Web Toolbar by Wibiya rosyred -

Wouldn´t you do the same

Har lyssnat på superdupermegaunderbare Bruno Mars hela dagen idag. Just när man tror att någon låt inte kan bli bättre än Just the Way You Are toppar han med en ännu bättre, Grenade.Och är det någon mer än jag som älskar den här låten med Kings of Leon? http://www.youtube.com/watch?v=EuOuBtcG0Bw
eller den här med Gavin Mikhail http://www.youtube.com/watch?v=lCPRagQHhBw&feature=player_embedded#at=92

Söndag idag vilket med andra ord betyder att jag nu har varit sjuk i en hel vecka. Underbart...
Imorgon ska jag (om jag har några krafter vill säga) traska ner till jobbet och lämna in min tjänstgöringsrapport för februari månad. Det känns som igår när jag var nere och lämnade in för januaris lön. Tiden går verkligen alldeles för fort!

För övrigt har jag inte gjort något speciellt idag. Följt både damernas Super G och herrarnas slalom. Lite synd att Byggis inte fick en bättre placering idag!
Söndagslunch efter. Igår hade vi förresten Tex Mex kväll här hemma. Trots att jag mådde som en påse oslipade skridskor igår kväll och toppade allt detta med en hög feber måste jag ändå medge att det var mycket trevligt. Det var bara partyhattarna och tequilan som fattades så hade vi haft ett partaj som heter duga!

Har även dykt in och städat i bokhyllorna och hittade en hel trave böcker som jag troligtvis kommer att sälja. Av erfarenhet vet jag att det inte kommer bli några problem att få dem sålda. Senaste gången var min annons ute i en dag innan en tjej hörde av sig och ville desperat köpa böckerna. Jag har ganska många ungdomsböcker och flera av dem ingår i serier, vilka i mitt fall är fullständiga. Och eftersom jag var en trogen medlem i bokklubben Läslusen när jag var tonåring har jag ungdomsböcker så att det räcker och blir över.
Givetvis vill jag ha kvar några så att jag har ett minne eller två men mest av allt vill jag spara några, som enligt min mening är väl värda att läsa, till min framtida dotter/döttrar (om jag får några). Vet inte vilket språk som blir mina framtida barns (om jag får några, bäst att skriva så :) modersmål men vilket det än är så ska de vara flytande i både slovenska och svenska!

Måste seriöst börja fundera på att införskaffa ett macro objektiv till min Nikon D3000.
Det och ett fodral till min notebook!

What you don´t understand

Två serier som ligger mig ganska varmt om hjärtat just nu och som jag bara längtar tills de sänds varje vecka är Lights Out och Blue Bloods.
Jag skulle kunna sitta och titta från första till sista avsnittet i sträck, ett litet maraton sådär på natten. Något man kanske ska försöka sig på någon gång i framtiden :)
Såvitt jag vet (och det är ganska mycket eller lite beroende på hur man ser det ;) så sänds inte dessa serier i Europa än. Blue Bloods börjar sändas i Sverige i början i mars...så se den för sjutton gubbar!

Grattis får vi väl också säga till Tina Maze idag igen för en topp-placering som nummer två i gårdagens kombination i svenska Åre och senaste gången jag stack in huvudet i vardagsrummet idag där mina föräldrar håller på att följa både damernas störtlopp, herrarnas kombo (tror jag) och längdskidor samt backhoppning, så låg Tina Maze på andra plats :)
Ja, skidgalningar är vi allihopa.

Jag har faktiskt aldrig varit i Åre eftersom vi alltid åkte på skidsemester med familjen till Sälen (Stöten, Lindvallen och Högfjället). Min absoluta favoritpist var en som gick under namnet Mormors störtlopp (tror den låg i Stöten). Den var GRYM!
Den måste ha gått runt hela stället! Man kom upp på toppen och såg den vackra utsikten. Det är väldigt speciellt när man blickar ut mot de svenska fjällen :) Helt annan känsla än i Alperna! På ena sidan var det en svart backe, dvs en ravin men på andra sida, ser ni var det en helt underbar backe. Lagom brant, genom skog, mycket öppet och vackra utsiktsplatser, lite störtloppsmoment...helt perfekt!
Så är ni någon gång i Stöten i Sälen, besök Mormors störtlopp! :)
Den kan dock för en del skidåkare (proffs, wannabes och kamikazeåkare) anses som aningen mesig men fy fasiken vad jag älskade den backen eftersom den aldrig tog slut ju!

Nu ska jag tillbaka till soffan och vila lite till. Helt plötsligt mår jag pyton igen. Det går upp och ner! Vågar inte ta med mig min notebook eftersom den garanterat kommer att hamna på golvet om/när jag utan förvarning slumrar till...
You better run, you better do what you can

Nä, alltså allvarligt tala nu är jag TRÖTT på att vara sjuk. Det går väl för sig i en dag eller två men nu räcker det faktiskt. Jag har gått och dragit på denna feber/hostattack/förkylning/ledvärk/illamående sedan måndags. En hel vecka har gått utan att jag gjort en enda vettig grej.
Mail från kompisar hopar sig i mina inboxar, jag fick ringa och "avboka" två 9-timmars jobbpass. jag har inte varit ute i mer än tio minuter sedan början av veckan...tillåt mig att deppa ihop
Det är ganska sorgligt! Dagarna och livet över huvudet taget försvinner iväg alldeles för fort och så har man (jag) spenderat en dyrbar vecka i detta liv med att ligga i sängen. Faaaaan....det här känns inte alls bra!

Framåt eftermiddagrna/kvällarna mår jag alltid bättre och idag måste jag säga att det är nog bara är förkylningen som håller i sig, allt det andra har nog släppt (hoppas jag!).
Ingenting ska få förstöra mina fredagar!

Idag kom förresten min nya telefon. Håller på att loada den med musik, fotografier och sista säsongen av Everwood (så att jag har någoting att göra om jag har tråkigt, alltid bra att ha när man reser). För något år sedan laddade jag min ZEN-player med en hel del Brothers & Sisters avsnitt för att ha dem just in case I got bored och jag har fortfarande inte tittat på dem.

Och för att sno Rix Christians ord igen:
Tyst nu, jag har huvudvärk men nu fan är det fredag! Upp med mungiporna! Och inte vilken fredag som helst utan lönefredag! :)


This is how you do it

Idag mår jag lite bättre, ingen feber, lindrigare hostattacker men istället har jag gått och blivit förkyld som en jädra idiot. Är dock inte alltför optimistisk för att jag känner mig bättre eftersom jag de senaste dagarna mått mycket bättre framåt kvällen och verkligen trott att jag var på bättringsvägen...tills jag vaknat på morgonen, näst intill halvdöd!
Jag har alltid en en del inlägg på lager i mitt utkast och anser väl att nu är en bra tidpunkt att publicera något av dessa :)

Jag var i New York i februari 2008, med trettio stycken andra studenter från universitetet.
Pappa blev rejält chockad när han såg mina fotografier när jag kom hem till Sverige sommaren 2008 (mellan New York och Sverige befann jag mig i Ljubljana).
"Men VARFÖR är det datum på dem?? Det är bara AMATÖRER som har datum på sina kort?!". Och sedan när han tittat närmare på dem: "Men VARFÖR är det BLÅ färg på datument, kunde du inte valt VIT färg?!"
Okej, för det första kameran var ny och jag visste inte var jag gjorde när jag ställde in datumet och för det andra, gjorde vi så mycket varje dag så jag VILLE faktist ha DATUMMINA kort så att jag kunde komma ihåg NÄR jag tog fotot! Och förresten pappa kanske låter som en hård och bestämd man men innerst inne är han en nallebjön och då menar jag inte mesig utan snäll!

Mets var det en extremt intelligent människa (inte jag) som tyckte eller insisterade rättare sagt att jag skulle sätta mig intill en gigantiskt asiatiska målning.
X: Sätt dig där!
Jag: Nämen, jag vet inte...
X: Jo, men kom igen nu då, sätt dig!
Jag: Nä, alltså det står på en skylt att man inte får sätta sig och inte komma för nära vissa "mästervärk".
X: Jag vet, men sätt dig i alla fall. Det är ingen som kommer att märka något!
Jag: Men det finns ju vakter i varje hörn.
Den extremt intelligenta människan vänder sig om och tittar.
X: Nä, de har nog rast nu, finns inga här. Sätt dig!
Jag: Nämen, jag tror inte det är någon bra idé.
X: Det är ingen här inne nu, sätt dig!
Jag: Övervakningskameror då?
Den extremt intelligenta människan tittar runt igen.
X: Finns inga! Okej, nu kör vi, sätt dig!
Jag: Men tänk om det händer någoting?
X: Phhh, som vaddå? Ska de låsa in oss. Det tar bara två sekunder, det är ju inte så att vi ska STJÄLA någonting.
Jag: Men varför måste jag sätta mig, kan jag inte bar stå framför tavlorna?
X: SÄTT DIG FÖR HELVETE!
Jag: OKEJ DÅ FÖR HELVETE?
Jag sätter mig och vad händer då? Det börjar tjuta så in i helvete så jag trodde att jag skulle bli D-Ö-V (på riktigt alltså!) Det måste ha hörts över hela Manhattan.
Den extremt intelligenta människan tar upp sitt pick och pack och skyndar sig därifrån, tittar sig över axel och ropar:
X: Kom igen då, skynda dig innan de får tag på oss!!
Ni vill inte ens veta hur FÖRBANNAD jag var sedan. Men nu när jag ser tillbaka på det så var det faktiskt GANSKA roligt Och som jag brukar säga. Revenge is dark and sweet...
Och när vi kom hem och berättade denna historia för andra så kunde jag inte hålla mig för skratt...och den extremt intelligenta människan satt med armarna i kors, hakan på bröstet, blicken i golvet och muttrade någonting för sig själv. Hahaha...det blir priceless, priset är skiiiiillnaden ;)


Nu räcker det!

