) och Slovenien för guldmedaljen i slalom i Schweiz igår och den fina tredje platsen i den totala alpina världcupen :)
Och tack och hej säger vi till Tina (Törner) som inte tog sig vidare till final i Let´s Dance igår :(

Idag ligger snön kvar, även om asfalten är totalt snö- och isfri. Solen steker på ganska bra idag också.

Mitt slovenska nummer har tyvärr gått ut, vet inte riktigt hur jag lyckas med detta men så är det i alla fall. Inte mycket att göra åt...eller det kanske är exakt det jag ska göra: något åt detta.
Ska fråga IT-snillet alias pappa vad som göras kan alt. maila SiMobil och be lite snällt om det kan aktivera mitt nummer igen. Eller så skaffar jag ett nytt helt enkelt :) Förändring är alltid bra, eller?

Trodde samma sak hände med mitt svenska nummer men det visade sig efter mycket om och men och efter åttiosjutusensexhundrafemtiotvå och ett halvt försökt att logga in på min Comviq-sida att så inte var fallet utan att det är giltigt fram till augusti. Sweet!

Oh, hahah! Jag kom inte in på min Skype. Men efter några mail hit och dit så fixade jag ett nytt lösenord som jag skrivit ner överallt i min kalender, so now I´m back!

Och en sak till. Fick för mig någon gång under den gångna sommaren att det skulle vara en ypperlig idé att trycka upp splitternya visitkort. Så jag trixade lite med olika designer och funderade långa stunder över exakt vilka kontaktuppgifter jag skulle ha på mina fräna nya visitkort.
Valde en respektabel och välkänd firma på internet som trycker upp dina visitkort och fick ett specialerbjudande som jag bara inte kunde säga nej till. Om man besällde 500 visitkort, fick man 700 gratis och inte bara det, utan de 500 skulle ha en design och resterande 700 en annan.
Wow, två olika designer, dra mig baklänges i en rostig barnvagn och kalla mig Håkan! tänkte jag och klickade "acceptera" såfort som fingrarna tillät, rädd för att erbjudandet skulle dras tillbaka i nästa sekund.

Så Viktoria beställde 500 gröna neutrala visitkort + 700 tjejiga visitkort med blommor vid ena hörnet = kort och gått 1.200 visitkort med mitt namn, det slovenska och det svenska mobilnumret och två olika mailadresser.
Och inte bara det, jag fick detssutom en jättehäftig visitkorthållare :)

Efter lite mer än ett halvår som ägare till dessa balla och tjusiga visitkort funkar sen igår inte det slovenska numret, ett av mailen har jag avslutat eftersom a) sidan inte öppnas/visas eller b) sidan öppnas/visas men allt är blankt eller alternativ c) sidan hoppar upp och ner så mycket att jag tror jag har fått konstanta cp-ryck i ögonen pga detta.
Så av de 1.200 visitkorten har jag nu kvar 1.180!
Och jag funderar allvarligt talat på att tända i kaminen idag och kasta in visitkorten, ett efter ett i ren jävelskap!

Och för att göra det hela ännu värre är jag nu samtidigt som jag skriver detta (kvinna vet ni, kan göra hur mycket som helst samtidigt) inne och kollar på nya designer för jag ska nämligen beställa nya visitkort! Inte lika många, högst 100!
Samma misstag tänker jag inte begå en gång till.
Ja, skratta på ni bara, det kanske låter lattjolajban i era öron, men kom ihåg: what comes around goes around!

Och vill ni veta en grej som är ännu VÄRRE???? Jag tror att jag just skaffat mig ett rejält datavirus för bara tio minuter sedan för datorn tjuter som fan på höga varv. Alla Antispyware, Avast, Avira, Threatfire och allt vad de heter håller på nu som om det vore Circus Maximus-time i datorn och gubben i datorn som högt och tydligt meddelar (skriker?): "Caution, a virus has been detected" gör inte det hela bättre. Oh, gud nu vill sirenen vara med också! :(
Jag har ju för fan värsta Pearl Harbour attacken i datorn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Måste sluta nu och försöka rädda vad räddas kan!
Hej då!


You only got to be yourself, and there you go

Fredag idag :) Var nere i affären med mamma innan och körde bland en massa snö.
På hemvägen var det lite Sveriges värsta bilförare-varning på mig...körde på vänster sida en liten stund eftersom det vara både en massa livsfarliga gropar (som de inte har fixat än!) och snöhögar. Men lugn bara, ingen mötande trafik.
På tal om Sveriges värsta bilförare...jag höll på att kvävas av skratt igår när jag tittade på programmet.
Alltså var hittar de dessa människor?? Vem det än är som gjort det...tack så hjärtligt mycket för underhållning på allra högsta nivå :):)


Jag har avgett ett löfte till mig själv. Att jag från och med nu ska äta så färglatt som möjligt. De ultimata färgerna är grönt och rött. Och havregrynsgröt varenda morgon :


Every day with you is always something new

Vad i hela friden...
Så här såg det ut idag när jag kikade ut genom fönstret.
Grymt...både på ett positivt och negativt sätt måste jag erkänna! Lillhunden hade roligt ute i alla fall :)
Känns som om det närmar sig jul. Konstigt...

Bästa soundet just nu :) Det roliga är att alla de städer hon sjunger om har jag besökt och jag håller med henne på varenda punkt! Och videon är så jädrans snygg.

