Web Toolbar by Wibiya rosyred -

Don´t cry over the past, it´s gone. Don´t stress about the future, it hasn´t arrived. Live in the present and make it beautiful


Dags att summera en avslutad och den första månaden i 2012 och eftersom en bild säger mer än tusen ord, så får det här lilla collaget ta sin plats här på bloggen. Och jag kan väl säga så här; under januari månad laddade jag upp 22 fotografier... ej acceptabelt whatsoever, ska försöka skärpa mig under resterande år! 

Sedan måste jag även medge att trots dessa vackra vinterdagar vi har nu har jag drabbats av en sjuklig längtan efter våren...


They say that if you are good in this life, you get rewarded in the next


Nu har vi haft två soliga, vackra och riktigt kalla vinterdagar (antar att det är den här kylvågen från Ryssland som alla pratar om), och jag passade givetvis på att gå min runda med hunden runt sjön vi bor alldels i närheten av.
Den här sjön och dess omgivning har en mycket speciell plats i mitt hjärta och har haft det sedan barnsben. Och det är troligen detta (fotografierna nedan) som jag kommer att sakna allra mest när jag väl flyttar från Sverige till Slovenien (eller något annat land framöver) för gott!
Sometimes you have to allow yourself to be weak in order to grow stronger


Åkte på en ordentlig förkylning för någon dag sedan och den har fortfarande inte gett med sig. Värsta Niagarafallet ur näsan och högra ögat, Saharaöknen i halsen och Rock deluxe festivalen innanför huvudet. Vägrar att knappra på smärtstillande piller i storlek hockeypuck, och försöker istället hålla mig inomhus framför kaminen med en bra bok, dricka mycket te och apelsinjuice och kolla på filmer, försöka undvika datorn så gott det går och lägga mig tidigt på kvällarna. Det funkar väl sådär...

Anledningen till min förkylning, utan att gå in på för mycket detaljer kring detta oerhört ointressanta ämne kan ha varit att jag en kväll (tisdag) gosade ner mig i sängen med alla mina miljoner kuddar, dunntäcke och filt så att till slut bara min ögon kikade fram, och tillsammans med en dator och hund vid fötterna tittade på One Day (som btw, är en super film och till vilken jag grät i slutet!).
Och efter att ha legat i värmen i nästan två timmar beslutade jag mig sedan för att ta en lång varm dusch. När jag väl hade duschat färdigt öppnade jag fönstret i badummet på vid gavel så att jag bara efter några sekunder kände kylan ända in i benmärgen, tror mitt skelett fick köldskador!
Sedan tittade jag på slutet av filmen igen, åter varm och go på plats i sängen!
Eh, ingen bra idé whatsoever.

Så jag antar att jag helt enkelt får skylla mig själv. Och med det klargjort så kan jag inget annat än säga att jag älskar att sitta framför kaminen varje förmiddag intill de franska fönstren i vardagsrummet medan solen skiner ner på min bok och brasan värmer mina fötter. Och så lite choklad på det ;)

Btw, boken som ni ser på sista bilden är Historikern av Elizabeth Kostova. Fick den i julklapp av mina föräldrar för ett par år sedan men har inte haft tillfälle att läsa den än (okej då, jag visste inte ens att jag hade den i min ägo, tydligen så hade någon satt min älskade teddybörjn från mina bebisår framför boken i hyllan...).
Ska göra en liten recension av boken senare när jag läst ut den, men för att säga något kort om den: LÄS DEN! Bra och spännande berättelse, lärorik historisk fakta, intelligent språk och framför allt: the legend about Dracula takes you to a whole new level...

Everyone seems to have a clear idea of how other people should lead their lives, but none about his or her own


Everything tells me that I am about to make a wrong decision, but making mistakes is just part of life and who we are


Vackra vinterdagar med snö, vackra moln och kalla temperaturer är det vi vaknar upp till varje dag.Dagarna är längre och längre för var dag som går och även om vi befinner oss mitt i vintern (som "proffsen" försökte övertyga oss om inte skulle komma till våra trakter här i Sverige i år) känns det att våren är på väg :)
Har nog aldrig sett fram emot årstiden i fråga som mycket som i år :) Och hörde nyss från Slovenien och Ljubljana att våren redan börjat titta fram så smått :)And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it
I helgen drog en rejäl snöstorm över våra trakter i sydvästra Sverige. Om när det blåste och snöade som mest, vem gav sig inte då ut på en vandring i skolen om inte jag i egen hög person. Med hund. Och kamera.
Vad gör man inte för att få till några minnesvärda fotografier på skog och snö! :)