Jag har sett att ganska många av er har kikat in på denna sida de senaste dagarna utan att få se något nytt.
Den dåliga uppdateringen beror att jag har varit rejält sjuk i några dagar nu.
Hög feber, muskel- och ledvärk, det gör ont i precis hela kroppen och jag rör mig som en sengångare (så måste det kännas när man är riktigt gammal...fy fasiken!), hostattacker, tappat rösten med mera...med mera.
Det enda jag konsumerat dessa dagar är värktabletter stora som hockeypuckar, glas efter glas efter glas av apelsinjuice, iskalla smoothies, glass och olika soppor för min hals och skorpor.

Skulle ha jobbat både idag från 07.00 till 16.00 och imorgon samma tid men mamma fick ringa till jobbet (eftersom jag inte kan prata utan att hosta ihjäl mig och så är den här lilla detaljen med att ha tappat rösten...underbart!) Ända sedan jag började skolan har jag nästan aldrig varit sjuk! Och jag har inte en enda gång i hela mitt liv ringt till jobbet och sagt att jag inte kan komma pga sjukdom. Jag grät idag när mamma ringde. Jag kände mig så usel, så hjälplös men framför allt så jäkla trött på att vara sjuk!
Därför kan det bli en del bloggtorka den här veckan. Men jag lovar att så fort jag mår lite bättre ska jag bomba med inlägg igen ;)

Nä, nu måste jag gå och lägga mig igen. Datorskärmen och allt runt omkring snurrar runt på ett väldigt konstigt sätt och varje gång jag trycker ner en tagent för att skriva gör det ont i precis heeeeela kroppen!
Vi hörs!


All the art of living lies in a fine mingling of letting go and holding on.

Jens Byggmark tvåa :) Vem kunde ha trott det? Inte jag i alla fall, trodde Andre Myhrer skulle få till en bättre placering. Men glada är vi i alla fall även om min vänstersida höll tummarna för Slovenien (och min högra för
Sverige).
Nu är det alpina VM över och det känns lite i hjärtat faktiskt. Men hej, världscupen till helgen igen :)
Halva hjärtat slår lite extra för Slovenien och den andra halvan för Sverige i olika sportsammanhang. Ni kan ju tänka er vilken "orkester" jag har i kroppen när Slovenien möter Sverige i t.ex. handboll eller fotboll!
Men idag grattar vi Mr. Byggmark :)

Idag efter en äkta italiensk middag men bolognese, pasta, parmezanost och medelhanssallad ska jag ta itu med lite grejer på min to-do-lista.

Ska försöka hinna med att ta vovven ut på en liten snabbrunda också.
Två av våra grannar som går i gymnasiet respektive högstadiet är ute PRECIS HELA TIDEN, om de inte joggar uppför och nerför backen så tränar de längdskidor fram och tillbaka eller åker iväg och tränar ishockey. De tävlar nästan varenda helg och kommer alltid hem med någon medalj eller någon tjusig pokal. Och så fort snön smälter drar andra sporter igång som orientering, löpning, fotboll, cykling och jag vet inte vad mer. Man känner sig bara lite lite som en obotlig soffpotatis jämfört med dem.
Jag blir nervös bara jag ser hur de kommer hem från en träning, byter om och drar vidare till en annan. Jag får ingen ro i kroppen, hjärnan går på högvarv och hjärtat dunkar så att jag tror det ska explodera. Och föräldrarna är inte mycket bättre de. Jag får lusta att stega in till dem, lyfta upp var och en, slänga dem prydligt i soffan och sätta på en lång film. Nu ska ni banne mig sitta här i tre timmar, uppfattat?!
Och med det sagt vill jag också förklara att det är världens bästa grannar. När jag och ett av mina fotografier på Statue of Liberty i New York publicerades i en amerikans fotobok för ett år sedan kom de över med ett kort och en bukett underbara tulpaner (ja, jag är en sucker för blombuketter ;) Blev verkligen rörd, så tack ska ni ha kära grannar ännu en gång :)

You wanna hear a joke?
Two guys from New Jersey are hunting in the woods. One guy trips and accidentally shoots the other one. He calls 911 in a panic and says, "I think I just killed my friend!"
The operator says, "Relax. Calm down. I´m here to help you. First let´s make sure he´s really dead".
The friend puts the phone down. You hear a shot. The he gets back to the phone and says, "Okay, now what?"
Den här är så dååååålig, dock är den bäst på engelska, därför får ni den här versionen...tror jag fick med allt i skämtet ;) Nästa gång kan jag dra några Norge-historier! Men tror inte det kommer att uppskattas av några kompisar som är norrmän/bor i Norge, så vi kanske skippar det helt och hållet ;) Fast jag är så sugen på att dra en eller två...ok, ni får tre stycken.
Ahaaaaaaaaa, jag kommer att få fett med stryk efter detta!

1) Vad får man om man delar ett A4-papper?
- Ett norskt pussel.

2) Varför kryper alltid norrmännen på golvet i affärerna?
- De letar efter låga priser.

3) Hur vet man att Tarzan är norrman?
- Han är ju apornas kung.
All life is an experiment. The more experiments you make the better.

Min lediga lördag spenderades med att ta en uppfriskande morgonpromenad med Viggo, äta en ordentlig frukost, titta på VM i damernas slalom (höll såklart på Tina Maze och hon fick ju en finfin placering, prisceremoni fyra av fem gånger, inte illa alls! Himla kul att Marlies Schild fick sin efterlängtade guldmedalj :), klickade hem en ny mobiltelefon men det blev en del strul vid beställningen (helt och hållet mitt fel!) så vi får väl se om den når fram till mitt postställe eller rättare sagt om meddelandet kommer fram till mig om att paketet finns att hämta ut!
Nä, huvudet sitter inta alltid där det ska. Mamma ropade på mig hela tiden och ville att jag skulle sätta mig hos henne och lyssna på en ny låt, pappa stack in huvudet i mitt rum titt som tätt och ville att jag skulle kolla min mail för ett ytterst viktigt mail han skickat till mig, Viggo ville gå ut och hoppade upp på mig hela tiden...kan man klandra mig för att jag skrev fel vid beställningen? Tror inte det va?
Har i alla fall skickat ett mail till dem, så vi får väl se om de kan ordna upp mitt lilla misstag.
Som ni kanske märker är jag ingen höjdare när det kommer till att fylla i blanketter när jag befinner mig i stressade och nervösa situationer! Skriver 18xx under födelsedatum, hemnumret istället för mobilnumret med mera som vi inte ska gå in på nu!

Senare på eftermiddagen gjorde mamma sin berömda pizza, pappa och jag kollade på en skräckfilm och vid 20.00 började tredje delfinalen av Melodifestivalen och för mig som har varit ett ESC-freak sedan jag kan minnas är det ju ett måste! Inte helt otippat att Eric Saade gick vidare :) Han kom trea förra året, kan han vinna i år tro?
Hur som helst, låten är väl inte bland de bästa jag har hört men fy fasiken vad den sätter sig i huvudet. Han gått och nynnat på den hela kvällen. Bra jobbat, Eric!
Vilken tycker ni är bättre?
2010s Manboy med regn på scen  
http://www.youtube.com/watch?v=klEuRNG6EQ0  eller
2011s Popular med krossat glas på scen http://www.youtube.com/watch?v=1f4Ndh6GFl0
Vi avslutade kvällen med filmen Fracture (Bristande bevis på svenska). Den är så grymt bra!It sets you up for the day

Tänkte dela med mig av två typiska svenska specialiteter som går åt som smör i solsken runt den här tiden på året. Semlor och räkmackor.

Räkmackor finns att köpa i så gott som vartenda fik/konditori året runt. När jag är hemma i Sverige och äter lunch ute brukar jag alltid ta en räkmacka (speciellt nu i vår och under sommaren).
Och lite då och då tar jag mig tid att göra egna hemma i köket :)
Det finns många olika varianter av räkmackor. Man kan nästan slänga på vad som helst på en brödbit tillsammans med räkorna. Men det klassiska måste ändå vara att ägg och majonäs bildar den typiska räkmackan tillsammans med räkorna. Kräftstjärtar går lika bra för min del.
Jag brukar ta en skiva fullkornsbröd och droppa på endast några få droppar olivolja och låta brödet suga upp det, lägga därefter på ett stort blad isbergssallad och lite majonäs över detta. Sedan några skivor kokt ägg, räkor eller/och kräftstjärtar, bitar av avokado (som jag för övrigt avgudar!), lite svartpeppar och en skiva citron som jag senare pressar över mackan när jag väl ska hugga in.
Svårare än så är det inte :)


Få bakverk ligger oss lika varm om hjärtat som semlan. Semlan är en av årets höjdpunkter. Ingenting kan göra kunderna lika galna som när semlorna är slutsålda! Och ingenting kan göra cafégästerna lika lyckliga som en färsk, välbakad fastlagsbulle, fylld med hemgjord mandemassa och massor av äkta vispgrädde...
Semlor kan serveras på många sätt. De kan vara traditionsenliga med mandel och grädde i fyllningen eller nya varianter med bär och choklad. De kan bakas små som munsbitar eller stora som tårtor. Oavsett hur du vill ha din semla så har du allt att vinna på att baka den själv. Då kan du få din semla precis som du vill ha den!

