Web Toolbar by Wibiya rosyred -

And everyone else in the room can see it, everyone else except you - that´s what makes you beautiful


Skaffade mig ett par nya solglasögon igår, finally - ni kanske är bekanta med mitt "brill-problem" som inträffade i förra veckan. Nu kan jag i alla fall gå ut i solljus och se någorlunda normal ut :)
Jag får dåligt samvete och stör mig på mig själv - precis som man störde sig på den där lilla störda ungen i första klass som alla irriterade sig på - över mina banala "problem" när det är så oerhört många människor ute i världen som verkligen har det svårt!! Och så sitter jag här och klagar på att jag inte hade några normala solglasögon att sätta på näsan i förra veckan... bra där!
Just på grund av detta, att så många verkligen har det svårt, HATAR jag att klaga (på riktigt alltså, inte på ett skämtsamt sätt) över små, enkla problem!
Men så är jag också medveten om att ibland så måste man lätta lite på trycket - och verkligen klaga över allt och alla för att rensa huvudet lite :)


Life is largely grey, but there are a few moments of black and white


Ibland så vaknar jag på morgonen och känner mig grymt inspirerad och motiverad att kavla upp ärmarna och tatagisakerochting.
Nu är jag verkligen sugen på att göra ett dunder-mega-collage med fotografier, teckningar, tidiningsurklipp, vykort m.m. och sätta ovanför skrivbordet :) Och rama in mina favoritbilder i svarta och vita ramar som sedan får pryda en hel vägg.
Ungefär såhär:


Fotografier från Google

One word! Euphoria...


Det var paycheck-day tidigare i veckan :) Wünderbar!

Lite mer än två veckor kvar till finalen i Melodifestivalen, och jag har redan börjart ladda upp.
Har nu två klara favoriter bestående av en talangfull ung kille (Ulrik Munther) och en som jag tror med all säkerhet skulle kunna vinna hela Eurosong (Loreen). Hon och hennes låt kättrar på itunes-listor över hela Europa. Hon toppar redan vadslagningslistorna i resten av världen. Hennes låt och framförande av den är en härlig blandning av underbar mystik och vacker konst!
Jag tror att om vi skickar Loreen till ESC, så är chansen stor att Eurosong annordnas i Stockholm nästa år, det är alltså upp till OSS att INTE skicka Danny!
Men om jag nu ska vara helt ärlig så är Loreen för bra för ESC, hon kommer att vara en klass helt för sig nere i Baku, hon är i samma kategori som Beyonce, Rihanna, Lady Gaga, Madonna, dvs toppklass.

Alla andra som tävlar i årets mello (förutom de här två)... they don´t stand a chance!
Men jag tycker ändå att det är himla fint av Danny, som bidrar med låten "Amazing" att sjunga om Muther och Loreen... haha, nädå han är ju för rolig alltså, hoppa runt sådär på scenen som en äkte sci-fi-figur :) Tyckte däremot att han abolut skulle ha vunnit förra året istället för Saade!

Helt ärligt nu! Jag VET INTE vem som kommer att vinna och jag vet inte vem jag skulle blir gladare av att se som slutlig segrare 2012.
Jag tror på Loreen. Jag hoppas på Ulrik Munther. Jag hoppas på Loreen också! Men jag VILL verkligen att Munther vinner!
Och jag kommer definitivt hamna i koma om Ranelid vinner. Då kommer jag starkt att börja tvivla på svenska folkets hjärnkapacitet...

Okej, jag säger såhär: Ulrik Munther är min absoluta favorit i år - eftersom "han" är mer min stil, och för att han enligt min mening är en extremt duktig, ambitiös och talangfull musiker, som verkligen skulle förtjäna att vinna och representera Sverig - men till slut kommer det ändå att se ut såhär:
Loreen vinner svenska Melodifestivalen 2012.
Loreen vinner Eurovision Song Contest 2012.
2013-ESC landar i Stockholm!



In love we are all soldiers - and soldiers bleed


Jag vet att det har varit rätt tjatigt från min sida och att jag avfyrat både ett och annat klagomål över hela den här grejen med årets Melodifestivalen (Thorsten Flinck, Björn Ranelid... nä, jag har fortfarande inte fattat att de kommit så långt! Bedrövligt rent ut sagt!)
Men såhär i efterhand, efter att ha spenderat någon timme på förmiddagen med att lyssna igenom alla finalbidrag + alla låtar som ska tälva i andra chansen (JA, ni behöver inte vara oroliga, jag skippade fanimej Flinck och Ranelid, jag menar shoot me - på riktigt!) - så måste jag erkänna att vissa låtar bli bättre ju fler gånger man lyssnar.

Och den enda låten jag faktiskt föll för sådär lite halvpladaskt för redan efter första lyssningen (dvs andra delfinalen) var Ulrik Munthers bidrag. Jag har sagt det innan, men jag gillar att upprepa mig ;) Jag blir grymt imponerad av talangfulla människor, och Munther är en av dessa.
Han har skrivit text och musik själv (tillsammans med några andra som fick vara med på en liten kant ;), spelar gitarr, munspel och har en grymt bra sångröst. Dessutom är han otroligt sockersöt och charmig. En liten Carl Norén i minatyr (= en blond och söt sångfågel med gitarr, munspel och egenskrivna låtar.)