I still want to drown when ever you leave, please teach me gently how to breathe


Viggo, this gorgeous creature looks ready for a power-walk :)Nu har jag läst ut Firman av John Grisham. Jag måste vara helt ärlig och säga att första halvan av boken var så mycket bättre än andra halvan och framförallt slutet, som för mig personligen var lite av en flopp. Fast å andra sidan, även om jag hade önskat mig ett annorluna slut så var det helt igenom en bra och läsvärd bok :)

Nu ska jag börja ta mig igenom alla Charles Dickens verk. De flesta av dem har jag redan läst i mellan- och högstadiet, och sett BBC´s serier, but you can´t get enough of Dickens now can you??
För ett tag sedan tittade jag på The Mystery of Edwin Drood med Matthew Rhys. En roman som förblev ofullständig, eftersom Dickens avled innan han hann avsluta den, och innan dess tittade jag på Great Expectations med Douglas Booth, som enligt min åsikt är det bästa kostym-dramat hittills, tätt följd av Tess of the d´Uberrvilles med Gemma Arterton. BBC kan sin sak kan jag säga :)

Pickwick-klubben
är den första boken ut för mig, eftersom det också är den romanen som Dickens skrev som 24-åring och som blev hans stora genombrott som författare.
Men först ut är en slovensk klassiker, som alltför länge legat underst i min bokhög.


The secret of life is to fall seven times, and to get up eight times


Igår när jag kom till jobbet på morgonen stod en vacker present och väntade på mig. Jag blev naturligtvis jätteglad och insåg att arbetsdagen inte kunde ha startat på ett bättre sätt.
Presenten var från Monika, och hon hade fyllt den fina koppen med sina hemmagjorda citron-kolor, som är helt utomordentligt utsöka :)
Tack till dig Monika för denna omtänksamma och fina överraskning :)


Just because we can't be together doesn't mean I won't love you


Eftersom jag för tillfället befinner mig i hemma hos föräldrarna i Sverige, så skulle jag behöva en rejäl åktur för att komma till närmaste kust.
Annorlunda är det i Slovenien, där vi har ett hus vid kusten och spenderade hela sommarlov med att segla, snorkla, simma och allt vad man nu kan tänkas göra i havet :) 

Därför ser jag fram emot våren och sommaren, då jag kommer att kunna ta små spontana turer från huvudstaden ner till kusten.
Under hösten och vintern håller jag mig för det mesta i Ljubljana, men under andra delen av året blir det en och annan tur ner till havet, för att andas in den friska havsluften, äta en massa skaldjur, spendera tid med morföräldrarna och sakta men säkert förbereda sig inför sommaren som kommer :)

Portoroz

En av många bryggor i Portoroz, och räkröra till frukost. Några av alla saker jag tycker bäst om; hav och skaldjur.

And when the world was on fire no one could save me but you, and I never dreamed that I need somebody like you


De senaste dagarna har jag jobbat några pass, plöjt igenom John Grishams böcker (jag kan allvarligt talat inte slita mig ifrån dem, jag har för övrigt alltid haft en tendens att sträckläsa när jag väl hinner) och jag har (banne mig!) power-walk-at varenda kväll tillsammans med Viggo, även när det varit blixthalt, snöat, blåst storm eller regnat ute.

Just nu är det en perfekt januari månad, precis som den ska vara! Lite lagom långa jobbpass med tillräckligt många lediga dagar för att vila upp sig mellan passen, en mjukstart på arbetsåret så att säga.
Ligga i soffan och framför kaminen och läsa, dricka te och äta chokladpraliner :)  
Ta sig en power-walk på kvällarna. Stå i köket, lyssna på musik, "leka" med råvaror och komma på nya recept.
Titta på filmer, följa den alpina skidåkningen varje helg, spendera tid med mamma, pappa och hunden...
Snöfall då och då, vackra soliga vinterdagar och rejäla stormvindar hör ju också till januari och i år är det inget undantag! 


Sometimes you have to be apart from the people you love, but that doesn´t mean you love them any less... Sometimes it even makes you love them even more


Fredag den trettonde, spooky värre :)


Second chances, first loves and the moments in life that lead us back home


Rainbow of goodness :)Är inne i en Grisham period nu och slukar allt med denne författares namn på. Utpressningen var en väldigt bra bok, en sådan man har svårt att lämna ifrån sig när man väl börjat läsa, hela tiden tänkandes "bara ett kapitel till" och helt plötsligt är romanen slut!
Pappa som också är ett fan av Grishams verk åkte ner till biblioteket idag för att låna hans (pappas) favoriter till mig. Så nu ska jag ta itu med Firman, eftersom den anses som hans bästa roman och även för att jag börjat titta på den nya serien The Firm av Grisham.