Bullar

  • 50 gram jäst (för söta degar)
  • 175 gram smör
  • 5dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • ca 1,5 l vetemjöl special

Fyllning

  • 200 gram mandelmassa
  • 8-9 dl vispgrädde
  • (3 msk socker)

- Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.
- Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma.
- Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg.
- Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare/degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på bakbord och dela i bitar om cirka 80 gram. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt.
- Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym.
- Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
- När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Ta tillvara inkråmet och blanda det med mandelmassan och några matskedar grädde. Rör eller vispa massan slät.
- Klicka ut mandelfyllningen i alla bullarna.
- Vispa grädden, eventuellt tillsammans med sockret. Grädden ska vara så tjock att den går att spritsa men inte så tjock att den börjar gryna sig.
- Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll med grädde och spritsa en krans på varje semla.
- Lägg på locket och pudra semlan rikligt med florsocker innan servering.

För att lyckas bra med dessa semlor tänk på att:
Använd vetemjöl med hög proteinhalt - vetemjöl special.
Knåda bullarna länge, och med maskin.
Jäs ordentligt - dubbel storlek!

Givetvis finns det redan färdigbakade vetebullar att köpa i affärer. Allt du då behöver är dessa vetebullar, mandelmassa, vispgrädde och florsocker för att göra din alldeles egna semla, just the way you like it :)


De övre två fotografierna föreställer köpta semlor och den stora bilden under på en hemmagjord semla som vi gjorde förra året. Inte så stor skillnad va?
Nähä, nu ska jag gå och ta mig en semla eller en temla, som semlan kallas av den fiktive detektiven Ture Sventon :)

Weekends don't count unless you spend them doing something completely pointless

Tjabba!
Har jag någonsin nämt att jag ÄLSKAR fredagar?

Jobb från 7.00 till 13.00 med ett annat av mina favorit-team idag (tack Ann, Ching, Hana, Sofie, Phen, Gullbritt och Zenita för en lyckad start på fredagen :)
Hana och jag fick däremot en liten pucko-stämpel på varsinn panna eftersom vi diskuterade Victoria´s Secrets underkläder och hurvida de verkligen är så bra som företaget försöker intala oss genom sina dyra och lyxiga reklamkampanjer och årliga fashion shows eller helt enkelt bara är till för syns skull.
Jag berättade att medans jag var i New York så besökte jag en VS store varje dag för lite shopping (eftersom det finns en nästan runt varje hörn, precis som Starbucks) och att det alltid står "Keep away from fire" på deras underwear and sleepwear. Deras hudkrämer ärdock  to die for! Gudomliga!
Jaha, det var tydligen inte så populärt för helt plötsligt utbrister någon: Meeeen, pratar ni verkligen om sådana privata saker med andra människor??
Jag och Hana bara tittade på varandra och tänkte Vaddå, privata saker? Vi diskuterar ju Victoria´s Secrets rykte, marknasföring och att företaget får så mycket uppmärksamhet även om dess under- och sovkläder inte är bland de bästa i världen så som de försöker övertyga oss med sin världskända Fashion Show varje år!
Ja, vissa är bra kinkiga! Jag menar, vi jobbar allihopa inom vården så de har ju ingen anledning att ta illa upp om man pratar om något flashigt företags underkläder!
Men att prata om ännu intimare saker än underkläder verkar helt okej! Ibland undrar man hur vissa är funtade??
Till slut kom vi i alla fram till att de andra trodde att Victoria´s Secret var en person och att Hana och jag satt och pratade om hennes underkläder! Jaha, är det namnet på ett företag för underkläder...DET visste vi inte!
You don´t say...haha, vem är det som har pucko skrivet i pannan nu då??

Nästa tema! Min arbetskomis Ann som är den som jag har jobbat längst tid med (vi jobbade ihop för första gången sommaren 2005, dvs min första jobbsommar) slutar den här vecka eftersom hon har fått en tjänst på ett annat ställe. Kommer att sakna henna otroligt mycket, men som tur är kommer vi att fortsätta hålla kontakten.
Jag kommer ihåg min första dag på jobbet, hur nervös, osäker och liten jag kände mig. Ann var den som tog hand om mig och var som min arbetsmamma (hon är precis lika gammal som min mamma) och hon lärde mig allt jag kan! Nu efter ett x-antal jobbsomrar har jag aldrig känt mig självsäkrare, jag njuter verkligen när jag jobbar och vet att jag behärskar det jag gör :)
Sköt om dig, Ann och lycka till! :) 

Skyndade mig hem efter att jag slutat för att kunna titta på andra åket i herrarnas storslalom. Höll på Ted Ligety :) Han var i Slovenien och Ljubljana för något år sedan och signerade skidutrustning på Intersport mitt i stan. När jag och mina kompisar gick förbi stod det en flera kilometers-kö utanför med främst unga tjejer. Puh, vaddå, Ted Ligety tänkte vi där och då. Nu ångrar jag mig att jag inte gick dit med mina skidglasögon eller någon skidvante och låtit honom signera! VARFÖR??? Hade varit extremt coolt att schvischa förbi i backen med Ted Ligety på handen.

Direkt efter storslalomen skjutsade pappa mamma till jobbet och mig till bok-och pappershandeln för att hämta ut några biljetter.
Idag är det strålande solsken ute med endast några få minusgrader. Fåglarna kvittrar för fullt och man kan verkligen se på dagarna att de börjar bli längre, det märks tydligt från den ena dagen till den andra.
Ja, kära ni, våren är på väg även här i Sverige :)
Nu ska vi strax titta på en skräckis och äta...wait for it...SEMLOR! Äntligen dags igen :) Fettisdagen är ju egentligen den 8 mars men vi tjuvstartar lite. Folk har redan ätit semlor flera veckor i förväg vid det här laget.
Mumsfillibabba vad gott det är med semlor. Köpta eller hemmagjorda, vilket som, det är alltid lika gott :)
Vad beskriver what a weekend is all about
bättre än den här låten :) Så grym! Och det finns mer av den varan ;)
Jag säger som Rix Christian: Nu är det fanimej helg!

Makes me feel like I never needed sunlight

När Karin, Ida och jag gjorde Portoroz osaker den där veckan i september för två år sedan då de var pa besök hos mig var vårt favoritställe en glassbar nere på Bernardin, där det fanns och fortfarande finns en rolig kypare, han vinkar alltid när jag går förbi och undrar vad de andra två, Ida och Karin ar någonstans, som skojade glatt med oss, eller nja, jag och Karin tyckte han var rolig, Ida tyckte mer att han var helt bombad efter att han hade låtsats tappa hennes kaffekopp med vitt kaffe...egentligen var ju koppen både tom och av plast.
Den lille spjuvern, han var nog den som njöt mest av situationen! Vi började kalla honom för "kyparen med gräsklippehåret" för det såg alltså seriöst ut som om någon hade kört över en gräsklippare över huvudet på honom!
Han måste ha tyckt att antingen vi var bedårande när han väntade på vår beställning...eller helt korkade! Vi tjatade som bara den på svenska och kunde inte riktigt bestämma oss för vad vi ville ha, för det är ju så svårt att välja vilken färg glassen ska ha...men vid närmare eftertanke är det nog lika mycket kemikalier vad det än är för färg.

En kväll gick vi först och satte oss vid havet och diskuterade hurvida vi skulle göra klart for kyparen-med-gräsklippehåret att vi var från Zimbabwe. Fråga mig inte vem som kom på det...men det finns en liten chans att det kan ha varit jag! Vi kom fram till att vi var adopterade och levde med vara föräldrar från Zimbabwe i självaste, dra på trissor, Zimbabwe men att vi var på utbyte i Slovenien. Sedan kom vi ju plötsligt på att jag hade  pratat med honom på slovenska så han hade absolut inte trott mig. Så jag fick bli Idas och Karins slovenska kompis istället. Och det här var planen som vi iscensatte:
Karin och Ida skulle livligt bestämma sig för vad de skulle ha från glassmenyn, jag skulle vända mig mot kyparen-med-gräsklippehåret och säga: " I´m so sorry, please forgive my two friends. They're from Zimbabwe...adopted you see since they're white (vi räknade med att han trodde att det inte finns några vita i Afrika, han såg ju inte så klipsk ut!), and they do not have pink, green or blue icecream over there...this makes it just a little bit difficult for them to choose the right color. It´s a real challenge let me tell you!"

Och dra mig baklänges på en rostig släpkärra
men...det funkade faktiskt! Eller nja, det funkade tills han berättade att hans kompis, som brukar hänga runt hans glassbar 99 % av sin vakna tid, bodde några år i Sverige och hade berättat för kyparen-med-gräsklippehåret att vi pratade svenska.
För chockade för att avslöja vår bluff och redan indragna i denna pinsamma situation började vi istället försöka övertyga honom om att svenska är det officiella språket i Zimbabwe.
Han bara skakade på huvudet och sa att vi var några lustiga prickar.