Årets fråga: kommer Munther vinna Melodifestivalen 2012?? Svar: JA
So, you go "Emil i Lönneberga" :) Min klara och enda favorit i årets Mello.

Ulrik Munther - Soldiers

It is harder than you think, to get through these things clear. And thoughts disappear so easy. You can tell your soul I will not let go, then you can bring it all back home, shining through the hearts of stone


Det har väl inte undgått någon att jag älskar att stå i köket. Jag älskar att hitta på nya maträtter, experimentera med råvaror och kryddor, och framför allt att sitta och pyssla med bakverk/efterrätter :)

Idag direkt efter frukost och morgonpromenaden med Viggo, ställde jag mig i köket, satte på min bästa musiklista hittills (!!), öppnade dörren till verandan (kan fortfarande inte förstå att det helt plötsligt blivit så varmt!), och avnjöt en lång stund med att bara se hela köket bada i solljus :)
Och sedan när jag kommit ur min "trans" satte jag igång med att göra cake pops.
Ni hittar receptet på dessa lite här och där på internet, dessutom har jag postat receptet flera gånger.

Well yes, CAKE POPS it is :)

Det tog cirka två timmar att göra tio stycken :) Haha, brukar inte alls ta så lång tid i vanliga fall. Men eftersom det skulle fotograferas en hel del mitt under tillverkningen, och att min dator hackade en bra stund så att jag fick ta till första hjälpen för datorer, och att min hund var irriterad på fåglarna på äppelträdet utanför verandan så att jag fick muta honom med det första bästa jag hittade i hans "godisburk" OCH att jag bara var tvungen att läsa om gårdagens delfinal i Melodifestivalen och gotta mig lite åt det, så ja... då tog det nästan två timmar :)
Men det kommer bara att ta två minuter att äta upp dem ;)
Som tur är jag inte själv när det kommer till detta "kritiska ögonblick" ;)


And all these complex mindgames, I´m just like a child except my imagination is lost



Escapologist - Sugarplum Fairy

Min lördag i bilder, eller nja två timmar av den i alla fall.
Var en stund inne på biblioteket i fredags på jakt efter läsvärda böcker. De senaste böckerna jag läst har alla varit historiska av både det lättare och det lite tyngre slaget (är helt förälskad i Historikern - har väl inte undgått någon, va?! :) Så den här gången fick det bli rejäla engelska chic-lit romaner ;)

Efter de här - som jag har lovat mig själv att läsa ut till på fredag nästa vecka - ska jag ta itu med lite biografier. Fick rekommendationer att läsa biografier om bland annat Bob Dylan och Johnny Cash - för annars kan du inte förstå musik på rätt sätt (?) - så det blir nästa läsprojekt. Har väl adrig varit ett direkt fan av Dylan, även om min kusin och jag planerade att gå på hans konsert förra sommaren...
Tycker mer om att läsa hans låttexter som poesi än något annat. Han är en fantastisk diktare - men musiker, att lyssna på honom, nja... okej då, har väl några klara stunder han också, den där Dylan ;)

Och detta ständiga pyssel med mina fotografier. Jag high-five-ar min lilla dator varje dag för att den klarar av detta utan att hamna i koma för gott. Spenderade en stund på kvällen igår att välja ut foton som jag ska framkalla, några till mamma och en del till mormor, så att de kan ramas in och pryda väggarna (mormor) och hyllor (mamma).

Ni kanske känner igen en speciell svensk bakelse på sista bilden? :) NEEEEJ, jag har inte glömt av att äta min obligatoriska semla. Bättre sent än aldrig, huh? Kan inte överleva ett år utan en semla!
1 semla/år är mitt livsmotto!




And if there is a small piece left of us, somewhere in the battles we have lost, because this is where my heart takes over


Ja, jäklar ja! Nu är det vår på hög nivå här :) Strålande solsken, behagliga 10 - 15 grader, fågelkvitter... Och eftersom vi alla vet att man inte får i sig tillräckligt med D-vitamin om man bor i Skandinavien, så passade jag på att sitta ute på verandan i tjugo minuter och sola lite.
Eller ja, det var väl mer att sitta fullt påklädd med solen rakt i ansiktet och samtidigt försöka läsa morgontidningen utan solglasögon...
Eftersom a) jag glömde att ta med mig mina favorit brillisar från Slovenien, b) de som jag tog med mig gick sönder i förra veckan (inte mitt fel!), c) de som jag hittade på mitt rum igår köpte jag omkring 1475 och skulle falla ner död av skam om någon såg mig, och d) är alldeles för lat för att rota igenom hela huset på jakt efter ett par normala som faktiskt kan ligga i någon låda (som jag totalt glömt bort att jag ens har).
Jaaaahaaa....