Var ute med Viggo på en promenad innan och under tiden vi (nästan) blåste bort och höll utkik efter varningstavlor med texten "varning, lutande träd" (här lever vi farligt, att sedan gå ut på en promenad mitt i stormen är en annan femma, har ingenting med mod att göra utan mer med ren galenskap!) kom jag att tänka på hur fint vi egentligen bor här i Sverige.

Vi har nära till naturen, och även om jag älskar storstaden (Ljubljana) lika mycket som Alp- och sjöområdet i norra Slovenien (Bohinj) och kusten (Portoroz) med stränderna och speciellt vägarna uppe på kullarna, där man en sen eftermiddag under sommaren kan köra på dessa slingriga kustvägar med musiken på högsta volym, blicka ner mot stupet nedanför och havet framför en, känna doften av havssalt och se solnedgången i fjärran.
Jag känner de här vägarna väl, mycket väl eftersom det var där jag övningskörde väldigt mycket i början :)

Som sagt, lika mycket som jag älskar storstaden, Alperna och kusten lika mycket älskar jag naturen med skog, vildmark, ängar, sjöar och floder.
Men om jag ska vara helt ärlig har alltid kusten haft en speciell plats i mitt hjärta, så den ligger nog som nummer ett på min lista :)
När jag blickar ut mot havet, hör vågorna slå mot stranden och fiskmåsarnas läte, när jag känner doften av havet och vinden genom håret... då vet jag att jag är "hemma" :)

The time in all of our lives when we discover what we stand for
And when you smile the whole world stops and stares for a while


Att "lata sig" har fått en helt ny betydelse! De senaste två dagarna har jag verkligen tagit det lugnt :)
Jag ligger för det mesta i soffan i vardagsrummet, kastar längtansfulla blicker på julgranen (och längtar redan till jul!), lyssnar på sprakandet från kaminen där en brasa värmer upp hela rummet.
Tiden fördriver jag med att läsa (just nu: Utpressningen av John Grisham), titta på filmer (favoriterna just nu: Water for Elephants, The Notebook och Titanic (om ni sett de här kommer ni ganska snabbt upptäcka att romantiska "tillbakablicks"-filmer är mina favoriter, och även om jag sett dessa ett dussintals gånger förundras jag alltid över det faktum att jag fäller en tår eller två i slutet... varenda gång!), lyssnar på musik (just nu finns Super Bass, Dynamite, Hot Mess, Into the Fire, Like a G6, 1 2 Step, Sugar Plum Plum m.fl på replay och bläddrar i inrednings-, mode-, och resemagasin för fullt och inspireras till max.

Har aldrig varit lika sugen på att resa som nu, skulle kunna åka jorden runt hela 2012. Ingen dum idé va?
Ligga på världens vackraste stränder, kasta sig nerför jordklotets mest fantastiska skidbackar och shoppa i de häftigaste städerna på planeten... :)

Och när jag känner mig rastlös tvingar jag upp mig ur soffan och tar en lång och rask promenad med Viggo, som annars cirkulerar runt mig i vardagsrummet som en gam innan han till slut slår sig ner någonstans för en tupplur, vanligtvis på min uppslagna bok, dator eller fjärrkontrollerna :)Sometimes you just have to jump off a bridge and hope you grow wings on your way down


Någon mer än jag som älskar dessa lediga vinter dagar, då man kan passa på att mysa inomhus hela dagen lång??
Har haft en underbart veckoslut, och givetvis laddat batterierna inför veckan som kommer.


Never regret something that made you smile


Mamma köpte dessa skönheter till sig själv och huset i Sverige för ett tag sedan och i förra veckan kom hon hem med ett par till mig och ett till min syster. Gulligare mamma får man leta efter alltså ;)
Älskar dem, brevid den nya fotoramen jag fick av min bror i julklapp kommer de att förgylla hela rummet (vet dock inte riktigt i vilken stad, eller i vilket land för den delen de ska få "bosätta sig ;) Tål att tänkas på!
Passar nog bättre i storstaden än nere vid kusten...
Btw, stearinljusen är glittriga och ger den där mysiga vinterkänslan en extra kick :)


Remember the past, enjoy the present, dream about the future


Okey, nu har jag pausat bloggen lite igen. Jag antar att det kommer att vara så från och med. Jag kommer tyvärr inte att publicera inlägg och foton varenda dag, bara för att jag "måste". Istället kommer jag att gå efter magkänslan och lägga upp bilder bara när jag verkligen känner för det och är 100 procent nöjd (vilket jag aldrig är, men okej!)
Bloggen är nämligen för mig ett ställe där jag samlar saker jag älskar och betydelsfulla minnen (inte alla, för då hade jag bara fotograferat och varit inloggad på min sida och skrivit inlägg efter inlägg, från morgon till kväll).
Därför kommer jag hädanefter "vaska fram guldet" i mitt dagliga liv och dela med mig av det till er. Deal?