You know you can´t stop

En himmelskt god paj med frasig botten och härliga bär såsom hallon och blåbär toppat med florsocker och rivet limeskal. Serveras med grädde, vaniljglass eller gudomlig extrarinnande vaniljkräm. Pajdegen är så oerhört god att jag skulle kunna äta upp allt direkt ur bunken när jag rört ihop alla ingredienser.
Tar 25 minuter att göra allt som allt.
Så lätt att det nästan är löjligt ;)* 150 gram smör
* 1 1/2 dl havregryn
* 2 dl vetemjöl
* 1/2 dl strösocker
* 1 tsk vaniljsocker
* rivet skal från 1 lime
* hallon, blåbär och florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smöret, havregrynen, vetemjölet, strösockret, vaniljsockret samt limeskalet i en bunke och rör ihop till en smet. Låt smeten vila på ett kallt ställe i cirka 10 minuter.
Häll ut smeten i en välsmord pajform och tryck ut den med en sked så att hela formen täcks. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Häll därefter i bären (godast är det med blåbär och hallon) och grädda ytterligare i 3-4 minuter. Låt pajen svalna innan du strör över florsocker och rivet limeskal.
Redo att serveras.
Lycka till ;)

I never miss a beat

Lika glad som jag var igår, lika irriterad är jag idag. Detta pga grund av nattens sömn eller lack thereof!
Viggo som sover i köket ylade hela förbannade natten, sist detta hände var för cirka fem år sedan. För det mesta sover han igenom hela natten och vaknar först när resten av huset gör det.
Men i natt verkar det bara som om jag H-Ö-R-D-E honom!
Först trodde jag att han hade "stökigt"/obäddat i sin hundkorg (vilket är för det mesta den största anledningen till att han ylar på nätterna, några enstaka gånger varje månad) så jag "bäddade" snyggt och prydligt allt medan han satt brevid och såg till att det verkligen blev rätt innan han belåtet gick och lade sig.
Det varade i en halvtimme. Ylandet började igen, denna gången trodde jag att han kanske behövde gå på nr. 1 och/eller nr. 2, men...det var ju inte det heller. Att ta på sig termobyxor och jacka ovanpå pyjamasen mitt i natten för att någon ska LUKTA på äppelträdet vi har i trädgården är INTE drömscenariot direkt!
När ylandet började igen var jag bombsäker på att han hade ont någonstans, så jag traskade till köket för femtioelfte gången och möttes av en liten glad varelse som viftade på svansen så fort och kraftigt att jag nästan blev rädd för att han skulle lyfta och flyga iväg som en helikopter.
Till slut gick det upp för mig (lite för sent kanske) att det enda han ville var att komma och sova i min säng. Det får han tyvärr inte, bara en liten stund på morgonen är tillåtet.
Så ylandet fortsatte hela natten och varje gång kändes det som ett knivhugg rakt in i hjärtat! Jag var trött, less, arg, orolig, ledsen och framför allt tyckte jag synd om honom.

Men nu ska jag avfyra några mail till personer jag har väntat alltför länge med att skriva tillbaka till, sedan en långpromenad runt sjön och till sist lite research/jobb/planering inför lektionerna i Ljubljana :)
Och rensa min systemkamera både in- och utvändigt.


Steal the night, kill the lights


Kroksjön, 16 mars 2011


Turn up the music, let´s get out on the floor

Klackarna i taket, eller vad?
Idag är en sådan dag då jag tycker att ALLT är hilarious. Vad som helst får mig att skratta som en björn. Sammanlagt har jag väl 360 sådana dagar om året ;) Ni vet ju vad de säger: skratt förlänger livet!
Humöret dämpas dock lite så fort jag sätter på nyheterna eller läser tidningen, nu senast om tragedin i Japan.
Mina tankar går till det japanska folket. Hang in there! Jag skulle vilja göra någonting för att hjälpa men jag vet inte vad...det är i sådan situationer man känner sig totalt hjälplös!

Var nere i affären med bilen innan och även om det blåser som satan i gatan är det ganska varmt. Hade bara på mig en kort jacka och uppknäppt till och med. Solbrillorna var på också eftersom solen skiner som om ingenting har hänt på andra sidan jorden och har gjort det i tre dagar nu :) Det är rätta takter det!
Våren är äntligen på väg till Västra Götaland :) 

Ska strax iväg till sjön med Viggo för vår dagliga långpromenad. Dock blir det både pannband, vantar och lite varmare jacka nu eftersom det blåser friskt vid sjön.

Har bläddrat igenom alla mina fotografier från den här månaden och sammanställt eller rättare sagt utökat min fotoportfolio. Nu ska jag bara välja ut 20 st för förstoring, så att jag kan ha en portfolio i from av en riktig mapp, dvs inte bara ha alla fotografier i datamappar.
Monochrome, Macro, Landscape, Wildlife (om man kan räkna Viggo till wildlife ;) och svart-vita nyhetsfoton är det jag satsar på och har gjort det i två år nu.
Jag blev publicerad i en amerikansk fotobok med mitt fotografi "Lady Liberty", ett svart-vitt forografi på frihetsgudinnan år...eh, 2009 tror jag.
Men det var då, nu är nu! Har nu inte tävlat någonting under ett helt år. Jag tycker helt enkelt inte mina fotografier är tillräckligt bra...När andra säger: men vilket vackert fotografi, säger jag: eh...det är okej! Jag är väldigt självkritisk och jag tror inte det finns något bot mot detta ;)Och för att återgå till den första meningen i det här inlägget: har jag nämt att jag ÄLSKAR amerikanska DWTS (dancing with the stars) och har gjort det nu under tre års period?? :) Tusen gånger bättre än svenska Let´s Dance...but hey, Sweden I still love you ;)
Derek Hough, andra killen i början och den längst fram/i mitten vid 1:12
Eller kort och gott, den blonde. Han är utan tvekan den bästa koreografen och dansaren jag har sett!
Klackarna i taket!