På tal om något helt annat. Gjorde en underbart god lunch igår. Stekt kycklingfilé med persilja (det är det svarta på bilden), potatisaallad, isbergssallad, söt och härligt len senap och finhackad stekt lök.
Jag doppade en bit kyckling först i senapen och sedan i löken.
En fantastiskt smakupplevelse, jag ger den tio poäng :) 
Börjar allvarligt bli knäpp efter alla sedda Halv åtta hos mig avsnitt.
Det lär väl inte ta så lång tid innan jag sätter igång och börjar prata med Helge Skoog och guida honom och hela det svenska folket genom min matlagning, step by step - redan nu kan jag höra hans klipska kommentarer när jag står vid spisen... INTE. OKEJ. PÅ. NÅGOT. SÄTT. ALLTSÅ.






Talk all the talks with a poet´s style, live your life with a jealous style and paint your soul with a brand new design


Igår skulle min farfar, som gick bort 2005, ha fyllt 94 år. Jag kan utan att överdriva säga att han var världens bästa farfar. Han var en stor del av min uppväxt och fanns alltid där, i vått och torrt, alltid beredd att hjälpa och skämma bort mig och mina syskon ;)
Att säga att jag saknar honom skulle vare en underdrift utan dess like!

Grattis på födelsedagen, farfar
<3






Love is when you see a person’s flaws as perfection


Igår efter en lång morgonpromenad bestämde jag mig för att Viggo skulle få lyxa till sig lite.
Hans uppfattning om "min lyx" är tortyr på hög nivå.
Det blev med andra ord dusch med schampoo och balsam, föna och borsta pälsen, rengöra öronen, fila klorna och (försöka!) borsta tänderna.
Efter cirka två timmar var han helt plötsligt stan´s fräschaste hund... eller nja, han var det i cirka fem minuter - innan han fick nog av att alla hemma berömde honom - och började rulla runt som en galning under alla bord i huset + välte nästan omkull min säng.
Och när han var färdig så han ut om innan = ett äkta skogstroll!

Om det är en sak som han verkligen avskyr så är det att vara vacker! Vilket är ganska konstigt med tanke på att hans morfar (som var lik Viggo på pricken) var internationell champion!!
Men posera - det kan han allt!



Love is like war - easy to start, difficult to finish, and impossible to forget


Puh, har inte varit inloggad här på några dagar nu, let alone hunnit med att skriva något inlägg eller publicera bilder, har en hel del på lager. Så jag måste ta igen detta lite nu.
Dessvärre har jag ingenting intressant att skriva om, eh... så... ja just det, jag kan ju ta chansen och berätta om senaste boken som jag läst. ´Veronika bestämmer sig för att dö´ av Paulo Coelho, som utspelar sig, hör (läs) och häpna, i Ljubljana, Slovenien. Vet inte om man ska ta det som en komplimang i och med att boken handlar om dårar och mentalt sjuka!

Den boken gjorde mig bara smått förvirrad. Don´t get me wrong, jag är grymt imponerad av Coelho och han har bra livsfilosofier, tankar om döden och analyser av människors själar, men den här boken med alla sin utläggningar och frågeställningar om vad som egentligen är normalt och vad som är onormalt har satt en oroande känsla i mig att jag kanske trots allt kan vara lite mentalt labil. But hey, we all are! :)
Om man nu ska tro Coelho...




Love is a missing puzzle piece waiting to be found - and when you do find it you can finally figure out the picture life has to show you


Det har gått från vinter till vår bara över natten :) Och samtidigt som fåglarna kvittrade för fullt och jag passade på att pressa i tio minuter - sedan blev det för mycket sol - kom jag på att det är hög tid att uppgradera garderoben.
Men! Till skillnad från t.ex. Slovenien och andra länder lite närmare ekvatorn, där de första vårdagarna verkligen är ett tecken på att våren är här, så kan detta vara lite vilseledande i Sverige.
Den första vårdagen är bara en start på två-tre månader av växlande temperaturer, solsken, regn, kanske lite snö då och då, kallt en dag, varmt nästa - och klassikern: strålande solsken, grått och mulet, kraftiga vindar och nederbörd i antingen a) perioder, b) fördelat på en dag eller c) allt på en gång! 
Men framför allt är det den pinande längtan efter våren som är värst!

Jag kan ha fel, men så har det alltid kännts för mig, ända sedan jag kan minnas. Det är liksom svårt att vakna upp till solsken på morgonen och planera en picknick på eftermiddagen, när man vet att chansen är stor att man kommer sitta inne framför datorn istället medan regnet öser ner utanför.
The Swedish weather is a bitch!