En dag någon vecka efter att Ida och Karin hade åkt hem till Sverige gick mormor och jag till samma glassbar. Jag hade hoppats att kyparen-med-gläsklippehåret hade glömt den lilla Zimbabwe-incidenten men turen står inte alltid på min sida.
När vi skulle beställa gömde jag mig bakom min meny men det hjälpte inte så mycket märkte jag såfort kyparen öppnade munnen.
Jaså, och det här måste vara din Zimbabwiska mormor? sa han.
Mormor tittade på honom som om han precis rymt från ett dårhus. DET var faktiskt det enda roliga med det hela.
Jag beställde både åt mig och mormor för att bli av med honom illa kvickt! Det måste ha varit min absoluta bästa och snabbaste beställning ever...

Ungefär ett år senare kommer min kompis Danni, en annan kompis och en ganska känd fransk barnförfattare (kan inte skriva namnet tyvärr) ner till Portoroz för lite sightseeing. Jag hade lovat att visa dem Portoroz och Piran och berätta lite om historiska och intressanta händelser runt den här trakten. Jag pluggade inför detta hela dagen innan.
När det är dags att ta en liten paus och titta på solnedgången vill de att vi ska fika. Dum som jag är föreslår jag glassbaren som såklart ligger i kyparen-med-gräsklippehårets ägo (vad annars?). Jag vet fortfarande inte hur jag kunde glömma bort att hans kompis kunde svenska! Och jajemän han fanns där den dagen också.
Vi börjar diskutera något på svenska och otroligt nog kommentera kyparna. När vi var färdiga och skulle betala vid kassan stod alla kyparna där på rad och skrattade. Och sedan återberättade de allt vi hade sagt.
Jag trodde jag skulle lägga mig ner och dö! Som tur var tyckte de att det var ganska lustigt alltihopa så vi blev riktigt "tighta kompisar" efter den situationen.

Det verkar ligga en föbannelse över den platsen!
Oh well, Speriamo!

Tick, tick, boom

YES! Slovenien och Tina Maze fick precis guldmedalj i storslalom (min favorit disciplin). Efter första åket när hon startade som etta och höll den placeringen ända fram till nästa åk för dagen trodde jag faktiskt att hon skulle i det andra åket antingen köra ur eller missa pallplatsen helt och hållet.
Men ibland så sitter allt som det ska :) Otroligt stolt och glad över att Slovenien fick sin guldmedalj i detta VM och givetvis att Tina Maze är världsmästarinna i storslalom :)
GO SLOVENIA eller vad?

Tina Maze
Bild lånad från www.rtvslo.si

Igår jobbade jag från 13.00 till 16.00 (en besynnerlig tur) och hann se klart hela paralell-storslalom-lagtävlingen. Lite dåligt att Slovenien inte kunde skrapa ihop ett lag när de faktiskt har skidåkare som kunde ha ställt upp.
Men då får vi istället glädjas åt att det svenska laget lyckades knipa tredje platsen och bronsmedaljen som hör till detta :)

Idag är jag ledig och ska ta det lugnt, jobbar nämligen från 7.00 till 13.00 imorgon vilket betyder med andra ord att jag måste gå och lägga mig tidigt för att ha ork att ta mig ur sängen vid 5.00 på morgonen.
Chefen undrade om jag ville jobba något i sommar. Ska ta och fundera på detta, eftersom jag inte har några direkta planer för sommaren 2011. Skulle kännas oerhört skönt att spendera hela sommaren vid stranden igen. Jag har ju de senaste sex somrarna jobbat och det har varit jätteskoj men funderar nu på om jag ska ta en paus och verkligen njuta av sommaren (tre hela månader) för en gångs skull. Senaste gången var faktiskt 2004!

Och så pratade vi igår om att skaffa en hund till :) Även detta gången blir det en Cavalier King Charles Spaniel och inte bara det utan Viggos son som vi ska "adoptera" :)
I helgen ska jag skriva och fråga några kennels i närheten hur detta går till när man "lånar ut" sin hund för avel. Jag vet att man antingen kan betsämma sig för att få betalt (upp till 10.000 kr) eller att man får en utav valparna till vilken din hund är far till.
Vi funderar nu allvarligt på om vi i familjen ska ha en till. Viggo börjar bli gammal och när man väl haft hund under en längre tid är det svårt att föreställa sig ett liv utan en fyrbent kompis. T.o.m pappa som inte ville ha en efter Viggo har ändrat sig.
Som sagt ska jag skriva till två tre kennels och fråga :) Sedan får vi se hur det hela utvecklar sig. Vi vill helst ha en efterföljare till Viggo som har hans gener och hans blod i sina ådror. Och jag tror även Viggo skulle uppskatta att ha en liten lekkamrat när han börjar närma sig pensionärsstrecket.

Och nu till namnet. Jag funderar på Cleo och Figaro men tycker det låter mest som kattnamn. Annars så låter Cicero eller Brutus också bra i mina öron. Vår första hund som var en stor Boxer hette Max och den här lille som vi har nu går under namnet Viggo Zeus (det sistnämnda är hans födelsenamn, dvs inte det vi gav honom men som står i hans stamtavla).
Måste fråga min syster och bror också om de har några schyssta namnförslag. Pappa har inte den blekaste och mamma drämde till med ett riktigt oförskämt och ytterst smaklöst namn: Fičko...
Alltså var får hon allt ifrån? Men detta var inte den enda namnidén hon hade. Fiček, Fičo och Fičkolainen var några andra som låg bra till på hennes lista.
Eh....vaaaa?? Men vi hade störtroligt igår kväll i alla fall när vi testade det namnet på Viggo. Han såg minst sagt förolämpad ut, vår lilla Fičko ;)
För övrigt har vi har en rad olika namn för Viggo: Viggolainen, Viggec, Viggopiggo, Iggo, Iggec....

Och från ett tema till ett annat. Efter att han läst lite mobilomdömen ska jag nu klicka hem en ny mobiltelefon på Netonnet + ett displayskydd tillverkat av ett unikt material framtaget av amerikanska militären. När det gäller hållbarhet och skydd verkar det saknas motsvarighet till Invisible Shield!
Det ni! Slå den om ni kan! Jag kommer att ha värsta FBI/CIA/MI5-telefonen! :)
There´s so much I want to say to you


Send me an angel

Efter att ha kommit hem från jobbet vid 12.30 idag så började jag förbereda lite inför kvällen. Det var ju Alla Hjärtans Dag igår och då ville jag faktiskt fira mina föräldrar :)
Den ultimata Valentine´s Day hade varit på en sandstrand på Bali, eller shopping och middag i New York, en enorm bukett rosor, picknick vid en solnedgång i Fiesa...eller en serenad utanför mitt sovrumsfönster, dvs en hyllningssång framförd nedanför en dams (mitt) fönster nattetid...nä, nu börjar det spåra ur! Tillbaka till verkligheten.

Gjorde iordning lite hallon-och blåbärsmoothies, hallon- och banansorbet, pannkakssmet, lite hallongodis, chokladhjärtan, vaniljkesella, grädde, frysta hallon och blåbär och banan och inväntade tålmodigt på en signal att börja steka pannkakorna.

På jobbet idag berättade jag en liten rolig (inte så kul egentligen) historia för mina jobbarkompisar och de tyckte det var såååååååå oerhört roligt.
Första året jag var i Slovenien, när jag precis hade flyttat ner dit bestämde jag mig för att börja i körskola i Ljubljana (senare blev det i Koper eftersom jag bodde ett halvår i Portoroz först). Pappa som också befann sig nere i Slovenien för lite möten, jobb och framför allt för att vara mitt stöd i vått och torrt följde såklart med.
Jag kan inte ens minnas varför men jag var verkligen skitnervös (ursäkta språket), helt stirrig var jag. Det blev inte bättre av att pappa och två-tre snubbar började prata och skratta som om de känt varandra sedan barnsben, då blev jag ännu nervösare!
I alla fall. Dags för Viktoria att skriva på ett formulär. För- och efternamn: inga problem. Adress: jag visste var jag bodde. Men vad tror ni att jag skriver för siffror under födelseår??
Jo, 18xx (jag håller er på sträckbänken angående min ålder :)

Jag överlämnar blanketten till en av snubbarna. Han tar emot, granskar det och utbrister.
Herre min skapare, va gammal du är! Men du ser bra ut för din ålder måste jag säga!!
Jag som var bergsäker på att jag hade skrivit 19xx tittade förvånat och en smula förgrymmad på denne lille spillevink som försökte göra sig rolig på min bekostnad.
Han visar mig min blankett och pekar på en utav raderna.
Är du verkligen född på 1800-talet??
Pappa slänger sig fram fort som fan (ursäkta språket ännu en gång), tar sig för pannan och börjar förklara för snubbarna är jag är lite, men ytterst lite bortkommen eftersom jag just flyttat från mitt barndomsland, Sverige.
Sedan börjar de skratta och granska mig med intresse som Oj oj oj, vilket nervsvagt litet pucko!

Ungefär två veckor senare sitter jag hemma i Portoroz på terrassen utanför mitt rum, men fötterna på terrassräcket, solglasögon på näsan och en bok i knäet när mobiltelefonen börjar tjuta. Körskolan i Ljubljana. Medan de undrar när jag vill börja med teorin tittar jag ut mot havet framför mig och upp mot den stekande solen, tänker: det här var inte så pjåkigt att vara här och förklarar för dem att jag inte kommer, att jag ska börja i en körskola i Koper istället (det enda stället i hela Slovenien som har en stoppskylt MITT i en nästan 90 graders backe...smart val av stad från min sida men nu är jag expert på backar i alla fall :).
Gissa om de blev glada ;) Det lät nästan som om gubben i luren var på väg att pressa sig ut ur telefonluren för att strypa mig!
Mo ha ha ha....säger jag bara!
When they insist on knowing my bliss

Tre covers. Tre röster.
Lyssna och njut!