It's a snapshot, smiling like we ain't got nothing to lose

Oh, hittade världens bästa skiva i mammas hylla som jag lyssnade på som en galning när jag var runt tio. Country-musik och ja, jag lyssnar på country men den historien tar vi en annan gång. Vad jag vill ha sagt är att jag hittade denna skiva och vill så gärna lyssna på den men hur gör man det när min optiska enhet befinner sig i Ljubljana, min andra bärbara dator också är kvar där och alla andra datorer här hemma håller på att antingen "rensas", tillhör pappa som behöver två stycken 24/7 och ytterligare två där alla mina föräldrars översättningsarbeten är sparade och de skulle bokstavligen talat M-Ö-R-D-A mig om allting skulle försvinna pga av någon liten incident.
En gång går väl för sig, då är det en olyckshändelse. Men två gånger...då är det bad, really bad!

Men lugn, bara lugn i stormen. Vi har ett, två...fyra stereon här hemma så det går ingen nöd på mig ;)
Och jag vet den perfekta sysselsättning till detta örongodis.
Jag ska göra muffins! :) Nyttiga muffins med kanel istället för socker, olivolja istället för smör och havregryn istället för mjöl.

Och från örongodis till ögongodis.
Next up: promenix med Viggo runt sjön! Han har precis vaknat från sin tupplur och vill ha uppmärksamhet, den lille linslusen.You were swaying in the moonlight while the radio played

Helloooo, what´s up?
Gudars skymning, det låter nästan som om jag har varit på en konsert hela natten där jag skrikit mig hes, synd att jag inte kommer ihåg någonting från den, måste har varit väldigt bra musik ;) I had no idea what I was getting myself into. Låter som värsta grabben i målbrottet just nu. Jaja, är det inte det ena så är det det andra. Bara att ta dagarna som de kommer ;)
Ah, help me Floyd!

Håller på att läsa en ganska bra bok: "Dumpa Matthew" av Jane Fallon. Är kanske inte riktigt min boksmak men ändå så flyter läsningen av denna bok på tämligen bra.
Kruxet är bara att det är såpass många tryckfel i boken att det till slut blir lite störande. Skulle vilja få tag på människan som är skyldig till detta brott. Nä, skämt åsido.

Jag har haft en twitter ganska länge nu, kanske tre år men det är så sällan jag loggar in på den, idag var första gången sedan jul och nyår. Följer några av mina favoriter i nöjesbranschen/kändisvärlden men det blir också tråkigt efter ett tag för det enda som de lyckas få ihop är:
Going out with my dudes tonight
Having the best time with my friends
Back in NYC/LA/Nashville/eller vart de än befinner sig
Double triple burger with extra fries...
Och sånt...
Själv då? Jodå, det fanns väl en tid i början när jag skrev lite jag med. Började när jag åkte till New York City och det var väl roligt, sedan när jag kom hem till Ljubljana (City...hahahah) igen var det också ganska roligt...men sedan tog det helt plötsligt stopp.
Och det lustiga är att jag har fler (för)följare ;) nu när jag inte skriver någoting än då jag faktiskt gjorde det! Ehhhh...logiskt?
Having the best time with my pals with ice-cream at Coldstone
Heading to Lady Liberty Island to check out the green lady
Pax, best restaurant ever in NYC
Och sånt...
Ojojoj, vad patetisk man lät/låter!

Till lunch åt vi stekt lax (min favorit), kokt potatis med krämig fisksås med anans samt en färgglad sallad som jag kan ta åt mig äran för. Salladen är inte så svår att göra, man tar det gamla vanliga slash det som kylskåpet har att erbjuda. I vårt fall idag var det isbergssallad, majskorn, tomat, gurka, svarta oliver, paprika samt fetaost blandat med en speciell salladsdressig baserad på en speciell vinäger, mycket svarpeppar och lite lite oregano.

Receptet på den krämiga fisksåsen med ananas i kan jag tyvärr inte, eftersom den var färdigköpt (ajajaj ;) men jag ska googla runt lite och se om jag kan få tag på en liknande/kanske till och med det exakta receptet på den.
Och meddelar er när jag vet hur man åstadkommer denna underbara smakupplevelse som får vilken fisk som helst att smaka tusen gånger bättre, om det ens är möjligt eftersom fisk är det bästa som finns! ;)

Ringde från jobbet innan och frågade om jag kunde jobba ikväll men det kan jag tyvärr inte, not today you guys!
Ok, see ya all. Over and out!


I really want you to win


Det här vackra schackspelet fick jag när jag var med i en klassisk klubb i mina unga dar, kommer knappt ihåg vad klubben hette men i det stora hela gick det ut på att man som medlem samlade på sig en massa CD-skivor med klassisk musik, olika kompositörer, olika musikstilar osv. Och tillsammans med CD-skivan fick man dessutom en bok om musikstilen/kompositören/orkestern eller vad det nu var för något man beställde.
Jag vet att jag någonstans bakom alla kläder i garderoben här i Sverige har en låda med alla dessa CD-skivor och böcker, allt från Mozart, Bach, Beethoven, Chopin, Brahms till Handel, Vivaldi, Strauss, Grieg och Tchaikovsky.