Love is like a glass door… Sometimes you don’t see it and it smacks you right in the face


Sverige har fått sig en ny liten prinsessa :) Egentligen skulle man ju ha sprungit ner till första bästa konditori och införskaffat en ordentlig prinsesstårta... eller ställa sig i köket, kavla upp ärmarna och grädda en egen - men detta hanns tyvärr inte med idag. Men jäklar, va sugen jag blev på prinsesstårta en stund där på kvällen.
Marispan och grädde fanns inte hemma - så det närmaste jag kom var att knapra på några Mozart kügeln (som mamma gav mig två hela påsar av när hon och pappa kom hem från sin semester - för ett år sedan!).

Jag har fått höra från andra (min syster leder den här filosofin) att det inte är normalt att som jag a) spara choklad i mer än en dag b) inte öppna en present innan ett bestämt datum (födelsedag, julafton) och c) att ha oanvända kläder/kläder med prislapp på hängades i garderoben i mer än tre dagar, bara för att man sparar dem till ett speciellt tillfälle...

Ok, så jag har kläder med prislappar på som jag köpt för två-tre år sedan, jag kan spara choklad i all oändlighet och jag kan få en försenad julklapp i början av januari och spara den - fortfarande inslagen givetvis - till nästa julafton (dvs i ett helt år) om ´present-givaren´ ber om det.
Och det som min mormor stör sig allra mest på: Jag kan faktiskt vänta i FEM MINUTER med att öppna mina postpaket !!!
Jag har väl inte problem, jag är väl inte speciell/unik (och då menar jag inte på ett positivt sätt!) på grund av detta?? Eller?
Nä, just det! Mitt problem har ett annat namn också. Det heter s-j-ä-l-v-k-o-n-t-r-o-l-l.




Love has nothing to do with what you are expecting to get, it’s what you are expected to give — which is everything


Såhär såg min måndagskväll ut. En tallrik med getost, parmaskinka från Italien och Spanien, mozzarella, avokado, potatissallad, grekiska fetaostkuddar m.m ;) 
På dagen tog vi en tripp till Ulricehamn, och tänkte gå en bit runt sjön, men vädret satte stop för de planerna. Åkte även ut till skidbackarna, som var proppfulla med danskar :) Tiden räckte tyvärr inte till för att vi skulle kunna ta oss an några backar med skidorna. Next time!


Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it


The golden five; låtarna, banden och soloartisterna som har dominerat mina spelningslistor på alla mina bärbara ´musik-makapärer´ ett bra tag nu.
Yhoss mate!


Adele - Rumour Has It

Diana Vickers - Music To Make The Boys Cry

One Night Only - Say You Don´t Want It

Sugar Plum Fairy - Can´t Kill Rock ´n Roll

The Saturdays - My Heart Takes Over (remix)


The big secret is not what happens to us in life — but what we do about what happens to us


Personligen tycker jag att årets Melodifestival är rent ut sagt för jävlig/töntig... men trots detta sitter jag likt förbannat (ursäkta ordvalet) i soffan varenda lördagskväll med en popcornskål i famnen och en hund bara några få millimeter från mitt ansikte (fullt beredd ifall jag nu skulle tappa något popcorn, vilket jag såklart gör... av misstag givetvis ;) och försöker komma underfund med a) vad det e-gen-tli-gen är jag tittar på och b) vad det är för mening med att kolla på detta. Har dock inte kommit fram till någon slutsats än...

Jag kan vara så bold och erkänna att jag inte har en enda favorit hittills (även om jag i hemlighet håller tummarna för Loreen och Munther) och struntar fullkomligt i vem som kommer att representera (skämma ut = Björn Ranelid, I mean COME ON man, seriously??!!) Sverige ute i resten av Europa.
Om jag ska vara helt ärlig tittar jag mest på Mello för programledarnas skull. De är väl de enda som faktiskt räddar årets melodifestival. Varför inte skicka trion till Eurovision Song Contest, deras version av boyband eller gårdagens lektion i hur man uttalar deras namn = lysande.
Nä ni, Gina med hårt G och Sarah med engelskt uttal för Sverige 2012! Och så kan Helena-i-alla-sina-skepnader vara med på ett hörn där också ;)

Hörrni, på tal om något helt annat. Börjar bli rejält trött på kylan och snön (som aldrig tycks sluta falla!) 
Tror det är dags att börja bege sig mot varmare breddgrader - fast inte för varma riktigt än... ;)





 

There is only one single thing I know for sure ...


När jag bläddrade igenom några av mina kokböcker idag i hopp om att finna något bra recept, så blev jag med ens sugen på en ordentlig och mättande sallad - varje gång jag öppnar en kokbok blir jag så jädrans sugen på sallad - varför vet jag inte, sedan spelar det ingen som helst roll vad det är för sorts kokbok, kan t.ex. vara ´sju sorters kakor´ ;)

Rörde snabbt ihop en Caesar sallad, men med lite egna ändringar, det är sällan jag håller mig till ett recept till punkt och pricka ;)

Allt du behöver är kycklingfilé, bacon, isbergssallad, lök, persilja, avokado, parmesan, en bit av en fransk baguette, oregano, olivolja, kryddor och någon god dressing (jag brukar ta vanlig creme fraiché som jag sedan blandar med smulad fetaost och svarpeppar).

