Web Toolbar by Wibiya rosyred -

I want to close my eyes just for a second, and forget about this world


Vid 12.00 åkte jag in till centrum för att vandra runt i den största bokhandeln. Här kan man samla på sig tidningar och böcker, sätta sig i någon av alla fåtöljer i två vånings butiken och läsa i flera timmar. Det är vad jag brukar göra. Så fort jag har en ledig för- eller eftermiddag i veckan så åker jag hit, tar mig en coffee-to-go och läser, bläddrar, inspireras...
Andra bokhandlar som har samma system och vilka jag spenderade ganska mycket tid i är Barnes & Noble i New York, USA och W.H. Smit i Norwich, England (där jag gjorde min praktik i gymnasiet).
Det är något speciellt med bokhandlar :) Och i år har jag önskat mig nästan uteslutet böcker :) Som ni vet samlar jag på engelska klassiker och böcker om fotografering.
Jag vill ha ett eget bibiliotek hemma, fick den idéen redan som liten när jag såg "Skönheten och Odjuret" för första gången :) För övrigt är det min absoluta favorit bland alla Disney filmer!

Spendera sedan hela eftermiddagen och kvällen med Petra och hennes syster Katja. Vi började med en enorm tallrik mexikansk mat på Joe Pena. Värsta snyggingen serverade oss, påminde väldigt mycket om Mark Owen från Take That. Men nu ska vi inte gå in för mycket på detta...
Sedan drog vi vidare till butikerna i centrum på jakt efter lite julklappar och andra nödvändigheter inför julen :)

Efteråt landade vi på favorit caféet där vi slog till på stort. Haha, för min del betydde det en bit moccatårta med vispgrädde, ett glas vitt vin tillsammans med lite jordnötter och en frappuccino tillsammans med den obligatoriska choklad pralinen. Ja, vad ska jag säga! Kan ju försöka att låta bli att äta fram till nyår efter det här... men det är faktiskt jul, så man får helt enkelt proppa i sig så många nyttigheter man vill! Eller hur lyder regeln ang. mat under december?
Fast sedan tänker jag på alla människor och framför allt barn som inte har något att äta, och då får jag dåligt samvete direkt...

Det här är verkligen mitt favorit café här i Ljubljana (till och med i världen, slår Dean & Deluca och Starbucks med hästlängder), skulle så gärna vilja bjuda mamma och pappa! Jag hoppas verkligen att de flyttar till Slovenien snart, så att vi kan efter en lång dag på jobbet, samlas över en gudomlig bit tårta, kaffe eller ett glas vin and talk about life.
Personalen och servicen är i topp, så väl som upplägget på vad än man beställer.
Super fancy och ett perfekt sätt att avsluta en lång dag på ;)

Lovely words

Some lovely words:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0