Om jag inte minns fel så måste jag ha ett tjugotal sådana skivor...avslutade medlemskapet efter ett år ungefär.
Jag lyssnar faktiskt på klassisk musik, speciellt när jag måste varva ner, jag menar verkligen varva ner! Och eftersom jag spelar piano själv har jag växt upp med mycket klassisk musik. Mamma är för klassisk musik/lugna ballader och pappa för klassisk 80-tals rock, så man fick ju verkligen sin dos av musik när man växte upp :)
Men som jag nämt tidigare är jag allätare när det kommer till musik. Det finns inte mycket jag inte gillar.
Men i alla fall, det här schackspelet fick jag som en gåva från den klubben...och jag älskar den!
Den perfekta prydnaden.
Och givetvis för att ta ett parti då och då, koppla av ett ögonblick med lite hjärn exercis.
Det kan behövas ;)

Close your eyes, for just a moment

Jag är väldigt noga med att så sällan som möjligt posta bilder som jag inte har fotograferat själv, eftersom det här är min fotoblogg...men ibland stöter man på vissa fotografier som man bara måste spara någonstans för lite framtida inspiration :) Och var bättre att spara dem än här på bloggen, så kan jag gå tillbaka och titta precis när jag vill! :)

Googlade runt lite och hittade dessa. Vitt, sött, romantiskt, elegant och fräscht! Precis som min mamma dras jag lite mer åt det "sterila", vita hållet när det kommer till inredning. När man har en vit grund, en beige bas, ljus inredning, då finns det så mycket man kan göra för att "förändra" stilen i hemmet.
Och det behöver inte vara något drastiskt utan enkla knep som att byta färg på kuddarna i soffan, hänga upp andra inramade fotografier (I´m all about dramatiska fotografier (kontrast mellan svart och vitt) på väggarna, inte så mycket för målningar även om jag köpte ett par stycken när jag var i Venedig senaste gången och ska självfallet ha dem på väggen), ställa fram blombuketter med mycket färg...och mycket mera. 

Något annat jag älskar är alla dessa antika prydnader, det är ett helt hav där ute av dessa. För att ännu en gång nämna Venedig så har jag genom alla år jag besökt staden samlat på mig ganska många keramikmasker, både små och lite större som jag tycker är perfekta för en vit, kal vägg. Och även om dessa är enligt min mening skräckinjagande och ger mig personligen rysningar är det ändå någonting faschinerande med dem...
Något annat som är en stor hit är fondväggar som "lyfter" upp hela rummet med just de där rätta små romantiska och söta mönster. 

Det är de små detaljerna som ger hemmet den där färgklicken som behövs ;)


And that´s how you do it!

Vad var det jag sa, va va va va va? ;)
Här får ni Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest 2011. Tror han plockar åt sig ganska många och höga poäng från de europeiska länderna, det hoppas vi på i alla fall!


Och sköne Danny som kom på andra plats. Fy sjutton vad nervös jag var när det två sista poängen skulle delas ut från TV-tittarna. Det stod verkligen mellan Eric och Danny! :)
Och nu är det såhär som ni kanske märker när ni sätter igång dessa videos att de båda har nr. 8 i startfältet men det beror helt enkelt på att det är videos från deltävlingarna och de råkar ha samma nummer eftersom de inte tävlade i samma deltävling. Nu är det glasklart va? Detta skriver jag mest för er från Slovenien som kanske inte vet hur vårt Melodifestival-system fungerar, men vi som är uppväxta i Sverige vet allt om denna mello-cirkus, right? ;)


Life is a journey not a destination

Oh man, it is hot right now!!!
Snäll som jag är erbjöd jag mig att laga lunch idag (igen!) och har de senaste två timmarna slavat i köket med att tillaga samt diska allting så nu är köket skinande rent och jag ser ut som en tomat i ansiktet.
Damn, had the best playlist e-v-e-r medans jag lagade mat. Och som ni vet om ni följt med i bloggen ett tag nu så händer det att jag tar lite danssteg då och då i köket ;) Ok, vill inte gå in alldeles för mycket på detta för jag har redan förklarat allt för inte så länge sedan:) En annan sak som kanske bara de som står mig närmast vet om är att jag är otroligt oseriös när det helt plötsligt faller mig in.

Som när min syster och jag liksom hade lite privata Lucia-övningar hemma (eftersom jag är en av de två som organiserar och bestämmer samt är själva Lucia) och skulle visa min syster, som ingick i Luciatåget exakt hur vi skulle gå, stå och sjunga...det var inte seriöst i fem sekunder kan jag tala om. Det var allt från balettrörelser, små grodorna-hopp och indianska regndanser och låtarna vi sjöng eller skratt-attackerna ska vi inte ens prata om :)

Haha, förra gången (jag tror att det var till jul) när vi skulle hem till Sverige med bussen (tar 24 timmar och är helt okej faktiskt, jag menar man överlever ;) för att fira jul och nyår med våra föräldrar sa min syster efter några timmar på bussen.
Vicki, du vet när det stiger på sådana där jobbiga passagerare som alla andra på bussen bara vill kasta av?? Jag tror att vi är dessa passagerare.
Så sant som det är sagt!

Eller när jag hade mina presentationer för svenska eleverna på univeristetet i höstas varje tisdag och min syster hade latin-lektioner samtidigt. Hade någon sett oss hemma i lägenheten innan vi for hemifrån hade den personen trott att vi var totalt rubbade. Som t.ex. vår bror som också bor i lägenheten...fast han tror inte vi är rubbade, han vet
Nu vet jag inte om det berodde på att vi båda var nerövsa, förväntansfulla eller om det bara vårt sätt att ladda och peppa oss själva men i stort sett härmade vi afro-amerikanska kvinnor när de blir arga.
Yo, dude! This is a Chanel bag, mmmhmm, don´t you touch it!
Och sånt...I New York såg man en hel del sådana helsköna damer, jag tycker de är så oerhört käcka och häftiga :)

Fårn ett tema till ett annat.
Nu ska jag bara luta mig tillbaka och ladda inför Melodifestivalen 2011 som startar om prick en timme.
Mello, mello, mello...
Kommer hålla alla tummar och tår jag har för Eric Saade. Dock måste jag erkänna att både Nicke Borg, Danny och Brolle har väldigt bra låtar :) Det kommer att bli tufft i år.
Tror denna mello blir prima :)

Och på tal om prima, så mår jag numera prima skinka efter min influensa (ville inte skriva det då jag var sjuk eftersom folk som var i närheten av mig precis innan jag blev sjuk kunde få lite panik) men vi misstänkte att jag kanske hade drabbats av svininfluensa! Som tur var det inte det...peppar, peppar ta i trä!