Och så här gör du. Strimla kycklingfilén och hacka löken. Fräs detta i en stekpanna, blanda i persilja och krydda med salt och peppar. När kycklingen är färdig lägg den på en tallrik och låt stå inne i kylskåpet, under tiden förbered resten av salladsingredienserna och tillbehören.
Skär bacon i småbitar och stek i en stekpanna tills det blivit knaprigt, lägg det sedan på en bit hushållpapper så att det suger upp fettet.
Skär avokado, hyvla parmesan och blanda isbergssalladen med lite persilja.
Blanda sedan den stekta och strimlade kycklingen, isbergssalladen, avokado och parmesanen i en stor skål.
Skär baguetten i lagom tjocka bitar (krutonger), pensla över olivolja och toppa med lite oregano. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter, på 150 grader.
Servera kycklingsalladen med krutongerna och valfri dressing (min favorit: creme fraiché och smulad fetaost).


But years run by so fast and the good things never last by your side, but that´s alright


Vi hade ett lite kraftigare snöfall - på gränsen till storm - i natt, vilket nu har resulterat i att all hopp om vår åter igen är förlorat...

Och kameran är på laddning igen. Är nästan skrämmande hur många gånger per vecka jag måste ladda den. För att inte tala om alla minneskort och USB-nycklar som ligger bland mina saker och som en efter en försvinner - och återhittas igen på ett ställe jag absolut-hundraprocent-säkert INTE har lagt dem på!

Och på mina lilla notebook har jag i nuläget cirka 20.000 fotografier som alla lever väldigt farligt, har inte överfört dem till någon nyckel/extern hårdisk än - och kraschar datorn (det är bara en tidsfråga!) så... ja, ni förstår själva - bye bye, game over, adjö, finito!


You have my heart and now we will never be a world apart, you will always be my star and with you I will always share my most beautiful moments


My dog, my precious pearl would like to make a statement.

Lagom till Alla Hjärtans Dag skickar den här lilla figuren runt den här bilden till alla familjemedlemmar som befinner sig på andra håll runt om i världen :)
Och jag passar självklart också på att skicka iväg en puss till alla i mitt liv som betyder så mycket för mig, no one mentioned and no one forgotten ;)

P.S. I love you...


Beacuse the power you think you have doesn´t mean anything to the people who care


Igår måndag, bilderna visar pretty much det jag gjorde. Läste också ut Historikern. Eftersom jag tyckte den var så oerhört bra, och bestämde mig redan efter första halvan av den att detta skulle bli min nya favorit, så fick jag begränsa mig till högst två kapitel per dag - för att jag på så sätt skulle kunna dra ut på den här fantastiska läsupplevelsen. Recensionen och info om boken kommer upp på bloggen så snart jag hinner få ihop alla intryck och tankar om den :)

För övrigt, vi tittade på De Tre Musktörerna igår kväll. Ojojoj, plötsligt kände man sig 10 år igen :) Trodde det skulle vara en ordentlig historisk film, men det var lite Narnia möter Stardust möter Asterix & Obelix. Haha, men klart sevärd! Har aldrig riktigt varit ett fan av Orlando Bloom, men i den här rullen var han lysande ;)




If there was something that I said, let me know - I got a feeling that it was wrong


Tjenare! Ett perfekt sätt att avsluta helgen och veckan på är garanterat en stor ordentlig söndagsmiddag. Och att laga middagen tillsammans i köket är lika roligt som att sedan sätta sig till bords och avnjuta maten.
Idag stod panerad kycklingfilé, ugnstekta rotfrukter med viltkrydda, sås av creme fraice, fetaost och svarta oliver och machésallad med kokt ägg på menyn.
Så himla gott! Efterrätten skippade vi idag eftersom vi ska dra ner rejält på sockret.
Jag ska nu i en vecka låta bli allt som ens innehåller ett gram socker. Kaffet, osockrat såklart smakade lite udda (det är bara förnamnet!) - men jag kommer att vänja mig, så svårt kan det väl ändå inte vara. Eller? :)

Vi får väl se i vilket tillstånd jag befinner mig en vecka fram i tiden. Antingen kommer jag att känna mig så pigg och fräsch att jag slopar socker för en mycket längre tid - eller så kommer jag att spendera mina dagar med att campa inne i skafferiet bland godiset, chokladen och kakorna resten av livet.
Slopa-sockret-mission. Eller mission impossible?? Only time will tell, I´ll keep you posted.




Bland de ugnsstekta rotfrukterna fanns sötpotatis, morötter och palsternacka. Så overkligt gott!

When each day is the same as the next, it’s because people fail to recognize the little details that happen in their lives everyday


Lördag igen, vilket med andra ord betyder den andra delfinalen av Mello. Det enda som jag faktiskt ser fram emot idag är Ulrik Munthers bidrag. Han har klass och är duktig på det han gör, låten Life är väldigt bra! Click here. En sann musiker, jag blir ju alltid grymt imponerad av människor som bemästrar flera instrument och skriver sin egen musik, lägg också till sångröst och du har en vinnare i mina öron och ögon. 
Sedan att det är lite Disney channel över honom är en annan femma.