Jay Smith http://www.youtube.com/watch?v=93NA5tfKOwU 
Anders Fernette http://www.youtube.com/watch?v=HoVXGU9nt7g Den här hade jag som ringsignal hela förra sommaren...tills folk bad mig att byta. Gud vad kinkiga somliga kan vara!
Darin http://www.youtube.com/watch?v=Oief9vjw8T0

Men det är lungt, låten som fortfarande toppar min musiklista är Kiss on my List med Daryl Hall and John Oates ;) 

Just paint the picture of a perfect place


Between the noise you hear and the sound you like

Happy Valentine´s Day everybody! :)

För mig såg/ser dagen ut som följande: Jobb från 07.00 till 16.00 där jag jobbade med mitt absoluta favorit-team och som lite extra glitter i tillvaron fick vi Alla Hjärtnas Dag bakelser, vackert dekorerade med grädde och ett geléhjärta i mitten. Ett perfekt avslut innan det var dags att gå hem för dagen :)

Nu, hemma har jag en ask med chokladhjärtan beredd och en bra romantisk film. Det blir en tidig kväll idag för min del eftersom jag måste upp vid 05.00 imorgon igen.
Jag kan inte förstå att jag lyckades vara så pigg idag både när jag gick upp på morgonen och hela dagen på jobbet!
Men det straffar sig nu för jag håller knappt ögonen öppna. Vilar jag ögonlocken i en enda sekund kommer jag att ligga med huvudet i chokladasken!
Det har jobbpasset på nio timmar suger verkligen musten ur en. Så sant som det är sagt!


It ate my heart

Jaha, kvällen överraskning blev flyttat till tisdag, inte mig emot. Blev ganska mycket att göra idag, timmarna bara flög iväg. Va va va, när exakt försvann alla???
Jag tänkte bjuda på en Alla Hjärtans Dag överraskning en dag i förväg, det vill säga idag eftersom jag jobbar från 7.00 till 16.00 imorgon. Lord give me strenght, får ta och ta en iskall dusch imorgon bitti och peppa mig själv med några riktiga energi-låtar (Lady Gagas musik brukar vara bra på det, ska se till att ha Monster förberedd) för imorgon hörri har de sagt att det ska bli svinkallt!

Så gå upp i mörkret vid 5.00, promenera till jobbet vid 6.30 i -17 grader och jobba hela dagen fram till 16.00, lunka hem och ligga avtuppad på soffan/sängen/under bordet resterande kväll...inte så lockande.
Nä, allvarligt talat! Skärpning! Trots att det kommer att vara jobbigt att gå upp så tidigt och med vetskapen att jag kommer att vara dödstrött efter nio timmar så ser jag fram emot att träffa mina arbetskompisar, vårdtagarna och framför allt kaffet på jobbet.

Nu har jag haft tre underbart lediga dagar och nu följer tre mödosamma jobbdagar.
Och Alla Hjärtans Dag överraskningen tar vi en dag i efterhand istället.

Okej, de där två sista bildern under. Det är inga ego-bilder som jag försöker pracka på er, det är mer en jämförelsebild. Men vad min hårfärg har skiftat i färg!! Nu vet jag självfallet också att det beror på ljuset och kamerainställningarna men jag märker det själv hur det blir varje år. Såfort det närmar sig sommar är det nästan som om mitt hår känner det på sig och blir ljusare (utan att jag varken låtit det utstå för direkt solljus eller blekt det). Hmmmm...men som sagt, ljus gör jättemycket. Ute kan det vara orange medan det inne omvandlas till mörkbrunt!

Eh, nu blev det ett töntigt inlägg igen!


Got up early and found that something is missing

Ni vet sådana där dagar, då man inte har någonting speciellt att göra (som jobb, ärenden och så vidare) men ändå bestämmer sig kvällen innan eller när man vaknar på morgonen med en sådana nä-nu-jäklar-känsla att man ska ta tag i dagen och planerar sin lediga dag från morgon till kväll?? Nå, en sådan dag har jag idag.
Har skjutit upp allt jag skulle ha gjort idag till tisdagen, då jag slutar jobbet redan vid 12.00 eftersom magkänslan (och den ska man alltid följa) sa till mig på morgonen att idag känns det så rätt att bara göra roliga och framförallt avslappnande saker för att fylla på batterierna inför veckan som kommer :) Den blir tuff kan jag tala om!

Utan att gå in närmare på vad för aktiviteter som får förgylla denna vackra, soliga och iskalla söndag med gnistrande snö kan jag bara tala om att idag är det tid för böcker, frisk luft, VM i damernas störtlopp, en bra romantisk komedi och en liten överraskning framåt kvällen ;) Lägger upp bilder senare när jag väl fixat allting.

Och när jag ändå talade om alpin skidåkning, pappa är förresten vår alldeles egna expertkommentator eftersom han tränat och tävlat i alpin skidåkning själv i sina unga år och alltid fyller ut det expertkommentatorna i TV berättar för oss arma stackare som inte har en susning om vad vi tittar på (så låter det på dem i alla fall).

Men mamma är bra härlig hon! Idag satt jag i soffan i vardagsrummet och läste när hon stormade in, satte på TV:n och "slängde sig" i soffan.
Okeeeej, tänkte jag och återgick till min bok.
Sedan började hon sträcka på sig som en katt, från tå till huvud.
Okeeeej, tänkte jag väl igen.
Och helt plötsligt drog hon upp ena benet upp till näsan och stretchade.
Men vad i hela friden...tänkte jag näst intill panikslagen ...håller hon på med??
När hon hade stretchat färdigt "slängde" hon sig över godisskålen vi har på soffbordet och där vi förvarar vårt naturgodis men en massa nötter, torkade aprikoser, torkade tranbär, jordgubbar doppade i vit choklad, you name it och tog en handfull av allt detta.
Sedan granskade hon allt hon hade i handflatan som om hon hade svårt att bestämma sig vilken sort hon skulle äta upp först...så hon gjorde det enda rätta och slängde allt hon hade i handen rakt in i munnen. Och vilken fart!! Och då kunde jag inte hålla mig längre utan jag var bara tvungen att kläcka ur mig så att hon hoppade till av förskräckelse: Ursäkta mig, men VAD gör du?? Ska DU köra störtlopp eller?? Vad har DU för startnummer??
Hon förklarade då att tanken inte hade slagit henne men att det var exakt det hon höll på med: förbereda sig inför loppet eller rättare sagt titta på loppet
Hmmmmmm...for det ur mig innan jag fortsatte men Caesars planer på att erövra Gallien.
Jag lovar att jag kommer få sådana otäcka bekymmersrynkor innan jag hinner fylla 30 tack vare alla mina föräldrars upptåg!

En sak till : VM i fotboll förra sommaren, mamma i soffan, hela familjen samlad, mamma utbrister: Får aldrig ni lust att sparka till någonting när ni kollar på fotboll? Det blir tyst i en halvtimme (några sekunder) innan vi alla får ur oss: Va??
Jomen ni vet, när ni ser att någon fotbollsspelare är på väg att få till en sådan där riktigt mitt-i-krysset-mål, får ni inte lust att sparka till bollen och hjälpa honom lite på traven. Det rycker i mitt ben när jag ser sånt! Rycker det inte i era ben också?
Dödstyst i en halvtimme till (några sekunder i verkligeheten igen) innan vi alla svarar: Ehhh...näääeee! Och alla flyttar sig bort från mamma sådär lite diskret.

Haha, min mamma alltså. Världens roligaste, vackraste, snällaste och helt igenom bästa mamma :) Ni vill inte ens veta hur det är att sitta brevid henne när hon tittar på tennis eller värre, boxning. Det rycker i hennes armar och varje rörelse kan resultera i en knockout och hennes medtittare rasar i backen.

Hujeda mig, nu blev det ett långt inlägg igen.
Over and out!


Nämen titta! Mamma har fått en alldeles egen skulptur. Stretching på gång, beware!
Btw, sen jag gjorde ett par långa och krävande (för en som inte är så insatt i konsthistoria, som eh...jag typ) översättningar från engelska till slovenska i höstas kan jag nu allt om skulpturer.
Och därmed basta!

It sure is a beautiful world


Can I change my mind?

Jaha, fotografierna vittnar om vad jag har hittat på denna extremt kalla lördag. Morgonpromenad med Viggo där jag lyckades att lägga mig på snön för att fotografera lite, vet inte vem som var mer förbryllad; Viggo, jag eller mannen som gick förbi med sin hund.

Detta kanske låter lite konstigt för er som inte har växt upp i Sverige när jag säger att till frukost åt jag en toast med skagenröra (en sallad bestående av räkor och majonäs) och en toast med Kalles kaviar (kanske lite för mycket märkte jag när jag tog min första tugga ;) Men gott är det!