Dessutom tror jag att vår hund spenderar alldeles för mycket tid med mig! Det är i alla fall vad pappa tror, för han påstår nämligen att Viggo blivit alldeles för feminin efter att han varit med mig och bara mig i ett x-antal veckor.
Eh, come again??
Fast idag märkte jag kanske att detta påstående nog stämmer. Varje fredag vid 20.00 springer jag till vardagsrummet, kastar mig i soffan och sätter på TV:n för att följa veckans Let´s Dance. Samtidigt när jag är på väg dit ropar jag över hela huset:
VIGGO, LET`S DANCE!!! NU!!!
Och vem är det som galopperar in tre sekunder senare om inte feminin-Viggo, kastar sig på soffan han också, kurar ihop sig intill mig och följer dansarnas varenda rörelse.
Och för att göra en kort historia ännu kortare så fick jag idag till min förfäran syn på hur han skuttade runt lite och sedan snurrade runt två varv som värsta qucikstep/vals/tango-mästaren. You see what´s going on :/
Nä alltså...nu har det kanske gått liiiiite för långt!


Thank God the week is done, I feel lika a zombie coming back to life

Rubriken säger väl allt hoppas jag!
Till lunch lagade jag till något som uppskattas av alla och är verkligen lätt att göra. Dessutom tar det max en halvtimme att tillaga.
Koka nudlar och rör ner kryddor i vattnet. Fräs paprika, svamp och majskorn i olivolja i en stor stekpanna. När nudlarna är färdigkokta rör ner dem i stekpannan tillsammans med grönsakerna. Krydda med malen paprika, svartpeppar och soya. Droppa på några droppar (jag snålar inte eftersom jag tycker om citron- och limesmak) citronsaft. Servera med någon asiatisk soppa (finns att köpa i påse eller ta helt enkelt vattnet som nudlarna kokat i tillsammans med kryddpåsen man får i paketet/tillsätt valfria kryddor).
Svårare än så är det inte :)

För övrigt kan jag meddela att det idag har precis som igår snöat en hel del.

Årets första färska jordgubbar kommer att avnjutas nu på kvällen framför Let´s Dance :)
Hoppas alla ni också har en lyckad fredagskväll!


Bästa låten för en fredagskväll som denna! Usher är så cooooooool....
Tror jag ska döpa min nästa hund till Usher ;) Det eller Caesar. Vad passar bäst på en sådan liten krabat som han däruppe som slumrar så sött??

Who owns my heart, is it love or is it art? You know I want to believe that we are a masterpiece...

Nu blir det ett litet längre inlägg igen eftersom jag inte hann skriva något igår.
Jobbade från 07.00 till 16.00. Det hade rapporterats snöfall under dagen och hela följande dag (dvs idag). Framåt klockan nio sken solen och jag fick en jättekick av det.
Nu blir det en sådan där toppendag igen men en massa solsken och energin på topp tänkte jag och jobbade på ännu hårdare efter det.
Men någon gång runt klockan tolv på dagen så började det snöa lite lätt och det bara fortsatte och fortsattare, kraftigare och kraftigare, snöflingorna blev bara större och större...
När jag promenerade hem (varför tog jag inte bilen idag?) försvann mina fötter i all snö.
Sedan snöade det hela kvällen, stora delar av natten och har fortsatt snöa idag.
Just när man trodde att den värsta vintern var över och att på något sätt ändå våren höll på att ta över, bestämmer sig någon däruppe för att förgylla våra liv med en snöstorm!
Nämen, alltså allvarlige talat, va fan...

Idag är jag ledig och passar då på att göra lite smått och gott.
Göra lite research om Torpa Stenhus. Plugga i soffan men hunden på magen, boken på hunden, koppen med teet  i ena handen och blocket och pennan i den andra...bytte dock soffan mot skrivbordet ganska snabbt!
Spela piano, göra lite chokladbollar (recept nedan för alla er slovener som kanske inte känner igen dessa gudomliga mumsbitar :), planera och peppa mig själv att gå ut med lilllhunden en sväng runt kvarteret...snön förstör motivationen en aning + lite annat småplock in da houz.
Som att rensa lite i garderoben och titta på exakt vad jag kommer att behöva inför våren 2011, vad jag redan har och vad som bör införskaffas.

Har gjort en spellista för promenaden/powerwalken (om den blir av vill säga). Blandade både gamla och nya, kända och lite mer okända låtar. Det borde räcka med tio stycken. #1, #4 och #5 ska jag sätta på replay några gånger ;)

1) Miley Cyrus - Who owns my Heart
2) Rihanna - Pon de Replay
3) Rihanna - Shut up and Drive
4) Ballas Hough Band - Do it for you
5) Julianne Hough - Is that so wrong
6) Michael Jackson - Bad
7) Bond - Libertango (instrumental)
8) Britney Spears ft. Lady Gaga - Quicksand
9) Lady Gaga - Born this Way
10) Maroon 5 - MiseryIngen kan motstå dessa smaskiga och härliga små underverk :)
Cirka 30 st chokladbollar:
* 100 g smör
* 1 dl socker
* 1 msk vaniljsocker
* 3 msk kakao
* 3 dl havregryn
* 3 msk kallt starkt kaffe
* pärlsocker eller kokosflingor
Smält smöret och låt puttra en kort stund.
Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smör. Ställ in i kylskåpet för att smeten ska stelna lite, ca 1 timme.
Forma chokladmassan till små bollar. Rulla i pärlsocker eller kokosflingor. Servera till kaffet.