En annan som jag blir impad av dagligen är varelsen under. Idag när jag satt vid pianot gjorde han en sak som fick mitt hjärta att slå lite extra för honom. Han satt uppe på pianot (på mina noter, som jag hade utspridda, för att kunna titta ut genom fönstret och spionera på grannarna) och helt plötsligt böjde han sig framåt mot mig. Medan mina fingrar fortfarande flög fram över tagenterna lade jag min panna mot hans - och så satt vi en stund! Det var så fint - något som jag sent, om aldrig kommer att glömma :)

Han fick även agera modell idag - något han vid det här laget är proffs på!


When you are loved, you can do anything in creation. When you are loved, there is no need at all to understand what is happening, because everything happens within you


Därför älskar jag England. #1. Lemon curd. Farligt gott.

Helt obeskrivligt hur utsökt detta är. Jag skulle kunna sitta framför TV:n (hell, jag skulle kunna sitta i en biosalong) och kolla på film samtidigt som jag slevade i mig detta med en sked. Har aldrig ätit lemon curd tidigare. Och det här är till mamma som köpte den här gudomliga saken och som troligtvis kommer att klicka in här någon gång idag.
Mamma. Dethärärfanimejdetgodastjagätit. I. Hela. Mitt. Liv!!
Har ni någon aning om hur gott det är?? Nä, tänkte väl det!

Hade jag varit med i "Halv åtta hos mig", hade jag placerat en burk lemon curd och en sked framför varje deltagare, både som för-, huvud- och efterrätt, storleken på burken skulle dock variera, men det är också allt! :) När man känner lemon curd-en smälta i munnen är det nästan så att man hör änglarna i kyrkan sjunga Hallelujah-Ha-Ha-Halle-Hallelujah, det lägger sig verkligen som bomull i magen.

Okej, nu ska vi inte gå alltför mycket överstyr här, men bara så att ni får en uppfattning om hur läcker det verkligen är ;)


If there is something that you hide let me know, because I might leave you all alone


Ah, nu pallar jag inte mer och tar helg istället! Ska först bara kasta mig in i bilen och ta en liten "roadtrip" ner till mammas jobb... hon är på krigsstigen och jag har en ond aning om att det är min skalp hon är ute efter... gulp gulp - nädå, inget allvarligt, bara ett skämt från min sida som inte verkar ha gått hem :) Ganska roligt om ni frågar mig - vissa är bara för känsliga för att förstå bra humor ;D


If you want to win and really live in life, you have to live it free


Hoppas ni alla har det gött och varmt, själva har vi rena rama Antarktis här! Men eftersom jag varit ute så mycket de senaste två veckorna (en lång promenad till och runt sjön varenda dag efter frukost + kortare eftermiddagstur och en snabb titt utanför dörren på kvällarna, kul att ha hund under istid!) så har de här kalla temperaturerna ingen påverkan på mig längre, jag känner inte ens av kylan! Är det -10 ute måste jag ta av mig vantarna eftersom det blir för varmt...
Men snart ska jag ner till värmen (mellan -10 och -3) i Slovenien - och kommer troligtvis att skutta runt på Ljubljanas och Portoroz gator i shorts och linne - medan alla andra fortfarande huttrar runt i sina vinterkläder.

Oh, jag har gått och blivit Norén-galen! Och nej, nu pratar vi inte om min f.d. psykologi lärare Mrs Norén i gymnasiet, utan om bröderna Norén. Har bara lyssnat på deras musik de senaste dagarna, kan man verkligen vara så grym på musik?! Klämde in en One Night Only låt emellan men det gick liksom inte...   

Andra avoriter just nu:
1) Pianot
2) Romanen Historikern
3) Viggo





The strongest love is the love that can demonstrate its fragility


Söndagskväll och jag ska dra på mig vantarna och gå en runda med hunden, kanske hälsa på grannarnas hästar också - måste bara ta mig över en bit skog, en mur, en åker och en bäck först - eller så går jag bara runt allt detta på en skogsväg ;)
Kollade på hästhoppning igår kväll med en hund framför storbildsteven springandes från ena sidan av skärmen till den andra och skällandes som en idiot.
Konstigt, när han ser hästar på TV är han modigheten själv men när han ser dem i verkligheten sticker han iväg snabbt som ljuset och gömmer sig - och tvärvägrar sedan att flytta på sig. A giant fair play to you Viggo, you lofty dog!
Har jag någon gång sagt att djur - framför allt hundar är det bästa som finns?? Svar ja ;) Många gånger!


I want to feel my heart beating, beating inside of me


Jag har alltid varit galen i musik och skulle kunna påstå att jag inte skulle överleva utan den, detta är min drog!
Jag lyssnar på det mesta och favoriterna varierar från dag till dag, beronde på både humör, årstider, folk jag träffar och umgås med, minnen och så vidare. Därför skulle den här bloggen kunna vara fylld med musikvideos om jag nu skulle posta varenda låt som jag älskar.