De senaste dagarna har vi haft härliga middagar, "gottat" oss framför bra filmer (tyvärr har det varit fler sämre filmer än bra, but what to do? :) och bara haft det allmänt bra och mysigt :)

Jag har jobbat lite också, igår t.ex hade jag ett längre arbetspass som nästan tog knäcken på mig! När mitt alarm satte igång vid 05.00 ramlade jag nästan ur sängen när jag skräckslaget "attackerade" nattduksbordet och min mobil, morgonen var ovanligt seg och en arbetskompis kommenterade mitt tillstånd med kommentaren: "du är inte riktigt dig själv idag, inte riktigt på hugget... du är nästan skrämmande...!"
You think
?? Efter klockan 14.00 blev det bara värre eftersom huvudvärken of the year kickade igång!
Ser sååå fram emot den kommande lönen...Kanske min favorit middag genom tiderna! Jordgubbscider som apéritif , middag bestående av en grönsallad med gurka och tomater, mammas fantastiskt goda potatisgratäng, pappas stekta lax, avokadoröra och till efterrätt vit choklad mousse med physalis (som jag gjort :).
Älskar vit chokladmousse, om ni frågar mig är det den godaste efterrätten! Och helst ska man toppa den med någon syrlig frukt.

Failure is simply the oppurtunity to begin again


Eftersom min syster nyligen gett sig in i "efterrättsbranschen", experimenterar och gör den ena utsökta efterrätten efter den andra, så är dessa långa promenader ute i den svenska naturen mer än välkomna.
Igår begav vi oss till den här delen av samhället där vi bor (se foton nedan) och sedan hem för att slänga oss i soffan för filmen Wild Hogs som vi sett cirka en miljon gånger (John Travolta är lysande i den här rullen), och sedan avnjuta ännu en fantastisk middag med oxfilé ochtillbehör och till efterrätt systerns perfekta chokladsufflé toppade med vit choklad samt en ännu perfektare hallonsorbet. Jag tror att vi alla kommit överens om i tysthet att vi från och med nu ska ge all ansvar när det kommer till efterätter till Lex :)

Vad händer idag? Nu ska jag först och främst skriva färdigt detta, sedan spela lite piano i någon timme, titta på en ny skräckfilm med resten av familjen och efteråt kommer vi alla att trängas i köket för att laga middag tillsammans. Det är en av mina favorit stunder, när vi alla samlas i köket, var och en med sin uppgift/contribution to the dinner. Pappa burkar ta hand om allt som har med kött och såser att göra, mamma tillbehör som potatis, pasta och grönsaker etc, jag sallader och bordsdukningen, Lex efterrätter, Viggo sover eller förflyttar sig från den ena familjemedlem till den andra i hopp om att något gott ska landa framför honom, och vår bror Dan han... ja, vad gör han egentligen?? :) Just det, han förser oss med diverse drycker och övervakar brasan i kaminen :)
Sedan har vi på lite musik, även om vi inte hör någonting eftersom vi tjatar hål i huvudet på varandra och smakprovar lite vin (låt mig bara påpeka att vi alla är över 20... innan någon får för sig något!).

Ser verkligen fram emot kvällen i köket, låt mig bara slippa Cowboys and Angles med George Michael idag...

Vi har inte haft mycket till vinter här i Sverige under december månad. För det mesta har det varit plusgrader och ordentliga stormar var och varannan dag, men igår var det otroligt fint ute.
Allt var vitt pga frosten. Väldigt vackert och samtidigt väldigt spooky...

Happy New Year


Gott Nytt År! Ännu ett år till ända och starten på ett nytt. Kommer det att bli ett bra år? Vi hoppas verkligen på det! Men om vi ska tro Inka indianerna så kommer världen gå under den 21 december 2012. Vilket med andra ord betyder att vi alla har 355 dagar kvar att leva... btw, skottår i år, vilket är ett stort plus eftersom vi får en dag extra att leva.
Ok, nu är det inte så att jag verkligen tror på det här, jag menar hur många datum för jordens undergång har olika religioner och stammar "kastat ut" och skrämt upp folk med genom tiderna?? But then again, en gång kanske spådomen slår in... eller?
Just in case, let´s make every day special.

Hoppas ni har en bra start på det nya året? Själv kommer jag skriva 2011 på alla papper, dokument osv ända in i mars innan min hjärna registrerat att det faktiskt är 2012 :)

RSS 2.0