I just don´t want to be lost, is that so wrong?

Jaha, för att ta vid där jag slutade förra inlägget. Satt som sagt i biblioteket i några timmar. Såg fram emot en skön kväll hemma men innan jag ens tagit av mig skorna hemma ringer de från jobbet och frågar (läs: bönar och ber) om jag kan jobba ikväll.
När? frågar jag.
Ja, vad ska vi säga...helst nu, om fem minuter! svarar de.
Innan jag hann tänka till ordentligt hade jag sagt att jag var på väg. Jag häpnade till själv när jag hörde orden som kom ur min mun!
Så det var bara att kasta in alla böcker, block och pennor i rummet, byta om till uniformen och slänga sig i bilen. Som tur var det varken mamma eller pappa som behövde bilen idag så det var väl lite av en motivation det med, dvs att slippa gå hem stelfrusen i mörkret.
Men men, några timmar senare med supergoa arbetskompisar och x-antal hundralappar rikare så börjar jag min lugna hemma kväll nu vid 21.00 istället :)

Gjorde som sagt en limepaj idag (som mamma och pappa ätit upp medans jag varit på bibblan och sedan jobbat ;) Alltid lika kul när folk tycker om det jag bakar :)
Receptet får ni nedan, efter fotografierna. Hoppas det smakar!

Förresten hörre-ni-ni...internationella kvinnodagen idag :) + Fettisdagen (semlans dag)Pajskal:
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1 tsk rivet limeskal
ca 3 msk pressad limesaft
florsocker

Mät upp socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Lägg i smör och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajdegen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, limeskal och limesaft. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Pajen ska vara lite lös i mitten, men stelnar när den kallnat. Låt vila i kyl över natten. Pudra på florsocker, garnera ev med rivet limeskal. Servera med lättvispad grädde och hallon.

Knowledge speaks, but wisdom listens

Idag har det varit full fart här uppe i norr.
En halvtimme mitt på dagen då jag inte hade någonting att göra...eller tog paus från pianospelning, läsning och planering/research inför svenska lektionerna i Slovenien rättare sagt hamnade jag i köket och gjorde en av mina absoluta favorit pajer med lime och citron :)
På eftermiddagen bänkade jag mig vid ett bord på biblioteket och pluggade lite engelsk grammatik i några timmar.
Imorgon jobbar jag från 07.00 till 16.00. En tidig morgon och en lång dag. Läge att gå och lägga sig tidigt idag, det har varit en del sena kvällar den senaste tiden.

Well I don´t care anymore, I just don´t care anymore


Doesn´t everybody just wanna hold someone to fill that empty space


I will climb the highest mountain, swim the deepest sea


You can count on me anytime

Söndag och stålande sol! Mer än så säger jag inte ;)

Together far away


I'll be your shadow so you'll never be alone


Turning back ain't really an option

Lördag idag, har varit ute på promenad med Viggopiggo runt sjön, tittat på Love & Other Drugs (den var väl sådär), ätit en god lunch och hittat en ny bra låt, om man gillar boyband-soundet vill säga, men jag är ju allätare när det kommer till musik, det känns nästan pinsamt att berätta vem det är som sjunger eftersom folk kan börja få för sig att jag är lite småförtjust i honom i och med att jag tjatat så mycket om honom den senaste tiden. Men det är jag inte, tycker bara allt han gör är så grymt! :) Ni får själva gissa vem det är jag pratar om. Postar låten (som ligger längst upp på min Spotify-lista just nu) under dagens fotografier.

Tänkte ta bilen lite senare, sätta på lite skön musik och bara köra runt lite, det enda positivia med vårt samhälle är att den omges av en jättefin natur, många tomma vägar att köra på genom skogen och underbara sjöar. Jag brukar göra det när mamma och pappa är på semester under somrarna. Hoppa in i bilen, sätta på musik och bara köra. Göra en liten paus någonstans, fota lite och köra sedan hem. Det är meditation för mig!
I Ljubljana har jag ingen bil eftersom jag inte har någonstans att ha den, eller rättare sagt finns det ingenstans att parkera den inne i själva stan...och eftersom jag bor mitt i centrum och bussförbindelserna är såpass bra så lönar det sig verkligen inte att ha bil. I alla fall inte för tillfället. Bosätter jag mig i Portoroz så blir ju självfallet en bil aktuell! Fast jag har faktiskt funderat på en bil i Ljubljana också, jag har till och med tittat på några...men nej, känns onödigt att ha en när jag för det mesta rör mig inne i centrum hela tiden.
Dock hade det varit ett plus att ha en från Ljubljana - Portoroz - Ljubljana, fast å andra sidan är det väldigt skönt att sitta på tåget i två-tre timmar och ägna sig åt t.ex. att plugga, läsa och diverse andra liknande saker.

Och så ska man självklart tänka på miljön också, så när man har möjlighet att gå, ta bussen eller cykla så ska man självklart göra det (hur höga klackar och bråttom man än har!) och därför skippar jag bilturen nu. Fick lite dåligt samvete när jag kom att tänka på miljön. Jag får helt enkelt hitta någoting annat att roa mig med. Kanske ta en promenad till runt sjön, spela piano, plugga lite, läsa, se en film till...ja, aldrig har man tråkigt inte! Det finns alltid något att göra!

Tja, en lugn lördag med strålande solsken, en helt bra dag men så mycket mer än så är det inte. Börjar känna mig oerhört rastlös, samhället vi bor i här i Sverige har inte sådär jättemycket att erbjuda. Tyvärr!
Och alla kompisar, tja ni har ju flyttat... I nästa vecka ska jag börja jobba igen, så förhoppningsvisst blir det lite mer spänning i tillvaron!