Men då och då kommer det någon så kallad oslipad diamant som förtjänar att få en egen plats här. En låt som gör mig glad, ger mig energi bara av att nynna på refrängen eller tänka på den, en låt med bra beat, häftiga verser, cathy refräng och grym sångröst. Allt detta blandat med en cool och "elegant" video är receptet för att jag ska ladda upp den här. Och kan ni fatta att Carl fyller 29 i år?? Bra gener eller vad? Han ser ju ut som 16-17 bast!

voilá, här får ni låten som jag lyssnat på non-stop idag, det kommer definitivt ta en bra tag innan jag lyssnat sönder på den här ;)

Going Out Tonight - Carl Norén

When the heart beats in silence, maybe only the lonely knows when love is real


Jaha, då kollade man på Melodifestivalen igår... och ångrade sig efter sådär fem minuter! Det enda jag tänkte på genom hela grejen var: Vad i h-e-l-v-e-t-e är det jag tittar på egentligen?? Den ena låten värre än den andra, vi ska inte ens gå in på den som var först ut. Jag tål sedan sommaren inte längre bananer och hade jag fortfarande gjort det hade jag aldrig ätit någon mer i hela mitt liv. Den där lustigkurren borde man låsa in någonstans!
Den enda som var någorlunda "lyssningsbar" om inte helt okej var sista låten med Loreen. 
Nu fasar jag inför nästa delfinal... Lär väl göra samma sak som igår, titta på Person of Interest direkt efter sista låten och fullkomligt strunta i omröstningen och hela karusellen!

Och från dålig till superskön musik: lyssnade kort på låten för ett år sedan men glömde snart bort den. Igår råkade jag av misstag klicka mig fram till videon på Youtube. Blev helt frälst och misshandlade reply-knappen hela kvällen, till och med under själva Melodifestivalen. Att lyssna på den här härliga låten med ena örat (med hörlur kopplad till datorn) och skitmusiken på mello på TV med det andra örat var ingen bra kombination!
Men okej, mello-låtarna blev på så sätt bättre - men låten led stort!
Låten och videon i fråga kommer upp på bloggen snart - för den är alldeles för bra för att inte ta sin lilla plats här :)




Anyone who has lost something they thought was theirs forever finally comes to realize that nothing really belongs to them



Long before Rock ´n´ Roll - Mando Diao
Befinner mig i en Mando Diao, (The Hives, The Libertines) period nu. Dessa perioder brukar komma och gå under flera år nu :)



Efter cirka tio år i musikskolan där jag "misshandlade" pianotagenterna både i skolan och hemma har jag nu äntligen kommit till punkten, då pianot blivit en del av mig. Ni vet när man börjar köra bil och i början är det A) bilen som kör dig (osäkerheten bakom ratten), sedan efter ett tag B) samarbetar ni och till slut är det C) du som kör bilen (du har kommit till slutmålet, dvs har full kontroll). När du sätter dig i bilen och ni två blir en, du blir en del av bilen.
Så känner jag nu för detta underbara instrument. Mina fingrar "sjunker in" i tagenterna och pianot blir en del av mig :)

På tal om något helt annat. Jag har tagit en en timmes promenad till sjön, runt och tillbaka tillsammans med hunden varenda morgon direkt efter frukosten nu i en vecka. Och jag känner mig så mycket piggare, också tack vare solen som varit framme precis hela veckan.
En rask promenad, solsken och riktigt kalla temperaturer är precis vad jag behöver för att piggna till, känna mig superfräsch och glad. Och nu fram till sommaren ska jag skippa allt vad socker heter, bara för att ha ännu mer energi till allt jag vill göra :)


Stay mad, but behave like normal people. Run the risk of being different, but learn to do so without attracting attention


Bättre och en mer förvirrande start på dagen får man leta efter alltså! En lång frukost med morgontidningen...  och hmmm, fick syn på en sak på nöjessidan som fullkomligt knockade mig! Antingen är jag så insnöad i huvudet att jag inte suger upp fakta som jag ska eller så har jag helt enkelt inget intresse längre för saken i fråga.
Men i alla fall... ÄR DET MELODIFESTIVAL... IDAG, jag menar ska hela den här cirkusen dra igång - redan - idag??? Hallå stop där! NÄR hände detta egentligen?
Jag som för det mesta brukar ha koll på allt har totalt missat detta!
Nu måste jag ladda upp inför första delen på 1,2,3... 9 timmar!




It is the little touches that make big differences, because people's lives are expressed in little details


Jag älskar att sitta och bläddra i inredningtidningar och detta är faktiskt ett intresse som kommit de senaste året. Innan köpte jag alltid modemagasin, numera letar jag efter Vogue, Vanity Fair och Harper´s Bazaar bland hyllorna, så att jag får en blandning av mode, världsnyheter, inredning, politik och intressanta intervjuer med alla olika sorters fascinerande människor som finns därute.
Och lika mycket, om inte ännu mer älskar jag inredningstidningar där Elle Interior ligger i topp. Men även svenska interiör magasin gillar jag att bläddra i.