Efter att ha tittat på Herrarnas störtlopp åkte jag med mina föräldrar till mataffären för helgens och veckans inköp. Till lunch blev det friterade bläckfiskringar (jag ÄLSKAR bläckfisk), avokado (jag AVGUDAR avokado mer än vad jag älskar bläckfisk) och potatissallad. Fisk till både frukost och lunch, precis som det ska vara :)

Eftermiddagen ägnades åt piano, läsning och plugg (på min systers säng, hennes vägg är konstigt nog den skönaste att luta sig mot!) och efter allt detta så tog jag, hör och häpna, en joggingtur ut i skogen. Viggo hängde såklart med. Vi promenerade fram till skogssträckan och sedan började vi jogga. Har aldrig känts bättre men det kanske var i det kallaste laget. Stackars Viggo, när jag väl satte igång att springa sprang han bredvid, skällde och tittade efter sig hela tiden. Han trodde väl att någon var ute efter oss eller bara att jag blivit helt knäpp! Det är svårt att veta vad som rör sig i den jyckes lilla huvud.
Och när vi ändå pratar om Viggo. Tidigare idag när jag läste och han låg som en liten boll intill mig tog jag tag i ett av hans bakben vilket gjorde att när han senare vill flytta på sig inte kom någostans. Han försökte med alla knep kan han för att komma loss men det enda som verkligen skulle fungerat skulle han inte ens i sin vildaste fantasi tänka sig att göra. Den hunden skulle hellre gnaga bort sitt bakben för att komma loss än att bita mig. Vilket jag i och för sig hade förtjänat i en sådan situation!

Och nu har vi precis ätit hamburgare och ska strax titta på en ny film med Russel Crowe (han är grym i alla sina filmer). Men först när jag lagt ifrån mig datorn (har redan börjat få en del hat- och varningsblickar) så det blir det sista från mig nu.
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll :)

Faster than the speed of light

Har precis tittat färdigt på filmen Faster och jag kan bara ge er ett tips: se den för sjutton gubbar! Jag brukar inte gilla pang pang filmer i vanliga fall men den här är riktigt bra och blir aldrig långtråkig.

Ledsen att jag blir lite kort idag men ibland räcker helt enkelt inte tiden till. Jag försöker ändå klämma in någon tio-minutare varje dag för att skriva ett inlägg, man hinner med precis allting bara man är organiserad och planerar sig tid väl. Och jag håller med min pappa helt och hållet när han säger att ju fler saker man har att göra desto mer hinner man med och skjut in upp det du kan göra idag till morgondagen!


I´m confused so you choose

För några dagar sedan tittade jag igenom alla fotomappar jag har på en av mina datorer och oj oj oj vad mycket det finns av den varan som jag totalt glömt bort, som t.ex. de en miljon fotografierna från Portoroz och Piran...för att inte tala om Bled, Bohinj, Venedig och New York. Konstigt att min laptop inte har flippat ur på grund av alla bilder!
Mitt livsmotto är följande: Try to be in the moment as much as possible and make every day special.
Men ibland kan man inte rå för att drömma sig bort i minnen eller framtidsplaner.
Därför tänker jag trots att jag sitter här uppe i norr med en massa snö runt omkring posta några härliga fotografier från allas vår favvoplats Portoroz.

På tal om härligt. Som ni vet brukar jag trycka på play (funktion Dagens låt) på min ZEN det första jag gör när jag slagit upp ögonen på morgonen. Ibland, ganska ofta faktiskt har jag märkt, väljer den...eh hur ska vi säga...oerhört opassande låtar. Som när jag t.ex. skulle upp klockan fem på morgonen för att jobba hela dagen och Another Day in Paradise sätter igång att spelas.
Eller idag när ZEN-en letade fram Love Lockdown. Jag trodde jag skulle få en hjärtattack! Vet inte varför, för den är ganska bra den låten. Men när man fortfarande halvsover och hör de ekande trummorna som inleder låten ja, då är det minsann läbbigt!


So many beautiful things

Någon mer än jag som verkligen längtar efter lite varmare breddgrader efter all denna snö och kalla temperaturer?? Don´t get me wrong...sunshine and snow, great!. Slushy weather...not so great!
Och det är just det som råder på våra vägar just nu. För bara några dagar sedan hade all snön smält på vägar och gångbanor, vi hade underbart solsken och fåglarna kvittrade för fullt! Igår började det snöa hej vilt och det ska visst hålla på hela helgen innan det sakta avtar framåt måndag morgon...om man ska tro på meteorologerna, vilket man nog ska göra för när de säger att det blir fint väder blir det dåligt och när de säger att det blir dåligt blir det storm!
Men så är det att bo i Sverige, man kan aldrig planera någonting för allt kan ändras under en enda dag. Därför älskar jag Sloveniens väder. Säger de att det blir fint hela veckan, ja då banne mig blir det fint hela veckan och man kan redan på måndagen bestämma sig för en utflykt eller picknick under den kommande helgen! Givetvis finns det undantag men för det mesta är vädret att lita på. Som sagt gäller detta inte för Sverige men eftersom jag är uppvuxen här uppe i norr så är jag la van vid det...så det är luuuungt :) Vad gör väl en snöstorm eller två när man veeeerkligen längtar efter våren??

Efter en kväll på jobbet och en snöstorm senare drar jag nu täcket över huvudet och säger god natt!
Och bjuder på lite fotografier som jag tog i Portoroz i september förra året :) Hade varit gött att vakna upp och se detta genom fönstret.


You live for the fight

Efter att ha lidit av huvudvärk från klockan tre på eftermiddagen igår (det är väldigt påfrestande mentalt när man bara är hos en och samma vårdtagare hela dagen och måste hålla koll på varenda minsta lilla dumhet den personen kan tyckas komma på) så bestämde jag mig för att skippa allt som jag skulle ha gjort på kvällen och lägga mig tidigt istället. När jag kom hem blev det middag med föräldrarna, lite läsning, Halv åtta hos mig med mamma och till sist en ny engelsk serie. Mamma och pappa fortsatte med en ny sci-fi serie efter det men jag hoppade över den (vid närmare eftertanke skulle jag nog ha hoppat över den första serien för kvällen också...).

Därför visade klockan 21.07 när jag landade i sängen. Det hade aldrigt varit skönare att få lägga huvudet på kuddarna (ju fler kuddar, dest bättre sömn för min del). Det enda som ställde till det för min färd till drömmarnas värld var Viggo som hoppade upp och ner hela tiden. "Knuffade" ner honom men i nästa sekund var han redan upp på min mage/rygg igen och traskade (rakt på mig) fram  till mitt ansikte och la sitt huvud på min hals.
Han är ju van vid att det är jag som tar ut honom på kvällarna när jag väl är hemma i Sverige så han trodde definitivt att någonting var fel med mig.
Har jag någonsin nämnt att hundar är det bästa som finns??

Efter 12 timmars sömn öppnade jag ögonen och fick syn på strålande solsken ute.
Gjorde mig en färgglad fukost men bland annat jordgubbsjuice och bläddrade igenom nya katalogen från MIO. Fick så mycket inspiration till mitt framtida "stora projekt" och även lite till lägenheten i Ljubljana som jag delar med mina syskon ;)
Efteråt satt pappa, mamma och jag bänkade framför Herrarnas Super G i Tyskland.

Eftermiddagen hade jag tänkt att jag skulle spendera på sängen med en bra film, några kapitel i Kinsellas Shopaholic och bra musik innan jag tar itu med lite internet-ärenden, bland annat att beställa biljetter till lite olika evenemang och svara på lite mail.

Hoppas ni får en fortsatt bra dag :)Den andra bilden har jag "snott" från Google :) Alla fotografier på den här bloggen är tagna av mig om inget annat anges. Jag är noga med att skriva vems fotografierna är om jag nu lånar några, vilket är väldigt sällsynt eftersom jag i 99 % av fallen bara vill publicera mina egna.

Just call my name and I´ll be there

Home at last. Fick värsta chocken på morgonen när jag tittade ut genom fönstret och fick syn på någonting fasansfullt! Ute blåste det och snöade like nobody´s business!
Den korta promenaden till jobbet (10 minuter ungefär) var som att bestiga K2. Kuuuuul....
Jobbade från 8.00 till 16.00 idag och under min rast hann jag se hela (både lite försnack och eftersnack) Super G:n för damer (VM). Höll alla tummar jag hade för Tina Maze (Slovenien) men det hjälpte tydligen inte!

Ledig imorgon, jobbar torsdag kväll och är ledig (troligtvis) både fredag, lördag och söndag :) Ska bli såååå skönt att ta igen sig lite. Känns som att jag är lite i en på-gränsen-till-sjuk-period och vandrar för det mesta runt som i ett töcken. Är helt slut på energi och viljan att göra något kul/intressant.
Nä, skärpning!

Snart reser jag tillbaka till Slovenien och då ska det bli andra bullar. Har redan en fullspäckad planering för våren :) Ja, nu är inte sommaren långt borta. Full fart mot sommaren får man väl säga nu ;)
 
It´s gonna feel real good, gonna make a difference

Den här lediga dagen behövde jag verkligen. Mamma och alla andra som jobbar inom vården hade en föreläsning om palliativ vård (vård i livets slutskede). Mamma var helt begeistrad när hon kom hem och jag ångrade att jag inte följde med. Samma föreläsning ges även imorgon men då jobbar jag från 8.00 till 16.00...och givetvis börjar den 9.00 och slutar 12.00. Hur perfekt är det på en skala från ett till tio??
 
För övrigt har jag inte gjort så mycket idag. Kollade mobiltelefoner på netonnet och rådfrågade pappa som är ett äkta IT-snille. Jag har tröttnat på min gamla mobil och behöver verkligen en ny nu. Like...pronto!
Får se om och när jag klickar hem någon som har fallit mig i smaken, tycker för det mesta att alla är ganska tråkiga/klumpiga/för stora/för små/fel färg...