You try to scream


Derek Hough ser ni längst fram i den röda skinnjackan på slutet när de dansar till Thriller + den blonda killen till låten Want you back alldeles i början. Bra va? :) Och att de dansar till några av MJ:s allra största hits är väl inte så dåligt det heller ;)

But someone picked you from the bunch, one glance was all it took

Då var det fredag igen :)
Mamma och jag var och handlade på förmiddagen! Och det är så otroligt underbart att köra bil igen när det inte är is på vägarna! Jag ÄLSKAR att köra bil ;)
Fick för mig att göra lite annorlunda pannkakor till lunch, ett litet tips som jag fick för inte så längesedan.
Supergoda, smakar ännu bättre än vanliga och superlätta att göra :)
* 2 dl havregryn
* 3 ägg
* 2 dl havremjölk
* 1/2 tsk mineralsalt
* 1-2 msk flytande houng
* kardemumma
* kanel
Hallon, björnbär, blåbär, lingon, gojibär + vaniljkesella

When I had you to myself, I didn´t want you around


And life became so much sweeter

Filmjölk med smak av blåbär, skivade bananer, frysta hallon, hirsflingor, kamomillte med honung och citron samt en vaniljkudde från slovenska Pečjak.   

Things you love to remember

Det är ju störtlöjligt hur brutalt tråkig min blogg är!
För att inte tala om hur brutalt ont det gör i min nacke! Det är inte roligt, hur mycket än folk runtomkring mig tycker det är komiskt att jag direkt efter att ha varit sjuk och käkat värktabletter nu skaffat mig en nackspärr och ännu en anledning till att äta värktabletter som godis.
Föreslog att mamma skulle göra lite thai-massage på mig, ni vet där de kör någon sorts riverdance på ryggen och drar i armarna så mycket att man inte kan känna dem i flera år efter. Fast å andra sidan tror inte det skulle hjälpa mig så mycket, skulle snarare få en motsatt effekt.

Så ni har säkert räknat ut själva att min lilla utflykt till jobbet och sen till biblioteket icke blev av! Får göra allt hemifrån istället. Hörde av mig till chefen och meddelade henne att jag kan jobba i ett par veckor i sommar, nu får vi se hur det blir med det :) Fingers crossed!

Jag ber så mycket om ursäkt att det har varit en hel del klagomål från min sida den senaste tiden men det är fanimej inte roligt att gå runt och ha ont ÖVERALLT!
Jag är hundra procent säkert att det beror på vädret. Och ingenting annat. NU är jag redo för våren och sommaren!
If I got you I don´t need a parachute

Nu måste jag bara göra klart för alla här att jag är väl medveten om att detta är en gammal låt men jag älskar den desto mer för det! Och inte bara det, blev helt salig när jag såg den för första gången och såg att Derek Hough från amerikanska Dancing with the Stars var med!!
Jag brukar titta in lite på en amerikansk kanal och följa Dancing with the Stars när jag har tid. I flera år har jag hejat på Derek Hough och vem hans danspartner än varit. Hans tango med Pussy Cat Dolls Nicole var magisk!
Julianne Hough som är Dereks lillasyster, hans danspartner i verkliga livet och också hon med i Dancing with the Stars med diverse partners genom alla år medverkar i den nya filmen Burlesque med Cher och Christina Aguilera i huvudrollerna. Hon, Julianne Hough, är även sångerska och har flera hitar inom countrymusiken. Derek är även han musiker och ingen dålig sådan för den delen!

Men vad jag ville ha sagt är att jag fullkomligt älskar Derek Hough. Nu får ni inte missuppfatta detta! Jag älskar inte honom på ett romantiskt sätt, absolut inte, jag känner ju inte snubben. Men allt han gör! Det är det jag älskar. När han dansar, när han koreograferar alla olika sorters danser...ja, då blir jag helt mållös!
Där är en som skulle platsa i slovenska dansgruppen och flerfaldiga Europa- och värlsmästarna Maestro!

Givetvis följer jag svenska Let´s Dance varje fredag och har mina egna favoriter där (Tina Törner vinner!) men skulle Derek Hough vara med i bara fem minuter skulle han med störtsa sannolikhet sweep entire Sweden of it´s feet!
För det är allt han behöver. Fem minuter för att bevisa att han verkligen är bäst.

Och jag är en stor och obotlig sucker för tango och paso doble! Och balett. Tänk er att mixa tango, paso doble och balettrörelser.
Ja, ännu en gång bevisar denna Derek Hough i videon under att rätt person, i from av honom själv kan göra det till ett äkta mästerverk!
O:13 till 0:52 i första videon säger jag bara! Och Cheryl Cole ska vi inte ens prata om, den människan kan inte vara från vår planet!
Och när jag såhär både tittar och lyssnar på musikvideon kan jag inte bestämma mig för vad som är bäst: dansen eller musiken!Strunta i bröllopsvalsen vetja. Det här ska dansas på mitt bröllop! Perfection från början till slut! Det här måste vara en av de bästa uppträdanden jag sett!

Don´t tell anybody about the way you hold my hand

Jag har ingen fatasti whatsoever. Jag vet allvarligt talat inte vad jag ska dela med mig av till er! Befinner mig i en liten svacka just nu. Har precis tillfrisknat från en veckas sjukdom och har med andra ord inte jobbat på nästan två veckor. Det känns nästan som om jag bara går runt hela tiden och väntar...väntar på något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Väntan på våren? Väntan på att åka tillbaka till Slovenien? Väntan på att de ska ringa från jobbet och säga att jag kan komma tillbaka och jobba nu, att det inte finns någon risk att jag kan smitta någon? Vad är det jag väntar på? Är det kanske en kombination av alla dessa saker?
Trodde jag skulle explodera (kroppen har verkligen ingen ro just nu) idag så jag klädde på mig och tog ut Viggo på en lång promenad runt Kroksjön (tar cirka en timme att komma dit, gå runt hela sjön och komma tillbaka hem). Det har aldrig gått fortare, helt plötsligt var jag hemma igen och det har framför allt aldrig känts bättre att gå, andas och fylla huvudet med nya tankar!