För tillfället skulle detta, fotografierna nedan som jag hittade på en sida på internet (kommer inte ihåg vilken) vara den "perfekta" inredningen för min del :)
Ljusa och öppna rum med fräscha möbler i svart och vitt, samt lite ljusa och naturella färgklickar i form av kuddar, filtar (är helt galen i filtar av fårull just nu), prydnader och blombuketter.
Och det snyggaste av allt är att ha stora svart vita fotografier på väggarna :)

Det här skulle vara det perfekta huset bara ett stenkast från stranden i t.ex Cornwall i England eller Hampthons i USA.


Please believe that when I leave there is nothing up my sleeve but love for you, and a little time to get my head together too


Drive by med Train säger jag bara! Är helt addicted till den här låten :) Bästa kommentaren till detta var; I would be so addicted to this song if it didnt remind me of my ex... he´s just a tiny bit stalkitive... I see him and his car everywhere I go!!

Har gjort chokladbollar idag, tog tio minuter allt som allt. När jag gör dem i Slovenien har de inte alls samma smak som här i Sverige, trots att de endast innehåller sex-sju ingredienser, som alla finns att köpa både i Sverige och Slovenien. Så VARFÖRR för det första stavar jag v-a-r-f-ö-r med två r på slutet och för det andra varför smakar chokladbollarna annourlunda i olika länder?? Så mycket skillnad på smör och socker kan det väl ändå inte vara?



Jag är väl medveten om att detta är en otroligt ointelligent sak att gå runt och fundera över, men när jag undrar något vill jag ha svar, helst inom fem minuter! 
Som t.ex. nu när jag läser "Historikern" och måste springa till datorn titt som tätt för att kolla byggnader, sjöar, borgar, kyrkor på Balkan och i Turkiet bara för att jag ska lära mig rätt!
Btw, när jag ändå nämnde "Historikern"... har inte läst färdigt den än men så mycket kan jag säga nu efter 350 sidor (bara cirka hälften kvar :) att detta troligtvist blir min nya favoritbok som jag garanterat kommer att läsa om och om igen.
Jag har lärt mig så oerhört mycket om medeltida händelser på Balkan och i Turkiet såväl som om legenden Dracula, hur den kom till och inte minst den intressanta och fasansfulla historiska faktan om Greve Vlad Tepes aka Pålspetsaren Vlad aka Dracula!
Jag har god lust att åka ner till Rumänien, Bulgarien, Ungern och Turkiet för att med egna ögon granska alla platser Vlad Tepes drog igenom med sina styrkor, borgarna som han lät bygga på öar och högt uppe i bergen där endast öarna byggde sina nästen, de djupa och skräckinjagande skogarna ...
Svårt att beskriva exakt hur denna bok och legenden om Dracula och historien om den sanne Vlad Tepes fascinerar mig. Hade jag studerat historia hade Balkan under 1400-1500 varit mitt fördjupningsämne!

Det har är en oerhört intelligent bok, så välskriven och välformulerad, så spännande och fängslande att jag förstår att den väckte stor uppmärksamhet redan innan den kom ut i USA. Det här är en bok som jag skulle vilja aldrig tog slut, och när den väl kommer att göra det kommer jag säkert (om jag kännder mig rätt) fortsätta forska på egen hand om Pålspetsaren Vlad :)
Författaren Elizabeth Kostova bodde en tid i Ljubljana, Slovenien när hon var barn, och på grund av detta har hon inkluderat Ljubljana i den här romanen en hel del och det syns att hon känner till landets och stadens historia, traditioner och platser mycket väl.
En bok som jag rekommenderar till alla, vsem, everyone, alle, todos!!

And if you are afraid of perfection, then that is who you are and not who you wish to be


9.30, direkt efter breakfast där solen lyste in på köksbordet och lyste upp vår engelska frukost traskade jag och hunden iväg till sjön. Inte enda kotte ute, och svinkallt från alla håll och kanter. Men det var det värt! Flera gånger om!
Solen som sakta rör sig upp mot trädtopparna, frosten som sitter kvar överallt så att allt blir glittrande och vitt, dimman som lättar från sjön, och en riktig mysig natur att toppa allt detta med... det är nog det vackraste jag vet!

Stannade vi flera tillfällen för att insupa allt det vackra runt omkring mig. Det är allt tur att man har en och annan kamera till sitt förfogande, så att man kan föreviga dessa ögonblick och gå tillbaka och beundra dem om och om och om igen.
Kan väl säga såhär; det var mycket vackrare ute idag än bilderna visar... ;)




And when your life becomes a playground you can do anything you want to do


Nu avslutar vi dagen med ett avsnitt av den nyaste versionen av Birdsong, ett avsnitt av Mad Dogs (season 2) and one episode of Alcatraz :)


RSS 2.0