Yes guys, you got it! I´m extremely hard to please! Får ta och bygga en egen mobiltelefon. Det är inte ofta jag blir nöjd med elektronik-grejer och jag kan tänka mig att det finns fler sådana där ute...hmmm, det kanske är något man ska börja tänka på lite smått! Nåja, är väldigt nöjd med min nya systemkamera men när det kommer till dessa finns inte så många alternativ. Svarta, stora och samma "design". MEN! Jag är väldigt nöjd med min vita notebook! :)

Och påtal om att bygga sina egna elektronik-prylar. Did you know my dad build one of his computers...from scratch?? I och för sig beställde han datordelarna från lite varstans i Europa, så det kan ju anses som fusk! Vet dock inte exakt hur mycket han använder den men...tanken räknas!
Han sa att han hade tråkigt. Ja...du...att bygga en dator är ett bra tidsfördriv :o Vissa tar en tupplur, läser en bok, ringer en vän, tar en promenad...och så finns det de som bygger datorer.
Hmmm, har inget att göra...om man skulle bygga en dator tro?

Nej, det ska man verkligen inte! Man ska göra sig en sallad, sätta sig i soffan och titta på Halv åtta hos mig.
Har förresten lyssnat på gamla godingar från 80-talet :) Och eftersom man är 80-talist själv vore det en väldigt svag insats från min sida att inte lista de allra bästa låtarna från det årtiondet. Värt att nämna är också att jag inte ens var född när ganska många av de här låtarna kom ut!
Om ni frågar mig gjordes den bästa musiken just under 80-talet och den musiken är någonting vi kommer att mata våra barn med även i fortsättningen!

1) Kiss on my List - Daryl Hall & John Oates
2) Livin´on a Prayer - Bon Jovi
3) Don´t stop believing - Journey
4) Armageddon It - Def Leppard
5) Start me up - The Rolling Stones

and the list continues...


I reach out my hand to you, I´ll have faith in all you do

Dagar som dessa med jobb från morgon till kväll och det här hemska vädret längtar jag bort! Till någon lång, vacker och folktom strand med kritvit sand och kunna leva som Robinson Cruise eller Flugornas herre (skämt åsido det där sista!) fast RC på mitt sätt vilket innebär: ligga på stranden hela dagen med musik i öronen, flera bra böcker och bara ta sig upp för ett svalkande dopp i det turkosblå havet och för att äta frukttallrikar och mycket fisk med grönsaker.
Något härligt paradis på Mauritius, Bahams, Bermuda...eller bara vara hemma i Portoroz :)
Tänk dig att kliva rakt in i ett vykort och hoppa ner i det 25 gradiga vattnet för att sedan lägga sig i hängmattan mellan två böljande palmer. ...


Underbara Portoroz som är min hemstad på mammas sida, där vi spenderade två månader varje sommar sedan jag kan minnas, dit jag åker såfort jag är ledig eller har lov och där jag har alla mina släktingar på mammas sida, alla kompisar sedan barnsben från segelklubben, goda familjevänner och morföräldrar som bor i vårt stora hus alldeles vid kusten (uppe på kullen ovanför de stora hotellbyggnaderna på första fotografiet). Portoroz är en turiststad med lyxhotell, exklusiva boutiquer, strandbarer, sandstränder, restauranger, en stor marina segelklubbar, flera stora tennisanläggningar med mera och där jag mår allra bäst ;)


Så långt kommer jag dock inte just nu. Men jag har gjort mitt eget lilla paradis här hemma.
Spenderade halva dagen med att läsa Sophie Kinsella, titta på romantiska komedier (behöver något som får mig att må bra), bläddra lite i heminredningstidningar, äta oreo, mysa med Viggo.

Vidare har jag spelat piano och körde igenom River Flows in You minst hundra gånger! Det var så längesedan jag spelade den och såg att det fanns plats för lite förändringar, alltid roligt att kunna lägga till litet eget i låtarna :)

Har också städat rummet (slängt bort en massa saker som jag troligtvis aldrig kommer att använda eller ens sakna) och hittade den här lilla underbart söta smyckeväskan från Hong Kong som jag fick av min arbetskompis Ching (världens bästa, roligaste och mest pålitliga arbetskamrat) när hon var där senast. Den svarta fick mamma som också var Chings arbetskamrat för inte så längesedan.
Tack igen, Ching! :) Hittade även ett hängsmycke med tillhörande sidenväska från Singapore som jag fick av min morbror och hans familj som har bott därborta i mer än 15 år. Jag har lagt alla asiatiska prydnader och småsaker i en låda nu, så jag känner mig oerhört organiserad ;)Till kvällsmat rörde jag ihop något ytterst enkelt och gott som gick till på detta sätt:
Pannkakor med olika sorters sylt och marmelad och alla frukt jag kunde hitta hemma (fotografiet är gammalt och taget i september).
Försökte även organisera alla min sportgrejer här hemma och fundera på vilka jag eventuellt ska ta med mig till Slovenien. Tror det kan behövas ett tennisrack till därborta! Jag ÄLSKAR tennis.
I Portoroz är vi medlemmar i en tennisklubb och WTA-turneringen pågår i september (hörde någoting om att de skulle ta bort den! Nooooooooooooooo). Jag har varit och tittat på tennis matcher ett par gånger och jösses, vilken atmosfär! Älskar det, älskar, älskar, älskar!
Pikétröja, solglasögon, keps, vattenflaska och du är redo!
Någon gång när jag har lite mer tid ska jag posta ett inlägg om mina tennis erfarenheter/roliga minnen :) Dock inte ens på gränsen till lika roliga som skidhistorierna men ändå! :)
Men just nu ska jag iväg till vardagsrummet och titta på Harry´s Law (samma skapare som skapade Ally McBeal och Boston Legal :) och Lights Out (en av de bästa serierna jag har sett!).
Hörs snart igen!


Even brighter than the moon

Har jobbat från 8.00 till 16.00 idag. Slängde mig på soffan så fort jag kom hem med en tallrik lasagne som mamma och pappa tillagade idag, båda lediga eller nja pappa är ju egen företagare och översättare åt EU så han bestämmer ju sina arbetstider själv) och stirrade på TV:n medan filmen Grease rullade. Efter en halvtimme pallrade jag mig upp och förflyttade mig till datorn och har suttit här sedan dess. Vilket liv!

Visste inte riktigt vad för text jag skulle slänga ihop idag (kanske hade varit bäst att skippa inlägget helt och hållet??) så jag tittade igenom fotografierna från de senaste dagarna.
Två fotografier från New York som är min absoluta favoritstad (jag var där 2008), en egobild (why I ask, kan vara bra att ha att titta tillbaka på...hahahah :), världens godaste efterrätt-to-go bestående av chokladmousse, vaniljpudding, toppat med björnbär, hallon, jordgubbar och sockrade kex (borde kallas för efterrätt-to-run!).
De godaste kakorna, klassikerna Oreo och ett fotografi på mamma, pappa och Viggo i min brors rum. Undrar vad exakt alla tre tittar på...ser lite mysko ut ;) Ser nästan ut som om de spionerar på grannarna, inte så diskret direkt...Gick bara snabbt förbi rummet på väg till vardagsrummet och knäppte den här bilden så jag vet knappt själv vad de tyckte var så intressant och det är ytterst svårt att fånga Viggos intresse, förutom när det kommer till mat? De ser la för sköna ut, mina päron och vår knähund...

På tal om hundar och New York. Det var en snubbe på Starbucks där som när vi frågade om han rekommenderade någon bra restaurang svarade med:
There is a veggiebar just around the corner which is pretty dang good...except you might be eating your dog...which is really sad...
Ok, weirdo alert or what?!

Och för alla oss som älskar och är uppväxta med Michael Jackson spana in detta:
http://www.youtube.com/watch?v=R12QVtuB0_Q&feature=channel
Jag satt i soffan med handen över munnen och tårfyllda ögon...detta är magiskt!
Btw, min allra första CD var MJ: The Past, Present and Future (dubbel) så den CDn växte jag upp med och MJs musik kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta! The true king of pop, no questions about that!
Favoritlåtarna är Smooth Criminal (best best best), Beat it, Bad, Man in the mirror, Billie Jean och många många fler.


Like I´m the only one you will know


Angående mitt namn. Vi hade en debatt om detta senast jag var på jobbet. Mitt namn är ju Viktoria men ända sedan jag föddes har mina nära och kära kallat mig för Viki (Slovenien) och Vicki (Sverige, stor skillnad ett litet c kan göra va? ;)
Enda gången man kallar mig för Viktoria är när någon är arg (mamma och pappa, fast det är inte så ofta, logiskt eller hur?), när man presenterar mig eller i främmande sällskap.
Jag har t.ex. aldrig hört min bror säga något annat än Vicki, eller mina morföräldrar och släktingar på mammas sida. Kan faktiskt inte komma på att de någon gång har kallat mig för Viktoria! Mormor t.om skriver Vicki när hon ska skicka brev till mig (i hennes värld existerar inte några mail inte ;).

Vicki är lite mer lekfullt och kanske det namnet som känns mest personligt, medan Viktoria (som jag btw älskar, tack mamma och pappa för att ni valde det namnet och sållade bort namnen Natalie och Linda, och om jag inte hette det själv skulle döpa min (någon gång framtida) dotter till :) känns lite mer formellt och moget på något sätt, som om det är ett namn på en person man tar på allvar och respekterar.
Men hemma är det som sagt Viki/Vicki som gäller och det skulle kännas oerhört konstigt om min familj, släktingar och närmaste vänner helt plötsligt skulle börja kalla min vid mitt dopnamn i vardagen.