Viggo såg ju ut som hej-kom-och-hjälp-mig när vi kom hem så det blev spadags för honom och det var verkligen nödvändigt. Planerade redan igår att han skulle få sig en ordentlig avtvättning idag.
Han avskyr att duscha, avgudar att fönas och tål inte att kammas.
Så nu efter cirka två timmar av nu-ska-vi-förvandla-lufsen-till-lady-missionen så lukar han som en efterrätt och ser riktig proper ut. At last, the Beast is now a Beauty!
Fin, stilig, vacker, snygg, läcker, delikat, prydlig, anständig, städad, elegant, chich, nätt, grann, ordentlig, utsökt, förtjusande, ljuv, ståtlig, förnäm, nobel, respektabel, tjusig, snitsig, välvårdad, sedesam, fiffig, sprättaktig, väldoftande...ja, precis allt som han var född till att vara!

Imorgon står följande på programmet: ner till jobbet för att hälsa på lite, fråga i receptionen om damen-i-glasburen fått min tjänsstgöringsrapport för februari månad (eftersom jag i måndags så elegant "slängde" in den genom en liten liten springa vid glasfönstret. Den landade på hennes skrivbord men om hon (som var på utbildning och därför inte kunde ta emot min lönerapport (typiskt!) verkligen fått den är en annan femma. Man vet aldrig när, var och hur vissa föremål bara får små fötter och springer iväg för allt de är värda!
Sedan ska jag en sväng ner till biblioteket för lite research. Och framåt kvällen om vädret tillåter ännu en sväng runt Kroksjön för jag märkte idag att det verkligen är någonting jag behöver just nu!

Hoppas ni har haft en bra dag?
Nu ska jag bänka mig framför TV:n och Halv åtta hos mig. Och om jag inte misstar mig är det dags för Blue Bloods idag igen :) Det är min absoluta favorit serie just nu. Såg på nya Camelot häromdagen också och den var...väldigt bra och intressant, tycker om att den verkligen håller sig till legenden om King Arthur på ett korrekt sätt, vilket man inte kan säga om t.ex. Merlin (som också är helt fantastisk!) där det ändras både lite här och mycket där, på alla håll och kanter!

Men ja, har ni inget att titta på försök er på Blue Bloods (Tom Selleck, Donnie Wahlberg, Will Estes), Camelot (Jamie Campbell Bower, Joseph Fiennes), Lights Out (Holt McCallany) eller/och Merlin (Colin Morgan, Bradley James).

Won´t tell anyone that your voice is my favourite sound

Idag var det pianoövning på hög nivå och fingrarna var lagom varma efter att ha diskat i stekhett vatten, stretchat till dem ordentligt samt skrivit en hel del på datorn, det är nog den bästa träningen. Ju mer jag skriver desto mer tycker jag att mina fingrar är "rörliga" och smidiga. Blev inte många fel idag.
Annars så har det den senaste tiden varit ganska "tungt" att spela piano eftersom fingrarna varit såpass frusna att de kändes som tunga klumpar på tagenterna. Nu är det inte så att vi har Nordpolen här hemma i huset men runt 18 - 19 grader räcker för att mina fingrar ska bli stela, och sedan hjälper det inte hur mycket jag än försöker värma upp dem.
Körde igenom några träningslåtar eftersom fingersättningen är väldigt mycket en träningsak.

Jag brukar blanda både klassiska och moderna låtar. Favoriterna och vilka som var ett sant nöje att spela just idag var definitivit The Power of Love, The Meadow och Everything I do. Det här är nog lite mer en reminder till mig själv på vilka låtar jag måste kopierna, dvs med alla ändringar, utroppstecken med mera som jag fyller notpappret med, konstigt att jag fortfarande ser noterna...eller jag kanske ska säga såhär som min f.d. pianomaestro/lärare skulle bli väldigt glad över: Jag behöver inte se noterna för att kunna läsa dem, jag kan känna dem.
Och det gör jag faktiskt. När jag precis hade börjat med piano på musik/kulturskolan när jag gick i fjärde klass sa pianoläraren till mig att jag om sisådär tio år skulle känna varenda not i kroppen, ända in i hjärtat, varenda slag på tagenterna skulle lämna ett spår inom mig.
Liten, oerfaren och som den nybörjare jag var tittade jag bara på honom och visste inte om jag skulle ta det på allvar (dvs försöka smyga ut ur rummet så diskret som möjligt innan ännu konstigare saker började inträffade, som att han skulle börja förklara och försöka övertyga mig om att vi alla är från Mars...eller om jag skulle skratta åt hans pianofilosofi och chansa på att han helt enkelt gjorde narr av mig.
Jag gjorde det enda rätta som i stort sett betydde att jag nickade vilket i sig symboliserade att jag förstod precis vad han pratade om och att jag helt och hållet höll med honom.
Det var en fint samarbete under nio år :)

Och nu efter mer än tio år stämmer precis vartenda ord pianoläraren sa! :) Och det är alldeles underbart hur man kan känna musiken, musiken som man själv åstadkommer :)
Det är en härlig känsla!


Won´t tell anyone how you turn my world around

Dags för header-byte igen.
Den gamla får ni här :)

RSS 2.0