Every day and every night

Min ZEN-player är full av allt det bästa: 1.197 låtar, 73 musicvideos, 30 filmer, 311 inspelningar via mikrofon eller från radio, 303 album och 1.736 fotografier. Creative Zen Vision, version 1.40.02e, 30 GB som innehåller ljud-, foto-video-, skärm-, bakgrunds-, spelar-, klockinställningar, 17 olika språk (tänk när jag mixtrade med den när jag precis hade köpt den och råkade installera något asiatiskt språk (svårt att läsa och förstå när det bara är deras symboler!) och inte kunde hitta tillbaka till språkinställningarna sedan!), alarm, organiserare och kalender.Jag köpte min ZEN 2007 och sedan dess har jag inte raderat en enda låt utan bara lagt till under sådär fyra år. Jag har med andra ord samlat på mig det allra bästa från 2007 till 2010 (fortsätter såklart med 2011, men jag tror jag måste börja fundera på en ny ZEN det här året!)
Jag har den gröna i mitten, funderar på en vit eller blå som nästa köp...

Från första början tänkte jag köpa en iPod men sedan letade jag runt lite på nätet och hittade ZEN Vision: M som var bäst i test. Så den satsade jag på och det var nog det bästa köpet jag har gjort. Är otroligt nöjd med denna och står alltid överst på min packlista!
Jag har en funktion där jag väljer "Dagens album" och så letar MP3n själv fram vilka tjugo låtar som ska spelas.
Eller femtio låtar (man väljer själv hur många) som har spelats mest under de senaste veckorna under funktionen "Mest spelat". Jag har en härlig blanding av både nytt och gammalt. Just the way it´s suppose to be ;)
Nyfikna? :) De som står skriva med fet stil är mina abolsut favoriter just nu!

1) Kiss on my List - Daryl Hall & John Oates
2) Toxic - Britney Spears
3) Wont go Home without You - Maroon 5
4) Blame it on the Girls - Mika
5) Hold it against Me - Britney Spears
6) Fields of Gold - Eva Cassidy
7) Quicksand - Britney Spears ft. Lady Gaga
8) Falling in Love - McFly
9) Shewolf - Shakira

10) Flower for a ghost - Thriving Ivory
11) The World should revolve around Me - Little Jackie
12) Ti Amero - Il Divo
13) Dead End - Johnossi
14) Firework - Katy Perry
15) Dreaming People - Jay Smith
16) Just the Way You Are - Bruno Mars
17) Need You Now - Lady Antebellum
18) All over the World - Ola Svensson
19) Only Girl in the World - Rihanna
20) White Light Moment - Tove Styrke

21) Bounce with Me - Kreesha Turner
22) Keeping my Baby - Duffy
23) What do you Got? - Bon Jovi
24) Shame - Robbie Williams
25) All the right Moves - Onerepublic
26) Misery - Maroon 5
27) The Power of Love - Il Divo
28) Si te vas que tengo que hacer - Omega
29) Gloria - Mando Diao
30) Stop and stare - Onerepublic

31) Secrets- Onerepublic
32) Closer - Kings of Leon
33) Lost - Coldplay
34) Devils Tears - Angus & Julia Stone
35) Somebody to Love - Leighton Meester
36) Crossfire - Brandon Flowers
37) It´s Gonna Rain - Eric Saade
38) Between the Minds - Jack Savoretti
39) Broken - Lifehouse
40) Fader - The Temper Trap

41) Hey Soul Sister - Train
42) Break the Ice - Britney Spears
43) Even Angels Fall - Jessica Riddle
44) Believe - Orianthi
45) Good Girls Gone Bad - Leighton Meester ft. Cobra Starship
46) Love Undone - Kent
47) Don´t stop Believing - Journey
48) Hot N Cold - Katy Perry
49) Please Don´t Go - Mike Posner
50) Hush Hush - Pussycat Dolls

Would you hold it against me

Jag ber om föråtelse för dålig uppdatering, har sett att en hel del har titta in här som troligtvis tycker att jag har varit lite småtråkig de senaste dagarna (eller alltid? ;). Sanningen är den att jag har jobbat, från 8.00 till 16.00. Det känns både när man går upp på morgonen och när man kommer hem. Finns inte så mycket ork till att göra annat än lägga sig i soffan med en bra bok, fast t.om. läsning är lite svårt! Det är ju så förbaskat kämpigt att hålla ögonen öppna när man väl gjort sig bekvämt i en skön soffa med filten upp till näsan.
Men nu är jag ledig i två hela dagar som jag ska spendera hemma. 

Var på biblioteket idag och hittade sista delen (nr. 4) av Kejsaren av Conn Iggulden. Den är bäst i den serien! Dessutom lånade jag två Sophie Kinsella böcker som jag faktiskt inte hat läst än. Jag älskar böcker av både Sophie Kinsella och Marian Keyes. Riktigt må-bra-böcker som får dig att skratta från första till sista ordet. Keyes besitter en sjukt härlig humor, önskar jag kunde göra narr av mig själv på samma sätt som hon lyckas så bra med (göra narr av sig själv alltså, inte mig ;)

Jag blev bjuden till en tjejkväll hos en av mina arbetskompisar, Valentina ikväll. Hon hade med sig en vattenpipa från Egypten, lyckligtvis åkte hon hem innan oroligheterna bröt ut därborta!
Men ikväll har jag lite andra planer så vi bestämde att vi skulle ha en ordentlig tjejkväll (5 tjejer från jobbet) innan jag åker tillbaka till Slovenien.
Hoppas ni får roligt ikväll, Valentina & co ;)
That reminds me, måste skicka iväg ett sms till Caroline också för att bestämma en promenad med våra hundar  innan jag åker.
Nu ska jag laga lite mat, har en hel drös med kokböcker som jag ska titta igenom först innan jag bestämmer mig :) Och Britney Spears-listan med godingar som Toxic, Break the Ice, Womanizer och nya hiten Hold it against Me är beredd!

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll ;)Har haft på mig den nya herrklockan hela dagen idag och den känns inte ett dugg på handen kan jag tala om! Pappa tror jag håller in smärtan...macho som jag är ;)
Och jag har fått frågor om jag har färgat mitt hår. Nu kan jag, gott folk, erkänna att detta är min riktiga hårfärg som ni ser på bilden över. Sådan föddes jag. Dock blir det lite mörkare när jag inte vistas i solljus. Men ja, när jag föddes hade jag rött/orange hår som senare blev lite mörkare och mer åt det kastanjebruna hållet.
På senare år har jag färgat, tonat och slingat håret en hel del men nu är alltså orginal färgen tillbaka!


Header

Dags att byta header igen :) Här får ni den gamla som troligtvis kommer tillbaka framåt sommaren :) Tycker den är väldigt somrig även om det är en del vinterbilder med :)


Does he make you feel like a billion dollar bill

Så gott folk! Jag kan fortfarande! Jag har fortfarande högt betyg i ämnet shopping :) Däremot blev det inte så mycket idag, jag har faktiskt gränser. Fick tag på allt som som stod på min lista + lite annat som jag bara inte kunde motstå :) 
Och nu har jag bara ett litet problem: hur ska jag få med mig allt ner till Slovenien?? Jag var så lycklig över att min resväska var halvfull när jag åkte till Sverige...scenariot är inte detsamma nu kan jag tala om! Men det ska gå, det är ingenting man behöver haka upp sig på! Am I right or am I right?

Detta hamnade i min shoppingbag: en pytteliten datormus (som ser ut som en gråsugga), en ljusgrön vindjacka som jag bara älskar, en jättemysig och mjuk kofta á la mys-framför-kamin-i-mysig-stuga-mitt-i-Alperna-kofta (som passar perfekt nu till våren...eh, får spara den till julen 2011 istället :), massa underkläder (det kan man inte ha för mycket av), ett par jeans, blommig scarf, en pikétröja från märket Copperfield (ridkläder), de absolut bästa hörlurarna x2 + en splitter (fast den ska jag ge till min syster eftersom jag redan har x-antal splitters), två handväskor, minispeglar i lass (lyckas alltid med konsten att lämna kvar någon lite här och där), lite skrivbordsmaterial som pennfack och collegieblock inför våren och så kanske det bästa köpet idag: ett enormt armbandsur. För er som inte känner mig så bra så kan jag berätta att jag har en förkärlek till armbandsur. Det är min svaghet.

Man (det vill säga mamma, pappa och mina syskon) kan nog säga att jag samlar på klockor och kanske använder varje fyra fem gånger totalt. Och på senare år vill jag att mina klockor är stora, ju större desto bättre! Idag köpte jag en herrklocka som är lite för stor men pappa ska ta bort några länkar ur kedjan så att de inte ramlar av! Och den är TUNG! Trodde den inte skulle kännas så tung på handleden! Pappa påstår att den är alldeles för stor och tung för mig och att jag inte ens kommer orka ha på mig den en enda dag. Jag ska ha den hela våren...även om den faktiskt väger ett par kilo för mycket...så om ni ser mig ute på stan och tycker att jag går aningen snett så beror det på min klocka, inget annat!

Och Viggo fick ett reflexkoppel...det stod nog inte högst på hans lista precis ;)

Nu ska jag titta på Halv åtta hos mig med mamma, dessa kvällar är heliga för mig, precis som kvällarna i Portoroz med mormor och det italienska frågesports programmet L´ereditá.
Men nu först; göra mig en stor macka med allt jag kan hitta i skafferiet och kylskåpet och lägga mellan brödskivorna.


RSS 2.0